rafinos Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2021 Κάποιοι τουλάχιστον έλεγαν δίνω τόσα. Εσύ δίνεις τίποτα ή θέλεις μόνο την άσκηση επειδή και καλά δεν έχεις υπολογιστή;
IsBxD Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2021 well, κανείς δεν νου ζήτησε αντάλλαγμα, ίσα-ίσα κάποιοι συμβούλεψαν και βοήθησαν , so...
rafinos Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, IsBxD είπε well, κανείς δεν νου ζήτησε αντάλλαγμα, ίσα-ίσα κάποιοι συμβούλεψαν και βοήθησαν , so... ΠΟΤΕ δεν ζήτησες συμβουλή. Ζήτησες ξεκάθαρα να σου λύσουμε την άσκηση! Και όπως είπε και ο @Kercyn πες μας το σκεπτικό σου (γράψτο σε χαρτί πιο συγκεκριμένα) και τον κώδικα κάποιος από εμάς θα στον γράψει. Δεν σου ζήτησε κανείς αντάλλαγμα γιατί πολύ απλά προσπαθούμε να σε κάνουμε να προσπαθήσεις. Ωστόσο, εσύ πέρα βρέχει! Παιδιά του έστειλα μήνυμα και του είπα ότι θα πάρει τζάμπα την άσκηση αν μου στείλει φώτο ότι προσπάθησε να την κάνει σε χαρτί (έστω να δω ότι έγραψε ένα <?php ?> ή προσπάθησε να γράψει το σκεπτικό του με λόγια), αλλιώς δεν του την δίνω τζάμπα. Και φαίνεται πως μάλλον θίχτηκε. Εντωμεταξύ μια χαρά μπορείς να γράφεις μηνύματα στο insomnia, αλλά με 10 γραμμές κώδικα θα σπάσεις τα χέρια σου... Επεξ/σία 31 Ιανουαρίου 2021 από rafinos
IsBxD Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2021 Φίλε προσπάθησα και έκανα ότι μπορούσα σε μια εφαρμογή στο κινητό, δες, έκανα ότι μπορούσα αλλά δυστυχώς δεν μπορώ να δω το αποτέλεσμα...
rafinos Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) Από την αρχική φόρμα δεν στέλνεις τα σύμβολα, αλλά τον αριθμό των συμβόλων. Τα $symvola θα είναι ένας πίνακας στον οποίο θα αποθηκεύονται τα σύμβολα. Από την στιγμή που έχεις αριθμό συμβόλων και πρέπει να μπουν ανάλογα με το μονό-ζυγό τότε χρειάζεσαι επανάληψη (for), και θα έλεγα να αφήσεις την switch και να χρησιμοποιήσεις if. Ο έλεγχος που κάνεις είναι σωστός, αν και δεν πρέπει να τσεκάρεις το $symvola, αλλά την μεταβλητή η οποία θα ανεβαίνει +1 κάθε φορα στην for. Για παράδειγμα: if($_POST["number"] > 0){ $symvola = array(); for($i = 0; $i < $_POST["number"]; $i++){ if($i % 2 == 0){ $symvola[$i] = "*"; } } }else{ echo "Έδωσες μη επιτρεπτή τιμή. Το πρόγραμμα τερματίστηκε."; } Όπου $_POST["number"] ο αριθμός που στέλνεις από την φόρμα. Οπότε βάζεις το όνομα που έχεις δώσει εσύ το οποίο υποθέτω ότι είναι $_POST["Symvola"]. Στην άσκηση θέλει να συμπληρώσεις την else στην if($i % 2 ... και φυσικά κάπως πρέπει να μετράς τα * και τις # ώστε να εμφανίσεις το μήνυμα που ζητάει η άσκηση). Θεωρώ πως μπορείς να την συνεχίσεις μόνος σου. Προσπάθησε να την γράψεις σε χαρτί αν δεν σε βολεύει το κινητό και στείλε εδώ. Θα σου στείλω την ήδη λυμένη άσκηση, που έχω, μιας που δεν έχεις υπολογιστή. Επεξ/σία 31 Ιανουαρίου 2021 από rafinos
IsBxD Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2021 ευχαριστώ πολύ, θα προσπαθήσω όσο μπορώ αν και όλα αυτά μου φαίνονται πάρα πολύ περίπλοκα, δεν έχω αρκετή εμπειρία, θα διορθώσω αυτά π μου είπες και μετά ίσως βρω άκρη μόνος(I hope so). Μέχρι στιγμής έχω γράψει αυτά που μου είπες, Δεν έχω ιδέα τι άλλο χρειάζεται πραγματικά, έχω χάσει την μπάλα, είναι εντελώς διαφορετικό απο αυτό που είχα σκεφτεί Αρχικά... 🤷♂️ Βασικά άκυρο κατάλαβα 😂 προσθεσα μια else if για τις διέσεις και έβαλα και στις 2 if echo για τα αστεράκια κ τις διέσεις λογικά έτσι δεν πάει? και η μεταβλητή που πρέπει να βάλω είναι το $I υποθέτω για την τιμή απο τα αστεράκια κ τις διέσεις, αυτό κατάλαβα 🤷♂️
rafinos Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2021 1 ώρα πριν, IsBxD είπε ευχαριστώ πολύ, θα προσπαθήσω όσο μπορώ αν και όλα αυτά μου φαίνονται πάρα πολύ περίπλοκα, δεν έχω αρκετή εμπειρία, θα διορθώσω αυτά π μου είπες και μετά ίσως βρω άκρη μόνος(I hope so). Μέχρι στιγμής έχω γράψει αυτά που μου είπες, Δεν έχω ιδέα τι άλλο χρειάζεται πραγματικά, έχω χάσει την μπάλα, είναι εντελώς διαφορετικό απο αυτό που είχα σκεφτεί Αρχικά... 🤷♂️ Βασικά άκυρο κατάλαβα 😂 προσθεσα μια else if για τις διέσεις και έβαλα και στις 2 if echo για τα αστεράκια κ τις διέσεις λογικά έτσι δεν πάει? και η μεταβλητή που πρέπει να βάλω είναι το $I υποθέτω για την τιμή απο τα αστεράκια κ τις διέσεις, αυτό κατάλαβα 🤷♂️ Θα ήταν καλύτερο να μην βάλεις else if, αλλά απλή else μιας που αν δεν είναι ζυγός ένας αριθμός τότε θα είναι μονός, αλλά δεν είναι λάθος η else if. Το υπόλοιπο έτσι όπως το περιγράφεις είναι λάθος. Στην εκφώνηση ζητάει να αναφέρεις τον συνολικό αριθμό από τα αστεράκια και τις διέσεις. Έτσι καλό θα ήταν να αρχικοποιήσεις με 0 δύο διαφορετικές μεταβλητές ($asterakia = 0 και $diesis = 0) και να προσθέτεις 1 κάθε φορά που μπαίνει σε κάποια από τις if (αν είναι για τα $asterakia τότε +1 σε αυτό αλλιώς στο $diesis). Και τέλος με ένα echo έξω από την for εμφανίζεις αυτό που ζητάει η άσκηση.
IsBxD Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2021 θα πρέπει να βάλω for ξανά? για το +1
rafinos Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2021 Όχι! Όπως είναι παρακάτω: if($i % 2 == 0){ $symvola[$i] = "*"; $asterakia++; }else{ $symvola[$i] = "#"; $diesis++; } Αρκεί φυσικά να έχουν αρχικοποιηθεί με 0 οι δύο μεταβλητές.
IsBxD Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2021 αν όμως το else είναι τελευταίο που θα μπει η προειδοποίηση για την μη επιτρεπτή τιμή, γιαυτό σκέφτηκα την else if
rafinos Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2021 2 λεπτά πριν, IsBxD είπε αν όμως το else είναι τελευταίο που θα μπει η προειδοποίηση για την μη επιτρεπτή τιμή, γιαυτό σκέφτηκα την else if Εκείνο το else αφορά το if($_POST["number"] > 0){ ... }
IsBxD Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2021 ααα κομπλέ, οκέι ευχαριστώ πάρα πολύ, καλά έκανα και απευθύνθηκα εδώ, ήξερα ότι θα βοηθήσει κάποιος.
rafinos Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2021 Ορίστε και τα αρχεία. Την επόμενη φορά να έρθεις εδώ αφού έχεις προσπαθήσει και θα σε βοηθήσουμε όπως έχουν βοηθήσει και εμάς άπειρες φορές. exetaseis.phpform_exetaseis.html
IsBxD Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2021 το εκτιμώ πάρα πολύ αυτό που έκανες, και για τα υπόλοιπα παιδιά, σας ευχαριστώ πολύ, να σκέφτεστε ότι μου σώσατε μια εξεταστική. Καλή τύχη και τα ξανα λέμε.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα