Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το δινεις σε μεσιτη να προσπαθησει να το νοικιασει(Θα παρει το κατιτις του αυτος/1 ενοικιο αν δεν κανω λαθος αλλα πρεπει να διαφερει και απο ανθρωπο σε ανθρωπο)

Ακομη και 300 ευρω/μήνα  να σου προσφερει το σπιτι ειναι καλα.

Επεξ/σία από Turbani
  • Like 1
  • Απαντ. 49
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, vision είπε

αν δώσεις να το νοικιάσει κανένας "γάτος/γάτα" μεσίτης θα το νοικιάσεις στο πι και φι και με το ποσό που θες. 

Μάλλον υπερεκτιμάς τις ικανότητες των μεσιτών, δεν είναι μάγοι ώστε να καταφέρουν να βρουν άμεσα ενοικιαστή για ένα ασυντήρητο σπίτι με ότι ενοίκιο θέλεις.

Ούτε πρόκειται να εγγυηθούν ότι ο ενοικιαστής θα είναι συνεπής στις υποχρεώσεις τους, δεν τους ενδιαφέρει καν, το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να το νοικιάσεις στον πρώτο τυχόντα που θα σου φέρουν ώστε να εισπράξουν την προμήθεια.

• Like 3
Δημοσ.

Παλιά το είχα νοικιάσει αλλά μου το καταστρέψανε και όσα κέρδισα από τα ενοίκια τα ξόδεψα στην συντήρηση του σπιτιού. Είναι πολύ δισκολο να βρεις καλό ενοικιαστή  που να κρατά το σπίτι 🏡 σε καλή κατάσταση και να σε πληρώνει και στην ώρα του.

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Katia1970 είπε

Παλιά το είχα νοικιάσει αλλά μου το καταστρέψανε και όσα κέρδισα από τα ενοίκια τα ξόδεψα στην συντήρηση του σπιτιού. Είναι πολύ δισκολο να βρεις καλό ενοικιαστή  που να κρατά το σπίτι 🏡 σε καλή κατάσταση και να σε πληρώνει και στην ώρα του.

Μπορείς να βρεις, ανάλογα την περιοχή φυσικά. Δεν αξίζει να πουλήσεις σπίτι αυτές τις εποχές. Πως πήρες δάνειο εξαρχής με τόσο χαμηλό μισθό;

• Like 1
Δημοσ.

Όχι για να γίνω επικριτικός, αλλά αφού δεν μπορούσες να πάρεις δάνειο, πώς υπολόγιζες να το ξεχρεώσεις; Για κάποιο λόγο εξετάζουν τις αιτήσεις οι τράπεζες και δε δίνουν σε όλους.

• Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Katia1970 είπε

Το πήρε ο πατέρας μου στο όνομα του και το ξεχρεωνω εγώ , αυτό έγινε γιατί εγώ δεν μπορούσα να πάρω δάνειο .

Έχεις ακόμα 12-13 χρόνια να το ξεχρεώσεις, φυσικά δεν έχουμε όλες τις πληροφορίες(ηλικία, πιθανός γάμος κτλ) και η μόνη που μπορεί να πάρει σίγουρη απόφαση είσαι εσύ.

• Like 1
Δημοσ.

Μεγα λαθος που εχεις 2 σπιτια και καθονται (απο οτι καταλαβα και τα 2) και δεν τα εχεις ηδη δωσει για ενοικιαση. Αναλογως την περιοχη, με ενα σχετικο καλο ενοικιο μπορεις να προσελκησεις καλους ενοικιαστες. Το υψηλο ενοικιο για την περιοχη ισως εχει αποτελεσμα καποια στιγμη να ριξουν πιστολι. Το να βαλει καποιος φωτια στο σπιτι σου επιτηδες δεν παιζει. Στην τελικη κλεινεις το τζακι ή το κανεις ενεργειακο. Αν το σπιτι που ειναι υποθηκευμενο δεν θελει πολυ συντηρηση, δωσε το για ενοικιο χθες. 

Αν καταληξεις να πουλησεις το καθαρο 50κ, τα οποια δεν ειναι ασχημα (οκ αναλογως περιοχη, τμ κτλ), σιγουρα θα εχεις στην ακρη δοσεις για πολλα χρονια, αλλα και παλι ειναι η γνωμη μου να ριξεις ενα ποσο στο υποθηκευμενο και να το νοικιασεις οπως και να εχει. Τα ενοικια των ανθρωπων που θα μενουν θα ειναι η δοση στην τραπεζα (λιγο πολυ)

• Like 4
Δημοσ.
58 λεπτά πριν, Katia1970 είπε

Σίγουρα η εκμίσθωση έχει κάποιο ρίσκο, αλλά όχι τόσο μεγάλο ώστε να την κάνει ασύμφορη (αν ήταν έτσι όλοι κλειστά θα τα είχαν), και με λίγο προσοχή από μέρους σου μπορείς να μειώσεις αυτό το ρίσκο. Όσο μένει κλειστό δεν σε επιβαρύνει με τίποτα άλλο εκτός από έξοδα, ενώ αν νοικιαστεί θα σου αποφέρει έσοδα.

Έτσι όπως τα περιγράφεις πάντως δεν βλέπω άλλη λύση, αυτό που κάθεται θα μπορέσεις να το κρατήσεις μόνο αν το νοικιάσεις, το αν είναι εφικτό ή όχι θα το κρίνεις μόνη σου.

• Like 1
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, SabotazNic είπε

Μεγα λαθος που εχεις 2 σπιτια και καθονται (απο οτι καταλαβα και τα 2) και δεν τα εχεις ηδη δωσει για ενοικιαση. Αναλογως την περιοχη, με ενα σχετικο καλο ενοικιο μπορεις να προσελκησεις καλους ενοικιαστες. Το υψηλο ενοικιο για την περιοχη ισως εχει αποτελεσμα καποια στιγμη να ριξουν πιστολι. Το να βαλει καποιος φωτια στο σπιτι σου επιτηδες δεν παιζει. Στην τελικη κλεινεις το τζακι ή το κανεις ενεργειακο. Αν το σπιτι που ειναι υποθηκευμενο δεν θελει πολυ συντηρηση, δωσε το για ενοικιο χθες. 

Αν καταληξεις να πουλησεις το καθαρο 50κ, τα οποια δεν ειναι ασχημα (οκ αναλογως περιοχη, τμ κτλ), σιγουρα θα εχεις στην ακρη δοσεις για πολλα χρονια, αλλα και παλι ειναι η γνωμη μου να ριξεις ενα ποσο στο υποθηκευμενο και να το νοικιασεις οπως και να εχει. Τα ενοικια των ανθρωπων που θα μενουν θα ειναι η δοση στην τραπεζα (λιγο πολυ)

Δεν υπάρχει περιπτώσει να κρατήσεις 50κ στην άκρη για τόσα χρόνια, κάτι θα συμβεί και θα τα κλαις και αυτά και το σπίτι. Μόνο αν εξοφλήσει το δάνειο αμέσως.

• Like 3
Δημοσ.
10 λεπτά πριν, Klausx είπε

Δεν υπάρχει περιπτώσει να κρατήσεις 50κ στην άκρη για τόσα χρόνια, κάτι θα συμβεί και θα τα κλαις και αυτά και το σπίτι. Μόνο αν εξοφλήσει το δάνειο αμέσως.

Δεν τίθεται καν θέμα αν μπορεί να τα κρατήσει στην άκρη ή όχι, εννοείται πως πρέπει να τα ρίξει στο δάνειο γιατί έτσι θα γλιτώσει τόκους.

• Like 4
Δημοσ.

Πούλα το σπίτι για 50 χιλιάρικα, μετά πούλα και το σπίτι των γωνιών σου (όταν πεθάνουν). Όλα τα ακίνητα μόνο στα λόγια σου φέρνουν εισοδήματα από ενοίκια. Πληρώνεις φόρο για αυτά (ενφια) και τις φθορές του χρόνου, ανακαινίσεις, πρέπει να πληρώνεις λογαριασμούς κλπ...

Σε δικό μου παλιό διαμέρισμα έγινε αλλαγή ασανσέρ, κόστος για μενα 600. Μια άλλη φορά έσπασε η σωλήνα του από πάνω και το σπίτι γέμισε νερά. Άντε τρέχα να βγάλεις άκρη...

• Like 1
  • Confused 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, DimosthenisG είπε

Πούλα το σπίτι για 50 χιλιάρικα, μετά πούλα και το σπίτι των γωνιών σου (όταν πεθάνουν). Όλα τα ακίνητα μόνο στα λόγια σου φέρνουν εισοδήματα από ενοίκια. Πληρώνεις φόρο για αυτά (ενφια) και τις φθορές του χρόνου, ανακαινίσεις, πρέπει να πληρώνεις λογαριασμούς κλπ...

Σε δικό μου παλιό διαμέρισμα έγινε αλλαγή ασανσέρ, κόστος για μενα 600. Μια άλλη φορά έσπασε η σωλήνα του από πάνω και το σπίτι γέμισε νερά. Άντε τρέχα να βγάλεις άκρη...

Αν ήταν τόσο τραγικά ασύμφορα τα σπίτια κανένας δεν θα είχε δικό του σπίτι και όλοι θα μέναμε στο νοίκι!

Μην τα ισοπεδώνουμε όλα!

• Like 4
  • Thanks 2
Δημοσ.

Εσύ ενοικιάζεις; Οι γονείς σου; Πάντως αν το διαχειριστείς σωστά το ένα κλειστό μπορεί να σου αποφέρει την δόση και τα έξοδα της συντήρησης του. Αν δε μπορείς να το διαχειριστείς και θα κινδυνεύσεις να χάσεις ένα από τα δύο το καλύτερο είναι να το πουλήσεις. Αλλά με μια 4ωρη δουλειά δε μένει χρόνος για διαχείριση;

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...