Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Προσπαθω να ακολουθησω αυτον τον οδηγο για να κανω αυτο που ζηταω

https://www.thewindowsclub.com/map-an-ftp-drive-windows

Οκ το πρωτο βημα ειναι ευκολο που συδεεσαι στην ftp που θες. Εδω επισης να ρωτησω κατα ποσο ειναι ασφαλες μεσα απο περιβαλλον windows καθως απο οτι καταλαβαινω χρησιμοποιει explorer για αυτη την συνδεση. Επειτα για να κανεις το mapping δε καταλαβαινω αυτην την εντολη

net use x: \\server\share /persistent:yes

ανοιγω cmd με administrator rights, βαζω το γραμμα που θελω επειτα στο server την ftp διευθυνση του, και καταληγω με error 67. Τι δε παιζει καλα εδω

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γιατί δεν το κάνεις παραθυρικά; Ακολούθησα τις οδηγίες και σύνδεσα τον ftp του Μετσόβειου και μπήκε μια χαρά.

Για να το κάνεις από command, στο \\server\share μάλλον πρέπει να βάλεις

ftp://ftp.FTPNAME.EXT
ή 
ftp://XXX.XXX.XXX.XXX όπου XXX η ip.

EDIT:

Άκυρο. Δεν μπορεί να κάνει map drive σε ftp server απ' ότι βλέπω. Μόνο να το προσθέσεις σαν θέση δικτύου.

Επεξ/σία από micos000
  • Like 1
Δημοσ.

Ναι και γω το παλεψα δε γινεται με τιποτα. Θελω να φτιαξω ενα bat και να αντιγραφω κατι αρχεια σε ftp οταν το τρεχω. Ωστε μολις κλεινω το Pc να σωζω τα αρχεια του excel να χω online τις τελευταιες τους εκδοσεις αν ειμαι εξω και θελω προσβαση απο το κινητο σε αυτα

Δημοσ.
6 ώρες πριν, therock είπε

Προσπαθω να ακολουθησω αυτον τον οδηγο για να κανω αυτο που ζηταω

https://www.thewindowsclub.com/map-an-ftp-drive-windows

Οκ το πρωτο βημα ειναι ευκολο που συδεεσαι στην ftp που θες. Εδω επισης να ρωτησω κατα ποσο ειναι ασφαλες μεσα απο περιβαλλον windows καθως απο οτι καταλαβαινω χρησιμοποιει explorer για αυτη την συνδεση. Επειτα για να κανεις το mapping δε καταλαβαινω αυτην την εντολη

net use x: \\server\share /persistent:yes

ανοιγω cmd με administrator rights, βαζω το γραμμα που θελω επειτα στο server την ftp διευθυνση του, και καταληγω με error 67. Τι δε παιζει καλα εδω

28 λεπτά πριν, therock είπε

Ναι και γω το παλεψα δε γινεται με τιποτα. Θελω να φτιαξω ενα bat και να αντιγραφω κατι αρχεια σε ftp οταν το τρεχω. Ωστε μολις κλεινω το Pc να σωζω τα αρχεια του excel να χω online τις τελευταιες τους εκδοσεις αν ειμαι εξω και θελω προσβαση απο το κινητο σε αυτα

Μήπως ζητάς κάτι σαν αυτό? 🙄

• Like 1
Δημοσ.
5 ώρες πριν, therock είπε

Θελω να φτιαξω ενα bat και να αντιγραφω κατι αρχεια σε ftp οταν το τρεχω. Ωστε μολις κλεινω το Pc να σωζω τα αρχεια του excel να χω online τις τελευταιες τους εκδοσεις αν ειμαι εξω και θελω προσβαση απο το κινητο σε αυτα

Κάντο σαν θέση δικτύου όπως σου είπα πριν ή και τίποτα να μην κάνεις, στο batch που θα κάνεις στέλνε απευθείας τα αρχεία στην διεύθυνση του ftp σου.

• Like 1
Δημοσ.

Στο link thewindowsclub.com που αναφέρεις, υπάρχει ένα σχόλιο για αυτό https://www.ferrobackup.com/map-ftp-as-disk.html. Το δοκίμασες;

Δημοσ.

δοκιμασε το total commander

περα του οτι ειναι 100 φορες πιο αποδοτικος file manager οταν τον μαθεις λιγο

μπορεις να εχεις σε διαφορα tab τα ftp connections σου και να τα χρησιμοποιεις σαν να ειναι τοπικα αρχεια

Δημοσ.

Αν κατάλαβα καλά, το πρόβλημα του therock είναι ότι θέλει να συγχρονίζει κάποια αρχεία σε ftp φάκελο μέσα από batch και όχι πως θα έχει πρόσβαση στους ftp φακέλους.

Δημοσ.
6 ώρες πριν, micos000 είπε

Αν κατάλαβα καλά, το πρόβλημα του therock είναι ότι θέλει να συγχρονίζει κάποια αρχεία σε ftp φάκελο μέσα από batch και όχι πως θα έχει πρόσβαση στους ftp φακέλους.

Σωστά, το αν υπάρχει Ασφάλεια όμως με μια τέτοια ενέργεια? Υπάρχει στη πλάνο?

Είναι οι τρόποι που αναφέρθηκαν ασφαλής και γρήγοροι σε σχέση ενημέρωσης?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Λοιπον παιδια παμε λιγο παλι να φρεσκαρουμε το θεμα καθως εχω ριξει μια ματια στις προτασεις σας αυτες τις μερες αλλα δε προλαβα να κανω κατι. File managers που να βλεπουν τον ftp εχω και συγκεκριμενα dopus αλλα δεν ειναι εκει το θεμα.

Απο κει και επειτα επειδη δε ξερω απο θεμα ασφαλειας τι παιζει ρωταω εσας αν γνωριζετε να με ενημερωσετε. Συγκεκριμενα λεω να απορριψω την native λειτουργια και προτιμοτερη βρισκω τη λυση με το WinSCP που προτεινε ο φιλος. Καλυτερα να αποθηκευσω εκει τα στοιχεια για την προσβαση στον Server.

-Επειτα τωρα στο πρκατικο του θεματος. Το Scriptaki πως επεικαλειται το winSCP ωστε απο κει να ανοιξει η προσβαση στον Server?

-Το παραδειγμα στο λινκ δινει εντολη να γινει η αντιγραφη απο τον ftp στο Local ενω εγω θελω το αναποδο. Πως μετασχηματιζω το script. Eστω οτι ο φακελος στο Local ειναι στο Desktop\SyncFolder και στο Remote o \tmpfolder (στο Root του FTP).

Αυτο θελω. Οτι αρχεια εχω στο Local να ειναι ενημερωμενα στον ftp

Επεξ/σία από therock
Δημοσ.
41 λεπτά πριν, therock είπε

Λοιπον παιδια παμε λιγο παλι να φρεσκαρουμε το θεμα καθως εχω ριξει μια ματια στις προτασεις σας αυτες τις μερες αλλα δε προλαβα να κανω κατι. File managers που να βλεπουν τον ftp εχω και συγκεκριμενα dopus αλλα δεν ειναι εκει το θεμα.

Απο κει και επειτα επειδη δε ξερω απο θεμα ασφαλειας τι παιζει ρωταω εσας αν γνωριζετε να με ενημερωσετε. Συγκεκριμενα λεω να απορριψω την native λειτουργια και προτιμοτερη βρισκω τη λυση με το WinSCP που προτεινε ο φιλος. Καλυτερα να αποθηκευσω εκει τα στοιχεια για την προσβαση στον Server.

-Επειτα τωρα στο πρκατικο του θεματος. Το Scriptaki πως επεικαλειται το winSCP ωστε απο κει να ανοιξει η προσβαση στον Server?

-Το παραδειγμα στο λινκ δινει εντολη να γινει η αντιγραφη απο τον ftp στο Local ενω εγω θελω το αναποδο. Πως μετασχηματιζω το script. Eστω οτι ο φακελος στο Local ειναι στο Desktop\SyncFolder και στο Remote o \tmpfolder (στο Root του FTP).

Αυτο θελω. Οτι αρχεια εχω στο Local να ειναι ενημερωμενα στον ftp

Διαβάζοντας τα όσα έχεις γράψει εξ αρχής και με βάση ότι ο βασίκος τύπος αρχείου που σε ενδιαφέρει είναι τα .xls(x) στη θέση σου θα τα άφηνα όλα αυτά στην άκρη και θα έκανα μία από τις δύο παρακάτω εναλλακτικές:

• Συνδρομή Office 365 και νοικοκυρεμένα πράγματα :) 
  • Λογαριασμό στο Mega.nz (αρκούν τα 15GB δωρεάν που δίνουν γι αυτό που θες), εγκατάσταση MEGAsync τοπικά στον υπολογιστή με τις ανάλογες ρυθμίσεις ώστε να διαβάζει το σωστό φακέλο αρχείων για συγχρονισμό που θες και από εκεί και πέρα Shortcuts τα αρχεία .xls(x) που χρειάζεσαι τοπικά στον υπολογιστή σου. Κάθε αλλαγή χρειάζεται μερικά δευτερόλεπτα/λεπτά ώστε να συγχρονίζει όποια αλλαγή. :) 

Μφχ ;) 

Δημοσ.

Τα χω σκεφτει αυτα αλλα αφενος απο την μια σιγα μη πληρωνω συνδρομες για 4-5 αρχειακια, και απο την αλλη επειδη ειναι και private documents δε θελω να υπαρχουν στο νετ και ας προσφερει και κρυπτογραφηση το Mega. Και ασε που εχω και 5 free account και μπαινωβγαινω απο το καθενα οποτε δεν υπαρχει η αμεσοτητα του ενος κλικ, γιατι μπορει το megasync να ειναι ξεχασμενο σε καποιο αλλο ασχετο account και να μην εχει κανει το συγχρονισμο

Μια λυση καλη που βρηκα απο ενα αντιστοιχο τοπικ που εκανα που ζηταγα 1:1 συγχρονισμο μεταξυ δισκου εσωτερικου και usb stick ειναι, που καποιος προτεινε ενα εργαλειο το syncthing. Οπου του δινεις το φακελο και του λες να το συγχρονισει με αλλες συσκευες. Τον οριζεις σαν send only για να μη γινει καμμια βλακεια στην αλλα ακρη μιας και αλλωστε τα θελω σα readonly και οχι να στελνω πισω αλλαγες. Αλλα δεν ξερω αυτη η εφαρμογη πως τα περναει στις αλλες συσκευες. Κανει αραγε καποια μορφη tunneling και πρεπει να ειναι και οι 2 συνδεδεμενες την ιδια στιγμη η τα κραταει καπου σε δικο της cloud και στα στελνει μολις συνδεθεις

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, therock είπε

Τα χω σκεφτει αυτα αλλα αφενος απο την μια σιγα μη πληρωνω συνδρομες για 4-5 αρχειακια, και απο την αλλη επειδη ειναι και private documents δε θελω να υπαρχουν στο νετ και ας προσφερει και κρυπτογραφηση το Mega. Και ασε που εχω και 5 free account και μπαινωβγαινω απο το καθενα οποτε δεν υπαρχει η αμεσοτητα του ενος κλικ, γιατι μπορει το megasync να ειναι ξεχασμενο σε καποιο αλλο ασχετο account και να μην εχει κανει το συγχρονισμο

Μια λυση καλη που βρηκα απο ενα αντιστοιχο τοπικ που εκανα που ζηταγα 1:1 συγχρονισμο μεταξυ δισκου εσωτερικου και usb stick ειναι, που καποιος προτεινε ενα εργαλειο το syncthing. Οπου του δινεις το φακελο και του λες να το συγχρονισει με αλλες συσκευες. Τον οριζεις σαν send only για να μη γινει καμμια βλακεια στην αλλα ακρη μιας και αλλωστε τα θελω σα readonly και οχι να στελνω πισω αλλαγες. Αλλα δεν ξερω αυτη η εφαρμογη πως τα περναει στις αλλες συσκευες. Κανει αραγε καποια μορφη tunneling και πρεπει να ειναι και οι 2 συνδεδεμενες την ιδια στιγμη η τα κραταει καπου σε δικο της cloud και στα στελνει μολις συνδεθεις

Δεν καταλαβαίνω αυτό που αναφέρεις να πω την αλήθεια...

Δεν σε καλύπτει το Mega γιατί είναι Private τα αρχεία και δεν θες να υπάρχουν στο NET αλλά να τα συγχρονίζεις σε ένα FTP που είναι στο NET δεν σε απασχολεί?

Εγώ μπερδεύτηκα τώρα ή αναφέρεις κάτι άλλο?

Για το τυπικό μπορείς να κλειδώνεις με κωδικό...

Αν πάντως προσπαθείς σε κοινόχρηστους υπολογιστές να κάνεις αυτή τη δουλειά τότε θα σου πρότεινα απλά χωρίς εφαρμογές κλπ κλπ να τα έχεις μέσα σε ένα USB Stick και να τα ανοίγεις και να τα επεξεργάζεσαι κάθε φορά από εκεί, έτσι θα αποφύγεις πολλά...

μφχ

Δημοσ.

Ο ftp ειναι δικος μου, αλλα νταξει παλι παιζει θεμα να με στοχοποιησουν και μου τον χακαρουν. Το cloud ομως ακους διαρκως για leaks. Τεσπα αυτο ειναι καβλαντα, ο ουσιαστικος προβληματισμος που ανεφερα ειναι οτι το megasync εναλλασεται αναμεσα σε 5 account, και θα πρεπει καθε φορα που θελω συγχρονισμος να φροτνισω συνειδητα να κανει την μεταστροφη στο account. αν ειχα μονο ενα account θα το περνα το ρισκο

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, therock είπε

Ο ftp ειναι δικος μου, αλλα νταξει παλι παιζει θεμα να με στοχοποιησουν και μου τον χακαρουν. Το cloud ομως ακους διαρκως για leaks. Τεσπα αυτο ειναι καβλαντα, ο ουσιαστικος προβληματισμος που ανεφερα ειναι οτι το megasync εναλλασεται αναμεσα σε 5 account, και θα πρεπει καθε φορα που θελω συγχρονισμος να φροτνισω συνειδητα να κανει την μεταστροφη στο account. αν ειχα μονο ενα account θα το περνα το ρισκο

Μέινε συντονισμένος τότε μήπως και αναφερθεί κάτι άλλο, δεν το γνωρίζω το syncthing που αναφέρεις.... :) 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...