Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλήμερα σε όλους..

Είναι απο εκείνες τις περίεργες στιγμές που τυχαίνει ένα πρόβλημα και δεν μπορεί να βρεθεί η αίτια..

Εχω ενα laptop και ενα router και εναν εξωτερικό σκληρό δίσκο σε casing usb 3.0 με εξωτερικό τροφοδοτικό.

To πρόβλημα ειναι το εξης:

Όταν συνδέω τον εξ.σκληρο με το τροφοδοτικό το ρουτερ ξεχρονίζεται (χανει το ιντερνετ) και επανασυνδέεται μετα απο λιγο και μετα παλι τα ιδια. Αυτο οσο ο εξ. σκληρός ειναι αναμμένος. Επισης παρατηρώ οτι το ρουτερ κλειδώνει πιο χαμηλά οταν συμβαίνει αυτο και γενικά τρελαίνεται. Οταν σβησω τον εξ. σκληρο μετα ολα καλα.

Πιστευα οτι μπορει να φταιει το ρουτερ, δοκιμασα με αλλο και παλι το ιδιο κανει. Παντα οταν αναβω τον εξ.δισκο.

Ολα ειναι συνδεδεμενα στην ιδια παροχη μεσω UPS. Το UPS δεν βλεπει κανενα προβλημα. Δοκιμασα τον εξ.δισκο σε αλλη παροχη εκτος UPS. Παλι τα ιδια. Δοκιμασα να βγαλω την γείωση απο το καλώδιο τροφοδοσίας του τροφοδοτικού (12V/5V) του εξ.σκληρου. Παλι τα ίδια.

Μετρησα τις τάσεις στο τροφοδοτικό τοσο του ρουτερ οσο και του εξ. σκληρού δισκου και ολα φαινονται καλως. Δοκιμασα και σε αλλη USB θυρα του laptop. Επισης να αναφερω οτι οταν το ρουτερ χανει τον συγχρονισμό του απο τα logs του δεν έχω κάποια αναφορά. Το casing ειναι αυτο της φωτογραφίας..

Καμιά γνώμη ρε παιδιά στο τι μπορεί να φταίει ?. O σκληρος λειτουργει κανονικα, δεν μου κανει καποιο προβλημα, περα απο αυτο που γινεται με το ρουτερ.. Εχω σηκωσει τα χερια ψηλα..

Capture.JPG

Επεξ/σία από Petros Electron
Δημοσ.

Τον σκληρο τον συνδεεις στο λαπτοπ απευθειας ή στο router και μοιραζεσαι τα αρχεια στο τοπικο δικτυο με samba κλπ? Αυτο δε καταλαβα εγω. 

Επισης router λαπτοπ τα εχεις δοκιμασει σε ξεχωριστες παροχες? Γιατι αναφερεις οτι εχεις δοκιμασει τον σκληρο σε αλλη παροχη αλλα δεν λες για λαπτοπ και router.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κατευθείαν στο λαπτοπ τον συνδέω. Το ρουτερ απλα ειναι συνδεδεμένο στο λαπτοπ με ethernet. Επισης εχω και εναν πύργο οπου κάνω share τους δίσκους του για να έχω την διαχείριση απο το laptop.

Στο συγκεκριμένο πρόβλημα το PC ηταν εκτος τροφοδοσίας. To ρουτερ δεν το εχω δοκιμάσει σε αλλη παροχη, θα το κανω και αυτο για να δω. Βασικά υποψιάζομαι το τροφοδοτικό του USB δισκου. Μπορει να βγαζει κανεναν "θορυβο"ασχέτως αν λειτουργεί και να την τρωει το router. Αν και ειναι και το UPS στην μεση λογικά θα μου το ανάφερε στα συμβάντα. Τι να πω ειναι περίεργο πρόβλημα.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Jastonas είπε

Βάζεις δηλαδή τον εξωτερικό στο λάπτοπ, και το ρούτερ χαλάει;! Τρελό αν κατάλαβα καλά..

Αυτό ακριβώς! Είναι να τρελαίνεσαι..

1 ώρα πριν, snbblp είπε

το έχω ξανασυναντήσει αυτό, τσεκ για βρόγχο γειώσων

Εχω τσεκάρει και γειώσεις, και εκει δεν βλεπω πρόβλημά.. Μαλιστα εκανα και δοκιμη βγάζοντας και την γείωση απο το τροφοδοτικό του USB δισκου... Αυτο που μενει πλεον ειναι το τροφοδοτικο να εχει καποιο θεμα. Αλλα χωρις παλμογραφο και αλλες εναλακτικες στο να βρω 12V και 5V για να δοκιμασω με αλλο δεν μπορω να κανω και πολλα..

Δημοσ.

Δοκίμασα και με φεριτη στο καλώδιο παλι τα ιδια. Άλλαξα πρίζα μόνο στο ρουτερ, δεν πέφτει τώρα πάει καλύτερα άλλα δεν κλειδώνει στην ταχύτητα οπως οταν ειναι κλειστός ο σκληρός. Έχω πτώση κάπου στα 2 με 2,5Mbps. Τουλάχιστον ειναι μια προσωρινή λυση για να μπορώ να εχω τον δίσκο ανοιχτό και να ειμαι και Online ταυτόχρονα..

Δημοσ.

Αν δεν κάνω λάθος η συσκευή σου είναι logilink, όσο και αν έψαξα στο internet γενικά  για τις συσκευές της, δεν βρήκα ούτε ένα πιστοποιητικό συμμόρφωσης (certificate of conformity). :)

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν εννοείς το case του USB εξ. δίσκου ειναι το Powertech usb 3.0 ΑΤΑ

Σε μια ερευνά που εκανα δεν διάβασα καλα σχολια. (μάπα το καρπούζι...) Οποτε παω για αντικατάσταση με καποιο αλλο πιο σοβαρο.

Μαλλον θα παρω αυτο. Ειδα καλα reviews και εχει απλο 12V τροφοδοτικό χωρις πολλα μανιφουκια. Κόστος 20ευρω. Ο δισκος ειναι αυτος που ειναι δισκος για 24ωρη λειτουργια σε CCTV εφαρμογες.

Δημοσ.

45 minutes ago, Petros Electron said:

Αν εννοείς το case του USB εξ. δίσκου ειναι το Powertech usb 3.0 ΑΤΑ

Δεν βρήκα κάτι και σε αυτό, πιθανόν ν` αναφέρει κάτι το user manual, ίσως αυτή η συμπεριφορά του να οφείλεται και σε κάποια αστοχία, μπορεί να είναι μόνο σε αυτό το τεμάχιο, ή σε ολόκληρη παρτίδα.

• Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...