qwertyuiop2 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2021 Καλησπέρα στην κοινότητα, Θα χρειαστώ τη μεταφορά μίας μονάδας desktop από την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη, πρόκειται για mini ITX. Τα τυπικά για την ασφάλεια της ίδιας της μονάδας, τα γνωρίζω (αφαίρεση κάρτας γραφικών , ψύκτρας και άλλων βαρέων αντικειμένων που εφάπτονται στη μητρική). Αυτό που δε γνωρίζω, είναι ποιες αξιόπιστες υπηρεσίες μεταφοράς υπάρχουν, χωρίς να μου πάρουν ένα νεφρό τα courier. Κάποια μεταφορική; Κάποιος επαγγελματίας που αναλαμβάνει τέτοιες μεταφορές; Δεν έχω ιδέα εγώ ή ο κύκλος μου από αυτά, οπότε γι' αυτό χρειάζομαι τα φώτα του φόρουμ. Η εναλλακτική μου στην αποστολή αυτή, είναι να το ανεβάσω με τρένο κάποια στιγμή, αλλά θέλω να αποφύγω το ρίσκο και την ταλαιπώρια. Γι' αυτό και θα βοηθούσε πολύ η μεταφορική λύση, ειδικά αν είναι λιγότερο ρισκαδόρικη από το τρένο. Σας ευχαριστώ προκαταβολικά!
Joshua21 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2021 Οι κούριερ πάντως δεν χρεώνουν τόσα πολλά όσα νομίζεις, δες πχ την acs που τρέχει μια προσφορά αυτό το καιρό, με παράδοση δέματος σε κατάστημα και πληρωμή σε μετρητά το δέμα έως 10 κιλά το χρεώνουν σαν απλή αποστολή. https://www.acscourier.net/el/offers-for-retail-customers Επίσης αν το συσκευάσεις σωστά, δεν θα έχεις πρόβλημα ούτε με το τρένο ούτε με τις μεταφορικές. Επίσης ίσως βολεύει και το λεωφορείο αν υπάρχει δυνατότητα παράδοσης και παραλαβής από τα ΚΤΕΛ. Και το ταχυδρομείο ίσως βολεύει, για να δεις κόστος όμως θα πρέπει να ξέρεις και βάρος και διαστάσεις δέματος.
AcolyteOfPain Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2021 Νομίζω η καλύτερη επίλογη είναι ΚΤΕΛ. Εκτός του ότι είναι αρκετά οικονομικό, αν είσαι εκεί όταν αναχωρεί το λεωφορείο μπορείς ακόμα και να το φορτώσεις μόνος σου στον χώρο αποσκευών. Επίσης αν ο παραλήπτης είναι στο σταθμό όταν φτάσει το δρομολόγιο μπορεί επίσης να το κατεβάσει μόνος του κατόπιν συνεννόησης με τον υπεύθυνο. Οπότε το δέμα απλά θα παραμείνει μερικές ώρες κατά το δρομολόγιο στον χώρο αποσκευών χωρίς να μετακινηθεί. Σε κάθε κούριερ-ταχυδρομείο-μεταφορική κτλ κτλ μπορεί να αλλάξει αρκετά οχήματα και να φορτοεκφορτωθεί πολλές φορές με κίνδυνο ζημιάς. 2
qwertyuiop2 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2021 53 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Οι κούριερ πάντως δεν χρεώνουν τόσα πολλά όσα νομίζεις, δες πχ την acs που τρέχει μια προσφορά αυτό το καιρό, με παράδοση δέματος σε κατάστημα και πληρωμή σε μετρητά το δέμα έως 10 κιλά το χρεώνουν σαν απλή αποστολή. https://www.acscourier.net/el/offers-for-retail-customers Επίσης αν το συσκευάσεις σωστά, δεν θα έχεις πρόβλημα ούτε με το τρένο ούτε με τις μεταφορικές. Επίσης ίσως βολεύει και το λεωφορείο αν υπάρχει δυνατότητα παράδοσης και παραλαβής από τα ΚΤΕΛ. Και το ταχυδρομείο ίσως βολεύει, για να δεις κόστος όμως θα πρέπει να ξέρεις και βάρος και διαστάσεις δέματος. Οκ, επομένως σύμφωνα με την ACS για point to door (παραλήπτης θα είναι η κοπέλα μου, μην τη βάλω να κουβαλάει 5-6 κιλά) θα έδινα περίπου 28 ευρώ για κουτί 6 κιλών, αλλά τώρα θα πάει 11 η βασική + 3,5 ευρώ για το ένα έξτρα κιλό που θέλω αφού θα είναι σα να ζυγίζει 3 κιλά η μονάδα = 15 ευρώ. Διόλου άσχημα! Αυτό είναι ανεξαρτήτως μεγέθους αποστολής; Αν ναι, γίναμε! Ταχυδρομείο δεν εμπιστεύομαι, από τότε που μου είπαν ρητά ότι δε μπορώ να το καταχωρήσω ως εύθραυστο. Στέλνω και λαμβάνω μόνο άθραυστα. Αλλιώς συμφέρει τρομερά και απορώ γιατί οι Έλληνες το αποστρέφονται. Το point-to-point των ΕΛΤΑ είναι απίστευτο vfm. ΚΤΕΛ όχι, είναι μακριά και από εμένα και από την παραλήπτρια. Όπως τα βλέπω τα πράγματα, είμαι για ACS! 6 λεπτά πριν, AcolyteOfPain είπε Νομίζω η καλύτερη επίλογη είναι ΚΤΕΛ. Εκτός του ότι είναι αρκετά οικονομικό, αν είσαι εκεί όταν αναχωρεί το λεωφορείο μπορείς ακόμα και να το φορτώσεις μόνος σου στον χώρο αποσκευών. Επίσης αν ο παραλήπτης είναι στο σταθμό όταν φτάσει το δρομολόγιο μπορεί επίσης να το κατεβάσει μόνος του κατόπιν συνεννόησης με τον υπεύθυνο. Οπότε το δέμα απλά θα παραμείνει μερικές ώρες κατά το δρομολόγιο στον χώρο αποσκευών χωρίς να μετακινηθεί. Σε κάθε κούριερ-ταχυδρομείο-μεταφορική κτλ κτλ μπορεί να αλλάξει αρκετά οχήματα και να φορτοεκφορτωθεί πολλές φορές με κίνδυνο ζημιάς. Σωστό αυτό, αλλά τώρα εν μέσω πανδημίας, είναι ταλαίπα και ρίσκο... μεγαλύτερο από την αξία του υπολογιστή, να φας κάνα πρόστιμο. Δε δικαιολογείται μετακίνηση για αποστολές με ΚΤΕΛ από ιδιώτη σε ιδιώτη.
Joshua21 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2021 5 λεπτά πριν, qwertyuiop2 είπε Οκ, επομένως σύμφωνα με την ACS για point to door (παραλήπτης θα είναι η κοπέλα μου, μην τη βάλω να κουβαλάει 5-6 κιλά) θα έδινα περίπου 28 ευρώ για κουτί 6 κιλών, αλλά τώρα θα πάει 11 η βασική + 3,5 ευρώ για το ένα έξτρα κιλό που θέλω αφού θα είναι σα να ζυγίζει 3 κιλά η μονάδα = 15 ευρώ. Διόλου άσχημα! Αυτό είναι ανεξαρτήτως μεγέθους αποστολής; Αν ναι, γίναμε! Με ένα τηλεφώνημα στο τοπικό παράρτημα της ACS θα μάθεις. https://www.acscourier.net/el/store-locator Τώρα που το ξανασκέφτομαι βέβαια δεν είναι τόσο απλό, από ότι ακούγεται δύσκολα βγάζεις γραμμή στις κούριερ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα