Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Στις 27/1/2021 στις 3:13 ΜΜ, jgeorgiou είπε

ASROCK H470 mini desk

I5 10400

Υπάρχει αξιοπρόσεχτη διαφορά σε σχέση με τον 10100?

Δηλαδή πρακτικά, πέραν των bench, τί παραπάνω θα κάνει κάποιος που συνδυάζει αυτό το κουτί με τον 10400 αντί του 10100?

• Απαντ. 67
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

πέτυχες στην περίπτωση

έχω και τον pentium 6400 και τον Ι3 10100 (με 16GB/SSD240GB)

λοιιπόν , όταν τρέχεις netflix 4K & surfareis και ο  6400 τα πάει καλά.

αν είσαι απαιτητικός και γουστάρεις υπερβολές με δεκάδες ΤΑΒΣ και 2-3 εφαρμογές ανοικτές ταυτόχρονα  πήγαινε με 40 ευρώ παραπάνω στον Ι3 10100

προσωπικά θα τον δώσω τον P 6400 παρόλο που είμαι ευχαριστημένος για λόγους ανασφάλειας και τον αντικαθιστώ με τον Ι3 που ήδη έχω εδώ και λίγες ημέρες. Για να αισθάνομαι ποιο ασφαλής (future proof) όχι ότι με προβλημάτισε κάπου ο 6400. Εμένα μου αρέσει να συγκρίνω με τον 6400 με παλιά Ι5 που τα πατάει κάτω με άνεση όταν χρησιμοποιούν και εκείνα intergrated gpu. Αν θες να παίζεις παιχνίδια μπορείς να αγοράσεις με 200ευρώ τον Ι5 11500 που θα βγει σε λίγες εβδομάδες και θα παίζει στο συγκεκριμένο μια χαρά. (προσοχή τα μοντέλα Ι5 11500 και πάνω έχουν ποιο ενισχυμένη gpu)

Επεξ/σία από jgeorgiou
  • Like 2
Δημοσ.
25 λεπτά πριν, turbat0s είπε

Υπάρχει αξιοπρόσεχτη διαφορά σε σχέση με τον 10100?

Δηλαδή πρακτικά, πέραν των bench, τί παραπάνω θα κάνει κάποιος που συνδυάζει αυτό το κουτί με τον 10400 αντί του 10100?

Παντως οι διαφορες στην καθημερινοτητα μεταξυ 10100-10400 επειδη τυγχανει να εχω και τους δυο ειναι απειροελαχιστες.

Μιλαω για πραγματα που κανουμε ολοι μας καθημερινα surf,youtube,ταινιες κλπ. δεν θα καταλαβεις διαφορα.

Προσοχη δεν μιλω για games,phoroshop,video editing κλπ.Μιλω για το μεσο χρηστη που δεν κανει τιποτα απο ολα αυτα.

• Like 1
Δημοσ.
10 λεπτά πριν, JDROGAS είπε

Προσοχη δεν μιλω για games,phoroshop,video editing κλπ.

Έτσι πιστεύω κι γώ, δεν θα πάρει κάποιος το deskmini για να κάνει gaming

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, turbat0s είπε

Έτσι πιστεύω κι γώ, δεν θα πάρει κάποιος το deskmini για να κάνει gaming

Πάντως φήμες λένε ότι ένας Ι5 11500 θα πιάνει σε απόδοση GPU ένα R3200G και σε απόδοση CPU έναν R5600X.

ένα τέτοιο cpu θα μπαίνει στο deskmini και θα δουλεύει μια χαρά με την μαμά ψύκτρα. Προσωπικά ψήνομαι για έναν τέτοιο συνδυασμό. 

Επεξ/σία από jgeorgiou
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, jgeorgiou είπε

Πάντως φήμες λένε ότι ένας Ι5 11500 θα πιάνουν σε απόδοση GPU ένα 3200G και σε απόδοση CPU έναν R5600X.

ένα τέτοιο cpu θα μπαίνει στο deskmini και θα δουλεύει μια χαρά με την μαμά ψύκτρα.

Μακαρι μπας και ξεφυγουν οι πιτσιρικαδες απο τους ryzen που καθως βλεπω εχουνε θεματα.....

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, JDROGAS είπε

Μακαρι μπας και ξεφυγουν οι πιτσιρικαδες απο τους ryzen που καθως βλεπω εχουνε θεματα.....

Τι θέματα έχουν με τους ryzen που θα σωθούν αν πάνε σε ιντελ;

3 ώρες πριν, jgeorgiou είπε

ένα τέτοιο cpu θα μπαίνει στο deskmini και θα δουλεύει μια χαρά

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες που βλέπω στο νήμα των νέων ιντελ, η εταιρεία έριξε άκυρο στα b460/h470 h410 και δεν θα πάρουν τη νέα γενιά, άρα η αναβαθμισημότητα του συγκεκριμένου συνεχίζει κανονικά όπως φαίνεται και στην σειρά 11.

Edit: fixed misinformation :)

Επεξ/σία από raul7
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, raul7 είπε

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες που βλέπω στο νήμα των νέων ιντελ, η εταιρεία έριξε άκυρο στα b460/h470 και δεν θα πάρουν τη νέα γενιά, άρα η αναναθμισιμοτητα αρχίζει και τελειώνει στη σειρά 10. 

Υπήρχε μια σχετική φήμη τον Οκτώβριο (πριν 4 μήνες) αλλά δεν επιβεβαιώθηκε από INTEL. Αν ψάξεις κανένας δεν το αναφέρει τους τελευταίους 2 μήνες και σίγουρα κανένας μετά την επίσημη ανακοίνωση της INTEL πριν 1 μήνα για τους 11th gen. Πέρα από τις παλιές προ 4μηνου  σποραδικές φήμες έχεις κάποιο source ή είναι ράδιο αρβύλα?

Επεξ/σία από jgeorgiou
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, raul7 είπε

Τι θέματα έχουν με τους ryzen που θα σωθούν αν πάνε σε ιντελ;

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες που βλέπω στο νήμα των νέων ιντελ, η εταιρεία έριξε άκυρο στα b460/h470 και δεν θα πάρουν τη νέα γενιά, άρα η αναναθμισιμοτητα αρχίζει και τελειώνει στη σειρά 10. 

Μιλαω για θεματα του τυπου δεν ανοιγει το pc,μου πεταξε bsod,μου κανει επανεκκινησεις,εχω θεμα με τις μνημες,εχω θεμα με τη μητρικη δεν ειναι συμβατη με αυτον επεξεργαστη,βλεπω κατι τρελλες θερμοκρασιες,θελει bios update αλλα δεν τον βλεπει κλπ κλπ.

Γεματο ειναι το net απο "τετοια" θεματα παγκοσμιως.

Η intel εαν αποφασισει να μην ειναι συμβατη η νεα 11η γενια δεν ειναι προβλημα λειτουργιας.

Δημοσ.
36 λεπτά πριν, jgeorgiou είπε

Υπήρχε μια σχετική φήμη τον Οκτώβριο (πριν 4 μήνες) αλλά δεν επιβεβαιώθηκε από INTEL. Αν ψάξεις κανένας δεν το αναφέρει τους τελευταίους 2 μήνες και σίγουρα κανένας μετά την επίσημη ανακοίνωση της INTEL πριν 1 μήνα για τους 11th gen. Πέρα από τις παλιές προ 4μηνου  σποραδικές φήμες έχεις κάποιο source ή είναι ράδιο αρβύλα?

https://videocardz.com/newz/intel-confirms-b460-and-h410-motherboards-will-not-support-11th-gen-core-rocket-lake-cpus

Αυτή είναι η πηγή και το άρθρο είναι σημερινό, το έκανα copy paste. Όπως έγραψα το είδα από σχόλιο στο σχετικό νήμα εδώ στο φόρουμ από μέλος που έχει ιντελ και γράφει συχνά. Αν και βλέπω η h470 θα παίζει, άρα είναι κομπλέ όπως είπες και έχεις δίκιο, πέρασα το 410 για 470.

36 λεπτά πριν, JDROGAS είπε

Μιλαω για θεματα του τυπου δεν ανοιγει το pc,μου πεταξε bsod,μου κανει επανεκκινησεις,εχω θεμα με τις μνημες,εχω θεμα με τη μητρικη δεν ειναι συμβατη με αυτον επεξεργαστη,βλεπω κατι τρελλες θερμοκρασιες,θελει bios update αλλα δεν τον βλεπει κλπ κλπ.

Τα οποία έχουν και τις λύσεις από κάτω, που τις περισσότερες φορές έχουν να κάνουν και με άγνοια των χρηστών, ή oc σε cpu, μνήμες κλπ. Επίσης είναι απόλυτα λογικό η best seller σειρά να έχει τα περισσότερα νήματα, προφανώς γιατί τα έχουν αγοράσει πολύ περισσότεροι. Κλασικό παράδειγμα για αυτό που λέω η b450 tomahawk..

Και είναι πολλά τα θέματα αυτά γιατί όλες οι μητρικές και οι cpu είναι ξεκλειδωτες, κάτι που ευτυχώς στην ιντελ δεν το έχεις αν δεν πληρώσεις 130€ για μητρική + k cpu οπότε γλυτώνεις τις αστάθειες λόγω oc και ταχυτήτων 😝

Γενικά όλοι ξέρουμε τα θέματα που έχει πάνω κάτω η κάθε εταιρεία (πχ ο 3600 έχει δύσκολη απαγωγή θερμότητας και συνήθως προτείνουμε και ψύκτρα οκ γνωστό) αλλά πιστεύω το να προσπαθείς να μειώσεις μια best seller σειρά μιλώντας γενικά για προβλήματα νομίζω είναι ο,τι πρέπει για vs. Και στο γράφω φιλικά αυτό γιατί βλέπω ότι βοηθάς αρκετό κόσμο στο φορουμ, αλλά κάποιες φορές πιστεύω ότι γράφεις υπέρ της ιντελ λόγω παλιότερου προσωπικού βιώματος και όχι με αυτά που ισχύουν τώρα.

Η αναβαθμισημότητα δεν είναι θέμα αστάθειας, αλλά είναι κριτήριο επιλογής όταν προτείνεις κάτι, όπως έγραψε και ο φίλος πάνω ότι το παίρνεις και μετά βάζεις και έναν i5 νέας γενιάς, και αυτό σε κάποιες περιπτώσεις δεν μπορείς να το κάνεις. Στο pc του θέματος λογικά  όμως θα μπορείς (για να μην βγαίνω και εντελώς offtopic).

Δημοσ.

Μια χαρά πολύ δυνατά cpu έχει βγάλει και η AMD απλά το τελευταίο διάστημα υποφέρουν από ελλείψεις και υπερβολικές τιμές.

Το στήσιμο pc  μπορεί να φαίνεται απλό στις παλιές καραβάνες αλλά για κάποιον noob μπορεί να είναι "βουνό"

Δημοσ.
22 λεπτά πριν, raul7 είπε

https://videocardz.com/newz/intel-confirms-b460-and-h410-motherboards-will-not-support-11th-gen-core-rocket-lake-cpus

Αυτή είναι η πηγή και το άρθρο είναι σημερινό, το έκανα copy paste. Όπως έγραψα το είδα από σχόλιο στο σχετικό νήμα εδώ στο φόρουμ από μέλος που έχει ιντελ και γράφει συχνά. Αν και βλέπω η h470 θα παίζει, άρα είναι κομπλέ όπως είπες και έχεις δίκιο, πέρασα το 410 για 470.

Τα οποία έχουν και τις λύσεις από κάτω, που τις περισσότερες φορές έχουν να κάνουν και με άγνοια των χρηστών, ή oc σε cpu, μνήμες κλπ. Επίσης είναι απόλυτα λογικό η best seller σειρά να έχει τα περισσότερα νήματα, προφανώς γιατί τα έχουν αγοράσει πολύ περισσότεροι. Κλασικό παράδειγμα για αυτό που λέω η b450 tomahawk..

Και είναι πολλά τα θέματα αυτά γιατί όλες οι μητρικές και οι cpu είναι ξεκλειδωτες, κάτι που ευτυχώς στην ιντελ δεν το έχεις αν δεν πληρώσεις 130€ για μητρική + k cpu οπότε γλυτώνεις τις αστάθειες λόγω oc και ταχυτήτων 😝

Γενικά όλοι ξέρουμε τα θέματα που έχει πάνω κάτω η κάθε εταιρεία (πχ ο 3600 έχει δύσκολη απαγωγή θερμότητας και συνήθως προτείνουμε και ψύκτρα οκ γνωστό) αλλά πιστεύω το να προσπαθείς να μειώσεις μια best seller σειρά μιλώντας γενικά για προβλήματα νομίζω είναι ο,τι πρέπει για vs. Και στο γράφω φιλικά αυτό γιατί βλέπω ότι βοηθάς αρκετό κόσμο στο φορουμ, αλλά κάποιες φορές πιστεύω ότι γράφεις υπέρ της ιντελ λόγω παλιότερου προσωπικού βιώματος και όχι με αυτά που ισχύουν τώρα.

Η αναβαθμισημότητα δεν είναι θέμα αστάθειας, αλλά είναι κριτήριο επιλογής όταν προτείνεις κάτι, όπως έγραψε και ο φίλος πάνω ότι το παίρνεις και μετά βάζεις και έναν i5 νέας γενιάς, και αυτό σε κάποιες περιπτώσεις δεν μπορείς να το κάνεις. Στο pc του θέματος λογικά  όμως θα μπορείς (για να μην βγαίνω και εντελώς offtopic).

Καταρχην δεν προσπαθω να μειωσω καμια σειρα (δεν εχω λογο αλλωστε) γιατι απλα για μενα ειναι χομπι,δεν ζω απο τους υπολογιστες.

Δεν εχω κανενα κερδος στις εν λογω συζητησεις και μιλω απο δικη μου εμπειρια και μονο,οχι θεωρητικα σαν τους περισσοτερους που εκφερουν αποψη εχοντας δει μονο τη φωτογραφια των ryzen (δεν εννοω σε καμια περιπτωση το ατομο σου δεν σε γνωριζω αλλωστε)

Εαν γραφω υπερ της ιντελ (οπως λες εσυ) καποιες φορες ειναι γιατι μαλλον ειμαι ενας ευχαριστημενος πελατης της,και δεν βλεπω που ειναι το μεμπτο στην ιστορια που μου προσαπτεις οτι μιλω υπερ της intel.

Μα ετσι δεν γινεται παντα στα φορουμ;Kαποιος μιλα υπερ της intel καποιος αλλος υπερ της amd.Γουστα και προτιμησεις ειναι αυτα θα βαλουμε και σε αυτο οριο;

Για μενα που κοντευω τα 50 μπορει να ειναι ευκολο να σεταρω ενα pc με ryzen η με οτιδηποτε.

Για ρωτα και τους πιτσιρικαδες που ο πατερας τους εσκασε ενα σκασμο λεφτα για να παρει ryzen για να παιζουν ενα game να πιασουν και καλα το τελευταιο fps και τη μιση μερα δεν εχουνε pc να κανουν μαθημα.

Πρεπει δηλαδη για να εχουμε ενα καθημερινo pc να γινουμε ολοι τεχνικοι υπολογιστων;

Tελος παντων για μενα η συζητηση τελειωνει εδω,δεν θα ανοιξω εγω τον κλασικο πια πολεμο Intel vs Amd.

Ο καθενας τα χρηματα του τα επενδυει οπως θελει εκεινος.

Οποτε "περι ορεξεως κολοκυθοπιτα"

Χωρις ιχνος παρεξηγησης και με ολη την καλη διαθεση για συζητηση.

Ζητω συγγνωμη για το off-topic.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, JDROGAS είπε

Καταρχην δεν προσπαθω να μειωσω καμια σειρα (δεν εχω λογο αλλωστε) γιατι απλα για μενα ειναι χομπι,δεν ζω απο τους υπολογιστες.

Δεν εχω κανενα κερδος στις εν λογω συζητησεις και μιλω απο δικη μου εμπειρια και μονο,οχι θεωρητικα σαν τους περισσοτερους που εκφερουν αποψη εχοντας δει μονο τη φωτογραφια των ryzen (δεν εννοω σε καμια περιπτωση το ατομο σου δεν σε γνωριζω αλλωστε)

Εαν γραφω υπερ της ιντελ (οπως λες εσυ) καποιες φορες ειναι γιατι μαλλον ειμαι ενας ευχαριστημενος πελατης της,και δεν βλεπω που ειναι το μεμπτο στην ιστορια που μου προσαπτεις οτι μιλω υπερ της intel.

Μα ετσι δεν γινεται παντα στα φορουμ;Kαποιος μιλα υπερ της intel καποιος αλλος υπερ της amd.Γουστα και προτιμησεις ειναι αυτα θα βαλουμε και σε αυτο οριο;

Για μενα που κοντευω τα 50 μπορει να ειναι ευκολο να σεταρω ενα pc με ryzen η με οτιδηποτε.

Για ρωτα και τους πιτσιρικαδες που ο πατερας τους εσκασε ενα σκασμο λεφτα για να παρει ryzen για να παιζουν ενα game να πιασουν και καλα το τελευταιο fps και τη μιση μερα δεν εχουνε pc να κανουν μαθημα.

Πρεπει δηλαδη για να εχουμε ενα καθημερινo pc να γινουμε ολοι τεχνικοι υπολογιστων;

Tελος παντων για μενα η συζητηση τελειωνει εδω,δεν θα ανοιξω εγω τον κλασικο πια πολεμο Intel vs Amd.

Ο καθενας τα χρηματα του τα επενδυει οπως θελει εκεινος.

Οποτε "περι ορεξεως κολοκυθοπιτα"

Χωρις ιχνος παρεξηγησης και με ολη την καλη διαθεση για συζητηση.

Ζητω συγγνωμη για το off-topic.

Όχι ρε συ εννοείται πολλοί έχουμε συμπάθειες, άλλος ιντελ άλλος amd άλλος τίποτα και συμπάθεια μόνο στο πορτοφόλι του, δεν στο λέω ως μεμπτό. Δεν είναι κακό να μιλάς υπέρ της ιντελ, και εγώ πολλές φορές μιλάω υπέρ της amd..

Σαν ευχαριστημένος πελάτης μπορείς να πεις ότι στα game ο 10400f είναι πολλές φορές γρηγορότερος του 3600 και είναι και φθηνότερος, αυτό έχει βάση. Και το να γουστάρεις ιντελ επειδή έτσι, και αυτό είναι αποδεκτό (βέβαια θα πρέπει να το ξέρει ο άλλος όταν του κάνεις πρόταση, πού βασίζεται η πρόταση αυτή). Αλλά το να πεις όμως πχ ότι οι amd ζεσταίνονται και το κουτί θα είναι φούρνος δεν θα έχεις δίκιο αν το πεις, γιατί βγάζουν και οι δύο την ίδια θερμότητα στο κουτί. Σε αυτή την περίπτωση ξεφεύγεις κάπως ανεξάρτητα από το ποιον γουστάρεις γιατί αυτό που είπες (όχι εσύ συγκεκριμένα, παράδειγμα λέω) είναι αβάσιμο..

Αυτό ότι οι πιτσιρικάδες θα πάνε ιντελ να σωθούνε από τους ryzen μου φάνηκε κάπως υπερβολικό, γιαυτό και σχολίασα και ζητώ συγγνώμη αν σε προσέβαλα. Αν μιλάς καθαρά για παραμετροποίηση δεκτό, θεωρώ κι εγώ ότι γενικά οι ιντελ είναι λίγο πιο plu n play, χωρίς όμως να σημαίνει πως κάποιος θα έχει πρόβλημα με ryzen αν επιλέξει να τα τρέξει στοκ και να μην πειραματιστεί (απλά στην amd επειδή στα δίνει όλα ξεκλείδωτα είναι λογικό να έχεις και περισσότερους πειραματισμούς και προβλήματα, αν όμως θέλεις plug n play και η amd θα στο δώσει μην τρελαθούμε).

Αυτά και συγγνώμη και για το offtopic και για το προσωπικό σχόλιο και τέλος από μένα :)!

Τουρμπάτε με συγχωρείς που χάλασα κάπως το θέμα το ξεκίνησα με ontopic σχετικά με τις δυνατότητες αναβάθμισης και ξέφυγα, καλές αγορές στο mini pc!

• Like 1
  • 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
Στις 27/1/2021 στις 3:13 ΜΜ, jgeorgiou είπε

ASROCK H470 mini desk

I5 10400

2x8=16GB/3000+ SODIMM

NVME 500GB

450ευρώ και ξεμπέρδεψες

(είναι μικρούλι και δουλεύει μόνο με την ενσωματωμένη GPU)

100% αξιόπιστο και θα σου καίει ΜΑΧ 150W (μετρημένο από πριζα) και μ.ο. 80-90w

Καλησπέρα. Επειδή είμαι ανάμεσα σε αυτό και το x300, σε ότι αφορά το συγκεκριμένο, οι μνήμες έχουν νόημα να είναι πάνω από 2666mhz?  Επεξεργαστή σκεφτόμουν τον 10100....αρκεί να ταιριάζει η ψύκτρα και να ναι αθόρυβο

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...