Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αντί να σορτάρουμε τις σειρές με το αν είναι αστυνομικές, περιπέτειες, κοινωνικές κλπ., θα μπορούσαμε να αναφέρουμε σειρές που δεν είχαν το αναμενόμενο τέλος και ίσως δημιούργησαν άσχημα συναισθήματα στους τηλεθεατές. Παράδειγμα, ήρωες σε πόλεμο που σκοτώθηκαν, ζευγάρια που τελικά χώρισαν κλπ.

Βέβαια πάντα κρύβονται από πίσω μηνύματα τύπου "και όμως υπάρχει ελπίδα και ζωή"...Συνήθως είναι σειρές που δεν ξεχνιούνται αυτές.

Παράδειγμα, στο GOT όλοι περίμεναν το Σνόου για βασιλιά και ήρθε κολοτούμπα η δουλειά...

Μπορούμε να αναφέρουμε κάποιες;

• Απαντ. 30
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Νομίζω οτι στο got δημιουργήθηκαν άσχημα συναισθήματα για άλλους λόγους πάντως...!

Μια σειρα που ξεφεύγει απο τα συνηθισμένα,κατα την γνώμη μου ήταν το The OA. Αν και το τέλος του ήταν καπως απότομο, σίγουρα ήταν αναπάντεχο και σουρεαλιστικό.

Επισης καποια απο τα επεισοδια του black mirror εχουν twists που δεν τα περιμενεις. Οπως το White Bear, το san junipero και το αγαπημενο μου white christmas.

Εννοείται οτι και το τέλος του twin peaks, μάλλον δεν ήταν αυτο που λέμε ¨ανακουφιστικο¨!

Εξόχως μη χαρούμενο τέλος και του fleabag. Αυτα μου έρχονται ετσι πρόχειρα.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
21 ώρες πριν, PSYHAS είπε

Νομίζω οτι στο got δημιουργήθηκαν άσχημα συναισθήματα για άλλους λόγους πάντως...!

Μια σειρα που ξεφεύγει απο τα συνηθισμένα,κατα την γνώμη μου ήταν το The OA. Αν και το τέλος του ήταν καπως απότομο, σίγουρα ήταν αναπάντεχο και σουρεαλιστικό.

Επισης καποια απο τα επεισοδια του black mirror εχουν twists που δεν τα περιμενεις. Οπως το White Bear, το san junipero και το αγαπημενο μου white christmas.

Εννοείται οτι και το τέλος του twin peaks, μάλλον δεν ήταν αυτο που λέμε ¨ανακουφιστικο¨!

Εξόχως μη χαρούμενο τέλος και του fleabag. Αυτα μου έρχονται ετσι πρόχειρα.

Σε κόβω για φαν του είδους...

Spoiler

Εγώ σε σειρά δεν πέτυχα δυνατές ανατροπές και sad endings, αλλά σε ταινίες πέτυχα μπόλικα. Το πρώτο που μου έρχεται στο νου, είναι μία ταινία με ένα ζευγάρι που ψάχνει σε μία γειτονιά με πανομοιότυπα κτίρια να αγοράσει σπίτι και ο πωλητής είναι allien που τους φυλακίζει εκεί και το τέλος τους είναι και το τέλος της ταινίας...Σίγουρα μία ταινία που δεν ξεχνώ εύκολα.

Επεξ/σία από Lanike71
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Strangers from hell μια που μου πρωτοήρθε  και με λίγο ψάξιμο w two worlds και reply 1988.και μια πρόσφατη με σχετικά καλές και αρκετές ανατροπές (να περάσει η ώρα όχι και αριστουργήμα) alice in borderlands .

Επεξ/σία από jerry banana
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, vforvaggelis είπε

Δεν ειναι σαν να spoilerιαζουμε το τελος ετσι;;;

Δε νομίζω...Το να γράψεις "απροσδόκητο τέλος" δε σημαίνει κάτι, αν δεν γράψεις ποιό είναι το τέλος.

Σκέψου επίσης ότι κάποιοι εξ' αρχής δε θέλουν να βλέπουν βαριές ή στενάχωρες σειρές-ταινίες.

Δημοσ.
44 λεπτά πριν, Lanike71 είπε

Δε νομίζω...Το να γράψεις "απροσδόκητο τέλος" δε σημαίνει κάτι, αν δεν γράψεις ποιό είναι το τέλος.

Σκέψου επίσης ότι κάποιοι εξ' αρχής δε θέλουν να βλέπουν βαριές ή στενάχωρες σειρές-ταινίες.

Αλλο το "απροσδοκητο τελος" και αλλο το "χωρις happy end".

Για παραδειγμα το Usual Suspects εχει απροσδοκητο τελος αλλα δεν νομιζω να μπορεις να πεις αν ειναι με η χωρις happy end.

Το χωρις happy end ειναι spoiler.

• Like 6
Δημοσ.

Ε και τι δηλαδη, να λεμε για μια σειρα ή μια ταινια χωρις να λεμε το ονομα της,για να μην σποιλιεραστει ο ανυποψιαστος αναγνωστης...που εκτος αν δεν καταλαβαινει καλα ελληνικα,θα ειναι ηδη σε ενα τοπικ με θεμα σειρες  χωρις happy end! Ε,τοτε γιατι μπηκε στο θεμα εξαρχης? 

• Like 1
  • Sad 2
Δημοσ.
14 ώρες πριν, PSYHAS είπε

Ε και τι δηλαδη, να λεμε για μια σειρα ή μια ταινια χωρις να λεμε το ονομα της,για να μην σποιλιεραστει ο ανυποψιαστος αναγνωστης...που εκτος αν δεν καταλαβαινει καλα ελληνικα,θα ειναι ηδη σε ενα τοπικ με θεμα σειρες  χωρις happy end! Ε,τοτε γιατι μπηκε στο θεμα εξαρχης? 

Μπορεις να γραφεις για οτι θες. Εγω απλα αναφερω πως στην ουσια ειναι σποιλερ αυτο, δεν λεω να μην γραφετε. Αν καποιος μπει σε αυτο το θεμα κατα 99% θα μαθει το τελος της ταινιας, διαφωνουμε καπου;

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
Στις 26/1/2021 στις 7:15 ΜΜ, PSYHAS είπε

Να μην κανεις σποιλερ,ειναι απλο.

Μπαινω επειδη με ενδιαφερει να δω καποια τετοια σειρα,οχι να μαθω τι γινεται στο τελος.

• Like 2
Δημοσ.

Η αναφορά και μόνο "Αναπάντεχο τέλος", δε λέει τίποτα.

Υπάρχουν άπειρα αναπάντεχα τέλη...Αν δεν υπήρχαν, θα ήταν σαν τα bit του υπολογιστή, 0 ή 1.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...