duende Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2021 Καλησπεριζω το φορουμ Προ δεκαετιας αγορασα ενα KAWAI CL-35 με σκοπο να μαθω πιανο..ξεκινησα τοτε μαθηματα σε ωδειο αλλα λιγους μηνες μετα προεκυψαν αλλες υποχρεωσεις που αλλαξαν τελειως τη καθημερινοτητα και τη ζωη μου γενικοτερα...απο τοτε το εχω και το κοιταζω..επειδη πλεον εχω τον χρονο και τη διαθεση, αλλα ειμαστε ταυτοχρονα και σε καραντινα, ειναι δυνατον να ξεκινησω να μαθαινω μονος μου τα βασικα? θεωρια, καποια απλα κομματακια κλπ...δε θυμαμαι τιποτα φυσικα απο τα λιγα μαθηματα που ειχα κανει, ειχα καταλαβει ωστοσο οτι θελει οπωσδηποτε καθοδηγηση..υπαρχει καποιος σοβαρος τροπος να το κανω αυτο με online μαθηματα η σχετικα βιντεο ξερω γω?..δε ξερω απο που να ξεκινησω..εχει καποιος αναλογη εμπειρια? η στα 40+ ειναι εκτος πραγματικοτητας?
kara Δημοσ. 26 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2021 Αν ρωτήσεις κάποιον γιατρό θα σου πει τις γνωστές επιστημονικές ανοησίες περί νευρώνων και ότι δεν μπορείς να μαθεις γιατί είσαι μεγάλος. Γραψτους όλους και μάθε πιάνο μόνος σου. Γνώρισα το 1996 γιατρό (65χρονο τότε) που όταν ήταν 50 δεν τον δεχόταν κανένα ωδείο. Έμαθε μόνος του και μου έπαιξε Σοπέν. Τους έλεγε "μα τα χέρια μου είναι σταθερά, χειρουργώ". Τίποτα αυτοί. Προσωπικά έχω τελειώσει δίσκαλο αρμόνιο σε μια σχολή της yamaha που τότε είχε ο Νάκας. Είχα συμμαθητές 50 χρονους που έπαιζαν υπέροχα. Το πρόβλημα είναι ότι οι σχολές, τα ωδεία γενικά δεν ενδιαφέρονται για σένα φίλε μου. Αυτοί θέλουν έναν μαθητή μικρό (και αν είναι δυνατό να είναι και καλός στο διάβασμα, για αυτό και προτιμούν τα κορίτσια) και τονίζοντας την λόξα των γονιών (κάτι που κάνουν και οι γυμναστές που επιδιώκουν τον πρωταθλητισμό) από την οποία πάσχουν και αυτοί αλλά λιγότερο, σε ετοιμάζουν να γίνεις ο Σγούρος ή ο Καβάκος. Άρρωστα πράγματα. Αν θες όμως να μάθεις να παίζεις για σένα, τους φίλους σου, για να τραγουδάς κλπ, μην πας σε ωδείο. Αυτό που χρειάζεσαι είναι η κατανόηση του τρόπου που οι συγχορδίες ενώνονται με την μελωδία. Αν ξέρεις δυο συγχορδίες παίζεις το 30% των παλιών τραγουδιων. Αν ξέρεις 4 το 80% των σημερινών. Αν ξέρεις 10 μπορείς να παίξεις σχεδόν τα πάντα. Μπορείς να βρείς υλικό Online. Η μέθοδος Autoorgan που είχε φτιάξει ο γνωστός ενορχηστρωτής και πληκτράς, Κώστας Γανωσέλης (ήταν στον Νάκα παλιά) σου μαθαίνει πως να ακομπανιάρεις με το αριστερό χέρι και να παίζεις μελωδίες στο δεξί. Επειδή έχεις όμως πιάνο πρέπει να μάθεις κάποιες βασικές κινήσεις στο χέρι ώστε να μην είναι ακίνητο (πράγμα που μπορείς να κάνεις μόνο στο αρμόνιο με αυτόματους ρυθμούς). Από κλασσικά βιβλία του πιάνο πάρε μόνο το CZERNY όλα τα άλλα είναι δύσκολα πολύ και θα σου πάρει χρόνια. Ενώ ο Τσέρνυ δίνει κάποιες βασικές κατευθύνσεις για το αριστερό χέρι. Στο δεξί δεν σε φοβάμαι. Καλή προσπάθεια. 5 3 1
Αντώνης Τ. Δημοσ. 26 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2021 Πολύ θα ήθελα να μάθω πιάνο μα θεωρώ εαυτόν ανεπιδεκτο μαθήσεως κ άμουσο. Ακούω μέταλ, ροκ, κλασική μουσική κ όπερα (περίεργος συνδυασμός ναι ) Αναρωτιομουν πώς μπορει να ξεκινήσει κανείς κ το ποστ σου @kara , έλυσε κάποιες απορίες μου ειδικά για το αριστερό χέρι που πραγματικά μόνο χαιρεταει κ αναρωτιέμαι πώς στο καλό κάποιοι παίζουν πιάνο κ με τα δύο. Κάποια βιβλία βυζαντινής μουσικής που έπιασα στα χέρια μου τυχαία μετά από κάνα 2 σελίδες ήθελα ντεπον) Κάθομαι κ χαζεύω βίντεο στο γιουτουμπ με κόσμο που παίζει πιάνο στα αεροδρόμια κτλ (καλά κάποιοι είναι καμουφλαρισμενοι επαγγελματίες) κ ζηλεύω. Ωστόσο, έμαθα στο ξυλόφωνο του μωρού την πρώτη στροφη του jingle bells φετος 1
kronos73 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2021 26 λεπτά πριν, Αντώνης Τ. είπε Πολύ θα ήθελα να μάθω πιάνο μα θεωρώ εαυτόν ανεπιδεκτο μαθήσεως κ άμουσο. Ακούω μέταλ, ροκ, κλασική μουσική κ όπερα (περίεργος συνδυασμός ναι ) Αναρωτιομουν πώς μπορει να ξεκινήσει κανείς κ το ποστ σου @kara , έλυσε κάποιες απορίες μου ειδικά για το αριστερό χέρι που πραγματικά μόνο χαιρεταει κ αναρωτιέμαι πώς στο καλό κάποιοι παίζουν πιάνο κ με τα δύο. Κάποια βιβλία βυζαντινής μουσικής που έπιασα στα χέρια μου τυχαία μετά από κάνα 2 σελίδες ήθελα ντεπον) Κάθομαι κ χαζεύω βίντεο στο γιουτουμπ με κόσμο που παίζει πιάνο στα αεροδρόμια κτλ (καλά κάποιοι είναι καμουφλαρισμενοι επαγγελματίες) κ ζηλεύω. Ωστόσο, έμαθα στο ξυλόφωνο του μωρού την πρώτη στροφη του jingle bells φετος Κοίτα αν έχεις θετικό πνεύμα και το γουστάρεις θα μάθεις. Θέλει μεράκι και χρόνο. Τι θα καταφέρεις να παίζεις? Όχι πολλά, τουλάχιστον όχι σύντομα. Αλλά αν παίρνεις χαρά από αυτό τότε αξίζει. Στο κάτω κάτω το kawai εκεί είναι. Δεν θα μιλήσω για ωδεία, αν και έχω περάσει 10 χρόνια μέσα, γιατί υποθέτω από το 1990 έχουν αλλάξει αρκετά. Πάντως ο/η @kara τα λέει μια χαρά Αν αγαπάς τη μουσική δεν είσαι άμουσος😉 1
kara Δημοσ. 26 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2021 Ορισμένα ωδεία έχουν αλλάξει αλλά προς το χειρότερο. Όταν ξεκίνησε ο γιος μου πιάνο πέρασα από 5 ωδεία για να καταλήξω σε αυτό που μου φάνηκε περισσότερο οργανωμένο και με ομαδικό πνεύμα. Σίγουρα έχει αλλάξει η απόλυτη λατρεία στους κλασσικούς, έχουν αποδεχθεί ότι δεν υπάρχει μόνο η κλασσική μουσική και πλέον θεωρούν όλοι σπουδαία την τζαζ αλλά και ορισμένα ωδεία διδάσκουν και μουσική σύνθεση σε υπολογιστές. Και πάλι, μετρά πολύ ο δάσκαλος. Και όλοι οι δάσκαλοι δεν κάνουν για όλους. Επειδή το πιάνο έχει το χαρακτηριστικό του βαρυκεντρισμένου πλήκτρου, δεν έχει την ευκολία στο παίξιμο που έχει το synth key. Το kawai που έχεις είναι πολύ καλό όπως όλα τα kawai. Έχει και midi οπότε μπορείς να το συνδέσεις και με pc και να βλέπεις και μόνος σου τι παίζεις πχ με ένα μουσικό πρόγραμμα. Επίσης ούτε τα χαρακτηριστικά της πολυφωνίας του έχουν πια σημασία (96 έχει το δικό σου) γιατί υπάρχουν υπέροχα προγράμματα με ηχογραφημένα pianos. πχ Native Instruments και πολλά άλλα.
johnykim Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2021 Καλησπέρα. Έχω αρχίσει να μαθαίνω πιάνο μόνος μου, και θα ήθελα να μου προτείνετε κάποιο βιβλίο ολοκληρωμένης εκμάθησης, αν γνωρίζετε. Αυτό το έχει κανείς να μας πει μια άποψη; https://www.politeianet.gr/books/9790691503850-agrafioti-efi-nakas-pos-tha-matho-piano-periechei-cd-228890 Χρειάζομαι ασκησούλες και εύκολα κομμάτια για εξάσκηση.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα