Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 ώρα πριν, playfsx είπε

Θεωρείς ότι η έγγραφη βίντεο 8Κ30 σε μια φωτογραφική είναι κριτήριο αγοράς ? Αν ναι δεδομένου της τιμής σε πιο κοινό απευθύνεται ?

Σε επαγγελματίες που θέλουν μια μηχανή και για φωτογραφίες και για βίντεο! 

Δημοσ.

Αυτή τη μηχανή θα την τιμήσουν δεόντως οι φωτογράφοι σπορ σαν επένδυση για τη δουλειά τους και πολλοί άλλοι θα τη χρησιμοποιήσουν σαν επίδειξη κύρους. 

Δημοσ.

"Στην ουσία η A1 αποτελεί ένα κράγμα δυνατοτήτων" δηλαδή?

κατά τα άλλα εμείς οι απλοί μένουμε με τις α6000 απλά χαζεύοντας....

Δημοσ.
7 ώρες πριν, snips είπε

Οι χοντρές οι νύφες, με μηχανή των 7.300€, βγαίνουν καλύτερες; Αν είναι να πάρουμε κανα δυο κομμάτια.

5 ώρες πριν, playfsx είπε

Θεωρείς ότι η έγγραφη βίντεο 8Κ30 σε μια φωτογραφική είναι κριτήριο αγοράς ? Αν ναι δεδομένου της τιμής σε πιο κοινό απευθύνεται ?

2 ώρες πριν, andreasl είπε

Αυτή τη μηχανή θα την τιμήσουν δεόντως οι φωτογράφοι σπορ σαν επένδυση για τη δουλειά τους και πολλοί άλλοι θα τη χρησιμοποιήσουν σαν επίδειξη κύρους. 

Η φωτογραφική δεν στοχεύει ούτε φωτογράφους sport (αυτοί θα έχουν είτε Canon 7Dii ή Sony a99), ούτε γάμων (αυτοί θα έχουν 2 σώματα είτε Canon 5Div ή A7x με αντίστοιχους φακούς) 

Ή φωτογραφική αυτή είναι για Commercial photography. Όι απαιτήσεις στα Megapixels υπάρχουν λόγω του τεράστιου μεγέθους εκτυπώσεις (σκέψου αφίσες στην Εθνική ή σε μεγάλα κτίρια) πολλών τετραγωνικών μέτρων, που η μόνη άλλη επιλογή είναι Medium format μηχανή με περισσότερο κόστος (αν λάβουμε υπόψη και τους αντίστοιχους φακούς). 

Επίσης ήμι-επαγγελματίες βιντεογράφους (εκεί δεν το κατέχω οπότε δεν μπορώ να πω πολλά), που η αντίστοιχη RED Camera κοστίζει πολύ περισσότερα. 

17 λεπτά πριν, peterako είπε

-Σε ποιο τμήμα είσαι?

-Στο Α1

Σχολικό αστείο; Πριν ήταν στο A7 :P

Δημοσ.

Βασικα την συγκεκριμενη αμφιβαλω αν υπαρχει καποιος που πραγματικα την χρειαζεται για την δουλεια του

Ειναι flex απο την sony τι μπορει να φτιαξει και που παει η τεχνολογια και ειναι πραγματικα εντυπωσιακο (Σε φαση γατακια στην canon/nikon που θελετε και mirorless δειτε εδω πως γινεται)

Το ενα καλο ειναι οτι αυτη η τεχνολογια σιγα σιγα θα ερθει και σε καμερες για τους κοινους θνητους και το αλλο οτι μπορει να λειτουργησει ανταγωνισμος μεταξυ εταιριων, και οι αλλοι 2 θα θελουν να εχουν την καλυτερη καμερα που υπαρχει, να δουμε αν μπορουν να βγαλουν κατι καλυτερο

Δημοσ.

Δεν μπορώ να αρνηθώ ότι είναι καλή φωτογραφική μηχανή. Όμως ορισμένες φορές μπορείς να κάνεις το χόμπι σου με σαφώς λιγότερα χρήματα. Πέρυσι άλλαξα την φωτογραφική μου μετά από δεκατέσσερα χρόνια. Δίνοντας 1000€ αγόρασα την Nikon Coolpix P1000. Έχει μικρό αισθητήρα. Μικρότερο από πολλά κινητά που κυκλοφορούν στην αγορά. Και φυσικά καμία σχέση με τον αισθητήρα αυτής της μηχανής. Οπότε δεν ενδείκνυται και τόσο για νυχτερινή φωτογράφιση. Από την άλλη όμως έχει κάτι το μοναδικό. 125x οπτικό ζουμ. Που δεν το φτάνει αυτή η μηχανή των 7000€ ότι φακό και αν της προσαρμόσεις. Με το τρίποδο της Manfrotto που μου ήρθε σήμερα δε, μπορώ να φέρω δίπλα μου οποιοδήποτε θέμα. Εννοείται ότι το φεγγάρι το τραβάει για πλάκα με το χέρι. Όπως και οποιοδήποτε πουλί (γύπες, γλάρους κλπ). Τώρα με τον τρίποδα θα έχω και σταθερότητα για οποιοδήποτε θέμα την χρειάζεται. Ρίξτε της μια ματιά. Δεν πρέπει να πουλήσεις το αμάξι σου όπως με την άνωθεν φωτογραφική για να τραβήξεις υπέροχες φωτογραφίες.

• Like 1
  • Confused 1
Δημοσ.
11 λεπτά πριν, JonnyBoy είπε

Από την άλλη όμως έχει κάτι το μοναδικό. 125x οπτικό ζουμ. Που δεν το φτάνει αυτή η μηχανή των 7000€ ότι φακό και αν της προσαρμόσεις. Με το τρίποδο της Manfrotto που μου ήρθε σήμερα δε, μπορώ να φέρω δίπλα μου οποιοδήποτε θέμα.

Εχεις καμια καλη γειτονισα  απεναντι.🤩

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, JonnyBoy είπε

Που δεν το φτάνει αυτή η μηχανή των 7000€ ότι φακό και αν της προσαρμόσεις. 

Δεν μπήκες ΚΑΝ στο κόπο να googleάρεις φακούς, μη το παίζεις ξερόλας της φωτογραφίας.

Φακοί υπάρχουν ανάλογα το πορτοφόλι σου, από mirror lens φακούς των 150€~ σαν αυτόν, μέχρι φακούς B4 που έχουμε στα γήπεδα και στα τηλεοπτικά συνεργεία σαν αυτόν.

Καλή χρυσή η P1000 αλλά ως φορητή και προσιτή λύση, μέχρι εκεί.

Επεξ/σία από Pokemon640
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Pokemon640 είπε

Δεν μπήκες ΚΑΝ στο κόπο να googleάρεις φακούς, μη το παίζεις ξερόλας της φωτογραφίας.

Φακοί υπάρχουν ανάλογα το πορτοφόλι σου, από mirror lens φακούς των 150€~ σαν αυτόν, μέχρι φακούς B4 που έχουμε στα γήπεδα και στα τηλεοπτικά συνεργεία σαν αυτόν.

Καλή χρυσή η P1000 αλλά ως φορητή και προσιτή λύση, μέχρι εκεί.

Επί της ουσίας μόνος σου απάντησες. Ο φακός των 150€ δεν φτάνει μέχρι 3000mm focal length. Ναι. Θα βρεις και άλλους αλλά άντε να τους κουβαλήσεις και θα ανεβάσουν και κατακόρυφα το budget που θα πρέπει να επενδύσεις.

Δημοσ.

Δέχομαι καλοπροαίρετα και χαρακτηρισμούς επιθετικούς. Ξερόλας σίγουρα δεν είμαι έχω πολλά να μάθω ακόμα στον χώρο της φωτογραφίας. Παρακάτω δυο φωτογραφίες που τραβήχτηκαν στο χέρι. Αυτή με τον γύπα λόγω μεγέθους αρχείου την μεγέθυνα στην οθόνη του κινητού και τράβηξα snapshot. Την πρώτη την τράβηξα σε JPEG και δεν χρειάστηκαν πατέντες.

FB_IMG_1611859637781.jpg

FB_IMG_1611859508774.jpg

• Confused 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...