arsenal Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2021 Αντιμετωπίζω ένα πρόβλημα εδώ και αρκετό καιρό με τα fps, και λέω να ζητήσω την βοήθεια σας μήπως και το λύσω. Στο βίντεο, όπως μπορείτε να δείτε, ξαφνικά πέφτουν τα fps για μερικά δευτερόλεπτα και μετά επανέρχεται. Αυτό συμβαίνει πολύ συχνά, κάθε λεπτό ή και λιγότερο. Από την ώρα που ξεκίνησε το πρόβλημα αυτό, έχω αναβαθμίσει κάρτα γραφικών και ραμ, πριν είχα nvida 760ti τώρα amd. Δείτε το βίντεο και θα καταλάβετε, από το 24ο δευτερόλεπτο. Καμία ιδέα?
panoskatos Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2021 Όταν άλλαξες κάρτα γραφικών μπήκες σε safe mode με DDU να κάνεις πλήρη εκκαθάριση από της nvidia τους drivers? Άσχετο αλλά πρέπει να διορθώσεις και το refresh rate του μόνιτορ από τα windows.
arsenal Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2021 Στις 26/1/2021 στις 5:35 ΠΜ, panoskatos είπε Όταν άλλαξες κάρτα γραφικών μπήκες σε safe mode με DDU να κάνεις πλήρη εκκαθάριση από της nvidia τους drivers? Άσχετο αλλά πρέπει να διορθώσεις και το refresh rate του μόνιτορ από τα windows. Σωστός για το 2ο Ναι έχω κάνει Benchmark: https://www.userbenchmark.com/UserRun/39009406
Nik1239 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2021 14 ώρες πριν, arsenal είπε Σωστός για το 2ο Ναι έχω κάνει Benchmark: https://www.userbenchmark.com/UserRun/39009406 Το userbenchmark είναι ότι να ναι Σου εμφανίζει τον επεξεργαστή ως 4c/8t Κανονικά δεν έπρεπε να στα κάνει αυτά Δοκίμασε απεγκατασταση drivers gpu και άσε μετά τα windows να τους βάλουν με ένα απλό update και βλέπουμε 14 ώρες πριν, arsenal είπε Σωστός για το 2ο Ναι έχω κάνει Benchmark: https://www.userbenchmark.com/UserRun/39009406 Από ότι είδα στο βιντεο κάτι φρενάρει την gpu από εκεί που έδεινε το 100% πάει στο 2 ή στο 30 και έχεις αυτά τα frame drops Μήπως έχεις ανοιχτό κάποιο discord ή κάποια εφαρμογή που να σου έρχονται μηνύματα;
arsenal Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2021 Στις 28/1/2021 στις 9:13 ΠΜ, Nik1239 είπε Το userbenchmark είναι ότι να ναι Σου εμφανίζει τον επεξεργαστή ως 4c/8t Κανονικά δεν έπρεπε να στα κάνει αυτά Δοκίμασε απεγκατασταση drivers gpu και άσε μετά τα windows να τους βάλουν με ένα απλό update και βλέπουμε Από ότι είδα στο βιντεο κάτι φρενάρει την gpu από εκεί που έδεινε το 100% πάει στο 2 ή στο 30 και έχεις αυτά τα frame drops Μήπως έχεις ανοιχτό κάποιο discord ή κάποια εφαρμογή που να σου έρχονται μηνύματα Λοιπόν , οταν έχω το aircondition στο δωμάτιο ανοιχτό, δεν κολλάει καθόλου, το έβαλα καταχείμωνο στους 18 βαθμούς, διότι θυμήθηκα ότι το καλοκαίρι όταν έπαιζα με ανοιχτό τον κλιματισμό δεν είχα αυτό το θέμα. Άρα τι σημαίνει αυτό? Χρειάζομαι ψυκτρα? (για τα παραπάνω που μου πρότεινες το έκανα αλλά τίποτα)
jgeorgiou Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) 16 λεπτά πριν, arsenal είπε Λοιπόν , οταν έχω το aircondition στο δωμάτιο ανοιχτό, δεν κολλάει καθόλου, το έβαλα καταχείμωνο στους 18 βαθμούς, διότι θυμήθηκα ότι το καλοκαίρι όταν έπαιζα με ανοιχτό τον κλιματισμό δεν είχα αυτό το θέμα. Άρα τι σημαίνει αυτό? Χρειάζομαι ψυκτρα? (για τα παραπάνω που μου πρότεινες το έκανα αλλά τίποτα) Βλέπω ότι η CPU μέσα στο παιχνίδι έχει διπλάσιο LOAD από την GPU. O FX δεν κάνει για παιχνίδια , έχει πολύ χαμηλό single core σαν celeron και του λείπουν instructionς που χρησιμοποιούν τα σημερινά παιχνίδια. Για κανένα word , excel καλός είναι. Επεξ/σία 1 Φεβρουαρίου 2021 από jgeorgiou
benign Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) 54 λεπτά πριν, arsenal είπε Λοιπόν , οταν έχω το aircondition στο δωμάτιο ανοιχτό, δεν κολλάει καθόλου, το έβαλα καταχείμωνο στους 18 βαθμούς, διότι θυμήθηκα ότι το καλοκαίρι όταν έπαιζα με ανοιχτό τον κλιματισμό δεν είχα αυτό το θέμα. Άρα τι σημαίνει αυτό? Χρειάζομαι ψυκτρα? (για τα παραπάνω που μου πρότεινες το έκανα αλλά τίποτα) Αρα φαινεται πιθανο προβλημα υπερθερμανσης του cpu. Για κατεβασε μια στιγμη το core temp και αφου παιξεις λιγη ωρα,δες τι θερμοκρασιες δειχνει στους πυρηνες. Ποιο cpu cooler εχεις και ποτε εκανες τελευταια φορα αλλαγη παστας στην ψυκτρα? https://www.alcpu.com/CoreTemp/ Επεξ/σία 1 Φεβρουαρίου 2021 από benign
Dark_Nightfall Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2021 Η μητρική που έχεις να ξέρεις ότι δεν μπορούσε ποτέ να υποστηρίξει σωστά 125W TDP CPUs με ότι αυτό συνεπάγεται , το ότι παίζει ακόμα η μητρική το λες και θαύμα. 1
ougxar Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) Δυστυχως ο fx δεν ειναι για πολλα,ιδιο setup σε αλλο game βεβαια με την ιδια συμπεριφορα,με random frame drops λογω cpu Καλύτερα παιζε με limiter στα 60 fps Επεξ/σία 2 Φεβρουαρίου 2021 από ougxar
arsenal Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2021 14 ώρες πριν, benign είπε Αρα φαινεται πιθανο προβλημα υπερθερμανσης του cpu. Για κατεβασε μια στιγμη το core temp και αφου παιξεις λιγη ωρα,δες τι θερμοκρασιες δειχνει στους πυρηνες. Ποιο cpu cooler εχεις και ποτε εκανες τελευταια φορα αλλαγη παστας στην ψυκτρα? https://www.alcpu.com/CoreTemp/ https://www.skroutz.gr/s/8179182/Deepcool-Gammaxx-200T.html Δεν μπορουσα όμως με το συγκεκριμένο πρόγραμμα να δω θερμοκρασια in game.... Παστα αλλαξα πριν 4-5 μήνες και εκανε τα ιδια από την ημέρα της αλλαγής... 12 ώρες πριν, Dark_Nightfall είπε Η μητρική που έχεις να ξέρεις ότι δεν μπορούσε ποτέ να υποστηρίξει σωστά 125W TDP CPUs με ότι αυτό συνεπάγεται , το ότι παίζει ακόμα η μητρική το λες και θαύμα. δηλαδή συνιστάς ή αλλο επεξεργαστή ή άλλη μητική?
Nik1239 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2021 2 ώρες πριν, arsenal είπε https://www.skroutz.gr/s/8179182/Deepcool-Gammaxx-200T.html Δεν μπορουσα όμως με το συγκεκριμένο πρόγραμμα να δω θερμοκρασια in game.... Παστα αλλαξα πριν 4-5 μήνες και εκανε τα ιδια από την ημέρα της αλλαγής... δηλαδή συνιστάς ή αλλο επεξεργαστή ή άλλη μητική? Και τα δύο
benign Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) 5 ώρες πριν, arsenal είπε https://www.skroutz.gr/s/8179182/Deepcool-Gammaxx-200T.html Δεν μπορουσα όμως με το συγκεκριμένο πρόγραμμα να δω θερμοκρασια in game.... Δεν εννοουσα in game αλλα να επαιζες για μιση ωρα ας πουμε και την στιγμη που σου κανει τα frame drops να πατουσες ctr+alt+del και να εβλεπες τις θερμοκρασιες των πυρηνων. Ο FX8350 ηταν υποβαθμιση ακομη και του προηγουμενου επεξεργαστη της amd και βασιζοταν στο οτι τα παιχνιδια θα γινοταν multithreaded πραγμα που μολις τωρα αρχιζει να υλοποιειται περισσοτερο,για αυτο πλεον οι τετραπυρηνοι αρχιζουν και γινονται obsolete σιγα ,σιγα. Ετσι ποτε δεν μπορεσε να αποδωσει τα αναμενομενα.Εχει και σχετικα αδυναμο single core,ειναι πλεον και 9 ετων,καιρος για αναβαθμιση.Δεν ξερω ομως αν η τωρινη χρονικη περιοδος ειναι η καταλληλη γιατι οι τιμες εχουν παει στα υψη.Παραδοξως,αυτην την περιοδο οι intel ειναι vfm. Θα σκεφτομουν σοβαρα να αγοραζα τον φτηνοτερο intel εξαπυρηνο της τωρινης γενιας και ενα budget motherboard με το B460 και 16G ram στην θεση σου. Επεξ/σία 2 Φεβρουαρίου 2021 από benign
arsenal Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2021 19 λεπτά πριν, benign είπε Δεν εννοουσα in game αλλα να επαιζες για μιση ωρα ας πουμε και την στιγμη που σου κανει τα frame drops να πατουσες ctr+alt+del και να εβλεπες τις θερμοκρασιες των πυρηνων. Ο FX8350 ηταν υποβαθμιση ακομη και του προηγουμενου επεξεργαστη της amd και βασιζοταν στο οτι τα παιχνιδια θα γινοταν multithreaded πραγμα που μολις τωρα αρχιζει να υλοποιειται περισσοτερο,για αυτο πλεον οι τετραπυρηνοι αρχιζουν και γινονται obsolete σιγα ,σιγα. Ετσι ποτε δεν μπορεσε να αποδωσει τα αναμενομενα.Εχει και σχετικα αδυναμο single core,ειναι πλεον και 9 ετων,καιρος για αναβαθμιση.Δεν ξερω ομως αν η τωρινη χρονικη περιοδος ειναι η καταλληλη γιατι οι τιμες εχουν παει στα υψη.Παραδοξως,αυτην την περιοδο οι intel ειναι vfm. Θα σκεφτομουν σοβαρα να αγοραζα τον φτηνοτερο intel εξαπυρηνο της τωρινης γενιας και ενα budget motherboard με το B460 και 16G ram στην θεση σου. Μα το μόνο παιχνίδι που παίζω είναι φιφα, άλλωστε κατα την χρήση του υπολογιστή σε browsing,ταινίες εργασία κτλ δεν έχω κανένα θέμα,. Το γεγονός ότι με το airc δεν έχω καθόλου fps drop, δε βοηθάει? Πχ μια ψύκτρα ή κάτι...
benign Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2021 1 ώρα πριν, arsenal είπε Μα το μόνο παιχνίδι που παίζω είναι φιφα, άλλωστε κατα την χρήση του υπολογιστή σε browsing,ταινίες εργασία κτλ δεν έχω κανένα θέμα,. Το γεγονός ότι με το airc δεν έχω καθόλου fps drop, δε βοηθάει? Πχ μια ψύκτρα ή κάτι... Εννοεις να δοκιμασεις με μια καλη ψυκτρα?Ναι δοκιμασε με μια που να μπορεις να χρησιμοποιησεις και σε αλλα sockets στο μελλον,μηπως βελτιωθει το θεμα.
Dark_Nightfall Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2021 7 ώρες πριν, arsenal είπε https://www.skroutz.gr/s/8179182/Deepcool-Gammaxx-200T.html Δεν μπορουσα όμως με το συγκεκριμένο πρόγραμμα να δω θερμοκρασια in game.... Παστα αλλαξα πριν 4-5 μήνες και εκανε τα ιδια από την ημέρα της αλλαγής... δηλαδή συνιστάς ή αλλο επεξεργαστή ή άλλη μητική? Μητρική που να αντέχει τους 125W εκείνης της γενιάς είναι μόνο με 990 chipset και όχι Asrock που δεν υπάρχουν πλέον όπως επίσης και 95W επεξεργαστές πχ FX 6300 με λιγότερη κατανάλωση με περισσότερες πιθανότητες να παίξει με την μητρική σου επίσης δεν υπάρχουν πλέον. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα