MasterX Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) Εχω συστημα που η πιο σοβαρη του χρηση θα ειναι Video editing (αλλα και επιμερους χρησεις gaming, audio production, internet και αλλα). Με αναβαθμιση θα εχει πλεον εναν NVME Samsung 970 EVO 500GB και εναν SATA Samsung 850 PRO 512GB.. και 16GB DDR4-2400MHz. Το ερωτημα για οσους γνωριζουν ειναι : Για να εχουμε την καλυτερη δυνατη αποκριση σε Video editing αλλα και γενικοτερα, που θα αναθεσουμε τα παρακατω στους 2 δισκους; Windows > NVME (πιστευω καλυτερα γενικα) Windows pagefile > Video editing software > Video editing software Scratch disk > Video files > Export video file > Επεξ/σία 26 Ιανουαρίου 2021 από MasterX
CheOnWeb Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2021 Χωρίς να ξέρω για ποιο Editing Software μιλάμε, θα έλεγα: Windows > SSD Windows pagefile > NVME Video editing software > SSD Video editing software Scratch disk > NVME Video files > NVME Export video file > SSD Με τη λογική ότι ο Scratch Disk (που λογικά θα έχει και τα cache files), ο δίσκος που περιέχει τα media που δουλεύουμε, και ο δίσκος που θα υποκαταστήσει τη RAM, αν χρειαστεί, θέλουμε να είναι ο γρηγορότερος, επιλέγω τον NVME. Τα Windows και το software δεν μας ενδιαφέρει αν θα ανοίξουν 5sec πιο γρήγορα, ενώ καλό είναι το export να γίνεται σε άλλον δίσκο απ' αυτό που το software τραβάει τα media. 1
MasterX Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2021 τωρα ειμαι σε PowerDirector αλλα θα περασω σε Resolve και Premiere για να δοκιμασω σε ποιο θα μεινω (με πιο πιθανο το Premiere). Το συστημα που αναβαθμισα τωρα (i5-7600 και 1050ti) ειναι προσωρινη κατασταση λογω της αθλιας αγορας που δεν αξιζει να επενδυσεις σε μηχανημα..Υπολογιζω προς Σεπτεμβρη να ειναι στα καλα της η αγορα παλι και να παω σε ενα συγχρονο (κατι σε 5900X με 32GB, μια 3060) με 1xGen4 NVME, 1xGen3 NVME και τον SSD. Σε αυτη τη περιπτωση των 3 δισκων πως θα καναμε την κατανομή για να παρω μια ιδεα;
CheOnWeb Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) 1 hour ago, MasterX said: τωρα ειμαι σε PowerDirector αλλα θα περασω σε Resolve και Premiere για να δοκιμασω σε ποιο θα μεινω (με πιο πιθανο το Premiere). Πέρνα το γρηγορότερο αλλά γιατί πιο πιθανόν το Premiere? 1 hour ago, MasterX said: 1xGen4 NVME, 1xGen3 NVME και τον SSD. Σε αυτη τη περιπτωση των 3 δισκων πως θα καναμε την κατανομή για να παρω μια ιδεα; Ίδια λογική. Ίσως να κάνεις split τα caches και το pagefile, όπου σ' αυτή την περίπτωση θα έβαζα τα media παρέα με το pagefile λόγω χωρητικότητας, με το σκεπτικό ότι τα caches και τα Media είναι τα πιο ογκώδη. Edit: 3 hours ago, CheOnWeb said: Με τη λογική ότι ο Scratch Disk (που λογικά θα έχει και τα cache files), ο δίσκος που περιέχει τα media που δουλεύουμε, και ο δίσκος που θα υποκαταστήσει τη RAM, αν χρειαστεί, θέλουμε να είναι ο γρηγορότερος, επιλέγω τον NVME. Για να είμαι ακριβής, αυτό ισχύει κυρίως για το pagefile, δευτερευόντως για τα caches και λιγότερο για τα media files. Σκεπτόμενος αυτό, ίσως είναι καλύτερα να πας σε 500αρη SSD για Windows και προγράμματα, 500αρη NVME για pagefile και caches και 2TB SSD για τα Media files, ώστε να έχεις και άπλα. Επεξ/σία 26 Ιανουαρίου 2021 από CheOnWeb 1
MasterX Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2021 14 ώρες πριν, CheOnWeb είπε Πέρνα το γρηγορότερο αλλά γιατί πιο πιθανόν το Premiere? Ίδια λογική. Ίσως να κάνεις split τα caches και το pagefile, όπου σ' αυτή την περίπτωση θα έβαζα τα media παρέα με το pagefile λόγω χωρητικότητας, με το σκεπτικό ότι τα caches και τα Media είναι τα πιο ογκώδη. Edit: Για να είμαι ακριβής, αυτό ισχύει κυρίως για το pagefile, δευτερευόντως για τα caches και λιγότερο για τα media files. Σκεπτόμενος αυτό, ίσως είναι καλύτερα να πας σε 500αρη SSD για Windows και προγράμματα, 500αρη NVME για pagefile και caches και 2TB SSD για τα Media files, ώστε να έχεις και άπλα. λεω ισως Premiere γιατι ειναι το πιο δημοφιλες.. αλλα θα δω ποιο θα με βολεψει πιο πολυ βεβαια. θα δουμε στο τωρινο συστημα αν βαζαμε και τα Windows στον NVME και τα υπολοιπα οπως ειπες, πιστευεις θα ηταν χειροτερα; σε συστημα με 32GB και εφοσον δουλευω κυριως με 1080p βιντεο λογικα το pagefile δε θα δουλευει και πολυ μαλλον..η οχι; επισης στο σεναριο αυτο που οι 2 NVME εχουν και μια διαφορα στις επιδοσεις θα παιξει καποιο ρολο, η θα τους θεωρησουμε σχεδον ιδιους; γιατι εκει υπαρχει μια ιεραρχια του στυλ Gen4 > Gen3 > SSD
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα