TitanX Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα σε όλους σκέφτομαι αν φυσικά και γίνεται να αναβαθμίσω τον επεξεργαστή του παρακάτω iMac (Retina 5K, 27-inch, 2019) 3,7 GHz 6-Core Intel Core i5 (i5 9600k) σε core i9 9900 η ακομη και σε i9 10910 οπως και να βαλω και εναν nvme δισκο, κρατωντασ παραλληλα και το fusion που ηδη εχει. Ερώτηση γίνονται αυτες οι αναβαθμησεις, τα αναλαμβάνει η i system γιατι εγω δεν νιωθω απο αυτα? Επίσης σαν αναβάθμιση πιστεύετε ότι θα δω σημαντική διαφορά στην απόδοση? Η χρήση που κάνω είναι καθαρά μουσική παραγωγή. ευχαριστώ Επεξ/σία 26 Ιανουαρίου 2021 από TitanX
Επισκέπτης Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2021 Καλησπέρα, δεν είναι επίσημες αναβαθμίσεις αυτά που θες οπότε δεν θα σου τα κάνει κάποιος εξουσιοδοτημένος service provider. Δεν χάνεις κάτι να ρωτήσεις, αλλά γενικά χλωμό. Σε macrumors και ifixit forums θα βρεις αρκετές πληροφορίες, μάλλον γίνονται όλα όσα θες, εγώ στην θέση σου βέβαια θα περίμενα να λήξει η εγγύηση (αν δεν έχει λήξει ακόμα) και μετά θα έβαζα χέρι. Προσωπική εμπειρία δεν έχω, αλλά αυτός ίσως κάνει διάφορα τέτοια, είναι old school, έχει εξυπηρετήσει γνωστούς μου. Έξτρα δίσκο δεν παίρνει νομίζω, οπότε θα πρέπει να χαλάσεις το Fusion που έχεις, αν αλλάξεις SSD. Βέβαια... για μουσική παραγωγή που λες, σε περιορίζει κάπου ο 3,7 GHz 6-Core Intel Core i5? Το έφτασες στα όριά του το μηχάνημα; Πόσα κανάλια θες να έχεις και πόσα plugins? (ρητορική ερώτηση η τελευταία...) Ίσως δεις το κάτι παραπάνω που θες απλά με περισσότερη RAM (αν έχεις 8GB δεν το συζητώ καν...) που είναι και user serviceable στο iMac 27". Και με εξωτερικό SSD μέσω USB/Thunderbolt βάζεις πολύ πιο εύκολα επιπλέον και γρήγορο χώρο αποθήκευσης.
TitanX Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) Ευχαριστώ για την απάντηση όπως και για το λινκ. Γενικα στις επίδοσεις του είναι άρτιος μέχρι να χρησιμοποιήσω τα plugins της Acustica Audio https://www.acustica-audio.com/store που πραγματικα ισοπεδωνουν την cpu. Η μονη λυση ουσιαστικα για να μπορω να εχω περισσοτερα instances Acustica Audio ειναι να παω σε ι9. η να εχω το buffer στα 2048 με οτι αυτο συνεπαγεται "latency". Ram εβαλα 40gb και πηρα και ενα εξωτερικο ssd. Μου φαίνεται όμως λίγο επικίνδυνο μιας και η ίδια η apple δεν υποστηριζει αυτα τα upgrade οπως γραφεις. Επεξ/σία 26 Ιανουαρίου 2021 από TitanX
jgeorgiou Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) 59 λεπτά πριν, TitanX είπε Ευχαριστώ για την απάντηση όπως και για το λινκ. Γενικα στις επίδοσεις του είναι άρτιος μέχρι να χρησιμοποιήσω τα plugins της Acustica Audio https://www.acustica-audio.com/store που πραγματικα ισοπεδωνουν την cpu. Η μονη λυση ουσιαστικα για να μπορω να εχω περισσοτερα instances Acustica Audio ειναι να παω σε ι9. η να εχω το buffer στα 2048 με οτι αυτο συνεπαγεται "latency". Ram εβαλα 40gb και πηρα και ενα εξωτερικο ssd. Μου φαίνεται όμως λίγο επικίνδυνο μιας και η ίδια η apple δεν υποστηριζει αυτα τα upgrade οπως γραφεις. Αποψη μου είναι ότι βάζεις Ι9 9900Κ και δίνεις μια μεγάλη παράταση ζωής στο μηχάνημα. 2 ώρες πριν, TitanX είπε 3,7 GHz 6-Core Intel Core i5 (i5 9600k) είσαι σίγουρος ότι έχει τέτοια cpu μέσα? ή αυτόν? Ιntel "Core i5" processor (I5-8500) Επεξ/σία 26 Ιανουαρίου 2021 από jgeorgiou
TitanX Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2021 12 λεπτά πριν, jgeorgiou είπε Αποψη μου είναι ότι βάζεις Ι9 9900Κ και δίνεις μια μεγάλη παράταση ζωής στο μηχάνημα. είσαι σίγουρος ότι έχει τέτοια cpu μέσα? ή αυτόν? Ιntel "Core i5" processor (I5-8500) Ναι σίγουρα ο 9600κ είναι.
TitanX Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2021 Τελικά δεν γίνεται είναι καρφωμένος ο επεξεργαστής.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα