Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά , όπως λέει και ο τίτλος μετακομίζω Καβάλα λόγο εργασίας και θα ήθελα μια βοήθεια σχετικά με την ενοικίαση σπιτιου.

Δεν έχω κανένα γνωστό να με κατευθύνει για το ποιες περιοχές είναι καλές και ποιες θα πρέπει να αποφύγω.

Η δουλειά μου είναι στο νοσοκομείο (υπάρχει μέσο μετακίνησης).

Αν έχει κανείς καμιά ιδέα ή είναι από Καβάλα  ας μου στείλει ένα πμ ή ας απαντήσει από κάτω.

Σας ευχαριστώ πολύ.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Στην Καβάλα έχω πάει μόνο για μία εβδομάδα, αλλά επειδή πήγα σε συνέδριο, γνώρισα αρκετό ντόπιο κόσμο, ήπιαμε τα κρασιά μας και μιλήσαμε για την ποιότητα ζωής εκεί (το 2019).

Πρόκειται για πολύ μικρή πόλη, το νοσοκομείο που είναι εκτός, απέχει μαξ δεκάλεπτο από το κέντρο. Μία μικρή χερσόνησος είναι η παλιά, ατμοσφαιρική πόλη, αλλά μη μείνεις εκεί, είναι ακριβά και παλιά τα σπίτια.

Απόφυγε επίσης τα πέριξ του Νοσοκομείου, καθώς λόγω γειτνίασης με τα (πρώην) ΤΕΙ, θα σου σπάνε τα νεύρα οι φοιτητές.

Οι προτάσεις που είχα ακούσει για "καλές" - "αξιοπρεπείς" περιοχές από ντόπιους, ήταν η Καλαμίτσα για την ησυχία και τη νεοδμητεία της και η περιοχή πίσω και πάνω από το αρχαίο Υδραγωγείο (καμάρες θαρρώ το λένε σήμερα; ), επειδή -μου είπαν- έχει την αίσθηση της πόλης και είναι κολλητά στο κέντρο, χωρίς να είσαι πάνω στη βαβούρα.

Από τη στιγμή που έχεις μέσο μετακίνησης πάντως, και εφόσον έχεις μάθει στον πανζουρλισμό της Αθήνας, οποιαδήποτε άλλη Ελληνική πόλη, θα σου φανεί σα να παίζεις αυτοκινητάκια στο λουναπαρκ. Τα μεγέθη είναι αστεία, οι αποστάσεις φαίνονται γελοίες, όπου και να μείνεις δε θα σου φανεί μακριά. Στο λέω με απόλυτη μετά λόγου γνώσης εμπειρία, γεννημένος-μεγαλωμένος στην Αθήνα με κυριότερο - πλέον - τόπο κατοικίας τη Θεσσαλονίκη και καλοκαιρινό τα πέριξ του Ηρακλείου Κρήτης: Όποτε οδηγήσω εκτός Αθηνών μου φαίνεται διασκέδαση, όποτε γυρίσω Αθήνα και φάω το πρώτο 30λεπτο για να περάσω 1 δήμο από τους 30, με ζώνουν αμέσως τα φίδια.

Επεξ/σία από qwertyuiop2
Δημοσ.

Μιας και είμαι από Καβάλα, ας πω μερικά πράγματα. Αρχικά καλή αρχή στη νέα δουλειά.
Θα πας μόνος ή με οικογένεια;

Πρέπει να αποφασίσεις πώς θέλεις να πηγαίνεις στο κέντρο για δουλειές ή βόλτα. 
Πχ Καλαμίτσα, Δέπος είναι καλές περιοχές για να μείνεις (νεότερα κτίρια γενικά), αλλά θα πρέπει να παίρνεις κάθε φορά το αυτοκίνητο εάν θες να κατέβεις. Απόσταση καμιά 15 λεπτά αλλά θα πρέπει να ξοδεύεις άλλο τόσο (τουλάχιστον) για να βρεις πάρκινγκ, για το οποίο υπάρχει πρόβλημα στην πόλη (το οποίο έγινε πιο έντονο γιατί έκλεισε ένα υπαίθριο και υπάρχει πρόβλημα με τις άδειες σε κάποια άλλα, + για το καλοκαίρι όταν κλείνει το βράδυ ένα κομμάτι της παραλίας για να γίνει πεζόδρομος).

Και Άγιο Λουκά ή Κηπούπολη (είναι δίπλα από τα ΤΕΙ) να διαλέξεις να μείνεις, δε θα έχεις πρόβλημα από φοιτητές. Άλλωστε δεν είναι πολλοί (αρκετοί προτιμούν να μείνουν κέντρο).

Μπορείς να διαλέξεις κάποια περιοχή σαν τον Βύρωνα που είσαι στα 5-10 λεπτά περπάτημα στο κέντρο.

Γενικά πέρα από το κέντρο (πεζόδρομοι, παραλία, περιοχή Αγ. Νικολάου, Παναγία) δεν έχει κάπου αλλού να πας βραδινή βόλτα.

Στην Καλαμίτσα έχεις το πλεονέκτημα ότι μπορείς να πας απέναντι στην παραλία για μπάνιο όποτε θες.
Στην παραλία της Ραψάνης (στο Βύρωνα) πάνε κυρίως συνταξιούχοι, ενώ από την άλλη πλευρά στο Περιγιάλι δεν έχω πάει.
Αν έχεις πάντως αμάξι, πολλοί προτιμάνε να πάνε προς Αμμολόφους το καλοκαίρι.

Για το νοσοκομείο, υπάρχει ένα λεωφορείο (γραμμή 11) που περνά από το κέντρο και φτάνει μέχρι το ανατολικό κομμάτι της πόλης (κόστος 1.10 εάν θυμάμαι καλά η κάθε διαδρομή).

Δημοσ.

Σας ευχαριστώ πολύ , είσαστε κατατοπιστικοί.

Ναι το θέμα με το πάρκινγκ το έχω στο πετσί μου καθώς προέρχομαι από Αθήνα και Ρόδο.

Με αυτά που βλέπω από μεσίτες και ιδιώτες έχω καταλήξει να συζητάω για Καλαμίτσα ,Δεπος και δυο ευκαιρίες στην Δεξαμενή. Απλά λόγο κοβιτ δεν μπορώ να μείνω σε ξενοδοχείο και να κάνω έρευνα πριν το κλείσω, οπότε προσπαθώ μέσω βιντεοκλησης με τον ιδιοκτήτη να τα βλέπω. Στο θέμα της περιοχής όμως δεν υπάρχει βιντεοκλήση γι'αυτό ζήτησα βοήθεια εδώ. 

Είμαστε δυο άτομα και δεν έχουμε πρόβλημα να περπατάμε σε λογικά πλαίσια. 

Δημοσ.

Εχοντας περάσει κάποια χρόνια στην Καβάλα ως φοιτητής κι έχοντας εν μέρει καταγωγή από τα μέρη, οι περισσότερες περιοχές που ακούστηκαν είναι καλές. Προσωπικά θα έκλεινα προς ΔΕΠΟΣ και Καλαμίτσα, αλλά θα κοιτούσα και τον Βύρωνα λόγω απόστασης από το κέντρο.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...