Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα ειμαι 18 χρονων και φετος δινω πανελελε.Με ενδιαφερει σοβαρα το γεωπονικο πανεπιστημιο Αθηνων και ειδικοτερα το τμημα φυτικης παραγωγης.Εχω σκεφτει καποια πραγματα και ως κυριο στοχο θα εχω το να γυρισω πισω στον τοπο μου και να βιοποριστω κανοντας μια ηρεμη ζωη.Ωστοσο υπαρχει και το ενδεχομενο να θελησω αργοτερα, αφου αλλα μυαλα εχω τωρα αλλα θα εχω σε 5-6 χρονια,να μεινω μονιμα στην Αθηνα γιαυτο τον λογο θα ηθελα να ξερω τι επαγγελματικη αποκατασταση θα εχω.Σε περιπτωση ας πουμε που επιλεξω τον δρομο του ελευθερου επαγγελματια θα ηθελα να ξερω αν υπαρχει ζητηση,(προφανως και η ζητηση εχει να κανει με δεξιοτητες και κοντε κτλ. ομως θελω να ξερω αν μπορει να γινει μια μοναδα ζωντανη και αν ο κοσμος αγοραζει απο γεωπονικα γραφεια)

Ευχαριστω εκ τον προτερων

• Like 1
Δημοσ.

Προσωπική συμβουλη βασιζόμενη από τα δικά μου φοιτητικά χρόνια, στα πρώτα 2 ετη άσε τι θα κάνεις μετά, άρχισε να ψάχνεσαι τα τελευταία 2-3 έτη με αυξανόμενο ενδιαφέρον όσο περνάνε τα εξάμηνα, το είπες μόνος σου αλλα μυαλά, όμως και άλλες καταστάσεις, δεν ξέρεις τι ευκαιρίες προκύψουν η ενδιαφέροντα θα αποκτήσεις στην πορεία των σπουδών και κατά πόσο θα σε επηρεάσουν στους αρχικούς στόχους,  αν ασχοληθείς υπερβολικά στο τέλος καταλήγεις να μην ξέρεις τι θέλεις και να έχεις ανασφάλεια και φόβο να προχωρήσεις. Ρίξε όλο σου το βάρος στα μαθήματα διότι έχεις πολύ δρόμο. 

Για γεωπονικό μαγαζί δες μια παλιά συζήτηση. 

Δημοσ.

Η ζωή στην πόλη έχει τα καλά της, και πολλοι δεν γυρνάνε ποτέ πίσω στα χωριά τους για να ασχοληθούν με την γεωργία. Βάλε στόχο να ασχοληθείς με την γεωργία, όχι να πουλάς εμπόρευμα σε κατάστημα σαν ενας έμπορος που ούτε καν πτυχίο χρειάζεται. Άσε που πλέον όλα αυτά είναι πολυεθνικές praktiker, leroy κλπ

Πάρτο ζεστά από τώρα και κάνε σχέδια για την δική σου παραγωγη στο χωριο.

Δημοσ.

Εγινε παιδια σας ευχαριστω ολους ολοι εχετε τα δικια σας εν μερη.Απλα και εγω αυτο θελω να γυρισω στο χωριο μου οπως λεει ο δημοσθενης αλλα φοβαμαι μην αλλαξω γνωμη οταν γνωρισω την Αθηνα.Αλλα απο την αλλη αλλο να ζεις σαν φοιτητης και αλλο να δουλευεις

και βασιλη εχεις απολυτο δικιο ολοι αυτο μου λενε να κανω απλα ειμαι γενικα αγχωδης τυπος

ευχαριστω και παλι ολους σας

Δημοσ.
2 ώρες πριν, nikostz99 είπε

Εγινε παιδια σας ευχαριστω ολους ολοι εχετε τα δικια σας εν μερη.Απλα και εγω αυτο θελω να γυρισω στο χωριο μου οπως λεει ο δημοσθενης αλλα φοβαμαι μην αλλαξω γνωμη οταν γνωρισω την Αθηνα.Αλλα απο την αλλη αλλο να ζεις σαν φοιτητης και αλλο να δουλευεις

και βασιλη εχεις απολυτο δικιο ολοι αυτο μου λενε να κανω απλα ειμαι γενικα αγχωδης τυπος

ευχαριστω και παλι ολους σας

Να θες να μείνεις αθήνα πέρα από τις σπουδές το βλέπω εξαιρετικά δύσκολο.

Στην επαρχία τα μαγαζιά γενικά δουλεύουν με γνωριμίες. Δλδ, έχεις στον ευρύτερο κύκλο σου άτομα που θα σε στηρίξουν στην αρχή? Αυτό είναι το σημαντικό, να γίνει μια αρχή και μετά θα πάρει το δρόμο του να γίνει βιώσημο και να αξίζει το κόπο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

bwaaah: στην αθηνα ναι ισχυει αυτο που λες οτι ειναι αρκετα δυσκολο να μεινεις αλλα λεω αν

στο χωριο σιγουρα εχω καποιους γνωστους αλλα δεν ξερω κατα ποσο θα βοηθησουν γτ οι περισσοτερη πανε στον φθηνο και στην περιοχη μου εχουμε ''πανεπιστημιο γεωπονιας'' οποτε βγαινουν πολοι καθε χρονο.Αν γυρισω πισω εχω σκεφτει πραγματα οπως να επενδυσω στο ελαιολαδο δεν εχω ως στοχο το να εχω ενα γραφειο εκτος αν βρεθει η ευκαιρια.

σιγουρα αν θελω να γυρισω πισω θα την βρω την λυση δεν εχω θεμα.Απλα σκεφτομαι οτι καλος η κακος αν σπουδασω αθηνα θα μεινω 5+ χρονια οποτε θα εχω κανει φιλους παρεες σχεσεις κτλ δεν ξερω ποσο ευκολο ειναι να γυρισεις πισω( αν και το θελω σαν τρελος).

Επισης παιδια εχω σκεφτη να κανω μια αποθηκη με μονο λιπασματα στην αθηνα και να λειτουργω με λιγα ατομα τα οποια θα παιρνουν ποσοτητες ωστοσο αυτο προυποθετει γνωριμιες που δε εχω.Τι γνωμη εχετε για αυτο μια αποθηκη λιπασματων δηλαδη που να μεταφερω στην ελλαδα να αγοραζω ποσοτητες και να της μεταπουλαω δηλαδη με σχετικα μικροτερη τιμη

Επεξ/σία από nikostz99
Δημοσ.

To προβλημα στην Αθηνα ειναι οτι κατα κανονα οι κηποι ειναι μικροι. Τι τζιρο να κανει ο αλλος που χει 5 γλαστρες στο μπαλκονι. Ελαχιστους θα βρεις να αγοραζουν σακια λιπασματα, οι περισσοτεροι πανε στο λερου και παιρνουν ενα σακουλακι και τελος. Εγω που εχω λιγο τρελλα και αγοραζω "εξειδικευμενα" λιπασματα, σου μιλαω για λιπασμα που κανει 80 ευρω το σακι οχι 20 και 25, αυτον που μου τα πουλαει δεν το βλεπω να παει και πολυ καλα παντως

Δημοσ.

ναι σιγουρα dimosthenisG 

Το πρωταρχικο μου ονειρο ειναι να κανω μια ηρεμη ζωη στο χωρια

Τωρα αυτο που θελω να σου πω για να το κανω πιο συγκεκριμενα ειναι οτι αμα ρε παιδι μου γνωρισω μια κοπελα και το σκεφτω για σοβαρα θα θελω να εχω μια δουλεια που να παρεχει ανεσης στην οικογενεια μου.Να μην ανησιχουμε για τα οικονομικα και να ημαστε αγαπημενη.Εγω σαν ατομο ουτε εμαθα με τα πολλα ουτε θελω κιολλας ειμαι απλως τυπος απλος θελω να ξερω οτι εχω χρηματα για την στραβη και για την οικογενεια μου (το ξερω μιλαω για κατι που θα γινει σε 10+χρονια αλλα θελω οι κινησεις μου και ο επαγγελματικος προσανατολισμος μου να βλεπει το μελλον )

ναι fred αυτο νμζ και εγω για την αθηνα το μονο παραθυρακι ειναι αν ξερω γω ανοιξεις ενα μαγαζι στην εκαλη η σε γκλαμουρατες περιοχες που εχουν και να δωσουν.Γιαυτο τι γνωμη εχεις?

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, nikostz99 είπε

ναι fred αυτο νμζ και εγω για την αθηνα το μονο παραθυρακι ειναι αν ξερω γω ανοιξεις ενα μαγαζι στην εκαλη η σε γκλαμουρατες περιοχες που εχουν και να δωσουν.Γιαυτο τι γνωμη εχεις?

οτι δε μπορεις να ανοιξεις μαγαζι στην Εκαλη (δε δινουν αδεια) και γυρω γυρω εχει 100. Δεν εβρισκα χουμικα σε κοκκους πχ. Πουθενα στην Ελλαδα ομως. Εφερε αυτος. Περσυ ετρεχα στο βοτανικο στις μεταφορικες να παρω 4-5 σακια που μου εστελνε Τωρα ολα τα μαγαζια γυρω γυρω (ερυθραια - ανω κηφισια κλπ)το πουλανε 5 ευρω παραπανω, που αν βαλεις το μανικι τρεχα βοτανικο, βενζινες ιστοριες πιο φτηνα σου βγαινει.

Δημοσ.

Αυτο για την εκαλη επειδη δεν ειμαι αθηνα δεν το ηξερα .Αλλα απο την αλλη εχει και μια λογικη που ειναι γεματη η περιοχη απο γεωπονους.

Αλλα ισχυει αυτο που λες γτ καθε χρονο βγαινουν παρα πολλοι γεωπονοι πλεον μπορεις να μπεις και με 6.....

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...