Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

έκανα ένα βιβλίο σε μορφή pdf αλλά δεν η εύρεση δεν αναγνωρίζει καμία λέξη

ενώ σε όλα τα άλλα αρχεία λειτουργεί κανονικά

τι συνέβη? τι μπορώ να κάνω?

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, TuXaKoS είπε

Προφανώς έχει μπει σαν εικόνες και όχι σαν κείμενο. Μπορείς να το μετατρέψεις με τη χρήση κάποιου online OCR εφόσον το βιβλίο είναι στα αγγλικά..

π.χ.

https://www.pdf2go.com/create-searchable-pdf

ωχ

έπρεπε να του το είχα πει?

είναι στα ελληνικά

δε μπορώ να του κάνω μια μετατροπή?

Δημοσ.
35 λεπτά πριν, Fosf0ros είπε

ωχ

έπρεπε να του το είχα πει?

είναι στα ελληνικά

δε μπορώ να του κάνω μια μετατροπή?

Δε νομίζω ότι υπάρχει κάτι που θα μετατρέψει βιβλίο σε ελληνικά, τουλάχιστον όχι δωρεάν. 

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, TuXaKoS είπε

Δε νομίζω ότι υπάρχει κάτι που θα μετατρέψει βιβλίο σε ελληνικά, τουλάχιστον όχι δωρεάν. 

το λιννκ που μου άφησες είχε επιλογή στα ελληνικά

το έκανα και τώρα η εύρεση αναγνωρίζει μόνο της ελληνικές λέξεις

Δημοσ.
38 λεπτά πριν, Fosf0ros είπε

το λιννκ που μου άφησες είχε επιλογή στα ελληνικά

το έκανα και τώρα η εύρεση αναγνωρίζει μόνο της ελληνικές λέξεις

Είσαι τυχερός :) Γενικά αυτές οι εφαρμογές δε δουλεύουν τόσο καλά σε οποιαδήποτε άλλη γλώσσα εκτός από αγγλικά. 

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, TuXaKoS είπε

Είσαι τυχερός :) Γενικά αυτές οι εφαρμογές δε δουλεύουν τόσο καλά σε οποιαδήποτε άλλη γλώσσα εκτός από αγγλικά. 

είμαι κατά το ήμισυ τυχερός,πολλοί όροι είναι στα αγγλικά

μπορώ να το κάνω να διαβάζει και τις δυο γλώσσες?

επίσης  μπορώ να το κάνω να ψάχνει προτάσεις ή 2-3 λέξεις μαζί?

Δημοσ.
53 λεπτά πριν, Fosf0ros είπε

είμαι κατά το ήμισυ τυχερός,πολλοί όροι είναι στα αγγλικά

μπορώ να το κάνω να διαβάζει και τις δυο γλώσσες?

επίσης  μπορώ να το κάνω να ψάχνει προτάσεις ή 2-3 λέξεις μαζί?

Αν το κάνει σωστά, θα μπορείς να ψάχνεις και προτάσεις (το έχω κάνει σε φουλ αγγλικό κείμενο). Δε μπορώ να σε βοηθήσω περισσότερο σε αυτό καθώς εγώ χρειάστηκε να το κάνω μόνο σε αγγλικό κείμενο. Πρέπει να ψάξεις τι OCR υπάρχουν και αν κάποιος μπορεί να κάνει ακριβώς αυτό που χρειάζεσαι. 

• Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, TuXaKoS είπε

Αν το κάνει σωστά, θα μπορείς να ψάχνεις και προτάσεις (το έχω κάνει σε φουλ αγγλικό κείμενο). Δε μπορώ να σε βοηθήσω περισσότερο σε αυτό καθώς εγώ χρειάστηκε να το κάνω μόνο σε αγγλικό κείμενο. Πρέπει να ψάξεις τι OCR υπάρχουν και αν κάποιος μπορεί να κάνει ακριβώς αυτό που χρειάζεσαι. 

βρήκα ένα που το αλλάζει σε 4 γλώσσες αλλά είναι μέχρι 10ΜΒ,το δικό μου είναι 230ΜΒ

αν δε βρω κάτι άλλο θα χρησιμοποιήσω πάλι το ίδιο και θα βάλω σα γλώσσα τα αγγλικά

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Fosf0ros είπε

βρήκα ένα που το αλλάζει σε 4 γλώσσες αλλά είναι μέχρι 10ΜΒ,το δικό μου είναι 230ΜΒ

αν δε βρω κάτι άλλο θα χρησιμοποιήσω πάλι το ίδιο και θα βάλω σα γλώσσα τα αγγλικά

Σου προτείνω να δοκιμάσεις το παρακάτω:

https://medium.com/@ocrvision/multilingual-ocr-how-to-ocr-a-scanned-pdf-with-multiple-languages-70bb0af50869

Έχει ολόκληρο οδηγό. Το πρόγραμμα που χρησιμοποιεί φαίνεται να υποστηρίζει μέχρι και αρχαία ελληνικά. 

Καλή επιτυχία! ;)

• Like 1
Δημοσ.
52 λεπτά πριν, TuXaKoS είπε

Σου προτείνω να δοκιμάσεις το παρακάτω:

https://medium.com/@ocrvision/multilingual-ocr-how-to-ocr-a-scanned-pdf-with-multiple-languages-70bb0af50869

Έχει ολόκληρο οδηγό. Το πρόγραμμα που χρησιμοποιεί φαίνεται να υποστηρίζει μέχρι και αρχαία ελληνικά. 

Καλή επιτυχία! ;)

έχει δωρεάν δοκιμή  αυτό?

κοστίζει 800$

Δημοσ.

Απ' ότι ξέρω το abby finereader είναι από τα καλύτερα για κείμενα με Ελληνικά. Το αποτέλεσμα βγαίνει σε word οπότε το searching γίνεται μέσα από το word με ότι δυνατότητες προσφέρει αυτό.

5 ώρες πριν, Fosf0ros είπε

κοστίζει 800$

και κοστίζει μόνο 199€ !!!

:D :D :D

• Like 2
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, micos000 είπε

Απ' ότι ξέρω το abby finereader είναι από τα καλύτερα για κείμενα με Ελληνικά. Το αποτέλεσμα βγαίνει σε word οπότε το searching γίνεται μέσα από το word με ότι δυνατότητες προσφέρει αυτό.

αν ξαναπαω για αλλο βιβλιο

τι να προσέξω?

χρειαζομαι και ελληνικα και αγγλικα για search

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...