Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
40 λεπτά πριν, bahamut_zero είπε

Εσυ αν ησουν η tesla που θα πηγαινες δλδ;

Σε ακριβές περιοχές θα πήγαινα αν ήμουν η Τεσλά. Γιατί τα προϊόντα μου είναι μόνο μάρκετινγκ κατά της κλιματικής αλλαγής. Τίποτα συγκρίσιμο με τα ορυκτά σε όρους κόστους και μακροζωίας.

Όταν κοινωνικοποιηθεί το κόστος αυτών των μετριότατων τεχνολογιών, μέσω των χαρατσίων-επιδοτήσεων, τα ξαναλέμε.

• Like 1
  • Απαντ. 124
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Thanar είπε

σε έβαλα σε λίστα αγνόησης, γιατί βλέπω ακόμα τα μηνύματά σου;

αφού δεν μπορείς να δέχεσαι κριτική και να απαντάς με επιχειρήματα καλά έκανες :)

όχι που θα πετάς 1.5Ε/100χλμ χωρίς υπολογίζεις

+ 10000Ε περίπου επιπλέον κόστος αγοράς

μόνο σε άλλο πάροχο και μόνο με νυχτερινό και μόνο αν δεν ξεπεράσεις την πρώτη κλίμακα των ΥΚΩ

απο το άλλο topic συνεχίζει να νομίζει

7 λεπτά πριν, Thanar είπε

Στο σπίτι ένα Tesla φορτίζει

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΠΙΤΙ ΤΟ ΓΚΑΡΑΖ, τα έχεις μπερδέψει

• Like 2
Δημοσ.

Θα πεσει τρελο γελιο με το ολο concept ''ηλεκτροκινηση στην Ελλαδα''.Πρεπει να ειναι κατι αντιστοιχο με το να δινεις super pc σε ουρακοταγκο.Ειδικα ο supercharger στην Ομονοια 3 ωρες το πολυ μετα τ αποκαλυπτηρια δεν θ αναγνωριζεται.

• Like 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Βασίλης_29 είπε

Μα δεν τέθηκε πουθενά θέμα να μην υπολογίσεις όλες τις παραμέτρους που αφορούν την αγορά/επένδυση που σκοπεύεις να κάνεις. Ποια ειδική συμφωνία να υπάρξει; Θέλεις να πεις ότι η Tesla θα επιδοτεί τον εκάστοτε φορέα παροχής ηλεκτρισμού για να υπάρχει δωρεάν ρεύμα για κάποιες kWh στον κάθε αγοραστή; Αυτό δεν παίζει να γίνει, οπότε στην υποθετική περίπτωση που θα υπάρξει δωρεάν ρεύμα είτε θα δώσει το κράτος λεφτά στην ΔΕΗ είτε μέσω κάποιου μηχανισμού σαν τα ΥΚΩ θα τα πληρώσουμε όλοι οι άλλοι. 

Καλά ηρέμησε δεν θα πληρώσεις από την τσέπη σου το συγκεκριμένο ρεύμα. Αν τη δίνει δωρεάν τη φόρτιση η ιδιωτική επιχείρηση που λέγεται Golden Hall, θα περάσει το κόστος μάλλον μέσα σε άλλες χρεώσεις που έχει.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, pirmen56 είπε

Δεν υπάρχει χώρος για μπαχαλάκηδες, "αλληλέγγυους", απάνθρωπους ληστές και πάσης φύσεως αντικοινωνικό και αντεθνικό στοιχείο όπως στις "άλλες" περιοχές. Εκεί μιλάνε τα όπλα των ακριβοπληρωμένων security της ελεύθερης αγοράς...

Καλά κάνουν. Ας τα βλέπει αυτά ο μέσος Έλληνας και ας καταλάβει ότι το χάος, η αναρχία, και οι ποινές-χάδια σε κλέφτες και ληστές δεν είναι προς το συμφέρον της μεσαίας τάξης, ούτε φυσικά της εργατικής, και ότι δεν στρώνεται το έδαφος για κάποια μελλοντική επανάσταση, απλά μερικοί αφήνονται να παρασιτούν εις βάρος των υπολοίπων.

Οι πλούσιοι θα δώσουν έναν μποναμά σε μερικούς σεκιουρητάδες και θα είναι ασφαλείς, αντιθέτως η μεσαία και η εργατική τάξη υποφέρει από τη δράση διαφόρων "κοινωνικών ομάδων" που δρουν ανενόχλητες.

Επεξ/σία από kurkosdr
  • Like 9
Δημοσ.

Πωωπωωπω!!! όπου να ναι σκάει και το καζίνο εκεί δίπλα, ολημερίς ξερογλυψιμο μπροστά από τους φορτιστές κι ύστερα ατελείωτο παιχνίδι στα φρουτάκια με τα ψιλά!!!!

Δημοσ.
1 ώρα πριν, bahamut_zero είπε

Εσυ αν ησουν η tesla που θα πηγαινες δλδ;

δεν θα ερχομουν καν ελλαδα.

εκτος και αν ειχα παρει δυο καραβια επιδοτησεις.

να το ψαξουμε.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έχουμε δρόμο μπροστά μας μέχρι να φτάσουμε σημείο να μπορούμε να έχουμε ηλεκτρικά αυτοκίνητα στην Ελλάδα.
Κλασικά το Tesla το έχω στο μυαλό μου πακέτο με ένα ιδιωτικό κλειστό Parking με τον φορτιστή μέσα. Εδώ που ζούμε σε πολυκατοικίες και παρκάρουμε και 2 τετράγωνα μακρυά υπάρχει θέμα πρακτικότητας μην πω και αν είχαμε φορτιστές παντού τι θα παθαίνανε από τους γνωστούς άγνωστους κάθε τύπου.

Νομίζω ότι έτσι και αλλιώς οι τεχνολογίες αυτές είναι πολύ νέες ακόμα για να δούμε πως θα υιοθετηθούν ανά χώρα.

Μπορεί σε λίγο καιρό να βρούμε εναλλακτικές λύσεις όπως πχ τα οχήματα υδρογόνου αν γίνουν πιο προσιτά.

Πάντως και σήμερα αν θέλεις οικονομία και λίγους ρύπους μπορείς απλά να πας στο αέριο σαν καύσιμο αν αυτό είναι το μόνο πρόβλημα που θέλουμε να λύσουμε γιατί απόσβεση στο ηλεκτρικό όχημα με σύγκριση μόνο της χρηστικότητα και όχι άλλων παραγόντων δεν κάνεις ούτε στις 200.000 χλμ σε σχέση με τη βενζίνη.

Εγώ ΠΧ έχω ένα όχημα 13ετίας με 95.000 χλμ. Βλάβες δεν είχα αλλά έχω μόνο προβλεπόμενες συντηρήσεις.

Ας πούμε πλούσια 10λτ/100 χλμ κατανάλωση. Μέχρι τώρα έχω "κάψει" 14.250€ σε βενζίνη στη θεωρεία με μέση τιμή 1.5€/λτ. Αν το όχημα μου ήταν ηλεκτρικό και έβαζα στόχο να το αποσβέσω από την αξία καυσίμου για εμένα με τη χρήση που κάνω θα έπρεπε ή να κάνω διπλάσια χλμ χρήσης ή να περιμένω 26 χρόνια περίπου με ίδια χρήση.

Τώρα μου έχει κοστίσει η Αγορά + Βενζίνη + Service + Φόροι + ΚΤΕΟ αλλά μπορώ να ξέρω ότι δεν θα αντιμετωπίζω θέματα με φορτίσεις σε ταξίδια και δεν θα πρέπει να προσαρμόζω τις μετακινήσεις μου στη λογική του οχήματος.

Άρα θα περιμένουμε λίγο ακόμα για να δούμε που θα πάμε.

Επεξ/σία από agent_smith
  • Like 3
Δημοσ.

Κάθε είδηση για την ηλεκτροκίνηση θέλει και popcorn για τα comments, από την μια τα fanboys της ηλεκτροκίνησης που δεν έχουν λεφτά ούτε για xiaomi scooter και από την άλλη οι εξυπνάκιδες που δεν έχουν ιδέα με το θέμα αλλά θα την πετάξουν την άποψη τους.

• Like 3
  • Thanks 2
Δημοσ.
2 ώρες πριν, pirmen56 είπε

Δεν υπάρχει χώρος για μπαχαλάκηδες, "αλληλέγγυους", απάνθρωπους ληστές και πάσης φύσεως αντικοινωνικό και αντεθνικό στοιχείο όπως στις "άλλες" περιοχές. Εκεί μιλάνε τα όπλα των ακριβοπληρωμένων security της ελεύθερης αγοράς...Golden Hall βλέπεις τα ακριβότερα των αυτοκινήτων όλης της Ελλάδας.

Που αλλού θα πήγαινε η Tesla; Μήπως σε ορθολογικούς καταναλωτές που ψάχνουν για αξιόπιστα και φθηνά εργαλεία, επειδή τους λείπουν κάτι μηδενικά(στα δεξιά) από τον τραπεζικό λογαριασμό;

Δε το ήξερε η Tesla να μοιράζει τσάμπα τους πόρους της επειδή κάποιοι αισθάνονται αδικημένοι. 

3 ώρες πριν, tsofras είπε

Μπορεί να είναι βλακεία η ερώτηση οπότε συγχωρέστε με.

Θα είναι μόνο για Tesla αυτοκίνητα ? ή θα μπορούν όλα τα ηλεκτρικά να φορτίσουν ?

Προς στιγμήν μόνο. 

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.

Μπηκα να σχολιασω για τον φορτιστη στην ομονοια.

Ο μονος λογος να κατεβω απο το αυτοκινητο στην ομονοια ειναι:  super model να εχει μεινει απο λαστιχο φορωντας μπικινι και να κανει οτοστοπ...

Σε καθε αλλη περιπτωση δεν ανοιγει καν το παραθυρο

• Thanks 1
  • Sad 2
Δημοσ.
2 ώρες πριν, JcD είπε

Diesel έρχεται φθηνότερα δλδ?

Το diesel μπορεί να σου κάψει 5 ευρώ στα 100 χλμ μόνο σε εθνικές οδούς και με σχετικά χαμηλές ταχύτητες.

Το φυσικό αέριο από την άλλη μέσα στην πόλη καίει γύρω στα 4,5 ευρώ τα 100χλμ.Οποτε σε εθνικές οδούς πέφτει κι άλλο η κατανάλωση.

Δημοσ.

Ωραία θα αφήσουν οι γύφτοι λίγο τα σύρματα της ΔΕΗ και του ηλεκτρικού και θα ασχοληθούν με εναλλακτικές μορφές ενέργειας.

• Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...