Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα, το θέμα που θα παρουσιάσω είναι λιγάκι περίεργο αλλά τα γεγονότα σας εγγυώμαι ότι είναι 100% αυθεντικά, παρότι γράφω για το θέμα σε πρώτο πρόσωπο δεν αφορά πραγματικά εμένα αλλά κοντινό φίλο μου.

Δέχομαι κλήσεις στο viber από απόκρυψη αριθμού, συγκεκριμένα το viber τις αναφέρει ως private_number, τα περίεργα όμως δεν σταματάνε εδώ, το τηλέφωνο αναφέρει ότι κάποιες από αυτές τις κλήσεις τις σηκώνω και μάλιστα έχουν και χρόνο ομιλίας που είναι τυχαίος αλλά περιορίζεται συνήθως στα 2-3 λεπτά. Αν προσπαθήσω να καλέσω πίσω το νούμερο που καλεί στο viber είναι το 7748283686237 όπου διαβάζοντας στο google βρήκα και άλλους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν ακριβώς το ίδιο πρόβλημα. Οι κλήσεις που έχουν καταγραφή χρόνου ομιλίας, γίνονται σε τυχαίες ώρες αλλά και σε ώρες που κοιμάμαι και το τηλέφωνο βρίσκεται κυριολεκτικά δίπλα μου. Να επισημάνω ότι οι κλήσεις είναι βίντεο κλήσεις και αυτό το κάνει ακόμα χειρότερο διότι συζώ με την κοπέλα μου και κοιμόμαστε στο ίδιο κρεβάτι.

Το τηλέφωνο του είναι Android (Xioami, δεν θυμάμαι το μοντέλο του) και είναι σχετικά νέα συσκευή (νομίζω 2020) και όπως τσέκαρα και ο ίδιος έχει όλες τις ενημερώσεις ασφαλείας και δεν είναι rooted. Έκανα κάποια scan με ότι antimalware και antivirus βρήκα στο store αλλά κανένα δεν βρήκε τίποτα. Δεν είχα τον χρόνο να το πάρω μαζί μου ώστε να το αναλύσω και να δω αν τρέχει τίποτα περίεργο στο firmware του αλλά αν δεν βγει άκρη και εδώ μέσα θα το κάνω.

Έχει κανείς καμιά ιδέα σχετικά με το θέμα; Γνωρίζει κάποιος malware που θα μπορούσε να εκμεταλλεύεται το viber για να στέλνει video;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Screen Shot 2021-01-26 at 23.05.17.png

Δημοσ.

Αυτό είναι όντως περίεργο. 

Κατέβασε το TrackerControl , σέταρε το και τρέξε το viber μέσα απο το trackercontrol, επέτρεψε του μόνο τα "Απαραίτητα" και όλα τα υπόλοιπα στον αποκλεισμό. 

Στο μεταξύ μπαίνε που και που στο trackercontrol και δες με τι είδους host επικοινωνεί, αν δεν είσαι σίγουρος στείλε ενα σκρινσοτ εδώ τις διευθύνσεις που προσπάθησε να επικοινωνήσει και αποκλείστηκαν.. 

Πιθανόν να είναι κάποιου είδους bug από πλευράς viber, ή ακόμα και μια στοχευμένη απόπειρα υποκλοπής (αν και λιγάκι πιο απίθανο σενάριο)

Στο μεταξύ και όσο "τρέχει η έρευνα" έχε το κινητό σε άλλο δωμάτιο. Ενδέχεται να ανοίγουν μικρόφωνα - κάμερες χωρίς να το αντιλαμβάνεσαι.

Για να μπορείς να ξέρεις όταν ανοίγει μικρόφωνο/κάμερα υπάρχει μια εφαρμογή που λέγεται: Privacy Indicators έχε την και αυτή μόνιμα πάνω.

Αυτά που σου λέω δεν τρώνε καθόλου μπαταρία από το κινητό , απλά θα πρέπει να τα "επιτρέψεις" από το xiaomi για να μην "σκοτώνει" τις εφαρμογές.

Πάντως αν θες ασφαλή επικοινωνία και ιδιωτικότητα, ρίξε μια ματιά στο Signal. Έχει "μεταναστεύσει" πολύ κόσμος εκεί μετά το σκάνδαλο με το whatsapp. 

Δημοσ.
24 λεπτά πριν, zernex201 είπε

Κατέβασε το TrackerControl , σέταρε το και τρέξε το viber μέσα απο το trackercontrol, επέτρεψε του μόνο τα "Απαραίτητα" και όλα τα υπόλοιπα στον αποκλεισμό. 

Στο μεταξύ μπαίνε που και που στο trackercontrol και δες με τι είδους host επικοινωνεί, αν δεν είσαι σίγουρος στείλε ενα σκρινσοτ εδώ τις διευθύνσεις που προσπάθησε να επικοινωνήσει και αποκλείστηκαν.. 

Πιθανόν να είναι κάποιου είδους bug από πλευράς viber, ή ακόμα και μια στοχευμένη απόπειρα υποκλοπής (αν και λιγάκι πιο απίθανο σενάριο)

Στο μεταξύ και όσο "τρέχει η έρευνα" έχε το κινητό σε άλλο δωμάτιο. Ενδέχεται να ανοίγουν μικρόφωνα - κάμερες χωρίς να το αντιλαμβάνεσαι.

Για να μπορείς να ξέρεις όταν ανοίγει μικρόφωνο/κάμερα υπάρχει μια εφαρμογή που λέγεται: Privacy Indicators έχε την και αυτή μόνιμα πάνω.

Αυτά που σου λέω δεν τρώνε καθόλου μπαταρία από το κινητό , απλά θα πρέπει να τα "επιτρέψεις" από το xiaomi για να μην "σκοτώνει" τις εφαρμογές.

Πάντως αν θες ασφαλή επικοινωνία και ιδιωτικότητα, ρίξε μια ματιά στο Signal. Έχει "μεταναστεύσει" πολύ κόσμος εκεί μετά το σκάνδαλο με το whatsapp. 

Καταρχάς ευχαριστώ για την απάντηση, θα προσπαθήσω να τον πείσω να μου δώσει το τηλέφωνο για μερικές ημέρες αν και το βλέπω δύσκολο.

Γενικότερα αποκλείω το σενάριο στοχευμένης υποκλοπής, αυτό που φοβάμαι είναι κάποιο αυτοματοποιημένο hack που δίνει τη δυνατότητα στον επιτιθέμενο να ανοίξει αυτόματα την κλήση όπως περίπου συμβαίνει κατά την ενεργοποίηση του Viber με στόχο τον εκβιασμό με την χρήση βίντεο που λήφθηκαν από τις βίντεο-κλήσεις σε προσωπικές στιγμές του χρήστη.

Θα εγκαταστήσω τις παραπάνω εφαρμογές και θα κάνω lookup στις ip που συνδέεται το viber ώστε να έχουμε μία καλύτερη εικόνα σχετικά με το τι πραγματικά συμβαίνει.

Σχετικά με το signal είμαι χρήστης του αλλά το viber προς το παρών είναι μονόδρομος μιας και έχει τρομερά μεγαλύτερη βάση χρηστών στον κύκλο μου.

Μόλις έχω νέα θα ενημερώσω το thread.

19 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Αφου το ξέρει το νούμερο γιατί δεν το μπλοκάρει;

Δεν μπορείς να κάνεις block σε private_number.

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, orgixmh είπε

Καταρχάς ευχαριστώ για την απάντηση, θα προσπαθήσω να τον πείσω να μου δώσει το τηλέφωνο για μερικές ημέρες αν και το βλέπω δύσκολο.

Γενικότερα αποκλείω το σενάριο στοχευμένης υποκλοπής, αυτό που φοβάμαι είναι κάποιο αυτοματοποιημένο hack που δίνει τη δυνατότητα στον επιτιθέμενο να ανοίξει αυτόματα την κλήση όπως περίπου συμβαίνει κατά την ενεργοποίηση του Viber με στόχο τον εκβιασμό με την χρήση βίντεο που λήφθηκαν από τις βίντεο-κλήσεις σε προσωπικές στιγμές του χρήστη.

Θα εγκαταστήσω τις παραπάνω εφαρμογές και θα κάνω lookup στις ip που συνδέεται το viber ώστε να έχουμε μία καλύτερη εικόνα σχετικά με το τι πραγματικά συμβαίνει.

Σχετικά με το signal είμαι χρήστης του αλλά το viber προς το παρών είναι μονόδρομος μιας και έχει τρομερά μεγαλύτερη βάση χρηστών στον κύκλο μου.

Μόλις έχω νέα θα ενημερώσω το thread.

Εντάξει, μόλις έχεις νεότερα πες ;) 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, orgixmh είπε

Αφού έχει το νούμερο  7748283686237  ,ας το κάνει επαφή και να το μπλοκάρει.

Μπας και το private_number είναι το όνομα της επαφής;

• Like 2
Δημοσ.
Στις 27/1/2021 στις 3:34 ΠΜ, Ukforthemoment είπε

Αφού έχει το νούμερο  7748283686237  ,ας το κάνει επαφή και να το μπλοκάρει.

Μπας και το private_number είναι το όνομα της επαφής;

Είναι λιγάκι tricky, το  viber συμπεριφέρεται σαν να μην υπάρχει αριθμός, τον αριθμό τον βλέπεις μόνο αν κάνει κλήση με viber out και έτσι δεν σου δίνει την δυνατότητα για block...καλό ε; :P 

Το θέμα δεν θα προχωρήσει γιατί ο φίλος φοβήθηκε και διέγραψε - έκλεισε τον λογαριασμό του στο viber.
Τελικά θα μείνουμε με την απορία εκτός και αν το δούμε σύντομα στις ειδήσεις :P

Ευχαριστώ για την βοήθεια.

• 2 μήνες μετά...
Δημοσ.
Στις 27/1/2021 στις 1:11 ΠΜ, zernex201 είπε

Καλησπέρα, δες αν θέλεις και όποτε σε βολέψει ένα σκρινσοτ που ανέβασα σε καινούριο θέμα. Θα ήταν πολύτιμη η γνώμη σου

Δημοσ.
Στις 27/1/2021 στις 1:11 ΠΜ, zernex201 είπε

καλησπέρα

trackcnp.net γνωρίζει κάποιος να μου πει τι ακριβώς είναι και αν είναι ασφαλές που προσπαθεί να επικοινωνήσει με διάφορες εφαρμογές του κινητού μου;

όπως και διάφοροι άλλοι χωρίς κατηγορία ιχνηλάτες;;

1062827298_.png.36932161f67b4e7e21ae2292384f8260.png

Δημοσ.
Στις 27/4/2021 στις 4:40 ΜΜ, xaraxara5 είπε

καλησπέρα

trackcnp.net γνωρίζει κάποιος να μου πει τι ακριβώς είναι και αν είναι ασφαλές που προσπαθεί να επικοινωνήσει με διάφορες εφαρμογές του κινητού μου;

όπως και διάφοροι άλλοι χωρίς κατηγορία ιχνηλάτες;;

1062827298_.png.36932161f67b4e7e21ae2292384f8260.png

Για το συγκεκριμένο δεν γνωρίζω. Ωστόσο αυτό που προτείνω είναι εκτος απο τα απαραίτητα, ολα τα υπολοιπα να ειναι μπλοκαρισμενα..

• 4 μήνες μετά...
Δημοσ.

Καλημέρα! 

Έχω παρόμοιο θέμα. 

Χθες 1.30 το βράδυ, 2 αναπάντητες από unknown number στο viber και άλλες 2 σήμερα το πρωί. 

Με λίγο ψάξιμο το 7748283686237 δεν είναι το τηλεφωνικό νουμερο αλλά η λέξη private number, αν πας να την γράψεις με το παλιό Τ9. 

Υπάρχει κάποια επιλογή στο viber να μην δεχόμαστε κλήσεις από αριθμούς εκτός καταλόγου; 

Δεν βρήκα κάτι αλλά μπορεί και να έχω στραβωθει.. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...