Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους. Θα ήθελα να ρωτήσω το έξης: Με τι χρειάζεται να καταπιαστεί κάποιος ώστε προοπτικά να μπορεί να ζητήσει δουλειά ως tester? Γνωρίζω ότι σε αρκετές αγγελίες ζητούν κάποια πιστοποίηση (πχ ISTQB) αλλά πέραν αυτού, πρακτικά ποια είναι τα skills που απαιτούνται? Είμαι από το χώρο της Πληροφορικής αλλά έχω ασχοληθεί κυρίως με Digital Marketing και η μόνη μου επαφή με κώδικα ήταν είτε στη σχολή που σπούδαζα (αλλά basic πράγματα) και λίγο με html στα πλαίσια της ενασχόλησης μου με landing pages. Παρόλα αυτά έχω ακούσει ότι με το αντικείμενο του tester μπορεί και να ασχοληθεί και κάποιος εκτός του κλάδου (έχω κάποιες περιπτώσεις γνωστοί-γνωστών οπότε δεν μπορώ να ρωτήσω και πολλά δυστυχώς).

Τελικά τι ισχύει και, αν υπάρχουν γνώστες του θέματος, τι άποψη έχουν για την αγορά εργασίας και την προοπτική του κλάδου στην Ελλάδα?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

software τεστερ χωρις ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ βασικες γνωσεις προγραμματισμου δε παιζει εκτος αν μιλαμε software testing απο τα ...lidl

εκτος απο προγραμματισμο καλο ειναι να εχεις καποια ενασχοληση με πλατφορμες τεστινγκ.

Στις εταιριες αναθετουν καποια σεναρια/βηματα που πρεπει να ελεγξεις σε συγκεκριμμενο χρονο (οποτε και ελεγχουν την αποδοση σου)

Η δουλεια σου ειναι αν το λογισμικο περναει ή οχι τα σεναρια βηματα (και σε εταιριες στην Ελλαδα ισως να αναφερεις τροπους βελτιωσης ή workarounds)

Αυτες οι γνωσεις που αναφερεις δε ξερω πως μπορουν να βοηθησουν ενα σοβαρο τεστινγκ

Αυτο που εσυ ισως αναφερεις ειναι evaluation ή user experience τεστ που εκει απλως ακολουθεις βηματα αλλα δε χρησιμοποιεις κωδικα αλλα με κλικ στο GUI κανεις κατι αναλογο. Επειδη αυτο μπορει να το κανει και ατομο με βασικες γνωσεις Η/Υ o μισθος ειναι αρκετα χαμηλοτερος. Υπαρχουν αρκετοι εκει εξω που επειδη νομιζουν οτι επειδη καποτε τεσταραν το GUI ειναι τεστερς και στελνουν βιογραφικα σε σοβαρες εταιριες με...τραγικα αποτελεσματα

στη χωρα μας υπαρχουν εργολαβοι που περνουν projects απο σοβαρες εταιριες αλλα συνηθως ειναι για μικρο χρονικο διαστημα (απο εξαμηνο ως 2 χρονια). Ελαχιστες εταιριες στην Ελλαδα που παραγουν δικο τους λογισμικο προσλαμβανουν πλεον τεστερς

Επεξ/σία από vamvakoolas

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...