Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα,

Εδω και αρκετο καιρο εχω μια σελιδα στο instagram που πουλαω μεταχειρισμενα ρουχα/vintage και μπορω να πω πως πηγαινει πολυ καλα!

Τα εσοδα απο την σελιδα(περιπου 500/μηνα) ειναι μεσω αντικαταβολων,χερι με χερι και πολυ σπανια μεσω τραπεζης μικρα ποσα 20,30 ευρω

Εχω σκοπο να ανοιξω ενα eshop με shopify για να ειναι και πιο ευκολο σε καποιον να αγοραζει και για μενα να οργανωσω το μαγαζι μου

Τα χρηματα εχω σκοπο να τα λαμβανω μεσω paypal χωρις να ειναι αναγκη να καταληγουν σε καποια τραπεζα.

Εγω ο ιδιος δεν κανω φορολογικη δηλωση μιας και μολις εκλεισα τα 18

Πρεπει στις τιμες στο site να βαλω φπα,vat?

Πρεπει να ανοιξω δηλαδη κανονικα την επιχειρηση και να φορολογειται κανονικα και να κανω φορολογικες δηλωσεις και ολα αυτα; 

αν καποιος γνωριζε κατι παραπανω περι του θεματος πολυ ευχαριστως να ακουσω την αποψη του

Δημοσ.
1 ώρα πριν, bomb_the_city είπε

Καλησπερα,

Πρεπει να ανοιξω δηλαδη κανονικα την επιχειρηση και να φορολογειται κανονικα και να κανω φορολογικες δηλωσεις και ολα αυτα; 

Αυτο!

Δημοσ.
1 ώρα πριν, bomb_the_city είπε

Καλησπερα,

Εδω και αρκετο καιρο εχω μια σελιδα στο instagram που πουλαω μεταχειρισμενα ρουχα/vintage και μπορω να πω πως πηγαινει πολυ καλα!

Τα εσοδα απο την σελιδα(περιπου 500/μηνα) ειναι μεσω αντικαταβολων,χερι με χερι και πολυ σπανια μεσω τραπεζης μικρα ποσα 20,30 ευρω

Εχω σκοπο να ανοιξω ενα eshop με shopify για να ειναι και πιο ευκολο σε καποιον να αγοραζει και για μενα να οργανωσω το μαγαζι μου

Τα χρηματα εχω σκοπο να τα λαμβανω μεσω paypal χωρις να ειναι αναγκη να καταληγουν σε καποια τραπεζα.

αν καποιος γνωριζε κατι παραπανω περι του θεματος πολυ ευχαριστως να ακουσω την αποψη του

Προφανώς και πρέπει. Χαζοί είναι οι άλλοι να αποδίδουν ΦΠΑ και να πληρώνουν φόρους και εισφορές;

Δημοσ.
2 ώρες πριν, bomb_the_city είπε

Καλησπερα,

Εχεις ηδη προβλημα εαν:

- εχεις λαβει χρηματα σε τραπεζικους λογαριασμους τα οποια ειναι τακτικα και δειχνουν μια συνεχεια αλλα και δεν δικαιολουγουνται

- εχεις λαβει χρηματα στο paypal ή σε οποια αλλη πλατφορμα ενημερωνει τις ελληνικες αρχες

- αυτο που κανεις σε καποιο social media καποια στιγμη πεσει σε τυχαιο ελεγχο

- ενδεχομενως εαν ησουν ανηλικος να εμπλακουν και οι κηδεμονες σου ( δεν ειμαι σιγουρος ενας λογιστης το ξερει )

- εαν τα ειδη που πουλησες ηταν καινουργια και φαινεται πως αγοραστηκαν με σκοπο την μεταπωληση ή ο ολος τζιρος ξεπερνα ενα συγκεκριμενο ποσο ετησιως, εχεις ηδη μπει σε καποια λιστα.

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, 29gk είπε

Εχεις ηδη προβλημα εαν:

- εχεις λαβει χρηματα σε τραπεζικους λογαριασμους τα οποια ειναι τακτικα και δειχνουν μια συνεχεια αλλα και δεν δικαιολουγουνται

- εχεις λαβει χρηματα στο paypal ή σε οποια αλλη πλατφορμα ενημερωνει τις ελληνικες αρχες

- αυτο που κανεις σε καποιο social media καποια στιγμη πεσει σε τυχαιο ελεγχο

- ενδεχομενως εαν ησουν ανηλικος να εμπλακουν και οι κηδεμονες σου ( δεν ειμαι σιγουρος ενας λογιστης το ξερει )

- εαν τα ειδη που πουλησες ηταν καινουργια και φαινεται πως αγοραστηκαν με σκοπο την μεταπωληση ή ο ολος τζιρος ξεπερνα ενα συγκεκριμενο ποσο ετησιως, εχεις ηδη μπει σε καποια λιστα.

ευχαριστω πολυ για την πληροφορηση αν και δεν φανταζομαι να εχω καποιο θεμα ακομη μιας και οπως ανεφερα σπανια εγιναν μεταφορα σε τραπεζα και ηταν σε 2-3 λογαριασμους , ανηλικος δεν ειμαι και δεν πουλαω καινουρια.

Θα κοιταξω αρα να βγαλω αδεια για eshop για να μπορω να ειμαι νομιμος.

Δημοσ.
35 λεπτά πριν, bomb_the_city είπε

Θα κοιταξω αρα να βγαλω αδεια για eshop για να μπορω να ειμαι νομιμος.

Τι ειναι η άδεια για eshop που λες;

Έναρξη εμπορικής επιχείρηση πρέπει να κάνεις, η νομοθεσία δεν προβλέπει κατι αλλο.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Φίλε, ρώτα λογιστή και δικηγόρο για διαδικασίες έναρξης με νομικό τρόπο και τυχόν συπεπειες από ότι έκανες έως τώρα γιατί πας γυρεύοντας, ισχύει ότι είπε ο 29kg.

Για το eshop δεν βγάζεις άδεια εκτός αν θες να πουλήσεις συγκεκριμένης κατηγορίας προϊόντα, για ρούχα κτλ πρέπει να κάνεις έναρξη στην εφορία, σε αυτά τα 500 το μήνα που βγάζεις τώρα μαύρα, με νόμιμο τρόπο θα πρέπει να προστεθεί ο ΦΠΑ που θα σου πληρώνει ο καταναλωτής μέσω αύξησης της τιμής ειδάλλως αν δεν θες να περάσεις αύξηση στην τιμή τα δίνεις από την τσέπη σου εφόσον είχες σταθερή πελατεία θα έχεις θέματα με τις τιμές, στην συνέχεια φόρος 24% (νομίζω με αφορολόγητο πλέον), και τα ασφάλιστρα του ΟΑΕΕ που θα είναι κανένα 1500αρι περίπου για αρχή, σε όλα αυτά αφαίρεσε πάγια έξοδα για λογιστή φοροτεχνικο και πιθανόν τίποτε άλλο. 

Τo paypal πέραν ότι ενημερώνει τις εδώ αρχές, αν διαπιστώσει ότι χρησιμοποιείς κανονικό λογαριασμό σαν επαγγελματικό σε μπλοκάρει μέχρι να στείλεις στοιχεία ΑΦΜ. 

Επεξ/σία από Βασίλης_29
Δημοσ.

Απλά μια σημείωση, ρωτα λογιστη τι παίζει ακριβώς με την πώληση μεταχειρισμενων ρούχων. Μπορεί να ισχύουν αλλα πράγματα.

Δημοσ.
10 ώρες πριν, Βασίλης_29 είπε

Φίλε, ρώτα λογιστή και δικηγόρο για διαδικασίες έναρξης με νομικό τρόπο και τυχόν συπεπειες από ότι έκανες έως τώρα γιατί πας γυρεύοντας, ισχύει ότι είπε ο 29kg.

Για το eshop δεν βγάζεις άδεια εκτός αν θες να πουλήσεις συγκεκριμένης κατηγορίας προϊόντα, για ρούχα κτλ πρέπει να κάνεις έναρξη στην εφορία, σε αυτά τα 500 το μήνα που βγάζεις τώρα μαύρα, με νόμιμο τρόπο θα πρέπει να προστεθεί ο ΦΠΑ που θα σου πληρώνει ο καταναλωτής μέσω αύξησης της τιμής ειδάλλως αν δεν θες να περάσεις αύξηση στην τιμή τα δίνεις από την τσέπη σου εφόσον είχες σταθερή πελατεία θα έχεις θέματα με τις τιμές, στην συνέχεια φόρος 24% (νομίζω με αφορολόγητο πλέον), και τα ασφάλιστρα του ΟΑΕΕ που θα είναι κανένα 1500αρι περίπου για αρχή, σε όλα αυτά αφαίρεσε πάγια έξοδα για λογιστή φοροτεχνικο και πιθανόν τίποτε άλλο. 

Τo paypal πέραν ότι ενημερώνει τις εδώ αρχές, αν διαπιστώσει ότι χρησιμοποιείς κανονικό λογαριασμό σαν επαγγελματικό σε μπλοκάρει μέχρι να στείλεις στοιχεία ΑΦΜ. 

απλα κατι που κανω   part time πρεπει να το παρω πιο σοβαρα και να σχοληθω κυριως με αυτο αν εχω σκοπο να το κανω ολο αυτο, και τωρα που περασα φετος στο πανεπηστιμιο δεν γνωριζω αν εν τελει αξιζει να μπλεχτω με ολα αυτα και τα χρηματα που αναφερεις οτι χρειαζεται να παρεχω δεν ειμαι σε οικονομικη δυνατοτητα να τα παρεχω για κατι τετοιο,ευχαριστω πολυ παντως που μου ξεκαθαρισες μερικα πραγματα

Δημοσ.
47 minutes ago, bomb_the_city said:

απλα κατι που κανω   part time πρεπει να το παρω πιο σοβαρα και να σχοληθω κυριως με αυτο αν εχω σκοπο να το κανω ολο αυτο, και τωρα που περασα φετος στο πανεπηστιμιο δεν γνωριζω αν εν τελει αξιζει να μπλεχτω με ολα αυτα και τα χρηματα που αναφερεις οτι χρειαζεται να παρεχω δεν ειμαι σε οικονομικη δυνατοτητα να τα παρεχω για κατι τετοιο,ευχαριστω πολυ παντως που μου ξεκαθαρισες μερικα πραγματα

Σε κάθε περίπρωση δεν χάνεις τπτ να κάνεις μια κουβέντα με τον λογιστή της οικογένειας. Δεν νομίζω να αρνηθεί να σου εξηγήσει δύο πράγματα και να αποφασίσεις μετά.

Δημοσ.
5 ώρες πριν, bomb_the_city είπε

Το καταλάβαμε όλοι ότι δεν είσαι σε θέση να παρέχεις οικονομικά αυτά που χρειάζονται τα νόμιμα για αυτό και στο λέμε. Και γενικά πες ότι δεν θέλεις να το κάνεις ακόμα και να σταματήσεις εντελώς, αυτό που είπε ο 29kg παίζει να ισχύουν με μεγάλη πιθανότητα. Μπορεί να σου μπλοκάρει το PayPal τον λογαριασμό και να χάσεις τα χρήματα που έχεις εισπραξει. 

9 ώρες πριν, vins είπε

Απλά μια σημείωση, ρωτα λογιστη τι παίζει ακριβώς με την πώληση μεταχειρισμενων ρούχων. Μπορεί να ισχύουν αλλα πράγματα.

Αν μιλάμε για μόνιμες και τακτικές εισπράξεις από την πώληση πραγμάτων και με ένα ποσό σαν αυτό που λέει 500 το μήνα, δε γλιτώνεις την έναρξη, το μόνο σίγουρο είναι ότι θα έχεις πρόβλημα αν σε εντοπίσουν. 

Δημοσ.
Στις 26/1/2021 στις 7:19 ΜΜ, bomb_the_city είπε

Καλησπερα,

Κάνε έναρξη ηλεκτρονικής επιχείρησης. Αν έχεις τώρα μαύρα 500/μήνα, θα διπλασιαστουν τα κέρδη σου γιατί θα πουλάς νόμιμα, άρα οι πελάτες θα βλέπουν ότι είσαι επιχείρηση πλέον και θα σε εμπιστεύονται. Θα μπορείς άνετα να πουλάς μέσω τραπέζης , μέσω κάρτας κλπ και θα μπορείς να επεκταθεις και σε άλλα δίκτυα.

Δεν θα έχεις να φοβάσαι κάτι, γιατί πλέον η 'επιχείρηση' σου έχει ανθίσει λίγο έως αρκετά.

Δημοσ.

To μεγάλο σου πρόβλημα δεν είναι ο ΦΠΑ...

Αν λες ότι κάνεις 500 ευρώ το μήνα δλδ 6000 το χρόνο.

Αν μπει ΦΠΑ στις τιμες σου πάνε τα 1000 ευρώ σε ΦΠΑ

Πρέπει να πληρώνεις ΕΦΚΑ στον εαυτό σου, 200+ ευρώ το μήνα είναι αν δεν κάνω λάθος περίπου 2500 το χρόνο

Ενας λογιστής για να σου κρατάει τα βιβλία, σίγουρα 500-600 ευρώ το χρόνο ακόμα και για μια ατομική με μικρούς τζίρους.

Το σημαντικότερο... Για δραστηριότητα εμπορίου δεν μπορείς να δηλώσεις το σπίτι σου σαν έδρα... πρέπει να δηλώσεις επαγγελματικό χώρο, και αν δεν έχεις και πρέπει να νοικιάσεις, για πλάκα 200-250 ενοίκιο, άρα άλλα 3000 το χρόνο.

Καταλαβαίνεις ότι είσαι ήδη μέσα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...