Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά,

Κοιτάω να κάνω έναν έλεγχο στην κατάσταση της κεραμοσκεπής μου και αναρωτιέμαι αν κάποιος έχει συνεργαστεί με κάποιο συνεργείο και ήταν ευχαριστημένος.

Θα εκτιμούσα την καθοδήγηση σας.

Περιοχή Νότια Προάστια

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

• Απαντ. 63
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Εγω σκεφτομαι μηπως να ξαναφτιάξω τη σκεπη. Εχω κεραμοσκεπη στη σκαλα γυρω στα 15τετραγωνικα. Το προβλημα που ειχα ηταν πως οταν εβρεχε εσταζε νερα μεσα στο σπιτι. 
Εδωσα 500ευρω για περιμετρικη στεγανοποιηση σε αυτη και αλλη μια συνολο 20 τετραγωνικά. Οι εταιρίες μονωσεων ηθελαν πανω απο 1000ευρω.Βεβαια ακομα και η εταιρία μονωσεων δεν μπορουσε να εγγυηθη το αποτελεσμα. Πλεον σταζει οταν βρεχει σε 2 σημεια. Ο σκεπας λεει πως μπορει να ειναι σπασμενο κεραμυδι ή η μεμβρανη να εχει θεμα και πως δεν εχει μεγαλη κλιση η σκεπη να φευγουν αλλα μιας και δε την εχει φτιαξει αυτος δε μπορει να ξερει. Λεει οτι θα ερθει να το δει (σε 2 -3 μηνες).

Σκεφτομαι μηπως αξιζει να τη ξηλώσω και να γινει ξανα και μπει θερμομονωση/υγρομονωση μιας και πιστευω εχω απωλειες απο εκει. Βεβαια δε βιαζομαι οποτε θα παρω πολλες προσφορες μιας και θελω και κατι περγκολες να κανω

Δημοσ.
Στις 30/1/2021 στις 12:25 ΜΜ, Invunche είπε

Κοιτάω να κάνω έναν έλεγχο στην κατάσταση της κεραμοσκεπής μου και αναρωτιέμαι αν κάποιος έχει συνεργαστεί με κάποιο συνεργείο και ήταν ευχαριστημένος.

τι σόι έλεγχο θέλεις να κάνεις ? Εχω κεραμοσκεπή  70 ετών και δεν εχω πρόβλημα Το δικό σου  σου πιο ειναι ?

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, ΠάρηςΓ είπε

Εγω σκεφτομαι μηπως να ξαναφτιάξω τη σκεπη. Εχω κεραμοσκεπη στη σκαλα γυρω στα 15τετραγωνικα. Το προβλημα που ειχα ηταν πως οταν εβρεχε εσταζε νερα μεσα στο σπιτι. 
Εδωσα 500ευρω για περιμετρικη στεγανοποιηση σε αυτη και αλλη μια συνολο 20 τετραγωνικά. Οι εταιρίες μονωσεων ηθελαν πανω απο 1000ευρω.Βεβαια ακομα και η εταιρία μονωσεων δεν μπορουσε να εγγυηθη το αποτελεσμα. Πλεον σταζει οταν βρεχει σε 2 σημεια. Ο σκεπας λεει πως μπορει να ειναι σπασμενο κεραμυδι ή η μεμβρανη να εχει θεμα και πως δεν εχει μεγαλη κλιση η σκεπη να φευγουν αλλα μιας και δε την εχει φτιαξει αυτος δε μπορει να ξερει. Λεει οτι θα ερθει να το δει (σε 2 -3 μηνες).

Σκεφτομαι μηπως αξιζει να τη ξηλώσω και να γινει ξανα και μπει θερμομονωση/υγρομονωση μιας και πιστευω εχω απωλειες απο εκει. Βεβαια δε βιαζομαι οποτε θα παρω πολλες προσφορες μιας και θελω και κατι περγκολες να κανω

Εάν δεν έχεις καλή κλίση ότι και να κάνεις θα έχεις πρόβλημα. Είχα το ίδιο πρόβλημα με κεραμοσκεπή βεράντας επισκεύαζα μόνος έφερα και δύο φορές μάστορα τα ίδια. Όταν έβρεχε και δυνατό αέρα κόντρα στα κεραμίδια έβαζε νερά γιατί είχε πολύ μικρή κλίση.

Πριν 6-7 χρόνια ξήλωσα , πέταξα τα κεραμίδια έβαλα 5άρι πανελ πολυουρεθάνης και σώθηκα. Υπόψιν έχει και τέλεια θερμομόνωση πέραν από την υγρομόνωση και ξενιάζεις για πάρα πολλά χρόνια. Για δες το και αυτό αν έχεις σκοπό να την ξηλώσεις.

• Like 2
Δημοσ.
Στις 30/1/2021 στις 12:25 ΜΜ, Invunche είπε

Καλησπέρα παιδιά,

Θα εκτιμούσα την καθοδήγηση σας.

Περιοχή Νότια Προάστια

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Αυτο που κανω εγω μιας και ειχα χρονια προβλημα με τον ηλιακο (εβαζε νερα απο τα ποδια στηριξης),οταν βρεχει μια δυο μερες συνεχομενα,μπαινω και ελεγχω αν βαζει πουθενα νερο.Απο προπερσι που εκανα και μονωση στο ταβανι,το ειχα πολυ αγχος αλλα στον Ιανο μπηκα και δεν εβαζε ουτε σταγονα.Τωρα αν δεν βαζει νερο και αν δεν εχει και καποιο οπτικο προβλημα (να βλεπεις να εχει κατσει σε καποιο σημειο πχ) τοτε τι ελεγχο να κανεις?

Δημοσ.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Το θέμα μου είναι ότι σε κάποια σημεία στο ταβάνι έχει ξεκινήσει να βγάζει υγρασία.

Δεν στάζει αλλά νομίζω ένας έλεγχος μετά από τόσα χρόνια δεν θα ήταν κακή ιδέα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, papoys1 είπε

Εάν δεν έχεις καλή κλίση ότι και να κάνεις θα έχεις πρόβλημα. Είχα το ίδιο πρόβλημα με κεραμοσκεπή βεράντας επισκεύαζα μόνος έφερα και δύο φορές μάστορα τα ίδια. Όταν έβρεχε και δυνατό αέρα κόντρα στα κεραμίδια έβαζε νερά γιατί είχε πολύ μικρή κλίση.

Πριν 6-7 χρόνια ξήλωσα , πέταξα τα κεραμίδια έβαλα 5άρι πανελ πολυουρεθάνης και σώθηκα. Υπόψιν έχει και τέλεια θερμομόνωση πέραν από την υγρομόνωση και ξενιάζεις για πάρα πολλά χρόνια. Για δες το και αυτό αν έχεις σκοπό να την ξηλώσεις.

Το σημειο που ειναι ειναι δυσκολο ακομα και ο μαστορας με σχοινια πηγε. Πρεπει να ανεβεις ταρατσα με σκαλα και να παρεις μαζι σου σηκωτη αλλαη σκαλα να κατεβεις στα κεραμίδια. Ελπιζω αν μπει σωστα υγρομονωση να μην εχει θεμα

Επεξ/σία από ΠάρηςΓ
Δημοσ.
7 ώρες πριν, hp8 είπε

τι σόι έλεγχο θέλεις να κάνεις ? Εχω κεραμοσκεπή  70 ετών και δεν εχω πρόβλημα Το δικό σου  σου πιο ειναι ?

Η δική μας στο δωμα είναι 90 και έχουμε θέματα με νερά, μέχρι πριν 10-15 χρόνια ήταν ενταξει, τώρα έχουν βυθιστεί κάτι κεραμίδια ενω αλλα έχουν μετακινηθεί και τα βάζεις στην θέση τους αλλά πάλι μετακινουνται με τον αέρα λογικά. 

Δημοσ.
6 ώρες πριν, Βασίλης_29 είπε

τώρα έχουν βυθιστεί κάτι κεραμίδια

πιθανόν έχουν κάτσει τα ξύλα 

6 ώρες πριν, Βασίλης_29 είπε

ενω αλλα έχουν μετακινηθεί και τα βάζεις στην θέση τους αλλά πάλι μετακινουνται με τον αέρα λογικά. 

Αν έχει πολύ αέρα κάλο θα ήταν να καρφωθούν για να μην γινει ατυχημα  Ισως να εχεις και μικρη κληση Όπως και ναχει φωνάζεις μάστορα 

• 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ.

Καλησπέρα να ρωτήσω κάτι έχω πάνελ για οροφή απλά όταν βρέχει ακούγεται αρκετά υπάρχει κάποιος τρόπος να μειώσω τον θόρυβο κάποιο υλικό που τοποθετείται στο πάνελ πάνω ?

• 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 31/1/2021 στις 2:50 ΜΜ, ΠάρηςΓ είπε

Τι εκανες τελικα;

----

Ειμαι σε ακριβως ιδια κατασταση.
Κεραμοσκεπη στην σκαλα, γυρω στα 10 τετραγωνικα.
Ειναι βεβαια και καμια τριανταρια χρονια, αν και λενε οτι τα κεραμιδια εχουν ζωη.
Παρατηρησα φετος, που ειμαι συχνα στο πατρικο, οτι οταν το χειμωνα ειχε δυνατο ανεμοβροχο,
εβαζε μεσα αρκετες χοντρες σταγονες!
Καλα για σκονη εννοειτε οτι εβαζε παντα.
Για σταγονες βροχης ομως, δεν θυμαμαι τοσο εντονα παλιοτερα.
Εν τω μεταξυ, λογω ελλειψης χωρου, η σκαλα προς την ταρατσα, γεματη πραγματα.

Ανεβηκα ταρατσα, ειδα οτι στην ακρη, κεφαλαρι το λενε; ειχαν λασκαρει λιγο τα κεραμιδια.
Μαλλον ηθελαν ευθυγραμμιση! Καπως ετσι.
Ξυλινα δοκαρια, σιναζι γυρω γυρω, αλλα καμια φορα, τρυπωνει και καμια νυχτεριδα!
Προφανως, δεν ηταν ποτε απολυτα 'κλειστο'.
Αλλα για προχειρη κατασκευη, δε λεω, νομιζω τα πηγε καλα τοσα χρονια.

Καλεσα εναν σκεπατζη, ειναι και οικογενειακος γνωστος μας, οποτε δινω ιδιαιτερη βαση σε οσα λεει.
Μου ειπε οτι η επισκευη, θα κοστιζε κανα 200αρι.
Μου προτεινε να γινει μια νεα σκεπη με πανελ, ουτε σκονη, ουτε βροχη, 'θα το βρουνε τα εγγονια σου, οχι τα παιδια σου!', μου ειπε. Τι να δωσεις 200, τι 500 και να το εχεις για παντα. Αλλα τελικα ομως δεν ηταν 500...

Τελικα αποφασισα οχι για επισκευη, αλλα για νεα σκεπη με πανελ.
Ομως, σιδερα, εργατικα 3 ατομα (να παρουν και τα παλια κεραμιδια, μεταφορα κλπ), και φυσικα το πανελ κλπ,
το κοστος θα παει στα 900 ευρω.
Θα το κανω, γιατι πιστευω οτι θα κλεισω το θεμα, θα λυθει οριστικα, μια για παντα.
Ακριβα ομως.
Αν για 10-12 τμ θες 9 κατοσταρικα, δηλαδη αν εφτιαχνα σκεπη για ολη την ταρατσα, ποσο θα πηγαινε;
Τελωσπαντων, πιστευω πηρα τη σωστη αποφαση.

Στις 31/1/2021 στις 5:11 ΜΜ, papoys1 είπε

Για πες για την αλλαγη, γιατι ετοιμαζομαι για το ιδιο βημα. Πως πηγε;

Επεξ/σία από mindreader
Δημοσ.

αν η κεραμοσκεπή  έχει κατασκευαστεί σωστά δεν έχει κανένα θέμα (23 χρόνια και όλα καλά )

1738484906_.png.301c11782cceea6b16ce34aa9098514f.png

αν όμως ειναι της πλάκας έχεις θέμα

331843657_.png.d7c2d1ed3c0f6e4f430aa681c79c1c21.png

• Like 2
Δημοσ.
Μόλις τώρα, mindreader είπε

Τι εκανες τελικα;

----

Ειμαι σε ακριβως ιδια κατασταση.
Κεραμοσκεπη στην σκαλα, γυρω στα 10 τετραγωνικα.
Ειναι βεβαια και καμια τριανταρια χρονια, αν και λενε οτι τα κεραμιδια εχουν ζωη.
Παρατηρησα φετος, που ειμαι συχνα στο πατρικο, οτι οταν το χειμωνα ειχε δυνατο ανεμοβροχο,
εβαζε μεσα αρκετες χοντρες σταγονες!
Καλα για σκονη εννοειτε οτι εβαζε παντα.
Για σταγονες βροχης ομως, δεν θυμαμαι τοσο εντονα παλιοτερα.
Εν τω μεταξυ, λογω ελλειψης χωρου, η σκαλα προς την ταρατσα, γεματη πραγματα.

Ανεβηκα ταρατσα, ειδα οτι στην ακρη, κεφαλαρι το λενε; ειχαν λασκαρει λιγο τα κεραμιδια.
Μαλλον ηθελαν ευθυγραμμιση! Καπως ετσι.
Ξυλινα δοκαρια, σιναζι γυρω γυρω, αλλα καμια φορα, τρυπωνει και καμια νυχτεριδα!
Προφανως, δεν ηταν ποτε απολυτα 'κλειστο'.
Αλλα για προχειρη κατασκευη, δε λεω, νομιζω τα πηγε καλα τοσα χρονια.

