Trapper Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2021 Καλησπέρα σε όλους, Ξεκίνησα να μαθαίνω πως λειτουργεί το Command Line και έχω μια απορία σχετικά με τη λειτουργία του grep. Έστω ότι έχω ανοίξει το Terminal, είμαι μέσα σε ένα directory με 5 sub-directories, τα οποία έχουν μέσα, μεταξύ άλλων, και .txt αρχεία. Θέλω λοιπόν να μου εμφανίσει μία λίστα με όλα τα .txt αρχεία, οπότε πάω και του δίνω: grep -R *.txt /user/Documents/ Η εντολή βέβαια δεν μου δουλεύει. Τι κάνω λάθος; Δεν λειτουργεί το grep για αναζήτηση αρχείων;
Maniolas Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2021 Καλησπέρα, Θα μπορουσες να μας δωσεις και τι distribution έχεις ισως θα βοηθαγε λιγο παραπανω ειδικα καποιον πιο σχετικο απο εμενα να σου απαντησει. Αλλα εχω την εντυπωση πως η εντολη που χρειαζεσαι ειναι η "find" και οχι η "grep". Επισης βρηκα αυτο αν δεν το εχεις βρει ηδη που μπορει να σε βοηθαει. 1
coffeex Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) Χρειάζεσαι αυτό find /user/Documents/ -name "*.txt" την grep την χρησιμοποιείς όταν θέλεις να "βρεις περιεχόμενο" από κάποιο ή κάποια αρχεία. Επεξ/σία 27 Ιανουαρίου 2021 από coffeex 3 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα