ΠάρηςΓ Δημοσ. 1 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2023 1 ώρα πριν, mindreader είπε H δικη μας, ηταν δυστυχως η δευτερη... Οταν οι γονεις μου εφτιαχναν το σπιτι, δεν ειχαν χρηματα να τα κανουν ολα οπως επρεπε...τους καταλαβαινω απολυτα. Τα εκαναν σιγα σιγα με τα χρονια. Αυτο ομως, εμεινε. Δεν φιξαριστηκε ποτε. Αρα με τετοια κεραμοσκεπη, καλως παω για πανελ, ή ειχε νοημα να ψαχτω για νεα βελτιωμενη κεραμοσκεπη; Παντως θα επρεπε κατι να κανω, δεν συμφωνεις; Παντως, τριαντα χρονια, παραδοξως, καλα ανταποκριθηκε. ------- ΠαρηςΓ, εμενα μου ειπε, με τη νεα σκεπη με πανελ, απολυτη στεγανοτητα. Τωρα ειναι αρκετα διατρητο. Ισως η μερα με τη νυχτα; Βολεύει με πάνελ για αυτο στο ειπε. Προσωπική άποψη ειναι πως θεωρω χαλια απο αισθητικη αποψη τα πανελ σε σπιτια. Σε εμπορικες κατασκευες κτλ ειναι μια χαρα και αν γινει σωστα δε φαινεται τιποτα αλλα ειναι σχεδιασμενα..ετσι. Αλλα γουστα ειναι αυτα , σε πολλους αρεσει το πανελ... αλλα επειδη σπανια βαζουν ειδικα τεμαχια κτλ μενει η πολυουρεθανη στις ακρες και μουχλιαζει κτλ.. Δε ξερω σε τι κατασταση ειναι η κεραμοσκεπη σου.. Εχει πέτσωμα; Μονωση; Θεωρητικα αν ειναι καλα τα δοκαρια βαζεις μεμβρανη και μονωση και κεραμιδια νεα και εισαι οκ..Δε ξερω λεπτομερειες βεβαια αν εχει τοιχο και πως ειναι. 2
mindreader Δημοσ. 1 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2023 1 ώρα πριν, ΠάρηςΓ είπε Βολεύει με πάνελ για αυτο στο ειπε. Προσωπική άποψη ειναι πως θεωρω χαλια απο αισθητικη αποψη τα πανελ σε σπιτια. Σε εμπορικες κατασκευες κτλ ειναι μια χαρα και αν γινει σωστα δε φαινεται τιποτα αλλα ειναι σχεδιασμενα..ετσι. Αλλα γουστα ειναι αυτα , σε πολλους αρεσει το πανελ... αλλα επειδη σπανια βαζουν ειδικα τεμαχια κτλ μενει η πολυουρεθανη στις ακρες και μουχλιαζει κτλ.. Δε ξερω σε τι κατασταση ειναι η κεραμοσκεπη σου.. Εχει πέτσωμα; Μονωση; Θεωρητικα αν ειναι καλα τα δοκαρια βαζεις μεμβρανη και μονωση και κεραμιδια νεα και εισαι οκ..Δε ξερω λεπτομερειες βεβαια αν εχει τοιχο και πως ειναι. Η κεραμοσκεπη, ηταν σκετο κεραμιδι! Απλα ηταν καλα κεραμιδια για την εποχη τους. Δεν ξερω αν ειχε νοημα να ασχοληθω με 'επενδυση' σε κατι σχετικα παλαιο. Μεμβρανη+μονωση+νεα κεραμιδια. Εγω θελω να μπει κατι, να το ξεχασω. Να μην ξανασχοληθω. Μου ειπε οτι ετσι θα ειναι. Δεν θα μπαινει ουτε σταγονα, ουτε κουνουπι, και θα το βρουνε τα ...εγγονια! Το κοστος με ενοχλει λιγο, παντα υπερβαση προς τα πανω, αλλα δεν ξερω που παιζουν οι τιμες. Ειναι πολυ γνωστος στην οικογενεια, εντιμος απο οσα ξερω, δεν νομιζω οτι 'εκλεψε'. Τελωσπαντων, για να δουμε, να γινει να ξεμπερδευω. Ελπιζω οτι αξιζε η αποφαση, αναμενω να το δω και στην πραξη.
hp8 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2023 4 ώρες πριν, ΠάρηςΓ είπε Υπαρχουν θεματα ομως. Πολλες φορες φορες οταν συνανταει τοιχο πχ δεν σε καταλαβαίνω Spoiler 1
ΠάρηςΓ Δημοσ. 1 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2023 52 λεπτά πριν, mindreader είπε Η κεραμοσκεπη, ηταν σκετο κεραμιδι! Απλα ηταν καλα κεραμιδια για την εποχη τους. Δεν ξερω αν ειχε νοημα να ασχοληθω με 'επενδυση' σε κατι σχετικα παλαιο. Μεμβρανη+μονωση+νεα κεραμιδια. Εγω θελω να μπει κατι, να το ξεχασω. Να μην ξανασχοληθω. Μου ειπε οτι ετσι θα ειναι. Δεν θα μπαινει ουτε σταγονα, ουτε κουνουπι, και θα το βρουνε τα ...εγγονια! Το κοστος με ενοχλει λιγο, παντα υπερβαση προς τα πανω, αλλα δεν ξερω που παιζουν οι τιμες. Ειναι πολυ γνωστος στην οικογενεια, εντιμος απο οσα ξερω, δεν νομιζω οτι 'εκλεψε'. Τελωσπαντων, για να δουμε, να γινει να ξεμπερδευω. Ελπιζω οτι αξιζε η αποφαση, αναμενω να το δω και στην πραξη. Κεραμοσκεπες γινονται και σημερα σε ολο το πλανητη η κατι αντιστοιχο. Απλα ειναι πιο ευκολο/γρηγορο σκετα πανελ. Αν σου αρεσουν βαλτα. Η τιμη δε νομιζω πως ειναι ακριβη απλα ειναι λιγα τετραγωνικα και πρεπει να βγαλουν λεφτα καπως και ειναι επικινδυνο/δυσκολο για DIY 3 λεπτά πριν, hp8 είπε δεν σε καταλαβαίνω Απόκρυψη περιεχομένων Εννοω τετοιο πχ. Σε οσα σπιτια εχω μεινει που ηταν ετσι ολα οταν εβρεχε ετρεχε νερο μεσα. Οχι πολυ αλλα γραμουλες. Βεβαια κλαιν μαιν στεγνωνε σε ουτε 1 ωρα.. αλλα αν θες κατι αρτιο.... Και μια επεκταση που εκανε ο πεθερος μου προσφατα ο μαστορας απλα εβαλε πολυουρεθανη στην ενωση. Αλλα το μονο που συμβαινει οταν βρεχει ειναι οτι λιμναζει λιγο νερο μεσα στο σπιτι και εχει λιγο φουσκωσει η γυψοσανιδα. Τοσο σπανια που βρεχει ειναι non issue. Αλλα αν εχεις ψυχαναγκασμο να μη μπαινει νερο θελει ψαξιμο. Εδω εχει λαμαρινα αλλα παραδοσιακα μπαινει λασπη 'ενισχυμενη' 2
papoys1 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2023 (επεξεργασμένο) 5 ώρες πριν, mindreader είπε Για πες για την αλλαγη, γιατι ετοιμαζομαι για το ιδιο βημα. Πως πηγε; Εχω τοποθετήσει πανελ σε δύο περιπτώσεις. Την πρώτη πριν 5-6 χρόνια σε βεράντα εξοχικού γύρω 30 τετραγωνικά. Την ειχα με κεραμίδια καλή κατασκευή με μόνωση και μεμβράνη αλλα είχε πολύ μικρή κλίση και είχα συνεχώς προβλήματα με νερα. Εβαλα πάνελ και σώθηκα . Κανενα πρόβλημα. Με μενα επειδή πιάνουν τα χέρια μου εκανα μόνος όλη τη δουλειά πάνελ βρήκα με 4 ευρώ το τ.μ από ξήλωμα αποθήκης και το κόστος ηταν κάτω από 200 ευρώ. Τη δευτερη σε παλιό πατρικό στο χωριό μου (65 τ.μ) περίπου που ηταν σκεπασμένο με πλάκα που ηταν ετοιμη να βουλιάξει. Για κανονική σκεπή το κόστος ξεπερνούσε τα 12 χιλιάρικα ασε που ο χρόνος κατασκευής θα εφτανε μηνα και παραπάνω και δεν θα μπορούσε να είμαι τόσο καιρό εκεί. Βρήκα ένα καλό συνεργείο Αλβανών μεσω του αδελφού μου που μενει εκεί και μεσα σε μια βδομαδα είχα τελειώσει (ξηλωμα παλιάς τοποθέτηση νέας με συνάζι 30χ50 εκατοστά) .Τα πάνελ βιδώθηκαν σε στραντζαριστά που κατασκευάστηκαν επιτόπου. Τελεια αθανατη δουλειά γιατί εχει μεγαλο υψόμετρο και τα κεραμίδια σε λίγα χρόνια τα τρωει ο πάγος. Ειχα ανεβάσει και φωτογραφίες παλαιότερα καπου εδω που να τις ψάχνω τωρα. Το ξέχασα τελικό κοστος κάπου στα 4600 - 4700 ευρω. Για μενα είναι πολύ καλή φτηνη λύση και κανενα αγχος για νερα οσο μικρή κλίση και να εχει η σκεπή. Επεξ/σία 1 Ιουνίου 2023 από papoys1 1
MauroPaltoudias Δημοσ. 1 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2023 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, ΠάρηςΓ είπε Εδω εχει λαμαρινα αλλα παραδοσιακα μπαινει λασπη 'ενισχυμενη' 'H μολύβι (φύλλα μολύβδου) ενιότε. Συναντάται δε και σε συγκεκριμένης χρονολογίας μνημεία, ανά την ελληνική επικράτεια. Επεξ/σία 1 Ιουνίου 2023 από MauroPaltoudias
ΠάρηςΓ Δημοσ. 1 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2023 (επεξεργασμένο) 2 λεπτά πριν, MauroPaltoudias είπε 'H μολύβι (φύλλα μολύβδου) ενιότε : Το καλυτερο αλλα λογο μολυβδου... Παντως ειχα ψαξει καμια 15ρια τηλεφωνα σε σκεπαδες δεν καταφερα να βρω κανεναν να βαζει κατι αλλο εκτος απο λάσπη ή ασφαλτοπανο πανω στη λασπη. Επεξ/σία 1 Ιουνίου 2023 από ΠάρηςΓ
MauroPaltoudias Δημοσ. 1 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2023 Μόλις τώρα, ΠάρηςΓ είπε Το καλυτερο αλλα λογο μολυβδου... Παντως ειχα ψαξει καμια 15ρια τηλεφωνα σε σκεπαδες δεν καταφερα να βρω κανεναν να βαζει κατι αλλο εκτος απο λάσπη ή ασφαλτοπανο πανω στη λασπη. Ε φυσικά. Αφού ο καθένας κάνει ό,τι τον βολεύει και είναι πιο εύκολο, λογικό δεν είναι ; Αν προσέξει κανείς τα οθωμανικά μνημεία π.χ. (τεμένη, τουρμπέδες, μεντρεσέδες κ.λπ.) στην ελληνική επικράτεια, θα καταλάβει με ευκολία με τι επιμέλεια δούλευαν το μολύβι, σε περιοχές συναρμογών (και μη). Ναι, είναι καρκινογόνο, το γνωρίζω. Αλλά και τι δεν είναι, πια ;
ΠάρηςΓ Δημοσ. 1 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2023 (επεξεργασμένο) 3 λεπτά πριν, MauroPaltoudias είπε Ε φυσικά. Αφού ο καθένας κάνει ό,τι τον βολεύει και είναι πιο εύκολο, λογικό δεν είναι ; Αν προσέξει κανείς τα οθωμανικά μνημεία π.χ. (τεμένη, τουρμπέδες, μεντρεσέδες κ.λπ.) στην ελληνική επικράτεια, θα καταλάβει με ευκολία με τι επιμέλεια δούλευαν το μολύβι, σε περιοχές συναρμογών (και μη). Μαλλον για αυτο. Ειναι φασαρια να βαλεις λαμαρινα/μολυβι. Βεβαια και το αλλο με την ασφαλτοταινια που αναγκαστηκα εβαλα τελικα φουσκωσε αμεσως αφου που να προλαβει να στεγνωσει η λασπη. Οταν τελειωσω αλλες δουλειες θα ψαξω πολυ να βρω καποιον να το κανει καθως ειναι και επικινδυνο σημειο, αλλα μου φαινεται δυσκολο να βρεθει καποιος Επεξ/σία 1 Ιουνίου 2023 από ΠάρηςΓ
hp8 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2023 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, ΠάρηςΓ είπε Εννοω τετοιο πχ. Σε οσα σπιτια εχω μεινει που ηταν ετσι ολα οταν εβρεχε ετρεχε νερο μεσα. Οχι πολυ αλλα γραμουλες. Βεβαια κλαιν μαιν στεγνωνε σε ουτε 1 ωρα.. αλλα αν θες κατι αρτιο.... Και μια επεκταση που εκανε ο πεθερος μου προσφατα ο μαστορας απλα εβαλε πολυουρεθανη στην ενωση Εγω στα τελειώματα των των τοίχων έφτιαξα λουκι απο αλουμίνιο στη στρατζα με πλαινο σήκωμα 1 και 3 cmαντιστοιχα (τόσο έπρεπε ) και μπήκε κάτω από το κεραμίδι από την μια, λασπώθηκε και μπήκε κορφιας από πάνω στην άλλη 1 ώρα πριν, papoys1 είπε Εχω τοποθετήσει πανελ σε δύο περιπτώσεις. Την πρώτη πριν 5-6 χρόνια σε βεράντα εξοχικού γύρω 30 τετραγωνικά. Την ειχα με κεραμίδια καλή κατασκευή με μόνωση και μεμβράνη αλλα είχε πολύ μικρή κλίση και είχα συνεχώς προβλήματα με νερα. Εβαλα πάνελ και σώθηκα . σε τέτοιες περιπτώσεις οπου η κλιση είναι λιγότερη απο 20 % καλά έκανες Αν ομως μπει σε σπίτι και δεν υπάρχει ψευδοροφη από μέσα τότε δημιουργείται θερμογέφυρα με το κομμάτι που βγαίνει εξω Επεξ/σία 1 Ιουνίου 2023 από hp8 1
vampira Δημοσ. 1 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2023 Όποιος έχει κάποιον που να ασχολείται με κεραμοσκεπές και του έχει εμπιστοσύνη, ας μου στείλει ένα pm. Έχω κεραμοσκεπή (με χαμηλή ρύση) κ μπάζει νερό. Ποτέ δεν κατάφερα να ασχοληθώ ολοκληρωμένα μαζί της, όλο κάτι γινόταν.Έχω φέρει διάφορους κ μου λέει ο καθένας το δικό του. Το θέμα είναι ότι οικονομικά μόνο επισκευή μπορώ να κάνω τοπικά. Anyway, Μαρούσι βρίσκομαι αν κάποιος γνωρίζει κάποιον ας μου σφυρίξει... ώρες ώρες μου έρχεται να το ανατινάξω το σπίτι με τα τόσα θέματα που μου παρουσίασε...
Basilhs23___ Δημοσ. 1 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2023 7 λεπτά πριν, vampira είπε Όποιος έχει κάποιον που να ασχολείται με κεραμοσκεπές και του έχει εμπιστοσύνη, ας μου στείλει ένα pm. Έχω κεραμοσκεπή (με χαμηλή ρύση) κ μπάζει νερό. Ποτέ δεν κατάφερα να ασχοληθώ ολοκληρωμένα μαζί της, όλο κάτι γινόταν.Έχω φέρει διάφορους κ μου λέει ο καθένας το δικό του. Το θέμα είναι ότι οικονομικά μόνο επισκευή μπορώ να κάνω τοπικά. Anyway, Μαρούσι βρίσκομαι αν κάποιος γνωρίζει κάποιον ας μου σφυρίξει... ώρες ώρες μου έρχεται να το ανατινάξω το σπίτι με τα τόσα θέματα που μου παρουσίασε... Και εγώ έτσι σκέφτομαι που μένω σε αρχαίο κτίσμα, μην σε παίρνει από κάτω. Αν κατεβαίνουν νερά από την σκεπη, προσπάθησε μήπως μπορείς να τοποθετήσεις έναν μουσαμά αδιάβροχο από πάνω μέχρι να δείτε τι θα κάνετε. Η εύρεση μάστορα δεν είναι εύκολη για τέτοια, φαντάσου σε εμάς ήρθε κάποιος συστημένος από φίλο που έμενε στην Ηλεία και ήρθε εδώ στην Αθήνα για δουλειές, επ ευκαιριας είδε και την σκεπη. 1
ΠάρηςΓ Δημοσ. 1 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2023 (επεξεργασμένο) 32 λεπτά πριν, vampira είπε Όποιος έχει κάποιον που να ασχολείται με κεραμοσκεπές και του έχει εμπιστοσύνη, ας μου στείλει ένα pm. Έχω κεραμοσκεπή (με χαμηλή ρύση) κ μπάζει νερό. Ποτέ δεν κατάφερα να ασχοληθώ ολοκληρωμένα μαζί της, όλο κάτι γινόταν.Έχω φέρει διάφορους κ μου λέει ο καθένας το δικό του. Το θέμα είναι ότι οικονομικά μόνο επισκευή μπορώ να κάνω τοπικά. Anyway, Μαρούσι βρίσκομαι αν κάποιος γνωρίζει κάποιον ας μου σφυρίξει... ώρες ώρες μου έρχεται να το ανατινάξω το σπίτι με τα τόσα θέματα που μου παρουσίασε... Αυτοι που κανουν κατασκευες εχουν τοση πολυ δουλεια που δε συμφερει να κανουν επισκευες. Εχω δει αυτο αλλα δε νομιζω να ασχοληθουν με λαικά στρώματα/φτωχους https://www.serwood.gr/ https://www.instagram.com/serwood.gr/?hl=el Επεξ/σία 1 Ιουνίου 2023 από ΠάρηςΓ 1
vampira Δημοσ. 1 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2023 15 λεπτά πριν, Basilhs23___ είπε Και εγώ έτσι σκέφτομαι που μένω σε αρχαίο κτίσμα, μην σε παίρνει από κάτω. Αν κατεβαίνουν νερά από την σκεπη, προσπάθησε μήπως μπορείς να τοποθετήσεις έναν μουσαμά αδιάβροχο από πάνω μέχρι να δείτε τι θα κάνετε. Η εύρεση μάστορα δεν είναι εύκολη για τέτοια, φαντάσου σε εμάς ήρθε κάποιος συστημένος από φίλο που έμενε στην Ηλεία και ήρθε εδώ στην Αθήνα για δουλειές, επ ευκαιριας είδε και την σκεπη. Μωρέ έλα που φοβάμαι τα ύψη, παρόλο που είναι πολύ χαμηλά, αλλιώς θα το πάλευα μόνη μου. Δεν καταλαβαίνω γιατί είναι τόσο δύσκολο να βρεις έναν τεχνίτη/ μάστορα που να ξέρει. Πάντως αυτό που λένε και τα παιδιά πιο πάνω, αν δεν γίνει από την αρχή σωστά, θα έχεις πάντα προβλήματα.
ΠάρηςΓ Δημοσ. 1 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2023 1 λεπτό πριν, vampira είπε Μωρέ έλα που φοβάμαι τα ύψη, παρόλο που είναι πολύ χαμηλά, αλλιώς θα το πάλευα μόνη μου. Δεν καταλαβαίνω γιατί είναι τόσο δύσκολο να βρεις έναν τεχνίτη/ μάστορα που να ξέρει. Πάντως αυτό που λένε και τα παιδιά πιο πάνω, αν δεν γίνει από την αρχή σωστά, θα έχεις πάντα προβλήματα. Γιατι ειναι φασαρια να ασχοληθουν... εχουν καλυτερες δουλειες.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα