Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χαίρετε,

Έχω μια LG C9 και γενικώς ο player της παίζει μέχρι τώρα τα πάντα, εύκολα και γρήγορα είτε από εξωτερικό σκληρό, είτε από USB κτλ. Χθες προσπάθησα να δω μια ταινία 4Κ μέσω εξωτερικού σκληρού και μόλις ξεκίνησε είδα πως είναι στα γαλλικά. Πήγα στο μενού να αλλάξω γλώσσα και είχε μόνο αυτές που ήταν σε DTS. Γαλλικά, γερμανικά, ιταλικά, Ισπανικά και Ιαπωνικά. Τα 2 forma ήχου που ήταν στα αγγλικά ήταν TRUE HD και ΑC3 και δεν τα εμφανίζει καν. 

Υπάρχει κάτι που μπορώ ή πρέπει αναγκαστικά να χρησιμοποιήσω εξωτερική πηγή αναπαραγωγής ; 

Δημοσ.

Τι φορμάτ είναι το αρχείο; Η τηλεόραση έχει παίξει άλλα αρχεία με αυτό το format ήχου;

Δεν έχω LG αλλά σε philips που δεν μου έδινε επιλογή να αλλάξω ήχο, είχα χρησιμοποιήσει το MKVToolNix για να αφαιρέσω αυτόν που δεν ήθελα. Το πρόγραμμα δεν κάνει encode το βίντεο οπότε είναι πολύ γρήγορο. Ουσιαστικά κάνει ένα copy με μόνο αυτά που έχεις επιλέξει.

Βέβαια είπες ότι βλέπεις τις άλλες γλώσσες. Εκτός αν έχει κάποιο κόλλημα επειδή είναι διαφορετικά format και μόνος του παίξει

Δημοσ.
6 ώρες πριν, apostolos22 είπε

Τι φορμάτ είναι το αρχείο; Η τηλεόραση έχει παίξει άλλα αρχεία με αυτό το format ήχου;

Δεν έχω LG αλλά σε philips που δεν μου έδινε επιλογή να αλλάξω ήχο, είχα χρησιμοποιήσει το MKVToolNix για να αφαιρέσω αυτόν που δεν ήθελα. Το πρόγραμμα δεν κάνει encode το βίντεο οπότε είναι πολύ γρήγορο. Ουσιαστικά κάνει ένα copy με μόνο αυτά που έχεις επιλέξει.

Βέβαια είπες ότι βλέπεις τις άλλες γλώσσες. Εκτός αν έχει κάποιο κόλλημα επειδή είναι διαφορετικά format και μόνος του παίξει

Το έψαξα λίγο περισσότερο χθες κ διάβασα πως ίσως πρέπει να πάρω καλύτερο hdmi καλώδιο (μια περιουσία έχω δώσει) για να μπορέσω να ακούσω true hd ήχο.

Το θέμα είναι, το καλώδιο έχει νόημα η θα χρειάζονταν μόνο αν έκανα αναπαραγωγή από εξωτερική πηγή ..

Δημοσ.
Μόλις τώρα, chriskourou είπε

Το έψαξα λίγο περισσότερο χθες κ διάβασα πως ίσως πρέπει να πάρω καλύτερο hdmi καλώδιο (μια περιουσία έχω δώσει) για να μπορέσω να ακούσω true hd ήχο.

Το θέμα είναι, το καλώδιο έχει νόημα η θα χρειάζονταν μόνο αν έκανα αναπαραγωγή από εξωτερική πηγή ..

Το αρχείο της ταινίας είναι μέσα σε κάποιο USB και χρησιμοποιήσεις τον player σωστά; Αν ναι και δεν έχεις κάποια μπάρα ήχου μέσο hdmi τότε τι να το κάνεις το hdmi?

Από το site της LG βλέπω ότι έχει Dolby Digital (AC3) οπότε μάλλον θα έπρεπε να παίζει.

Μια άλλη σκέψη είναι μήπως δεν είναι γρήγορο το usb αλλά μάλλον απλά θα κόλλαγε.

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, apostolos22 είπε

Το αρχείο της ταινίας είναι μέσα σε κάποιο USB και χρησιμοποιήσεις τον player σωστά; Αν ναι και δεν έχεις κάποια μπάρα ήχου μέσο hdmi τότε τι να το κάνεις το hdmi?

Από το site της LG βλέπω ότι έχει Dolby Digital (AC3) οπότε μάλλον θα έπρεπε να παίζει.

Μια άλλη σκέψη είναι μήπως δεν είναι γρήγορο το usb αλλά μάλλον απλά θα κόλλαγε.

Συγνώμη έπρεπε να δώσω περισσότερες πληροφορίες. Η τηλεόραση συνδέεται με ενισχυτή (denon avr-x3600h) ο οποίος οδηγεί ένα σύστημα 5.1 ηχείων. 
Ενισχυτής και τηλεόραση υποστηρίζουν τα συγκεκριμένα φορματ ναι 

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, chriskourou είπε

Συγνώμη έπρεπε να δώσω περισσότερες πληροφορίες. Η τηλεόραση συνδέεται με ενισχυτή (denon avr-x3600h) ο οποίος οδηγεί ένα σύστημα 5.1 ηχείων. 
Ενισχυτής και τηλεόραση υποστηρίζουν τα συγκεκριμένα φορματ ναι 

Ok τότε ίσος, δεν έχω παραπάνω πληροφορίες :)

• Like 1
Δημοσ.
Στις 28/1/2021 στις 1:19 ΠΜ, chriskourou είπε

Τα 2 forma ήχου που ήταν στα αγγλικά ήταν TRUE HD και ΑC3 και δεν τα εμφανίζει καν. 

Αυτό είναι πολύ περίεργο. Είσαι σίγουρος ότι έχει μέσα αυτά τα δύο κανάλια; Κάνε αυτό που είπε ο apostolow πριν, να το φορτώσεις δηλαδή στο mkv toolnix και να διαγράψεις τελείως τις γλώσσες που δεν θέλεις. Όρισε και την Αγγλική truehd σαν προτιμόμενη και προεπιλεγμένη και ξανασώσε σε νέο mkv. Δεν θα πρέπει να σου πάρει πάνω από 5 λεπτά η όλη διαδικασία.

• Like 1
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, micos000 είπε

Αυτό είναι πολύ περίεργο. Είσαι σίγουρος ότι έχει μέσα αυτά τα δύο κανάλια; Κάνε αυτό που είπε ο apostolow πριν, να το φορτώσεις δηλαδή στο mkv toolnix και να διαγράψεις τελείως τις γλώσσες που δεν θέλεις. Όρισε και την Αγγλική truehd σαν προτιμόμενη και προεπιλεγμένη και ξανασώσε σε νέο mkv. Δεν θα πρέπει να σου πάρει πάνω από 5 λεπτά η όλη διαδικασία.

Ναι είμαι σίγουρος, το άνοιξα στο λαπτοπ με MPC και έχει ως default αγγλικά σε true hd format και δεύτερη γλώσσα πάλι αγγλικά σε AC3. Οι άλλες γλώσσες που βλέπει η τηλεόραση είναι όλες σε DTS. Μετά από ώρες βρήκα αυτό, αλλά δεν ξέρω αν ένα καλώδιο λύσει το πρόβλημα μου

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...