Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Και στην Ελλάδα, θα ενεργοποιηθούν σταδιακά για όλους τους κατόχους των τελευταίων wearables της Samsung, οι λειτουργίες παρακολούθησης της αρτηριακής πίεσης και λήψης μετρήσεων ηλεκτροκαρδιογραφήματος.

Μέσω της εφαρμογής Samsung Health Monitor, οι κάτοχοι του Galaxy Watch3 και Galaxy Watch Active2, μπορούν πλέον να παρακολουθούν την αρτηριακή τους πίεση αλλά και να πραγματοποιήσουν ηλεκτροκαρδιογράφημα χωρίς επιπλέον εξοπλισμό παρά μόνο το smartphone τους. Όπως αναφέρει η νοτιοκορεατική εταιρεία, η υψηλή αρτηριακή πίεση συνδέεται συνήθως με εγκεφαλικές, νεφρικές και καρδιακές παθήσεις και εάν δε δεχτεί θεραπεία, μπορεί να οδηγήσει σε εγκεφαλικό και στεφανιαία νόσο. 

Αντίστοιχα η λειτουργία ηλεκτροκαρδιογραφήματος αναλύει ηλεκτρονικά την δραστηριότητα της καρδιάς  μέσω ενός αισθητήρα στο Galaxy Watch3 ή στο Galaxy Watch Active2, και με την εφαρμογή «να μετράει τον καρδιακό παλμό και ρυθμό, οι οποίοι θα χαρακτηριστούν είτε ως Ρυθμός Sinus (φυσιολογικός, κανονικός καρδιακός παλμός) ή ως AFib (όταν η καρδιά χτυπά ακανόνιστα)».

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, και οι δύο λειτουργίες θα ενεργοποιηθούν στα δύο wearables της Samsung μέσα στο πρώτο τρίμηνο του έτους μέσω της τελευταίας αναβάθμισης της εφαρμογής Samsung Health Monitor.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Δημοσ.

Τα αποτελέσματα του ECG γίνονται δεκτά σε νοσοκομεία/κλινικές της Ελλάδας όπως πχ με το Apple Watch στις αντίστοιχες των ΗΠΑ;

Ή απλά ενεργοποιούν αυτό το feature και να 'χαμε να δείχναμε;

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, nikoskon είπε

Τα αποτελέσματα του ECG γίνονται δεκτά σε νοσοκομεία/κλινικές της Ελλάδας όπως πχ με το Apple Watch στις αντίστοιχες των ΗΠΑ;

Ή απλά ενεργοποιούν αυτό το feature και να 'χαμε να δείχναμε;

το 2ο

• Like 2
Δημοσ.

Θα δουλεύουν αυτές οι λειτουργίες και γενικά το ρολόι με μη σαμσουνγκ τηλέφωνο; Με το κατέβασμα της αντίστοιχης εφαρμογής;

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, hisXLNC είπε

Θα δουλεύουν αυτές οι λειτουργίες και γενικά το ρολόι με μη σαμσουνγκ τηλέφωνο; Με το κατέβασμα της αντίστοιχης εφαρμογής;

Αν κρίνω από την εφαρμογή S Health, καθώς και την εφαρμογή του smartwatch τα app για android και iOS είναι η μέρα με την νύχτα.

Στο android έχει γίνει εξαιρετική δουλειά σε όλους τους τομείς ενώ στο iOS είναι αρχαία που θυμίζει 2014.

Επειδή πρόσφατα άλλαξα από android σε iOS το ρολόι είναι για πούλημα. Είναι άλλο πράγμα πλέον.

• Like 3
Δημοσ.
15 λεπτά πριν, georgepren είπε

Αν κρίνω από την εφαρμογή S Health, καθώς και την εφαρμογή του smartwatch τα app για android και iOS είναι η μέρα με την νύχτα.

Στο android έχει γίνει εξαιρετική δουλειά σε όλους τους τομείς ενώ στο iOS είναι αρχαία που θυμίζει 2014.

Επειδή πρόσφατα άλλαξα από android σε iOS το ρολόι είναι για πούλημα. Είναι άλλο πράγμα πλέον.

Δηλαδή θεωρητικά θα έχω φουλ λειτουργικότητα πχ με xiaomi τηλέφωνο;

Δημοσ.

Τοσα λεφτά ρολόι και η μπαταρία να κρατάει 2 ημέρες, και σε ένα-ενάμιση χρόνο μία.... Ευχαριστώ! δεν θα πάρω....

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Στο βίντεο όντως αναφέρει για πίεση στο 0:25 (άρα σωστά το μεταφέρετε στο άρθρο), όμως πουθενά αλλού δεν το γράφει μετέπειτα στο βίντεο στα παραδείγματα δείχνει μόνο ECG και οξυγόνωση, όχι πίεση.

Το ECG ενδιαφέρον.

Αυτό με την πίεση πρώτον να μας πει κάποιος αν όντως υπάρχει και δεν είναι παράφραση/λάθος τους (και δεύτερον αν υπάρχει & το έχει δοκιμάσει ας κάνει σύγκριση να μας πει τί σχέση έχει με αυτήν που δείχνει κάποιο πιεσόμετρο).

Επεξ/σία από PCharon
Δημοσ.
10 λεπτά πριν, PCharon είπε

Στο βίντεο όντως αναφέρει για πίεση στο 0:25 (άρα σωστά το μεταφέρετε στο άρθρο), όμως πουθενά αλλού δεν το γράφει μετέπειτα στο βίντεο στα παραδείγματα δείχνει μόνο ECG και οξυγόνωση, όχι πίεση.

Το ECG ενδιαφέρον.

Αυτό με την πίεση πρώτον να μας πει κάποιος αν όντως υπάρχει και δεν είναι παράφραση/λάθος τους (και δεύτερον αν υπάρχει & το έχει δοκιμάσει ας κάνει σύγκριση να μας πει τί σχέση έχει με αυτήν που δείχνει κάποιο πιεσόμετρο).

Το έχω και έχω περάσει με πλάγιο τρόπο την εφαρμογή για ecg και μέτρηση πίεσης. Για το ecg δεν μπορώ να έχω άποψη, αφού ναι μεν μου το βγάζει φυσιολογικό, από την άλλη όμως δεν έχω πάει και σε καρδιολόγο για επαλήθευση. 

Για τη μέτρηση πίεσης το έχω χρησιμοποιήσει και σου δίνει μια αρκετά καλή ένδειξη, νομίζω. Πρέπει όμως κάθε περίπου 20 μέρες να το καλιμπραρεις, με τη χρήση κανονικού πιεσομετρου μπράτσου. 

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
18 λεπτά πριν, Symbad είπε

Το έχω και έχω περάσει με πλάγιο τρόπο την εφαρμογή για ecg και μέτρηση πίεσης. Για το ecg δεν μπορώ να έχω άποψη, αφού ναι μεν μου το βγάζει φυσιολογικό, από την άλλη όμως δεν έχω πάει και σε καρδιολόγο για επαλήθευση. 

Για τη μέτρηση πίεσης το έχω χρησιμοποιήσει και σου δίνει μια αρκετά καλή ένδειξη, νομίζω. Πρέπει όμως κάθε περίπου 20 μέρες να το καλιμπραρεις, με τη χρήση κανονικού πιεσομετρου μπράτσου. 

Ακριβώς. Το έχω περάσει και εγώ με πλάγιο τρόπο. Η πίεση βέβαια θέλει όντος calibrate κάθε 20 ήμερες αλλά τα αποτελέσματα που δίνει έχουν απόκλήσεις. Με ενδιαφέρει ο μετρητής κορεσμού στο αίμα που έχει αφαιρεθεί απο τα galaxy πλέον και γιαυτο και πήρα και το active 2.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...