Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έφτιαξα μετά από πολλά χρόνια νέο σύστημα, βάζω τον κενό ssd μου πάνω και λέω μήπως έφτασε η ώρα να φύγω από τα windows 7 :) και να πάω στα 10. Προσπερνάω το γεγονός ότι είναι φτιαγμένα για άσχετους με υπολογιστές χρήστες (ένα σωρό ερωτήσεις και επιβεβαιώσεις για προφανή πράγματα και ουσία μηδέν) και πάω κατευθείαν στο βασικό πρόβλημα αυτή τη στιγμή, που αφορά την οθόνη και τα γραφικά μου. Υποτίθεται ότι θα έπρεπε να εντοπίζει το σύστημα με κάποιον τρόπο το hardware μου (τόσο η οθόνη όσο και η κάρτα γραφικών είναι δηλωμένες με έναν generic microsoft driver) ή κάπως να μπορώ να τα προσθέσω εγώ. Δεν βρήκα τίποτα. Ακολούθησα όλες τις οδηγίες από το φυλλάδιο της κάρτας γραφικών (MSI GeForce GTX 1650 VENTUS) και από τo site της εταιρείας κατέβασα όλα τα σχετικά αρχεία.

https://www.msi.com/Graphics-Card/support/GeForce-GTX-1650-D6-VENTUS-XS-OCV2#down-driver&Win10 64

Τόσο το Afterburner όσο και το Live Update δεν δουλεύουν καθόλου ενώ το Dragon Center που δοκίμασα να εγκαταστήσω, μόλις φτάνει το 100% απλά σταματάει χωρίς να γίνεται κάτι. Δεν μπορώ να καταλάβω τι γίνεται...

Δημοσ.

Drivers περασες αδελφε ? Για ξεκινα με αυτους και δες τι θα γινει.

5 λεπτά πριν, makzax είπε

Προσπερνάω το γεγονός ότι είναι φτιαγμένα για άσχετους με υπολογιστές χρήστες

Μην το προσπερασεις...

• Like 2
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, makzax είπε

Έφτιαξα μετά από πολλά χρόνια νέο σύστημα, βάζω τον κενό ssd μου πάνω και λέω μήπως έφτασε η ώρα να φύγω από τα windows 7 :) και να πάω στα 10. Προσπερνάω το γεγονός ότι είναι φτιαγμένα για άσχετους με υπολογιστές χρήστες (ένα σωρό ερωτήσεις και επιβεβαιώσεις για προφανή πράγματα και ουσία μηδέν) και πάω κατευθείαν στο βασικό πρόβλημα αυτή τη στιγμή, που αφορά την οθόνη και τα γραφικά μου. Υποτίθεται ότι θα έπρεπε να εντοπίζει το σύστημα με κάποιον τρόπο το hardware μου (τόσο η οθόνη όσο και η κάρτα γραφικών είναι δηλωμένες με έναν generic microsoft driver) ή κάπως να μπορώ να τα προσθέσω εγώ. Δεν βρήκα τίποτα. Ακολούθησα όλες τις οδηγίες από το φυλλάδιο της κάρτας γραφικών (MSI GeForce GTX 1650 VENTUS) και από τo site της εταιρείας κατέβασα όλα τα σχετικά αρχεία.

https://www.msi.com/Graphics-Card/support/GeForce-GTX-1650-D6-VENTUS-XS-OCV2#down-driver&Win10 64

Τόσο το Afterburner όσο και το Live Update δεν δουλεύουν καθόλου ενώ το Dragon Center που δοκίμασα να εγκαταστήσω, μόλις φτάνει το 100% απλά σταματάει χωρίς να γίνεται κάτι. Δεν μπορώ να καταλάβω τι γίνεται...

Δεν καταλαβαίνω ποιο είναι το πρόβλημα σου , λες πολλά που δεν έχουν σχέση με το όποιο πρόβλημα έχεις !

Εχεις κάρτα γραφικών της nvidia , μπαίνεις στο site της και κατεβάζεις τους τελευταίους drivers για την κάρτα γραφικών σου για windows 10 .Η οθόνη δεν έχει σχέση με την gpu και στην ουσία δεν χρειάζεται οδηγούς. 

• Like 1
Δημοσ.

Ευχαριστώ, θα κοιτάξω κι εκεί, ακολουθούσα πιστά τις οδηγίες στο φυλλάδιο που γράφει να κατεβάσω ότι χρειάζεται από το site της MSI και πάνω στη σύγχυσή μου δεν κοίταξα αλλού...

Φυσικά και δεν έχει σχέση η οθόνη, την δήλωσα πάντως χειροκίνητα τρέχοντας ένα εξεδάκι. Εντωμεταξύ στο afterburner μου έβγαζε και μήνυμα λάθους ότι απαιτείται ψηφιακή υπογραφή από τα windows :P και αναγκάστηκα να μπω σε test mode από το command prompt για να το βάλω...

Δημοσ.

"Το πρόγραμμα εγκατάστασης NVIDIA δεν είναι δυνατό να συνεχιστεί.

This DCH driver package is not compatible with the currently installed version of Windows. This system is configured to require a Standard driver package. The correct driver can be downloaded from NVIDIA.com/drivers by selecting the "Standard" option under the "Windows Driver Type" menu."

Ο,τι να 'ναι... δοκίμασα και αυτό που λέει και τίποτα. Όπως είχα γράψει και αρχικά, θα έπρεπε εξαρχής να εμφανίζει το τσιπ της κάρτας στο device manager και όχι ένα generic microsoft driver. Μάλλον φταίει η έκδοση των windows που έχω για κάποιο λόγο...

Δημοσ.

Αυτούς τους οδηγούς δοκίμασε. Είναι οι τελευταίοι από NVIDIA, λογικά πρέπει να δουλέψουν. Επιβεβαίωσε όμως 2 πράγματα για σιγουριά:

1) την οθόνη την έχεις συνδεδεμένη στην κάρτα γραφικών και όχι σε τυχόν ενσωματωμένη στη μητρική και

2) πάτησε win key + R, γράψε winver και πάτα Enter, τι γράφει στο Version;

Προσοχή πάντως με αυτά τα «εξεδάκια», αν δεν ξέρεις τι ακριβώς είναι κάτι μην το τρέχεις.

Δημοσ.

Όλα ΟΚ!

Όπως είχα υποψιαστεί από την αρχή, έφταιγαν τα ίδια τα windows. Σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογούνταν να μην εντοπίζει το τσιπ της κάρτας γραφικών. Σκεφτόμουν να βάλω από την αρχή άλλη έκδοση, αλλά τελικά έκανα update και ξανά update και ξανά update, πολλές φορές, μέχρι που ήρθαν στη σωστή έκδοση και αναγνώρισαν από μόνα τους την κάρτα γραφικών και τα πάντα!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ποια έκδοση είχες βάλει εξ αρχής;;; Μην μου πεις καμία 1511 και ζαλιστώ!

Με τα 10άρια πλέον, όταν θέλουμε να κάνουμε φορμάτ ή κατεβάζουμε την τελευταία έκδοση ή βάζουμε τουλάχιστον την προηγούμενη. Αν είναι πάνω από 2 χρόνια πριν δεν το προσπαθούμε καν.

Επεξ/σία από micos000
  • Like 1
Δημοσ.
Στις 31/1/2021 στις 1:09 ΠΜ, makzax είπε

Όλα ΟΚ!

Όπως είχα υποψιαστεί από την αρχή, έφταιγαν τα ίδια τα windows. Σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογούνταν να μην εντοπίζει το τσιπ της κάρτας γραφικών. Σκεφτόμουν να βάλω από την αρχή άλλη έκδοση, αλλά τελικά έκανα update και ξανά update και ξανά update, πολλές φορές, μέχρι που ήρθαν στη σωστή έκδοση και αναγνώρισαν από μόνα τους την κάρτα γραφικών και τα πάντα!

Μ' αρέσει που λες στο αρχικό σου post ότι τα 10άρια απευθύνονται σε άσχετους με υπολογιστές, και εσύ είσαι ακόμα πιο άσχετος! Δεν μπορούσες να βρεις τον σωστό driver της κάρτας σου!! 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...