Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα. Θέλω να κάνω μια ερώτηση αν και δεν ξέρω αν είμαι στο σωστό μέρος. Μόλις εγκατέστησα έναν εντοιχισμένο φούρνο siemens. Ανάβοντας τον διαπιστώνω ότι ο ανεμιστήρας ψύξης ανάβει κ αυτός ενώ ο φούρνος είναι κρύος. Ακόμη και μόνο στην ένδειξη με τη λάμπα να γυρίσω ανάβει και βγάζει κρύο αέρα. Επικοινώνησα με το σέρβις και μ είπαν να τον δουλέψω μια ώρα κ αν συνεχίσει να το κάνει θα στείλουν τεχνικό. Όταν ξαναπήρα τηλ μετά τη δοκιμή άλλος υπάλληλος μου είπε πως δεν υπάρχει πρόβλημα και ότι έτσι λειτουργεί μόνιμα και όταν κλείσει ο φούρνος κανένα τέταρτο για να κρυώσει. Έχει κάποιος κάποια ιδέα πανω στο θέμα; ευχαριστώ εκ των προτέρων. 

Δημοσ.

αν δεν ξέρουμε το συγκεκριμένο μοντέλο,
το τί είναι φυσιολογικό θα το πει κάποιος αυθαίρετα
(κοινώς ανατρέχεις στις οδηγίες χρήσης)

στο μέτρο που συγκρίνεις με άλλους φούρνους,
ναι και άλλοι φούρνοι έτσι το κάνουν

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

siemens hb153fes0. Χίλια ευχαριστώ για το ενδιαφερον. 

Στις οδηγίες χρήσης δεν αναγράφει τπτ για το θέμα.

Επεξ/σία από thodoris19891
Δημοσ.

https://media3.bsh-group.com/Documents/9001410671_B.pdf
Εδώ είναι οι οδηγίες και λένε

«Ανεμιστήρας ψύξης
Ο ανεμιστήρας ψύξης ενεργοποιείται και απενεργοποιείται
σε περίπτωση που χρειάζεται. Ο ζεστός αέρας εξέρχεται
από την πόρτα.»

Αυτό καλύπτει ένα ευρύτερο φάσμα περιπτώσεων από τη ρύθμιση θερμοκρασίας στο φούρνο.
Στις περιπτώσεις αυτές ανήκει και η θερμότητα που εκπέμπει η λάμπα αλογόνου και ενεργοποιεί τη λειτουργία του ανεμιστήρα ψύξης.

Δημοσ.

Δεν νομίζω να προλαβαίνει η λάμπα αλογόνου να ζεστάνει τον ανεμιστήρα σε ένα δευτερόλεπτο. Ανάβουν ταυτόχρονα μόλις γυρίσω το διακόπτη.  Ίσως είναι ρυθμισμένος να δουλεύει μόνιμα εφόσον γνωρίζεται πως και σε άλλες συσκευές συμβαίνει το ίδιο. Αύριο θα κάνω μια προσπάθεια να τους ξανακάλεσω να πάρω και μια 3η γνώμη. Ο ένας υπάλληλος ήταν κάθετος πως αυτό που συμβαίνει είναι λάθος και η δεύτερη κ αυτή κάθετη πως αυτό που συμβαίνει είναι το σωστό. Αντε να βγάλεις άκρη τώρα... 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Silverage είπε

Έτσι κάνουν όλοι, και ο δικός μας που είναι Bosch και της γιαγιάς μου που είναι Miele και στο χωριό που έχουμε έναν AEG.

Ομολογώ πως με έχεις καθησυχάσει αρκετά. Κόντεψα να σκάσω ψάχνοντας απ τις 7 το απόγευμα. Χωριστά που ανεβοκατεβασα την ασφάλεια γύρω στις 30 φορές μήπως και ξεκολλήσει. Δεν είχα ποτέ τέτοιο φούρνο και μου φάνηκε πολύ περίεργο με το που τον ανάβω να βγάζει κρύο αέρα. Σε ευχαριστώ πολύ πάντως για το ενδιαφέρον. Να σαι καλά. 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, cthulhucarbide είπε

Δεν είμαι σίγουρος ότι κατάλαβα ακριβώς το θέμα, αλλά νομίζω είναι φυσιολογικό

Μόλις γυρίσω το διακόπτη σε οποιαδήποτε πρόγραμμα ακόμα και στη λάμπα μόνο ανάβει ταυτόχρονα και ο ανεμιστήρας ψύξης. Ακούγεται και βγάζει στην κρύο αέρα από την πόρτα. Και νόμιζα πως ο ανεμιστήρας πρέπει να ανάβει μόνο όταν ο φούρνος ζεσταίνεται αρκετά για να τον κρυώσει. 

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, thodoris19891 είπε

Μόλις γυρίσω το διακόπτη σε οποιαδήποτε πρόγραμμα ακόμα και στη λάμπα μόνο ανάβει ταυτόχρονα και ο ανεμιστήρας ψύξης. Ακούγεται και βγάζει στην κρύο αέρα από την πόρτα. Και νόμιζα πως ο ανεμιστήρας πρέπει να ανάβει μόνο όταν ο φούρνος ζεσταίνεται αρκετά για να τον κρυώσει. 

Όλοι οι φούρνοι έτσι κάνουν

Δημοσ.

Επιβεβαιώνω και'γω, σε καινούριο φούρνο  bosch που παρέλαβα προχτές κάνει το ίδιο.

Στην αρχή με παραξένεψε, αλλά είναι ο ανεμιστήρας ψύξης που ανέφερε και ο φίλος πιο πάνω και το γράφει στο εγχειρίδιο χρήσης.

Όλα φυσιολογικά.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...