Προς το περιεχόμενο

9500->9500 pro

matrixlord

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 42
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Είναι περίπου σαν να ισχυρίζεται το παιδί, ότι είχε ένα Barton 2500+, τον ανέβασε στα 3GHz (πραγματικά) με stock cooling και γι'αυτό του κάηκε... Θα τον πίστευες?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η δική μου είναι Sapphire και άρα κλειδωμένη από το BIOS. Τουλάχιστον αυτό μου είχαν επιβεβαιώσει όλα τα προγράμματα που είχα δοκιμάσει, έως πριν ένα μήνα...

Τότε δοκίμασα εκείνο το μικρο utility, που κάνει real-time overclocking μέχρι να βρει το όριο της κάρτας (δεν θυμάμαι σίγουρα αν ήταν το ATI tool - μιλάω για αυτό με τον γούνινο κύβο), και ανέβασε την δική μου μέχρι τα 330/320 αν θυμάμαι καλά (ίσως πήγε και λίγο παραπάνω πριν βγάλει artifacts, αλλά αυτή θυμάμαι σαν τελευταία τιμή που κράτησα)... Πάντως, δεν το βρήκα ιδιαιτέρως αποτελεσματικό στο να κάνει apply τα νέα clocks, και συνεχίζω να την τρέχω stock...

Λοιπόν πρώτα από όλα όντως είναι πολύ. Δεν είχα υπομονή να παίξω με το AtiTool. Εξάλλου για αυτό τον λόγο το δημοσίευσα σε Forum.

Αυτή η κάρτα έφτασε σε σημείο να κάνει την οθόνη σκακιέρα και σε μόνιμη βάση. Δηλαδή σε περιοχές τις οθόνης να μην δείχνει τίποτα. Με το O/C η χωρίς. Η ψύξη που της είχα ήταν ένας 12ρης και ένας 8ρης ανεμηστήρας στις 2200 στροφές περίπου.

Τώρα την γύρησα πίσω κάνοντας τον κινέζο και θα πάρω άλλη ίδια την δευτέρα. Λοιπόν για όσους νομίζουν οτι λέω ψέμματα. Ας μου βρούν ένα λόγο, δεν έχω υπογραφή με το O/C που έχω κάνει στον επεξεργαστή μου η οτιδήποτε άλλο και δεν καυχιεμαι για το συστημά μου.

Την τρήτη πρωί θα βγάλω απάντηση με το πόσο έφτασε η καινούρια 9500. Αυτήν τη φορά θα είμαι υπομονετικός.

Marcos_Aurilius, γιατί δεν βάζεις τους omega; Σου ξεκλειδώνουν την κάρτα και σε συνδυασμό με το rivatuner μπορείς να κάνεις μια χαρά o/c.

ΥΓ: Ειδικά η μνήμη σου ανέβηκε αρκετά ψηλά.

@Marcos_Aurilius

oi omega kai oi drivers apo to http://www.ocfaq.com'>http://www.ocfaq.com sou ksekleidwnoun STANTAR tin 9500

exw tin 9500 non pro 128mb me 4 energa pipelines

xrisimopoiw tous omega (kai eniote tous drivers apo to http://www.ocfaq.com ) oi opoioi ksekleidwnoun epipleon 4 pipelines

kai meta tin kanw ena mikro overclock sta default timings tis 9700pro (325/310) ...tin etrexa sta 363/303 alla me tin paramikri auksisi thermokrasias sto dwmatio =>auksisi thermokrasia koutiou =>auksisi thermokrasias kartas =>artifacts => system lockup

sta 325/310 paizei xalara ...

me radlinker kaneis to overclock ..tampela sto display properties ->advanced kai bazeis ta timings pou thes...prosoxi sto epilekseis na bootarei me ta nea timings...

gia na deis oti ontws energopoihthikan ta 4 epipleon pipelines me to atitool douleueis...exei mia epilogi gia na deiksei kati infos tis kartas..ekei leei kai posa pipelines paizoun ...

prosoxi oti to atitool epanaferei ta default timings otan to trexeis...

den sunistw overclock me to atitool giati kanei mamakies..kalutera me to radlinker...

elpizw na boithisa...

@Marcos_Aurilius

oi omega kai oi drivers apo to http://www.ocfaq.com'>http://www.ocfaq.com sou ksekleidwnoun STANTAR tin 9500

exw tin 9500 non pro 128mb me 4 energa pipelines

xrisimopoiw tous omega (kai eniote tous drivers apo to http://www.ocfaq.com ) oi opoioi ksekleidwnoun epipleon 4 pipelines

kai meta tin kanw ena mikro overclock sta default timings tis 9700pro (325/310) ...tin etrexa sta 363/303 alla me tin paramikri auksisi thermokrasias sto dwmatio =>auksisi thermokrasia koutiou =>auksisi thermokrasias kartas =>artifacts => system lockup

sta 325/310 paizei xalara ...

me radlinker kaneis to overclock ..tampela sto display properties ->advanced kai bazeis ta timings pou thes...prosoxi sto epilekseis na bootarei me ta nea timings...

gia na deis oti ontws energopoihthikan ta 4 epipleon pipelines me to atitool douleueis...exei mia epilogi gia na deiksei kati infos tis kartas..ekei leei kai posa pipelines paizoun ...

prosoxi oti to atitool epanaferei ta default timings otan to trexeis...

den sunistw overclock me to atitool giati kanei mamakies..kalutera me to radlinker...

elpizw na boithisa...

Μπορείς πάντα να επιλέξεις να σβήσεις το επιπλέον post...

mphxths, με την προϋπόθεση ότι απευθύνεσαι σε εμένα μετά την 2η γραμμή του post σου, μάλλον κατάλαβες λάθος. Όταν λέω πως η κάρτα μου "είναι" κλειδωμένη, δεν αναφερομαι στα pipelines. Η υπογραφή μου δείχνει ότι έχω 9500Pro άλλωστε. Αναφέρομαι στα clocks του core και της μνήμης. Και δόξα τω Θεω, ξέρω να κάνω o/cing εδώ και καιρό. Ευχαριστώ πάντως για το ενδιαφέρον... ;)

Τέλος πάντων, κατέβασα χθες τους 2.5.44 Omega (βασίζονται στους Cats 4.5), και πιο αργά, θα πέσει και το ανάλογο σχόλιο εδώ μέσα...

Λοιπόν, δοκίμασα Omega σε συνδιασμό με ATItool και αυτή τη στιγμή είμαι σταθερότατος από 276,5/270 στα 343,5/312. Τα σκορς πήγαν:

Aquamark: 2991/6796/24525 => 3723/6770/29216

3DMark03: 2397 => 2839

Τα νουμεράκια είναι με ρυθμίσεις 2xAA/8xAF από το Control Panel και default από τα προγράμματα...

Διαφορές στην ποιότητα απεικόνισης δεν είδα, και θα ελέγξω αν ανεβαίνει περισσότερο (κυρίως η μνήμη) απο αύριο...

@Marcos_Aurilius

1)Oson afora to diplo post epsaksa pragmati gia kapoio koumpi delete alla den brika alla koumpia peran tou "quote" kai "edit" ...

2)Otan eipes oti i diki sou einai kleidwmeni thewrisa oti anaferosoun sta pipelines kai oxi sta timings dioti opws eipes se ena post parapanw eixes anebasei kapoia stigmi ta timings tis kartas sou mexri 330/320 opote pws ginetai na einai kleidwmena ? ;-)

3)Asxeto ligo me to topic alla pleon eimai enas eutuxhs katoxos 9700 pro ... h 9500 "sprwxtike hdh" me ta aparaithta anafilita kai klamata :-)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...