Καλεσα εναν σκεπατζη, ειναι και οικογενειακος γνωστος μας, οποτε δινω ιδιαιτερη βαση σε οσα λεει.
Μου ειπε οτι η επισκευη, θα κοστιζε κανα 200αρι.
Μου προτεινε να γινει μια νεα σκεπη με πανελ, ουτε σκονη, ουτε βροχη, 'θα το βρουνε τα εγγονια σου, οχι τα παιδια σου!', μου ειπε.

Τελικα αποφασισα οχι για επισκευη, αλλα για νεα σκεπη με πανελ.
Ομως, σιδερα, εργατικα 3 ατομα (να παρουν και τα παλια κεραμιδια, μεταφορα κλπ), και φυσικα το πανελ κλπ,
το κοστος θα παει στα 900 ευρω.
Θα το κανω, γιατι πιστευω οτι θα κλεισω το θεμα, θα λυθει οριστικα, μια για παντα.
Ακριβα ομως.
Αν για 10-12 τμ θες 9 κατοσταρικα, δηλαδη αν εφτιαχνα σκεπη για ολη την ταρατσα, ποσο θα πηγαινε;
Τελωσπαντων, πιστευω πηρα τη σωστη αποφαση.

Δεν εκανα τιποτα γιατι έδωσα λεφτά σε αλλα πράγματα. Επίσης δεν βρήκα άνθρωπο που να εμπιστεύομαι οπότε δεν ασχολήθηκα.
Μερικοι σκεπαδες μονο που το βλεπανε μου λεγανε βλακειες οποτε τελειωνε εκει η κουβέντα. 
Οταν σου λεει ο αλλος "αποκλειεται να σταζει δεν υπαρχει περιπτωση" δεν υπαρχουν πολλα να πειτε.

Το πανελ που λες καλο ειναι το θεμα ειναι απο που μπαινει νερο. Εαν εχεις τοιχο που υπαρχει ενωση εκει ειναι το θεμα. Η παραδοσιακη λυση ειναι με λασπη αλλα δε θεωρειται σοβαρη λυση. Εμενα μου ειχε βαλει ταινια ασφαλτοπανο αλλα δε το θεωρω καν λυση.

Εχοντας ψαξει αρκετα στο εξωτερικο κανουν flashing ενω εδω πολυ σπανια. Ενας λογος που δε γινεται εδω κατα την αποψη μου ειναι πως εχουμε μπετο συνηθως ως πλακα οποτε και λιγο νερο να περασει δεν συμβαίνει τιποτα. Στη περιπτωση μου ομως δεν εχει πλακα οποτε περναει αυτη η μικρη ποσοτητα. Επισης αν η σκεπη ειναι ενιαια παλι δε τρεχει τιποτα.

Μερικοι καναν με φυλα μολυβδου αλλα μπορεις με γαλβανιζε / στραντζα

8-Inch Straight Barrel Mission | MCA Tile

7 λεπτά πριν, hp8 είπε

αν η κεραμοσκεπή  έχει κατασκευαστεί σωστά δεν έχει κανένα θέμα (23 χρόνια και όλα καλά )

Υπαρχουν θεματα ομως. Πολλες φορες φορες οταν συνανταει τοιχο πχ

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, hp8 είπε

H δικη μας, ηταν δυστυχως η δευτερη...

Οταν οι γονεις μου εφτιαχναν το σπιτι, δεν ειχαν χρηματα να τα κανουν ολα οπως επρεπε...τους καταλαβαινω απολυτα. Τα εκαναν σιγα σιγα με τα χρονια. Αυτο ομως, εμεινε. Δεν φιξαριστηκε ποτε.

Αρα με τετοια κεραμοσκεπη, καλως παω για πανελ, ή ειχε νοημα να ψαχτω για νεα βελτιωμενη κεραμοσκεπη;

Παντως θα επρεπε κατι να κανω, δεν συμφωνεις; Παντως, τριαντα χρονια, παραδοξως, καλα ανταποκριθηκε.

-------

ΠαρηςΓ, εμενα μου ειπε, με τη νεα σκεπη με πανελ, απολυτη στεγανοτητα. Τωρα ειναι αρκετα διατρητο. Ισως η μερα με τη νυχτα;

Επεξ/σία από mindreader

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...