Προς το περιεχόμενο

Forthnet 2021 για γέλια

Προτεινόμενες αναρτήσεις

8 hours ago, pkout said:

Ήρθε τελικά ο τεχνικός. Βρήκε σφάλματα στην γραμμή . Κατά τον έλεγχο στην είσοδο την πολυκατοικίας του έδειχνε 70 Mbps και πάνω στο σπίτι 49mbps. Μου λέει ότι έχω πρόβλημα και στην καλωδίωση του σπιτιού και ότι το καλώδιο του τηλεφώνου από την πρίζα μέχρι το ρούτερ είναι μεγάλο , του λέω και πριν που είχα 50αρα γραμμή το ίδιο καλώδιο είχα και μου έδειχνε στο ρούτερ 55mbps.... η απάντηση του ήταν ότι αποκλείεται..... Δηλαδή με έβγαλε και ψεύτη. Τώρα περιμένω να δω τι θα κάνουν. Πάντως η Vodafone δίνει εγγυημένα 93mbps. 

Το θεμα ειναι οτι αν εχεις εσυ το προβλημα, η εταιρια δεν θα κανει κατι. Το VDSL ειναι υπερευαισθητο σαν τεχνολογια. Αλλαξε το καλωδιο - φτιαξε τη συνδεσμολογια αν χρειαζεται.

Ωστοσο, να αναφερω οτι το 55 που εβλεπες μαλλον θα ηταν το attainable rate το οποιο υπολογιζεται με αλγοριθμο και δεν ειναι παντα σωστο. Εκτος και αν, δεν ξερω, μηπως δινει η εταιρια overhead και ειχες 55 στο current. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν κάτω έβλεπε 70 και πάνω 49, έχεις 100% πρόβλημα στην εσωτερική σου. Επίσης η λογική μέχρι τώρα λειτουργούσε, θα μπορούσε να ισχύει και για τον πάροχο, φαντάσου να καλούσες τον πάροχό σου να δηλώσεις βλάβη και να σου έλεγε μα μέχρι τώρα λειτουργούσε και να μην έκανε κίνηση. Σε όποιον και να πας αν υπάρχει θέμα με την εσωτερική καλωδίωση (ακόμη και το απλό τηλ. καλώδιο παίζει ρόλο) δε θα αλλάξει κάτι στη γραμμή σου.

22 hours ago, pkout said:

Ήρθε τελικά ο τεχνικός. Βρήκε σφάλματα στην γραμμή . Κατά τον έλεγχο στην είσοδο την πολυκατοικίας του έδειχνε 70 Mbps και πάνω στο σπίτι 49mbps. Μου λέει ότι έχω πρόβλημα και στην καλωδίωση του σπιτιού και ότι το καλώδιο του τηλεφώνου από την πρίζα μέχρι το ρούτερ είναι μεγάλο , του λέω και πριν που είχα 50αρα γραμμή το ίδιο καλώδιο είχα και μου έδειχνε στο ρούτερ 55mbps.... η απάντηση του ήταν ότι αποκλείεται..... Δηλαδή με έβγαλε και ψεύτη. Τώρα περιμένω να δω τι θα κάνουν. Πάντως η Vodafone δίνει εγγυημένα

https://www.cyta.com.cy/mp/informational/support/files/wiring-guide-for-broadband_GR.pdf

το kv ειναι ενα.και ο χαλκος το ιδιο.οτι παρεις απο τον εναν παροχο θα παρεις και απο τον αλλον εφοσον μιλαμε για vdsl απο kv

Στις 27/1/2021 στις 2:11 ΜΜ, Astrios80 είπε

Επίσης, όταν ήρθε τεχνικός της Forthnet (εξωτερικός συνεργάτης) έκανε μετρήσεις στον χώρο μόνο, και ανανέωσε την σύνδεση στο μπουάτ, λέγοντας μου όλα φαίνονται εντάξει και πως "...καμιά φορά υγρασία και σκόνες στην σύνδεση δημιουργούν τέτοια προβλήματα". Το μπουάτ είναι δική μου εγκατάσταση,  πλήρωσε μ*****α! Οι της Cosmote ήταν δύο και "έφαγαν" τον τόπο για  δυόμιση ώρες ώστε να το διορθώσουν. Ο ένας εδώ, ο άλλος δεν ξέρω εγώ που ήταν, κάτι για πόρτες-παράθυρα λέγανε στα κινητά τους, και κάνανε δουλειά! Το δικό σας μυαλό που πάει; 

Από τον κατανεμητή της πολυκατοικίας αν εντοπιστεί πρόβλημα σε χρεώνουν 20 ευρώ και δεν στο επιλύουν 

Όλες οι εταιρίες εξωτερικούς συνεργάτες έχουν για τεχνικούς 

Στις 5/2/2021 στις 8:23 ΜΜ, pkout είπε

Ήρθε τελικά ο τεχνικός. Βρήκε σφάλματα στην γραμμή . Κατά τον έλεγχο στην είσοδο την πολυκατοικίας του έδειχνε 70 Mbps και πάνω στο σπίτι 49mbps. Μου λέει ότι έχω πρόβλημα και στην καλωδίωση του σπιτιού και ότι το καλώδιο του τηλεφώνου από την πρίζα μέχρι το ρούτερ είναι μεγάλο , του λέω και πριν που είχα 50αρα γραμμή το ίδιο καλώδιο είχα και μου έδειχνε στο ρούτερ 55mbps.... η απάντηση του ήταν ότι αποκλείεται..... Δηλαδή με έβγαλε και ψεύτη. Τώρα περιμένω να δω τι θα κάνουν. Πάντως η Vodafone δίνει εγγυημένα 93mbps. 

Το ελάχιστο αποδεκτό όριο στην 100αρα είναι τα 88 εσύ αν κλειδώνεις 70+10 κάτω έπρεπε να το δώσει βλάβη ΟΤΕ το θέμα είναι ότι πρέπει και εσύ να αλλάξεις την κάθετη καλωδίωση που ξεκινά από την εισαγωγή και καταλήγει την κεντρική τ/π

το πρωτο πραγμα που εκανα ηταν να ανοιξω την πριζα του τηλεφωνου και να αποσυνδεσω τα καλωδια που πανε στην πριζα τηλεφωνου στο υπνοδωματιο αφηνωντας συνδεδεμενα μονο τα καλωδια που ερχονται απο την εισοδο της πολυκατοικιας στην κεντρικη πριζα του σπιτιου. αυτο απο μονο του μου εδωσε τα 70mbps που εβλεπε ο τεχνικος.

το αλλο που εκανα ηταν  να συνδεσω το μοντεμ με καλωδιο rj11 10 μετρων και με ενα 1 μετρου για να δω διαφορα στα mbps. η διαφορα 1 mbps μονο.

αρα θεμα στην καλωδιωση του σπιτιου δεν υπαρχει.

σημερα περιμενα να ερθουν για ελεγχο γραμμης μαλλον απο τον οτε στην εισοδο.  βεβαια δεν ξερω αν ηρθαν γιατι ελειπα το πρωι αλλα σημερα κλειδωνει στα 77mbps.

Στις 6/2/2021 στις 4:56 ΠΜ, DanielRGr είπε

Το θεμα ειναι οτι αν εχεις εσυ το προβλημα, η εταιρια δεν θα κανει κατι. Το VDSL ειναι υπερευαισθητο σαν τεχνολογια. Αλλαξε το καλωδιο - φτιαξε τη συνδεσμολογια αν χρειαζεται.

Ωστοσο, να αναφερω οτι το 55 που εβλεπες μαλλον θα ηταν το attainable rate το οποιο υπολογιζεται με αλγοριθμο και δεν ειναι παντα σωστο. Εκτος και αν, δεν ξερω, μηπως δινει η εταιρια overhead και ειχες 55 στο current. 

μιλαω παντα για actual.

Τελικά έγινε έλεγχος και από τον ΟΤΕ και τελικά παίζω κάθοδο στα 75-78 Mbps και άνοδο 109999. Σε επικοινωνία με το τεχνικό τμήμα της Νόβα μου είπε ότι με 78 +10 (down - up) είμαι καλυμμένος με το όριο των 88. Ισχύει αυτό;

Η διαφορά που παρατηρώ είναι στο εξής: λειτουργώντας το ίντερνετ με το zte h288h ( μου το έδωσαν δώρο όταν αναβάθμισα την γραμμή σε 100αρα)

οι μετρήσεις είναι . Actual 75-78 , attainable 82-84.

Με το παλιό μόντεμ zte h168n οι μετρήσεις είναι.  Actual 80mbps attainable 100500.

Το μόνο αρνητικό στο h168n είναι οι lan θύρες που είναι 100 και όχι 1000. 

Παίζουν τίποτα ρυθμίσεις που μπορώ να κάνω στο zte h288a; Ξέρω και τους κωδικούς της Νόβα για να το επεξεργαστώ.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...