Προς το περιεχόμενο

Athlon 5350

Kalojohn1

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα σας.Ο ανιψιός μου έχει ένα πισί με τον προαναφερόμενο athlon 5350 και νομίζω 4 gb ram.Του άλλαξα το επικίνδυνο για εμένα τροφοδοτικό turbo x με ένα άλλο και του κοτσαρα και μια παλιά δικιά μου rx460 για να ανασάνει.Αλλα ακόμα είναι αρκετά αργός στα απλά πράγματα.Τι θα μπορούσα να κάνω ώστε να έχει καλύτερη αποδοση;Έχω σκεφτεί τη ραμ Αλλά έτσι όπως σέρνεται πιστεύω ότι δε θα έχει μεγάλη διαφορά.Υπαρχει κάποιος επεξεργαστής πιο δυνατός am1; Αξιζει;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κάτοχος παρόμοιου μηχανήματος, με Athlon 5150, θα έλεγα ότι η καλύτερη δυνατή αναβάθμιση θα ήταν ένας ssd, αν δεν φοράει ήδη, και άλλο ένα 4gb μνήμη.

Επεξεργαστές ΑΜ1 πιο δυνατοί, αν θυμάμαι καλά, είχαν βγει, αλλά πέρα από δυσεύρετοι τώρα πια (τουλάχιστον οι καινούργιοι), δεν θα προσφέρουν κάτι ουσιαστικό.

Μην ξεχνάς ότι η ΑΜ1 πλατφόρμα ήταν εξαρχής σχετικά χαμηλών επιδόσεων.

Επεξ/σία από tony23
  • Like 1

Δυστυχώς δεν μπορείς να κάνεις κάτι, ο συγκεκριμένος επεξεργαστής είναι χειρότερος και από Quad Core LGA775 15ετίας..

Αν δεν κάνω λάθος το ΑΜ1 ήταν socket για low power systems, οπότε μη περιμένεις και πολλά από αλλαγή cpu.

Πάνε σε κάτι καινούργιο, π.χ. i3-10100F 85€ και θα δεις τεράστια διαφορά.

• Like 3

32 λεπτά πριν, Kalojohn1 είπε

Καλησπέρα σας.Ο ανιψιός μου έχει ένα πισί με τον προαναφερόμενο athlon 5350 και νομίζω 4 gb ram.Του άλλαξα το επικίνδυνο για εμένα τροφοδοτικό turbo x με ένα άλλο και του κοτσαρα και μια παλιά δικιά μου rx460 για να ανασάνει.Αλλα ακόμα είναι αρκετά αργός στα απλά πράγματα.Τι θα μπορούσα να κάνω ώστε να έχει καλύτερη αποδοση;Έχω σκεφτεί τη ραμ Αλλά έτσι όπως σέρνεται πιστεύω ότι δε θα έχει μεγάλη διαφορά.Υπαρχει κάποιος επεξεργαστής πιο δυνατός am1; Αξιζει;

Περα απο τα σωστα που σας ειπαν,μια επισης καλη λυση θα ηταν,να αγορασετε ενα φτηνο μεταχειρισμενο πακετακι με ενα i5 Sandy/ Ivy, μια απλη μητρικη H61 και 8g ram.Μαζι με τις προσθηκες ssd και της καρτας γραφικων που ειπατε,θα αλλαζε ασυγκριτα η κατασταση προς το καλυτερο. Οποτε το νου σας στις αντιστοιχες αγγελιες του ινσομνια.

• Like 4

Σας ευχαριστώ παιδιά όλους σας για τις απαντήσεις σας. Αυτό θα κάνω θα παρακολουθώ τις αγγελίες και αν βρω κάτι σε μια λογική τιμή θα το χτυπήσω.

• Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, Kalojohn1 είπε

με τον προαναφερόμενο athlon 5350 και νομίζω 4 gb ram.Του άλλαξα το επικίνδυνο για εμένα τροφοδοτικό turbo x

Της κοντής cpu της φταίει το "επικίνδυνο" τροφοδοτικό , τι μανία που έχετε να αλλάζετε τα κινεζοτροφοδοτικά που εργάζονται στο ρελαντί και πιθανότατα θα σας κράταγαν 10 χρόνια?

Επεξ/σία από jgeorgiou
  • Like 2

SSD -> που θα μπορεις να τον κρατησεις & στο επομενο, και αν δεχεται η μητρικη σου:
ενα overclock +15% (δεν χρειαζεσαι αλλο cooler γι' αυτο) γιατι αυτο θα το χρειαστεις 😛

• Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 ώρες πριν, Kalojohn1 είπε

Ο μεγαλύτερος επεξεργαστής σε AM1 είναι ο Athlon 3570 αλλά δεν αξίζει από αυτόν που έχει τώρα.

Πούλησε την μνήμη και πάρε ένα DIMM 8GB γιατί αυτοί οι επεξεργαστές έχουν μόνο Single Channel memory.  Πρόσεξε η μνήμη να είναι Dual Ranked , θα κερδίσεις λίγο ακόμα επιδόσεις.  Βαλε και έναν SSD αν δεν έχει. Επίσης μέσα από το BIOS απενεργοποίησε το Cool  & Quite, θα έχει πολύ πιο γρήγορη απόκριση το σύστημα, έτσι και αλλιώς μόλις 25W TDP είναι αυτά τα CPU, αστών να δουλεύει συνέχεια στα 2GHz.

Αν και για απλά πράγματα και για γραφείο με SSD είναι οκ, αν τον θέλει για Gaming καλύτερα να πάει σε κάποιο μεταχειρισμένο Intel/AMD η ακόμα και σε καινούργια μητρική/επεξεργαστή/μνήμη.

Επεξ/σία από Aten-Ra
  • Like 1

overclocking μπορει να φτασει διχως κοστος μεχρι και 2.4GHz (2.3 σιγουρα = εξ ου το +15% 😁
https://www.tomshardware.com/reviews/overclocking-amd-socket-am1,4444-3.html

Και καποιος που τον....τερματισε εδω:*
https://www.devacron.com/supercharged-amd-athlon-5350/

*ενδιαφερον οτι προτου του βαλει...υδροψυξη, δηλωνει και πως 🤨
Through UEFI Bios overclocking is such an easy task that even my kid can
find the setup limits in a matter of hours. So with the tiny stock cooler I was
able to overclock that little beast from 2.05Ghz to 2.700Mhz.

• Like 1

7 ώρες πριν, TheDevilMayCare είπε

SSD -> που θα μπορεις να τον κρατησεις & στο επομενο, και αν δεχεται η μητρικη σου:
ενα overclock +15% (δεν χρειαζεσαι αλλο cooler γι' αυτο) γιατι αυτο θα το χρειαστεις 😛

Θα το ψάξω. Όσο λιγότερα δώσει τόσο το καλύτερο.Σε ευχαριστώ πολύ!

13 ώρες πριν, jgeorgiou είπε

Της κοντής cpu της φταίει το "επικίνδυνο" τροφοδοτικό , τι μανία που έχετε να αλλάζετε τα κινεζοτροφοδοτικά που εργάζονται στο ρελαντί και πιθανότατα θα σας κράταγαν 10 χρόνια?

Χαχα προσπάθησα να κάνω τη διαφορά τουλάχιστον:P

6 ώρες πριν, Aten-Ra είπε

Ο μεγαλύτερος επεξεργαστής σε AM1 είναι ο Athlon 3570 αλλά δεν αξίζει από αυτόν που έχει τώρα.

Πούλησε την μνήμη και πάρε ένα DIMM 8GB γιατί αυτοί οι επεξεργαστές έχουν μόνο Single Channel memory.  Πρόσεξε η μνήμη να είναι Dual Ranked , θα κερδίσεις λίγο ακόμα επιδόσεις.  Βαλε και έναν SSD αν δεν έχει. Επίσης μέσα από το BIOS απενεργοποίησε το Cool  & Quite, θα έχει πολύ πιο γρήγορη απόκριση το σύστημα, έτσι και αλλιώς μόλις 25W TDP είναι αυτά τα CPU, αστών να δουλεύει συνέχεια στα 2GHz.

Αν και για απλά πράγματα και για γραφείο με SSD είναι οκ, αν τον θέλει για Gaming καλύτερα να πάει σε κάποιο μεταχειρισμένο Intel/AMD η ακόμα και σε καινούργια μητρική/επεξεργαστή/μνήμη.

Α κατάλαβα. Ωραία θα μπω με τη πρώτη ευκαιρία να δω αν σηκώνει και overclock και να φτιάξω το cool and quiet.Ναι Ssd στανταράκι θα βάλω.Τώρα θα δω για τη ραμ αν βρω καμιά οικονομική. Σε ευχαριστώ πολύ!

1 ώρα πριν, TheDevilMayCare είπε

overclocking μπορει να φτασει διχως κοστος μεχρι και 2.4GHz (2.3 σιγουρα = εξ ου το +15% 😁
https://www.tomshardware.com/reviews/overclocking-amd-socket-am1,4444-3.html

Και καποιος που τον....τερματισε εδω:*
https://www.devacron.com/supercharged-amd-athlon-5350/

*ενδιαφερον οτι προτου του βαλει...υδροψυξη, δηλωνει και πως 🤨
Through UEFI Bios overclocking is such an easy task that even my kid can
find the setup limits in a matter of hours. So with the tiny stock cooler I was
able to overclock that little beast from 2.05Ghz to 2.700Mhz.

Χαχα θα προσπαθήσω αν και εφόσον το σηκώνει η μητρική να μην πάω εξτρίμ και μετά αναγκαστικά στραφώ για καινούργια-μεταχειρησμένη μητρική και cpu

6 λεπτά πριν, Kalojohn1 είπε

Χαχα προσπάθησα να κάνω τη διαφορά τουλάχιστον:P

Α κατάλαβα. Ωραία θα μπω με τη πρώτη ευκαιρία να δω αν σηκώνει και overclock και να φτιάξω το cool and quiet.Ναι Ssd στανταράκι θα βάλω.Τώρα θα δω για τη ραμ αν βρω καμιά οικονομική. Σε ευχαριστώ πολύ!

Χαχα θα προσπαθήσω αν και εφόσον το σηκώνει η μητρική να μην πάω εξτρίμ και μετά αναγκαστικά στραφώ για καινούργια-μεταχειρισμένη μητρική και cpu

10 λεπτά πριν, Kalojohn1 είπε

Χαχα θα προσπαθήσω αν και εφόσον το σηκώνει η μητρική να μην πάω εξτρίμ και μετά αναγκαστικά στραφώ για καινούργια-μεταχειρησμένη μητρική και cpu

Δεν τιθεται τετοιο θεμα -> καθως ο επεξεργαστης ειναι "αστειος" για να καει οτιδηποτε, απο το o/c του!

Στη θεση σου ram δεν θα αγοραζα, εκτος και μπορει να χρησιμοποιηθει(?) κι αυτη καπως και αλλου μετα.

1 ώρα πριν, TheDevilMayCare είπε

Δεν τιθεται τετοιο θεμα -> καθως ο επεξεργαστης ειναι "αστειος" για να καει οτιδηποτε, απο το o/c του!

Στη θεση σου ram δεν θα αγοραζα, εκτος και μπορει να χρησιμοποιηθει(?) κι αυτη καπως και αλλου μετα.

Α σωστό και αυτό.Ε μόνο αν από θαύμα έβρισκα καμία πάμφθηνα.Αλλα ναι ddr3 εν έτη 2021 είναι no-go.

Μονο αν δεις ξερωγω μετα και κανενα refurbished...
https://www.info-world.gr/el/proionta/stock-house/anakataskevasmena-&-metacheirismena/statheri-ipologistes/lenovo-thinkcentre-m82-mt-tower-i3-3220/4gb/250gb/dvdrw/freedos/win7pcoa-ref,gra10124494.html
Αλλα τοτε γιατι να το δεις μετα και οχι και πριν? 🥳

62709.png
index.php?ct=articles&action=file&id=10062701.png

Ssd σίγουρα γιατί μπορείς να τον βάλεις μετά σε άλλο pc και θα δώσει ταχύτητα σε αυτό που έχει τώρα. Αν το θέλει μόνο για σερφαρισμα, youtube , Skype, δουλειά γραφείου τότε αν του βάλεις και lubuntu αντί για windows θα πάει ακόμα καλύτερα. Σε φορητό με διπυρηνο στα 1.4 έβαλα ssd και lubuntu και αναστήθηκε. Αν θέλει το pc για κάτι παραπάνω τότε το νέο μηχάνημα είναι μονόδρομος.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...