Zao Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2021 Καλησπέρα σας σε όλους! Εχω κάνει αλλαγή τη γραμμή Ίντερνετ στη βονταφονε από 24-ρα σε 50-ρα. αλα από τότε που άλλαξα τη γραμμή για καλύτερη ταχύτητα,βρήκα το μπελά μου ! διακοπτετε συνέχεια το Ίντερνετ! ξερει κανίς να μου πει μια λύση; φτεει το ρουτερ η κάποια ρηθμηση χρειάζεται στο ρουτερ; η Vodafone δεν στέλνει τεχνικό για αυτή τη περίπτωση. δεινουν μόνο οδηγίες από το livechat με τον Τόμπι! αν κάποιος συνάντησε το ίδιο πρόβλημα ,μα μου πει τη να κάνω! σας ευχαριστώ όλους!
satizen Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2021 Εχω και το ιδιο προβλημα απο την Παρασκευη που πηγα απο 24ρα σε 50ρα vdsl...
iliasleon Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2021 Το ίδιο router έχω κι εγώ χωρίς κανένα πρόβλημα. Δεν χρειάζεται καμία ρύθμιση...δοκίμασε ένα reset. Αν έχεις την δυνατότητα και γνωρίζεις κάποια πράματα , συνδεσε το κατευθείαν με το καλώδιο που έρχεται από την κολόνα, έτσι το έχω κι εγώ. Σε περίπτωση που συνεχίζουν οι αποσυνδέσεις το πρόβλημα είναι από αυτούς η ελαττωματικό router.
DanielRGr Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2021 On 28/01/2021 at 18:07, Zao said: Καλησπέρα σας σε όλους! Εχω κάνει αλλαγή τη γραμμή Ίντερνετ στη βονταφονε από 24-ρα σε 50-ρα. αλα από τότε που άλλαξα τη γραμμή για καλύτερη ταχύτητα,βρήκα το μπελά μου ! διακοπτετε συνέχεια το Ίντερνετ! ξερει κανίς να μου πει μια λύση; φτεει το ρουτερ η κάποια ρηθμηση χρειάζεται στο ρουτερ; η Vodafone δεν στέλνει τεχνικό για αυτή τη περίπτωση. δεινουν μόνο οδηγίες από το livechat με τον Τόμπι! αν κάποιος συνάντησε το ίδιο πρόβλημα ,μα μου πει τη να κάνω! σας ευχαριστώ όλους! Μια χαρα στελνει η Vodafone τεχνικο σε περιπτωση αποσυνδεσεων, μη λεμε οτι να ναι. Καλεσε τους, ή ζητα απο τον ToBi να μιλησεις με ενα φυσικο προσωπο. Οσο για το οτι εχεις αποσυνδεσεις μετα απο μεταβαση απο ADSL σε VDSL, ειμαι αρκετα σιγουρος οτι εχει να κανει με τη συνδεσμολογια του διαμερισματος σου ή/και το καλωδιο που ερχεται απο τον κατανεμητη στο υπογειο. Το VDSL ειναι πολυ ευαισθητο λογω χρησης υψηλων συχνοτητων. Θα σου προτεινα να διαβασεις-ακολουθησεις (αν οχι εσυ ο ιδιος, φερνοντας εναν ηλεκτρολογο) τον παρακατω οδηγο απο την Cyta για VDSL (ευρυζωνικες) συνδεσεις. https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://www.cyta.com.cy/mp/informational/support/files/wiring-guide-for-broadband_GR.pdf&ved=2ahUKEwiajIOv68XuAhUNt6QKHWUeCrIQFjAAegQIAxAB&usg=AOvVaw3vs4cBzLFa0Bb0OxlDl0tK&cshid=1612084682555 1
panospeter Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) Στις 28/1/2021 στις 6:07 ΜΜ, Zao είπε Καλησπέρα σας σε όλους! Εχω κάνει αλλαγή τη γραμμή Ίντερνετ στη βονταφονε από 24-ρα σε 50-ρα. αλα από τότε που άλλαξα τη γραμμή για καλύτερη ταχύτητα,βρήκα το μπελά μου ! διακοπτετε συνέχεια το Ίντερνετ! ξερει κανίς να μου πει μια λύση; φτεει το ρουτερ η κάποια ρηθμηση χρειάζεται στο ρουτερ; η Vodafone δεν στέλνει τεχνικό για αυτή τη περίπτωση. δεινουν μόνο οδηγίες από το livechat με τον Τόμπι! αν κάποιος συνάντησε το ίδιο πρόβλημα ,μα μου πει τη να κάνω! σας ευχαριστώ όλους! Όσο αυξάνεις την ταχύτητα σου στο VDSL, τόσο η εσωτερική σου καλωδίωσει πρέπει να είναι σε καλή κατάσταση για να υποστηρίξει την νέα ταχύτα. Στα 50Mbps που έπαιζα δεν είχα ποτέ πρόβλημα. Μόλις έβαλα 200Mbps άρχισε το πανηγύρι με το router να κλειδώνει στα 90Mbps και τον Speedttest να πιάνει απο 90Mbps σε 60Mbps, μετά ανέβαινε στα 70 και μετάβουτια μέχρι και τα 30Mbp (προφανώς έβαζε πολλά λάθη η γραμμή). Μόλις έφτιαξα τα εσωτερικά μου χτύπησε Downstream 219.996 kbit/s καιUpstream 21.998 kbit/s (σταθερό όσο δεν πάει), και όλα αυτά με χαλκό και όχι FTTH. Μην την ψάχνεις απο τον router. Αν θες best practises για εσωτερική τηλεφωνική καλωδίωση λες. Επεξ/σία 31 Ιανουαρίου 2021 από panospeter 1
FaniFox Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2021 Έχω ακριβώς το ίδιο πρόβλημα με το router να κάνει επανεκκινήσεις μετά την αλλαγή από 24 σε 50άρα στη vodafone πριν από μία εβδομάδα. Σε εμένα ήρθε τεχνικός και μου είπε για την εσωτερική καλωδίωση, οπότε για μία ημέρα αποσυνδέσαμε όλα τα τηλέφωνα και είχαμε μόνο το router συνδεδεμένο με την κεντρική παροχή, και πάνω σε αυτό είχα μια ethernet για το pc (και ανοιγμένο το wifi). Δυστυχώς τα προβλήματα συνεχίστηκαν (και συνεχίζονται ακόμα). Η γραμμή (όταν δεν κάνει τις επανεκκινήσεις) πετάει. Παρατηρώντας το πότε κάνει τις επανεκκινήσεις, διαπίστωσα ότι πάντα έχει να κάνει με μια εκκίνηση wifi. Εννοώ ότι συνήθως γίνεται όταν επιστρέφω στο σπίτι και συνδέεται το κινητό μου με το δίκτυο, όταν ανοίγω μια εφαρμογή που χρησιμοποιεί δεδομένα κτλ. Δοκίμασα να αλλάξω αρκετές ρυθμίσεις wifi στον router (κανάλι, ένταση κτλ) χωρίς μεγάλη επιτυχία. Δεν έχω όμως τις γνώσεις για να αλλάξω περισσότερα πράγματα και καλώς ή κακώς το wifi μου είναι απαραίτητο. Σκέφτηκα να του κάνω κάποιο update, όμως το μοντέλο δεν υπάρχει καν στην tp-link. Πιστεύω λοιπόν ότι είναι κάποιο θέμα με τον router. Κάποια ευαισθησία που δεν ξέρω πως μπορώ να τη θωρακίσω...
DanielRGr Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2021 48 minutes ago, FaniFox said: Έχω ακριβώς το ίδιο πρόβλημα με το router να κάνει επανεκκινήσεις μετά την αλλαγή από 24 σε 50άρα στη vodafone πριν από μία εβδομάδα. Σε εμένα ήρθε τεχνικός και μου είπε για την εσωτερική καλωδίωση, οπότε για μία ημέρα αποσυνδέσαμε όλα τα τηλέφωνα και είχαμε μόνο το router συνδεδεμένο με την κεντρική παροχή, και πάνω σε αυτό είχα μια ethernet για το pc (και ανοιγμένο το wifi). Δυστυχώς τα προβλήματα συνεχίστηκαν (και συνεχίζονται ακόμα). Η γραμμή (όταν δεν κάνει τις επανεκκινήσεις) πετάει. Παρατηρώντας το πότε κάνει τις επανεκκινήσεις, διαπίστωσα ότι πάντα έχει να κάνει με μια εκκίνηση wifi. Εννοώ ότι συνήθως γίνεται όταν επιστρέφω στο σπίτι και συνδέεται το κινητό μου με το δίκτυο, όταν ανοίγω μια εφαρμογή που χρησιμοποιεί δεδομένα κτλ. Δοκίμασα να αλλάξω αρκετές ρυθμίσεις wifi στον router (κανάλι, ένταση κτλ) χωρίς μεγάλη επιτυχία. Δεν έχω όμως τις γνώσεις για να αλλάξω περισσότερα πράγματα και καλώς ή κακώς το wifi μου είναι απαραίτητο. Σκέφτηκα να του κάνω κάποιο update, όμως το μοντέλο δεν υπάρχει καν στην tp-link. Πιστεύω λοιπόν ότι είναι κάποιο θέμα με τον router. Κάποια ευαισθησία που δεν ξέρω πως μπορώ να τη θωρακίσω... Θεμα με την εσωτερικη καλωδιωση εχεις. Το VDSL ειναι υπερευαισθητο και θελει συγκεκριμενη συνδεσμολογια. https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://www.cyta.com.cy/mp/informational/support/files/wiring-guide-for-broadband_GR.pdf&ved=2ahUKEwiajIOv68XuAhUNt6QKHWUeCrIQFjAAegQIAxAB&usg=AOvVaw3vs4cBzLFa0Bb0OxlDl0tK Ο οδηγος συνδεσμολογιας (ισχυει για ολες τις εταιριες)
panospeter Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2021 Το σημαντικότερο που λέει λοιπόν το παραπάνω αρχείο είναι ότι: 1. συνδέεις το VDSL router στην πρώτη πρίζα (master) που έρχεται το καλώδιο του ΟΤΕ 2. Αποσυνδέεις το υπόλοιπο σπίτι (τηλεφωνική καλωδίωση) απο την έξοδο προς τον router και έτσι έχεις καθαρή εισαγωγή στον VDSL router 3. προμθευέσε 2πλή τηλεφωνική πρίζα ώστε στο δεύτερο φις της πρίζας να ενώσεις το υπόλοιπο σπίτι. 4 Επιστέφεις απο τον router την τηλεφωνία στην δεύτερη πρίζα για το υπόλοιπο σπίτι (τηλέφωνα, συνεγερμός κλπ). Με αυτόν τον τρόπο πέρα πο ότι γλιτώνεις τον θόρυβο της καλωδίωσης του σπιτιού, δεν χρειάζεται να βάλεις και πουθενα φίλτρα, spliters κλπ .
Mankon7 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) . Επεξ/σία 5 Φεβρουαρίου 2021 από Mankon7
bill987 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2021 Ένα παρόμοιο πρόβλημα έχω και εγώ, πιο καλώδιο εξωτερικό προτείνετε να βάλω από το καλώδιο του ΟΤΕ έως το σπίτι , περίπου 20-30 μέτρα ??? Αυτό π.χ. κάνει https://www.kafkas.gr/ilektronika/diktyaka/systima-chalkou/kalodia-exoterikon-choron/ftp-cat6/kalodio-u-utp-2x24awg-4-6-gia-exoteriki-chrisi_192231/ Υπάρχει κάτι καλύτερο???
iliasleon Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) Στις 6/2/2021 στις 10:08 ΜΜ, bill987 είπε Ένα παρόμοιο πρόβλημα έχω και εγώ, πιο καλώδιο εξωτερικό προτείνετε να βάλω από το καλώδιο του ΟΤΕ έως το σπίτι , περίπου 20-30 μέτρα ??? Αυτό π.χ. κάνει https://www.kafkas.gr/ilektronika/diktyaka/systima-chalkou/kalodia-exoterikon-choron/ftp-cat6/kalodio-u-utp-2x24awg-4-6-gia-exoteriki-chrisi_192231/ Υπάρχει κάτι καλύτερο??? Ακριβως το ιδιο περασα σε ενα φιλο.Πιο λιγα μετρα βεβαια... Επεξ/σία 11 Φεβρουαρίου 2021 από iliasleon
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα