Katia1970 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2021 Καλημέρα! Έχω δύο σπίτια, το ένα είναι υποθηκευμένο γιατί χρωστώ 60.000 ευρώ δάνειο και το άλλο είναι καθαρό. Οι γονείς μου ζητάνε να πουλήσω το καθαρό σπίτι για να ξεχρεωσω το υποθηκευμένο. Συχνά μου λένε ότι το καθαρό σπίτι όσο περνάει ο καιρός θα ζητάει βάψιμο, αλλαγή σκεπής κ.α. άρα είναι πιο καλό να το πουλήσω και να ξεχρεωσω το άλλο.επισης μου λένε ότι αν πάθουν κάτι εκείνοι που θα βρω εγώ χρήματα για να το ξεχρεωσω.εγω όμως δεν θέλω να το πουλήσω, δεν ξέρω τι να κάνω έχει βρεθεί και αγοραστής και με πιέζουν .Δουλεύω σε σούπερ μάρκετ με μισθό 400€ και η δόση του δανείου είναι 361€ το μήνα..Μήπως έχουν δίκαιο οι γονείς μου και πρέπει να το πουλήσω το σπίτι η υπάρχει κάποια άλλη λύση ώστε να το αποφύγω.Ειμαι πολύ μπερδεμένη.Εχετε καμία συμβουλή να μου δώσετε? 1 1
Ukforthemoment Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2021 6 λεπτά πριν, Katia1970 είπε Καλημέρα! Έχω δύο σπίτια, το ένα είναι υποθηκευμένο γιατί χρωστώ 60.000 ευρώ δάνειο και το άλλο είναι καθαρό. Οι γονείς μου ζητάνε να πουλήσω το καθαρό σπίτι για να ξεχρεωσω το υποθηκευμένο. Συχνά μου λένε ότι το καθαρό σπίτι όσο περνάει ο καιρός θα ζητάει βάψιμο, αλλαγή σκεπής κ.α. άρα είναι πιο καλό να το πουλήσω και να ξεχρεωσω το άλλο.επισης μου λένε ότι αν πάθουν κάτι εκείνοι που θα βρω εγώ χρήματα για να το ξεχρεωσω.εγω όμως δεν θέλω να το πουλήσω, δεν ξέρω τι να κάνω έχει βρεθεί και αγοραστής και με πιέζουν .Δουλεύω σε σούπερ μάρκετ με μισθό 400€ και η δόση του δανείου είναι 361€ το μήνα..Μήπως έχουν δίκαιο οι γονείς μου και πρέπει να το πουλήσω το σπίτι η υπάρχει κάποια άλλη λύση ώστε να το αποφύγω.Ειμαι πολύ μπερδεμένη.Εχετε καμία συμβουλή να μου δώσετε? Ποιο είναι πιο καλό ως οίκημα να κρατήσεις; Και ναι με τα λεφτά που παίρνεις δόση θα πληρώνεις ή θα τρως αν συμβεί κατι στους δικούς σου ; Η πώληση του καθαρού εξοφλεί όλα τα χρέη του άλλου; 1
vision Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2021 πως θα το ξεχρεώσεις στην τελική; αν δεν το κάνεις θα στο πάρει η τράπεζα στο τέλος και είνα κρίμα για το ποσό που έχεις δώσει μέχρι τώρα. Είχε και εγγυητή το δάνειο; Γιατί έτσι θα πάρει κι άλλους η μπάλα. Γιατί δεν σκέφτεσαι να πουλήσεις το υποθηκευμένο αν και δεν ξέρω τι χαρτούρα και τρέξιμο μπορεί να έχει κάτι τέτοιο. Κάτι πρέπει να κάνεις πάντως, δες ποιο σε συμφέρει οικονομικά περισσότερο. Με 400 ευρώ και δόση δεν ζεις. 2
Katia1970 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2021 Το υποθηκευμένο είναι σε καλύτερη κατάσταση. Και η πώληση του καθαρού δεν εξοφλεί τα χρέη του άλλου . Το δάνειο μου είναι 60.000 € μαζί με τα έξοδα δικηγόρων και μηχανικών κ.α είναι γύρω στα 65,000€ χοντρά χοντρά. Και το καθαρό σπίτι μου το ζητάνε 50.000€ Παιδιά τραβάω μεγάλο ζόρι
SB_1957 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2021 3 λεπτά πριν, Katia1970 είπε Το υποθηκευμένο είναι σε καλύτερη κατάσταση. Και η πώληση του καθαρού δεν εξοφλεί τα χρέη του άλλου . Το δάνειο μου είναι 60.000 € μαζί με τα έξοδα δικηγόρων και μηχανικών κ.α είναι γύρω στα 65,000€ χοντρά χοντρά. Και το καθαρό σπίτι μου το ζητάνε 50.000€ Παιδιά τραβάω μεγάλο ζόρι Στα σπίτια που έχεις μένεις στο ένα εσύ και στο άλλο οι γονείς σου, τα νοικιάζεις ή τα έχεις κλειστά? Μπορεί να είναι προτιμότερο να κρατήσεις αυτό που είναι σε καλύτερη κατάσταση. Αλλά παίζει ρόλο και η περιοχή στην οποία είναι το κάθε σπίτι, τα τ.μ. κ.λπ. Συντήρηση θέλουν όλα τα σπίτια, είτε παλιά είτε καινούργια. 1
MikeToumpa Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) Δυστυχώς είναι δύσκολα τα πράγματα. Άποψή μου πάντα, ότι αφού το καθαρό σπίτι το έχεις κλειστό και δεν έχεις κάποιο οικονομικό όφελος καθώς δεν εισπράττεις ενοίκιο, αυτό θα σε επιβαρύνει με τα χρόνια και άλλο για την συντήρησή του. Πιο σωστό είναι να το πουλήσεις για να μειώσεις σε χαμηλά επίπεδα την οφειλή και ταυτοχρόνως αν είναι δυνατό να κάνεις και μια επιμύκηνση στην διάρκεια αποπληρωμής του δανείου για να μπορείς να ανταποκριθείς ακόμη και μόνη σου. Όπως και να έχει πάντως να σου ευχηθώ ότι καλύτερο. Επεξ/σία 29 Ιανουαρίου 2021 από MikeToumpa 2
Vasileios-gr Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2021 Η μόνη συμβουλή που μπορώ να δώσω είναι να βρεί μία οκτάωρη δουλιά. 5
Katia1970 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2021 Λίγο δύσκολο στις μέρες μας, και η δουλειά που έχω δεν είναι σίγουρη, θα το προσπαθήσω πάντως.
Vasileios-gr Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) Ακόμα και να πουλήσεις το σπίτι για να ξεχρεώσεις το άλλο, θα έχεις πρόβλημα επιβίωσης αν συνεχίσεις να πέρνεις 400 ευρώ και οι γονείς σου φύγουν. Δεν θα μπορεις να τα βγάλεις πέρα με ημιαπασχόληση. Το καθαρο σπίτι αποφέρει εισόδημα ; Το υποθηκευμένο; Επεξ/σία 29 Ιανουαρίου 2021 από Vasileios-gr 1
vision Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2021 κάνε παζάρι για λίγα παραπάνω, τα 15 χιλιάρικα διαφορά δεν είναι και λίγα. Άλλη επιλογή είναι να νοικιάσεις το ένα, να δίνεις τη δόση από εκεί. 1
SB_1957 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2021 3 λεπτά πριν, Katia1970 είπε Όχι είναι κλειστό Ο λόγος που είναι κλειστό ποιος είναι? Δεν έχουν ζήτηση τα σπίτια στην περιοχή? Γιατί δεν το νοικιάζεις να εισπράτεις ένα ενοίκιο? 3
Katia1970 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) Γιατί το σπίτι θέλει κάποια συντήρηση που θα μου κοστίσει το λιγότερο 5000€ τα οποία δεν τα έχω, επίσης σκέφτομαι ότι αυτός που θα νοικιάζει το σπίτι θα το προσέχει? Επίσης θα μου δίνει τα ενοίκια? Στο καθαρό σπίτι έχω και ένα τζάκι και φοβούμαι μη το νοικιάσω σε κάποιον που δεν ξέρει να ανάβει τζάκι και βάλει καμία φωτιά άθελά του ή επιτιδες και μου το κάψει και μέτα θα τραβώ τα μαλλιά της κεφαλής μου. Το σπίτι βρίσκεται σε καλή περιοχή. Επεξ/σία 29 Ιανουαρίου 2021 από Katia1970 1
vision Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2021 αν δώσεις να το νοικιάσει κανένας "γάτος/γάτα" μεσίτης θα το νοικιάσεις στο πι και φι και με το ποσό που θες. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα