Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
18 λεπτά πριν, aypnia είπε

Σε άλλον ρωτούσα για το keepass που το ανέφερε.

Μπερδεύεσαι, άλλα πράγμα η ιδιωτικότητα κι άλλο η ασφάλεια.

To αν θα τους δει η Google το θεωρώ σιγουράκι, το αν μπορεί κάνεις να τους χακάρει από τους servers της Google επίσης το θεωρώ σιγουράκι ότι αποκλείεται να γίνει.

Για την αποθήκευση σε cloud και σε servers μιλάμε πάντα, τοπικά τους σώζεις και σε usb και το βάζεις στο πατάρι για σιγουριά ότι δεν θα σου τους κλέψουν.

A ok σορυ.

Για το χακάρισμα της Google μην είσαι και τόσο σίγουρος. Ναι, όσο τρύπιες θεωρούνται οι συσκευές google/apple κλπ, ακριβώς το ανάποδο ισχύει στο θέμα της ασφάλειας, είναι οι πιο ασφαλείς. Για όλα υπάρχει η πρώτη φορά όμως ;) 

Το keepass είναι εξ'ορισμού τοπικό password manager αν δε κάνω λάθος. Οπότε πως ακριβώς θα χακάρουν το cloud απο την στιγμή που δεν υπάρχει ;

• Απαντ. 34
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
31 λεπτά πριν, aypnia είπε

Άλλο νομίζω εννοούν, ότι σε αφήνει τώρα μέσα από τον chrome να κάνεις edit τα usernames και τα passwords.

Κάτι που το υποστηρίζει ο Firefox εδώ και πολύ καιρό, τους κάνω συνέχεια edit (Firefox χρησιμποποιώ.)

Υπήρχε επιλογή μέσα απ το chrome να τους διαχειριστείς όλο αυτό το διάστημα, εννοώντας οτι μπορούσες να τους δεις, να τους επεξεργαστείς (εντός του password manager) ή να τους διαγράψεις. Να τους αλλάξεις απευθείας μέσα απο τον Chrome χωρίς να μπεις καθόλου στη ίδια τη σελίδα το θεωρώ δύσκολο, καθώς θα πρέπει η ίδια η σελίδα να παρέχει api για αλλαγή κωδικού (αρκετά παρακινδυνευμένο). Έχει link που σε πάει στη σελίδα αλλαγής κωδικού του κάθε website πάντως. Επίσης έκανα update στον Chrome σε έκδοση 88 αλλα δεν είδα κάτι νεο στη διαχείριση κωδικών, εκτός αν δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμα η συγκεκριμένη ανανέωση. 

Επεξ/σία από thomason993
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
20 λεπτά πριν, zernex201 είπε

A ok σορυ.

Για το χακάρισμα της Google μην είσαι και τόσο σίγουρος. Ναι, όσο τρύπιες θεωρούνται οι συσκευές google/apple κλπ, ακριβώς το ανάποδο ισχύει στο θέμα της ασφάλειας, είναι οι πιο ασφαλείς. Για όλα υπάρχει η πρώτη φορά όμως ;) 

Το keepass είναι εξ'ορισμού τοπικό password manager αν δε κάνω λάθος. Οπότε πως ακριβώς θα χακάρουν το cloud απο την στιγμή που δεν υπάρχει ;

Γιατί να μην είμαι όταν έχουν 0 κρούσματα;

Όταν υπάρξει, αν ποτέ υπάρξει τότε να το συζητήσουμε.

13 λεπτά πριν, thomason993 είπε

Υπήρχε επιλογή μέσα απ το chrome να τους διαχειριστείς όλο αυτό το διάστημα, εννοώντας οτι μπορούσες να τους δεις, να τους επεξεργαστείς (εντός του password manager) ή να τους διαγράψεις. Να τους αλλάξεις απευθείας μέσα απο τον Chrome χωρίς να μπεις καθόλου στη ίδια τη σελίδα το θεωρώ δύσκολο, καθώς θα πρέπει η ίδια η σελίδα να παρέχει api για αλλαγή κωδικού (αρκετά παρακινδυνευμένο). Έχει πάντως link που σε πάει στη σελίδα αλλαγής κωδικού του κάθε website πάντως. Επίσης έκανα update στον Chrome σε έκδοση 88 αλλα δεν είδα κάτι νεο στη διαχείριση κωδικών, εκτός αν δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμα η συγκεκριμένη ανανέωση. 

Δεν νομίζω να υπήρχε, δεν είμαι σίγουρος γιατί κατά 99% χρησιμοποιώ Firefox.

Πάντως κάτι βρήκα. Υπήρχαν flags που ενεργοποιούσαν το edit τους, όπως και την εξαγωγή τους σε csv.

Edit passwords in settings

Enables password editing in settings. – Mac, Windows, Linux, Chrome OS, Android

chrome://flags/#edit-passwords-in-settings

Μάλλον από experimental που ήταν μέχρι τώρα, το κάνουνε κανονική επιλογή;

Επεξ/σία από aypnia
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, aypnia είπε

Δε μου λέει κάτι αυτό. Και για τα ξενοδοχεία Mariott / Hilton δεν υπήρχε χακάρισμα μέχρι το 2020 , αλλα στις 1 απριλίου παίχτηκε διαρροή και μάλιστα εις διπλούν μέσα σε μερικούς μήνες..

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, aypnia είπε

Δεν νομίζω να υπήρχε, δεν είμαι σίγουρος γιατί κατά 99% χρησιμοποιώ Firefox.

Πάντως κάτι βρήκα. Υπήρχαν flags που ενεργοποιούσαν το edit τους, όπως και την εξαγωγή τους σε csv.

Edit passwords in settings

Enables password editing in settings. – Mac, Windows, Linux, Chrome OS, Android

chrome://flags/#edit-passwords-in-settings

Μάλλον από experimental που ήταν μέχρι τώρα, το κάνουνε κανονική επιλογή;

Η επεξεργασία εντός του password manager δεν ήταν by default ενεργοποιημένη, εκτός αν άλλαζες τα flags που λες. Ο μόνος τρόπος να αλλάξεις αποθηκευμένο κωδικό ήταν να αλλάξεις κωδικό μεσα απ την ιστοσελίδα και μετά να πατήσεις "Ενημέρωση κωδικού" στο pop up που σου πέταγε ο Chrome. Ίσως τώρα έκαναν κανονική επιλογή την επεξεργασία από experimental όπως λες, δεν είμαι στο pc για να το επιβεβαιώσω. 

Ολα τα υπόλοιπα που ανέφερα πάντως υπήρχαν εδώ κι ένα χρόνο καθώς τα χρησιμοποιούσα. 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 λεπτά πριν, zernex201 είπε

Δε μου λέει κάτι αυτό. Και για τα ξενοδοχεία Mariott / Hilton δεν υπήρχε χακάρισμα μέχρι το 2020 , αλλα στις 1 απριλίου παίχτηκε διαρροή και μάλιστα εις διπλούν μέσα σε μερικούς μήνες..

Αφού ψώνιζαν από την Oracle γιατί εξαγόρασε τα Mariott το 2016, γνωστό σουρωτήρι με πολλά κρούσματα στο παρελθόν.

Αυτό που έγινε; Η Oracle αποδείχτηκε για μια ακόμη φορά σουρωτήρι.

Επεξ/σία από aypnia
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγώ πάλι αναρωτιέμαι για την μέση ηλικία χρηστών στο insomnia. Από καθαρή περιέργεια και μόνο. 

Επεξ/σία από tsarouc
  • Like 3
Δημοσ.

ΟΧΙ κύριε Chrome της google να μην δεις (και) τους κωδικούς μας αν είναι "μικροί" ή "μεγάλοι". Σε λίγο θα θέλεις να έχεις άποψη για το ίδιο και για τα "πουλιά" μας (τα καναρίνια εννοώ). 

Το έχουν παραξηλώσει με το που θέλει μια εταιρία να έχει πρόσβαση. Keypass και χειροκίνητη εισαγωγή ή copy paste από αυτό μέχρι όσο πάει.. Κατά τα άλλα είναι trojan και spyware μόνο το Tik Tok και το μπανάρουμε..  

Δημοσ.

Σχεδόν όλα τα σοβαρά sites πια προσφέρουν 2 step verification για τους λογαριασμούς... Μάλιστα με κάποιον από τους γνωστούς authenticators που υπάρχουν στο Android και στο ios μπορείς να κάνεις το verification και με το δαχτυλικο αποτύπωμα... Θεωρώ ότι όλους τους λογαριασμούς που έχουν σοβαρά πράγματα μέσα έτσι πρέπει να τους κάνουμε login... Σε όλα τα υπόλοιπα χωρίς ιδιαίτερη αξία κάντε έναν πρόχειρο λογαριασμό mail και χρησιμοποιείτε εκείνον. Η άλλη λύση ένα bitwarden παντού και σε αυτό το login στο vault του με 2 step authentication μέσω του κινητού.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 ώρες πριν, aypnia είπε

Γιατί να σου μπλοκάρουν το λογαριασμό;

Αν έχεις το χούι να γράφεις σχόλια στο YouTube που τρώνε report συνέχεια από άλλους, αποσύνδεσε το λογαριασμό σου από το YouTube για να μη μπαίνεις στο πειρασμό να σχολιάζεις.

https://myaccount.google.com/deleteaccount

Επέλεξε YouTube από τις εφαρμογές και τέλος.

Γιατί έτσι γουστάρουν και δεν σου δίνουν και καμία αναφορά. Και να θέλεις να ρωτήσεις γιατί δεν σου απαντάνε ποτέ. Εσύ αν θέλεις κάντο, ελπίζω να μην το μετανιώσεις ποτέ. Εγώ δεν τους εμπιστεύομαι ποτέ πια.

Επεξ/σία από youraccount
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
58 λεπτά πριν, youraccount είπε

Γιατί έτσι γουστάρουν και δεν σου δίνουν και καμία αναφορά. Και να θέλεις να ρωτήσεις γιατί δεν σου απαντάνε ποτέ. Εσύ αν θέλεις κάντο, ελπίζω να μην το μετανιώσεις ποτέ. Εγώ δεν τους εμπιστεύομαι ποτέ πια.

Έχοντας αγορασμένα πράγματα από το Play, έχοντας YouTube Premium κι έχοντας και workspace μου απαντάνε άμεσα.

Είμαι πελάτης τους και για αυτό μου απαντάνε και μάλιστα γρήγορα και στα Ελληνικά.

Αν δεν είσαι πελάτης τους, σε έχουν στο περίμενε. Απλά τα πράγματα.

Δες και τι παίρνεις επιπλέον με το Google One, τι νομίζεις ότι μπορείς να έχεις την ίδια υποστήριξη με εμάς που τους πληρώνουμε με τα ωραία μας λεφτά;

Πρόσβαση σε ειδικούς με ένα μόνο πάτημα

Αποκτήστε άμεση πρόσβαση σε ανθρώπους που γνωρίζουν καλά τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της Google. Εάν χρειάζεστε βοήθεια σχετικά με τα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας, η ομάδα των ειδικών μας είναι στη διάθεσή σας.

https://one.google.com/about?hl=el

Επεξ/σία από aypnia
Δημοσ.
19 ώρες πριν, aypnia είπε

Γιατί να σου μπλοκάρουν το λογαριασμό;

Αν έχεις το χούι να γράφεις σχόλια στο YouTube που τρώνε report συνέχεια από άλλους, αποσύνδεσε το λογαριασμό σου από το YouTube για να μη μπαίνεις στο πειρασμό να σχολιάζεις.

https://myaccount.google.com/deleteaccount

Επέλεξε YouTube από τις εφαρμογές και τέλος.

Τα μισα+ βιντεο θελουν login για να τα δεις.
- Θες γιατι εχουν βωμολοχιες,
- θες γιατι φαινεται το βρακι της τραγουδιστριας (ακομα και μπουτι να δειξει)
- θες γιατι περιεχει σκηνες "βιας" (π.χ. αιμα, ατυχημα, ποτα, τσιγαρα, βιδεο γέιμς με 15+ περιεχομενο κτλ)
- θες false flag
κατι θα βρει το youtube να μη σε αφησει να το δεις.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
48 λεπτά πριν, Le Perv είπε

Τα μισα+ βιντεο θελουν login για να τα δεις.
- Θες γιατι εχουν βωμολοχιες,
- θες γιατι φαινεται το βρακι της τραγουδιστριας (ακομα και μπουτι να δειξει)
- θες γιατι περιεχει σκηνες "βιας" (π.χ. αιμα, ατυχημα, ποτα, τσιγαρα, βιδεο γέιμς με 15+ περιεχομενο κτλ)
- θες false flag
κατι θα βρει το youtube να μη σε αφησει να το δεις.

Νέος νόμος της ΕΕ είναι αυτό, πρέπει όχι μόνο να πεις ότι είσαι άνω των 18, θα σου ζητήσουν και αποδεικτικό.

Σε λίγο καιρό θα ζητάνε σε όλα τα νέα YouTube accounts ταυτότητα ή πιστωτική για να αποδείξεις την ηλικία σου.

Δεν είναι θέμα όμως του YouTube αυτό, το έχουν ψηφίσει οι ευρωβουλευτές μας και είναι υποχρεωμένο να τηρήσει το νόμο.

Τα παράπονά μας σε αυτούς που τα ψήφισαν αυτά.

YouTube will launch a new age-verification requirement for some European users

https://www.neowin.net/news/youtube-will-launch-a-new-age-verification-requirement-for-some-european-users/

Επίσης δεν σου απαγορεύουν να κάνεις δεύτερο λογαριασμό ειδικά για το YouTube και σε όλους τους browsers σε αφήνουν να κάνεις login μέχρι και σε 6 google accounts ταυτόχρονα.

Στο "καλό" σου account σβήσε το YouTube service τελείως και τελείωσε το θέμα.

Επεξ/σία από aypnia
  • Like 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, aypnia είπε

Έχοντας αγορασμένα πράγματα από το Play, έχοντας YouTube Premium κι έχοντας και workspace μου απαντάνε άμεσα.

Είμαι πελάτης τους και για αυτό μου απαντάνε και μάλιστα γρήγορα και στα Ελληνικά.

Αν δεν είσαι πελάτης τους, σε έχουν στο περίμενε. Απλά τα πράγματα.

Δες και τι παίρνεις επιπλέον με το Google One, τι νομίζεις ότι μπορείς να έχεις την ίδια υποστήριξη με εμάς που τους πληρώνουμε με τα ωραία μας λεφτά;

Πρόσβαση σε ειδικούς με ένα μόνο πάτημα

Αποκτήστε άμεση πρόσβαση σε ανθρώπους που γνωρίζουν καλά τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της Google. Εάν χρειάζεστε βοήθεια σχετικά με τα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας, η ομάδα των ειδικών μας είναι στη διάθεσή σας.

https://one.google.com/about?hl=el

Δεν ξέρεις για το μιλάς. Αν σου μπλοκάρουν το account θα αναθεωρήσεις, πίστεψέ με. Και χιλιάδες ευρώ να τους έχεις δώσει. Απλά όλα καλά μεχρι να γίνει.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...