kiko33gr Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2021 Καλησπέρα σας παιδιά! Μετά από 10+ χρόνια με το τωρινό μου υπολογιστή, αποφάσισα ότι είναι ώρα να αναβαθμίσω. Ξέρω ότι δεν είναι και η καλύτερη περίοδος, αλλά έχω έξτρα γύρω στα 600 ευρώ, τα οποία μπορώ να διαθέσω. Ο συνδυασμός που σκέφτομαι είναι: AMD Ryzen 7 3700x Asus Prime X570 Pro Corsair DDR4 3600MHz 16GB (2x8GB) kit Vengeance RGB PRO White CL18 Kingston M.2 A2000 - 500GB - SA2000M8/500G Για κάρτα γραφικών θα περιμένω λίγο να κατέβουν οι τιμές, αλλά σκέφτομαι για κάτι σε RTX3060/70. Η προοπτική είναι να τον κρατήσω και αυτόν γύρω στα 10 χρόνια και γι'αυτό πάω σε 8-πύρηνο και όχι στον 3600. Δεν κάνω καμία ιδιαίτερη χρήση - browsing, youtube, ταινίες/σειρές και σπάνια gaming (στην ηλικία μου προτιμώ καναπέ και PS4). Τώρα δηλαδή και ο Q6600 που έχω με καλύπτει, αλλά έχει αρχίσει να δείχνει τα χρονάκια του. Κάποιο πρόβλημα που βλέπετε στο παραπάνω; Κάτι που να μη δουλεύει καλά ή με γνωστά προβλήματα; Άλλο ένα πρόβλημα είναι ότι τα πράγματα μπορώ να τα πάρω από συγκεκριμένο μαγαζί, το οποίο δεν έχει πάρα πολύ μεγάλη ποικιλία. Κάθε γνώμη και συμβουλή δεκτή! 1
niko13 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) 13 λεπτά πριν, kiko33gr είπε Καλησπέρα σας παιδιά! Μετά από 10+ χρόνια με το τωρινό μου υπολογιστή, αποφάσισα ότι είναι ώρα να αναβαθμίσω. Ξέρω ότι δεν είναι και η καλύτερη περίοδος, αλλά έχω έξτρα γύρω στα 600 ευρώ, τα οποία μπορώ να διαθέσω. Ο συνδυασμός που σκέφτομαι είναι: AMD Ryzen 7 3700x Asus Prime X570 Pro Corsair DDR4 3600MHz 16GB (2x8GB) kit Vengeance RGB PRO White CL18 Kingston M.2 A2000 - 500GB - SA2000M8/500G Για κάρτα γραφικών θα περιμένω λίγο να κατέβουν οι τιμές, αλλά σκέφτομαι για κάτι σε RTX3060/70. Η προοπτική είναι να τον κρατήσω και αυτόν γύρω στα 10 χρόνια και γι'αυτό πάω σε 8-πύρηνο και όχι στον 3600. Δεν κάνω καμία ιδιαίτερη χρήση - browsing, youtube, ταινίες/σειρές και σπάνια gaming (στην ηλικία μου προτιμώ καναπέ και PS4). Τώρα δηλαδή και ο Q6600 που έχω με καλύπτει, αλλά έχει αρχίσει να δείχνει τα χρονάκια του. Κάποιο πρόβλημα που βλέπετε στο παραπάνω; Κάτι που να μη δουλεύει καλά ή με γνωστά προβλήματα; Άλλο ένα πρόβλημα είναι ότι τα πράγματα μπορώ να τα πάρω από συγκεκριμένο μαγαζί, το οποίο δεν έχει πάρα πολύ μεγάλη ποικιλία. Κάθε γνώμη και συμβουλή δεκτή! Μια χαρα συμβατα ολα μεταξυ τους. Αν δεις πως το μαγαζι που ανεφερες εχει 3600cl16 ram, χωρις να σου βγει ο κουκος αηδονι κοιτα το. Αν θες μπορεις να δεις κ b550 μητρικη αφοβα μιας κ δεν περιγραφεις καμμια ακραια χρηση του pc. Επισης μια υποκειμενικη αποψη.. Παλι αν δεν περνας το budget σου, ισως 1tb θα ηταν καλυτερο για αποθηκευτικο χωρο,γεμιζουν μπαμ τα 500.Ενα τελευταιο που μαλλον θα το ξερεις, με 3700x δεν θα εχεις γραφικα. Το λεω μιας κ λες πως θα παρεις gpu αργοτερα😁 Επεξ/σία 29 Ιανουαρίου 2021 από niko13 2
kiko33gr Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2021 58 λεπτά πριν, niko13 είπε Μια χαρα συμβατα ολα μεταξυ τους. Αν δεις πως το μαγαζι που ανεφερες εχει 3600cl16 ram, χωρις να σου βγει ο κουκος αηδονι κοιτα το. Αν θες μπορεις να δεις κ b550 μητρικη αφοβα μιας κ δεν περιγραφεις καμμια ακραια χρηση του pc. Επισης μια υποκειμενικη αποψη.. Παλι αν δεν περνας το budget σου, ισως 1tb θα ηταν καλυτερο για αποθηκευτικο χωρο,γεμιζουν μπαμ τα 500.Ενα τελευταιο που μαλλον θα το ξερεις, με 3700x δεν θα εχεις γραφικα. Το λεω μιας κ λες πως θα παρεις gpu αργοτερα😁 Ευχαριστώ για τη γρήγορη απάντηση! Δυστυχώς σε cl16 έχει μόνο στα 3200, οπότε προτίμησα τις πιο γρήγορες. Το σκεφτόμουν και για την ROG STRIX B550-A GAMING, αλλά επέλεξα την Χ570 για πιο future-proof. Για αποθήκευση υπάρχει και ένας σκληρός 4ΤΒ, οπότε δεν υπάρχει πρόβλημα. Τώρα βολεύομαι και με τον 120GB SSD, οπότε τα 512 φτάνουν. Θα δω πάντως αν δεν είναι μεγάλη η διαφορά να τον πάρω. Μέχρι να ξαναβγούν κάρτες γραφικών θα μείνω με τη φοβερή R7 265 που έχω, τι να κάνουμε! 1
niko13 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) 3 λεπτά πριν, kiko33gr είπε Ευχαριστώ για τη γρήγορη απάντηση! Δυστυχώς σε cl16 έχει μόνο στα 3200, οπότε προτίμησα τις πιο γρήγορες. Το σκεφτόμουν και για την ROG STRIX B550-A GAMING, αλλά επέλεξα την Χ570 για πιο future-proof. Για αποθήκευση υπάρχει και ένας σκληρός 4ΤΒ, οπότε δεν υπάρχει πρόβλημα. Τώρα βολεύομαι και με τον 120GB SSD, οπότε τα 512 φτάνουν. Θα δω πάντως αν δεν είναι μεγάλη η διαφορά να τον πάρω. Μέχρι να ξαναβγούν κάρτες γραφικών θα μείνω με τη φοβερή R7 265 που έχω, τι να κάνουμε! Μια χαρα φιλε μου, αντε κ καλες αγορες Επεξ/σία 29 Ιανουαρίου 2021 από niko13 1
raul7 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2021 18 ώρες πριν, kiko33gr είπε Δυστυχώς σε cl16 έχει μόνο στα 3200, οπότε προτίμησα τις πιο γρήγορες. Το σκεφτόμουν και για την ROG STRIX B550-A GAMING, αλλά επέλεξα την Χ570 για πιο future-proof. Το x570 δεν είναι πιο futureproof από το b550, τσάμπα θα ξοδέψεις τα χρήματά σου. Και τα δύο chipset δέχονται/σηκώνουν ακριβώς τους ίδιους επεξεργαστές, δηλαδή τους ryzen 5000 και δεν θα παάρουν άλλη γενιά. Η επόμενη γενιά θα είναι σε νέα πλατφόρμα και ddr5. Αν είναι να το κρατήσεις τόσα χρόνια και θέλεις κάτι φουλ δυνατό για μένα πήγαινε κατευθείαν στον 5600X με μια b550 μητρική και θα είσαι τέλεια. Για απλή χρήση χωρίς gaming είναι overkill οι κάρτες που αναφέρεις.. Καλύτερα να πάρεις μια πιο φθηνή να κάνεις τη δουλειά σου και ααααν χρειαστεί στο μέλλον να αναβαθμίσεις. Και ο cpu είναι overkill, αλλά συνήθως έχει μεγαλύτερη αντοχή στον χρόνο ως εξάρτημα σε σχέση με τις κάρτες. 1 1
kiko33gr Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2021 1 ώρα πριν, raul7 είπε Το x570 δεν είναι πιο futureproof από το b550, τσάμπα θα ξοδέψεις τα χρήματά σου. Και τα δύο chipset δέχονται/σηκώνουν ακριβώς τους ίδιους επεξεργαστές, δηλαδή τους ryzen 5000 και δεν θα παάρουν άλλη γενιά. Η επόμενη γενιά θα είναι σε νέα πλατφόρμα και ddr5. Αν είναι να το κρατήσεις τόσα χρόνια και θέλεις κάτι φουλ δυνατό για μένα πήγαινε κατευθείαν στον 5600X με μια b550 μητρική και θα είσαι τέλεια. Για απλή χρήση χωρίς gaming είναι overkill οι κάρτες που αναφέρεις.. Καλύτερα να πάρεις μια πιο φθηνή να κάνεις τη δουλειά σου και ααααν χρειαστεί στο μέλλον να αναβαθμίσεις. Και ο cpu είναι overkill, αλλά συνήθως έχει μεγαλύτερη αντοχή στον χρόνο ως εξάρτημα σε σχέση με τις κάρτες. Το σκεφτόμουν και εγώ αρκετά για αυτόν το συνδυασμό, αλλά από τη μία οι 2 παραπάνω πυρήνες και οι έστω λίγες παραπάνω δυνατότητες του Χ570 έλεγα ότι μπορεί να χρειαστούν στο μέλλον. θα κοιτάξω τιμές πάντως και μπορεί να τα αλλάξω αν συμφέρει. Για την κάρτα γραφικών ήθελα όταν παίζω, τουλάχιστον να παίζω με τις καλύτερες ρυθμίσεις. Θα περιμένω λίγο να δω μήπως βγει κάτι από AMD που να συμφέρει περισσότερο. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα