neo80 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2021 Καλησπέρα συντάσσω μια συνοδευτική επιστολή (Cover Letter) για πρώτη φορά και θα ήθελα αν σας είναι εύκολο να μου δώσετε ένα δείγμα συστατικής επιστολή για να το έχω σαν μπούσουλα στο τι να γράψω και τι να προσέξω.
tasos30 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2021 Ξέρω ότι δεν είναι αυτό που ζητάς, αλλά αν δεν πρόκειται ξέρω γω για τη δουλειά των ονείρων μου δεν μπαίνω στη διαδικασία να γράφω cover letters, κάτι τέτοιες αγγελίες τις προσπερνάω χωρίς πολλά πολλά, δε σέβονται το χρόνο μου και ζητάνε χάιδεμα στα αυτιά.
Papakaliati Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2021 23 λεπτά πριν, tasos30 είπε Ξέρω ότι δεν είναι αυτό που ζητάς, αλλά αν δεν πρόκειται ξέρω γω για τη δουλειά των ονείρων μου δεν μπαίνω στη διαδικασία να γράφω cover letters, κάτι τέτοιες αγγελίες τις προσπερνάω χωρίς πολλά πολλά, δε σέβονται το χρόνο μου και ζητάνε χάιδεμα στα αυτιά. Το να κάτσεις μια φορά και να κανείς ένα κοβερ λεττερ, που θα το χρησιμοποιείς για την υπόλοιπη επαγγελματική σου καριέρα και μικρές προσθαφερεσεις, είναι ασέβεια απέναντι σου; Λολ. Και που να ήξερες πόσες θέσεις σε προσπερνάνε με αυτά τα μυαλά.
velociraptoras Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2021 Στο google θα βρεις αρκετά υποδείγματα. Γενικά είναι σημαντικό αν η εταιρία όντως ψάχνει υπάλληλο από τα βιογραφικά κι όχι απο το δημαρχο ή το βουλευτή. Για θέσεις που δεν απαιτουν ειδικευση πχ σε σουπερ μαρκετ, πολυκαταστηματα κλπ επίσης είναι περιττή.
tasos30 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2021 1 ώρα πριν, Papakaliati είπε Το να κάτσεις μια φορά και να κανείς ένα κοβερ λεττερ, που θα το χρησιμοποιείς για την υπόλοιπη επαγγελματική σου καριέρα και μικρές προσθαφερεσεις, είναι ασέβεια απέναντι σου; Λολ. Και που να ήξερες πόσες θέσεις σε προσπερνάνε με αυτά τα μυαλά. Δε ξέρω αν το κατάλαβες, αλλά τις προσπερνάω εγώ. Το cover letter δεν είναι βιογραφικό που απλά κάνεις ελάχιστα adjustments ανάλογα με την εκάστοτε θέση, είναι πολύ πιο στοχευμένο και απαιτεί πολύ μεγαλύτερη επεξεργασία για κάθε αγγελία, τουλάχιστον αν θες όντως να στείλεις ένα καλό και όχι μια κονσερβα που κάνει μπαμ ότι έχεις στείλει φωτοτυπία και σε άλλες θέσεις. Όπως είπα θα κάτσω να το κάνω αν όντως μιλάμε για εξαιρετική περίπτωση/θέση όνειρο, σε αγγελίες "της σειράς" όμως κάτι τέτοια με βοηθάνε πολύ, κάνουν ένα ξεσκαρτάρισμα οι θέσεις μόνες τους. Την ίδια αντίληψη έχω παρεπιπτόντως για θέσεις που απαιτούν να συμπληρώσεις εκ νέου το βιογραφικό σου στο δικό τους arbitrary σύστημα, πληροφορία-πληροφορία, για να μη κουράζεται το HR (στην Google θα το κάνω και συ θα το κάνεις, στην Παπαδόπουλος ΕΠΕ όχι). Προφανώς αν είσαι νέος στην αγορά εργασίας δε σε παίρνει να διαλέγεις, με κάποια χρόνια εμπειρία όμως στην πλάτη αποκτάς την ευχέρεια να περνάς εσύ με τη σειρά σου απο screening τις θέσεις και τις εταιρείες, και όχι αυτές εσένα. 1
Papakaliati Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2021 19 λεπτά πριν, tasos30 είπε Δε ξέρω αν το κατάλαβες, αλλά τις προσπερνάω εγώ. Το cover letter δεν είναι βιογραφικό που απλά κάνεις ελάχιστα adjustments ανάλογα με την εκάστοτε θέση, είναι πολύ πιο στοχευμένο και απαιτεί πολύ μεγαλύτερη επεξεργασία για κάθε αγγελία, τουλάχιστον αν θες όντως να στείλεις ένα καλό και όχι μια κονσερβα που κάνει μπαμ ότι έχεις στείλει φωτοτυπία και σε άλλες θέσεις. Όπως είπα θα κάτσω να το κάνω αν όντως μιλάμε για εξαιρετική περίπτωση/θέση όνειρο, σε αγγελίες "της σειράς" όμως κάτι τέτοια με βοηθάνε πολύ, κάνουν ένα ξεσκαρτάρισμα οι θέσεις μόνες τους. Την ίδια αντίληψη έχω παρεπιπτόντως για θέσεις που απαιτούν να συμπληρώσεις εκ νέου το βιογραφικό σου στο δικό τους arbitrary σύστημα, πληροφορία-πληροφορία, για να μη κουράζεται το HR (στην Google θα το κάνω και συ θα το κάνεις, στην Παπαδόπουλος ΕΠΕ όχι). Προφανώς αν είσαι νέος στην αγορά εργασίας δε σε παίρνει να διαλέγεις, με κάποια χρόνια εμπειρία όμως στην πλάτη αποκτάς την ευχέρεια να περνάς εσύ με τη σειρά σου απο screening τις θέσεις και τις εταιρείες, και όχι αυτές εσένα. Κατάλαβα τι εννοούσες. Απλά ανέφερα, ότι αμα πας με νοοτροπία είμαι πολύ καλός για κάβερ λεττερ / σύστημα εταιρίας για βιογραφικό, θα χάσεις τι καλύτερες θέσεις. Και όχι, το καβερ λεττερ δέν είναι τόσο στοχευμένο. Άντε 2, 3 προτάσεις να είναι στοχευμένο, το άλλο κομμάτι είναι πάντα το ίδιο, και δεν κακοφαίνεται σε κανέναν.
neo80 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2021 8 ώρες πριν, velociraptoras είπε Στο google θα βρεις αρκετά υποδείγματα. Γενικά είναι σημαντικό αν η εταιρία όντως ψάχνει υπάλληλο από τα βιογραφικά κι όχι απο το δημαρχο ή το βουλευτή. Για θέσεις που δεν απαιτουν ειδικευση πχ σε σουπερ μαρκετ, πολυκαταστηματα κλπ επίσης είναι περιττή. Πρόκειται για πολυεθνική οπότε φαντάζομαι πρέπει να είναι σημαντικό το cover letter. Γενικά θέλω να δείξω ένα σοβαρό και υπεύθυνο ύφος. Άσχετα με το αν η εταιρεία είναι πολυεθνική η όχι.
doctor_667 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2021 Καλά μη νομίζεις ότι επειδή είναι πολυεθνική θα μετρήσει πιο πολύ ή κάτι τέτοιο. Σαν κάποιος που βλέπει βιογραφικά για πολυεθνική (και ενίοτε και για πελάτες πολυεθνικές), αρκετές φορές δεν μου στέλνει καν το HR το cover letter. Βέβαια μιλάμε για θέσεις με τεράστια έλλειψη που δεν θα λάβουμε άπειρες αιτήσεις οπότε δεν υπάρχει και η ανάγκη για αυτό. Προσωπικά γράφω πάντα όταν κάνω μόνος μου αίτηση και το βρίσκω και το πιο δύσκολο κομμάτι της αίτησης μιας και πρέπει σε μια σελίδα να γράψεις την εμπειρία χρόνων και πως αυτή θα βοηθήσει τον μελλοντικό σου εργοδότη.
zenwalk23 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2021 Μια χαρα ειναι το cover letter. Εγω οποτε μου δινουν την ευκαιρια, προσθετω. Σιγουρα καλυτερο απο άλλες cringιες που θα σε ρωτησουν στην συνεντευξη.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα