Aris_ Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2021 από περιέργεια για βαλτε task manager memory screenshot
Τέρης Α. Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2021 13 λεπτά πριν, Aris_ είπε από περιέργεια για βαλτε task manager memory screenshot Από επιδόσεις ή από εποπτεία πόρων;
nickol-us Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2021 Σε πόσους μιλάς ταυτόχρονα βρε Τέρης Α.; Messenger Anydesk viber κάνεις και Webex;;; Στη μνήμη δε μπορείς να πας παραπάνω,ε; Είσαι λίγο μέτρια εκεί αλλά λογικό αφού idle windows 10 χρειάζομαι περίπου 2,5gb Ram
benign Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2021 12 λεπτά πριν, Τέρης Α. είπε Σερνόμαστε-σερνόμαστε; Εχεις και δευτερο pc?
dpolal Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2021 20 λεπτά πριν, Τέρης Α. είπε H μνήμη είναι αδικαιλόγητα ψηλά αλλά με τόσες εφαρμογές που έχεις να τρέχουν φυσικό είναι. Με 4GB μόνο πρέπει να πας στις εφαρμογές και να απενεργοποιήσεις όλες όσες δεν υπάρχει λόγος να τρέχουν συνέχεια στο παρασκήνιο. Το ίδιο μπορείς να κάνεις και με ένα σωρό utilities της MS που παραμένουν ενεργά χωρίς λόγο. Μπαίνεις στις Επιλογές για προχωρημένους της κάθε μίας και απεναργοποιείς το Εφαρμογές Παρασκηνίου. Kάτι 3DViewer, Cortana, Feedback Hub, Get Help, κλπ κλπ δεν σου χρειάζονται. (έχεις το insomnia για αυτό 😛 ) 1
Τέρης Α. Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2021 1 λεπτό πριν, benign είπε Εχεις και δευτερο pc? Αυτό είναι το βασικό μου, έχω ένα MAXIMUS FORMULA SE με 7GB 1.066, Q6600 3.6, με το BeQuiet και GPU μια GT610 για δοκιμές, ένα DELL OPTIPLEX 745 με Q6700 για 2ο (κάνω εγγραφή κάνα μάθημα). Και άλλα πολλά... 12 λεπτά πριν, nickol-us είπε Σε πόσους μιλάς ταυτόχρονα βρε Τέρης Α.; Είναι περίοδος εξετάσεων και βοηθώ 2 συμφοιτητές μου 50+ για το πως να καταθέσουν αύριο τις απαντήσεις στο eclass. Άλλοι βαριούνται να φτιάξουν λογαριασμό εδώ και να ρωτήσουν και ρωτούν εμένα. Το πρωί έφτιαξα βίντεο για το πως να βγάλει το βιδάκι ένα μέλος από 775 ψύκτρα, δεν είδα ενδιαφέρον... Και επίσης, ξέχασα να ''αγοράσω'' το παιχνίδι της Πέμπτης: 7 λεπτά πριν, dpolal είπε Kάτι 3DViewer, Cortana, Feedback Hub, Get Help, κλπ κλπ δεν σου χρειάζονται. (έχεις το insomnia για αυτό 😛 ) Ότι δεν χρειάζομαι το έχω απενεργοποιήσει από τη Διαχείριση εργασιών=>Εκκίνηση και από το CCleaner. Τα μόνα που έχω αφήσει να τρέχουν με την έναρξη είναι το Afterburner και το Viber. Στη συνέχεια ανοίγω κι άλλα. Αυτό με τις υπηρεσίες των Windows θα με ενδιέφερε για τα επιπλέον! 1
benign Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2021 1 ώρα πριν, Τέρης Α. είπε Αυτό είναι το βασικό μου, έχω ένα MAXIMUS FORMULA SE με 7GB 1.066, Q6600 3.6, με το BeQuiet και GPU μια GT610 για δοκιμές, ένα DELL OPTIPLEX 745 με Q6700 για 2ο (κάνω εγγραφή κάνα μάθημα). Και άλλα πολλά... Είναι περίοδος εξετάσεων και βοηθώ 2 συμφοιτητές μου 50+ για το πως να καταθέσουν αύριο τις απαντήσεις στο eclass. Άλλοι βαριούνται να φτιάξουν λογαριασμό εδώ και να ρωτήσουν και ρωτούν εμένα. Το πρωί έφτιαξα βίντεο για το πως να βγάλει το βιδάκι ένα μέλος από 775 ψύκτρα, δεν είδα ενδιαφέρον... Και επίσης, ξέχασα να ''αγοράσω'' το παιχνίδι της Πέμπτης: Ότι δεν χρειάζομαι το έχω απενεργοποιήσει από τη Διαχείριση εργασιών=>Εκκίνηση και από το CCleaner. Τα μόνα που έχω αφήσει να τρέχουν με την έναρξη είναι το Afterburner και το Viber. Στη συνέχεια ανοίγω κι άλλα. Αυτό με τις υπηρεσίες των Windows θα με ενδιέφερε για τα επιπλέον! Υπεθετα οτι επειδη εχεις καλες γνωσεις σχετικα με υπολογιστες οτι θα εχεις καλυτερο μηχανημα. Μην με παρεξηγησεις,αλλα πριν φτασουμε στην σημερινη οικτρη κατασταση που εφτασαν οι τιμες σε τρελλα υψη,μεχρι πριν μερικους μηνες,υπηρχε η δυνατοτητα να φτιαξει κανει παμφτηνα καλουτσικο pc. Εγω για ενα μαθητη μου που δεν ειχε χρηματα του βρηκα i5 3470 στα 25 ευρω, μητρικη στα 30,ram 8 gigs στα 22, και τωρα αρπαξε και μια gtx750ti σε αριστη κατασταση και παιζει και παιχνιδακια.Και νομιζω προχτες μου ειπε αγορασε αλλη μια μνημη 8 gigs. Μια χαρα ειναι. (Επισης βρηκαμε αξιοπρεπες tower, καλουτσικο φτηνο τροφοδοτικο απο τα μεταχειρισμενα,τα αλλα τα ειχε και αυτος.) 1
Τέρης Α. Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) 14 ώρες πριν, benign είπε Υπεθετα οτι επειδη εχεις καλες γνωσεις σχετικα με υπολογιστες οτι θα εχεις καλυτερο μηχανημα. Spoiler Καλά, δεν βασίζομαι μόνο στην εμπειρία μου. Παρακολουθώ και στο YouTube τους: The TechLads, PCsteps.gr, Hardware Buster, AnyRepair, ExplainingComputers, (PhilsComputerLab, fubar.gr, PowerCert Animated Videos, The Engineering Mindset), παλιότερα θέματα του Ιnsomnia, The Lab, TechPowerUP, Tom' s Hardware, AnandTech, LinusTechTips κ.α. Βέβαια η απορία σας μάλλον είναι γιατί να μην πάω σε κάτι καλύτερο; Από οικονομική άποψη δεν έχω πρόβλημα να πάω και σε Ryzen, όμως έχω ένα ελάττωμα/ ευαισθησία: βρίσκω στους δρόμους τόσα μηχανήματα λειτουργικά ή μη που αν επισκευαστούν -από εμένα- και γίνουν κάποιες αναβαθμίσεις, μπορούν να κάνουν σήμερα τα απαραίτητα με σχετική άνεση. Αυτό το σύστημα το έστησα το Δεκέμβριο του '19 και άρχισα να τον χρησιμοποιώ τον Απρίλιο του '20. Επεξ/σία 26 Ιανουαρίου 2021 από Τέρης Α. 1
koolisk6 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2021 2 ώρες πριν, Τέρης Α. είπε Απόκρυψη περιεχομένων Βέβαια η απορία σας μάλλον είναι γιατί να μην πάω σε κάτι καλύτερο; Από οικονομική άποψη δεν έχω πρόβλημα να πάω και σε Ryzen, όμως έχω ένα ελάττωμα/ ευαισθησία: βρίσκω στους δρόμους τόσα μηχανήματα λειτουργικά ή μη που αν επισκευαστούν -από εμένα- και γίνουν κάποιες αναβαθμίσεις, μπορούν να κάνουν σήμερα τα απαραίτητα με σχετική άνεση. Αυτό το σύστημα το έστησα το Δεκέμβριο του '19 και άρχισα να τον χρησιμοποιώ τον Απρίλιο του '20. και μεις βρισκουμε στην ανακυκλωση κ τα επισκευαζουμε απο μερακι αλλα δε τα κραταμε σαν κυριο μηχανημα, τα χαριζουμε σε συγγενεις κ φιλους η τα κραταμε στην ακρη για καποια ωρα αναγκης... απαραδεκτο για καποιον νεο με στοιχειωδεις γνωσεις hardware κ οικονομικη ευχερεια να μενει ακομα με 775 κοντα 15ετιας, εκτος αν σ αρεσει να παιδευεσαι επιτηδες....
Τέρης Α. Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2021 6 λεπτά πριν, koolisk6 είπε τα χαριζουμε σε συγγενεις κ φιλους η τα κραταμε στην ακρη για καποια ωρα αναγκης... Αυτά τα κάνω ήδη. 7 λεπτά πριν, koolisk6 είπε εκτος αν σ αρεσει να παιδευεσαι επιτηδες.... Δεν έχω αντιμετωπίσει ακόμα κάποια δυσκολία. Το GTA V είναι το πιο απαιτητικό που κάνω και τρέχει με 40FPS στα Ultra. 1
koolisk6 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2021 1 λεπτό πριν, Τέρης Α. είπε Αυτά τα κάνω ήδη. Δεν έχω αντιμετωπίσει ακόμα κάποια δυσκολία. Το GTA V είναι το πιο απαιτητικό που κάνω και τρέχει με 40FPS στα Ultra. εχεις δουλεψει κατι πιο δυνατο απο 775? κατι πανω απο 4πυρηνο?nvme ssd?16gb + ram? ακομα κ για τις πιο απλες εργασιες ειναι αλλη αισθηση, πιο smooth κ εννοειται το multitasking
Τέρης Α. Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) Παρόμοια ερώτηση κάνω σε κάποιους που μου λένε ότι ο HDD είναι γρήγορος και δεν χρειάζεται να πάνε σε SSD, παρόλο που δεν έχουν δοκιμάσει. Λοιπόν, όχι, δεν έχω δοκιμάσει. Ένας φίλος μου έστησε πριν λίγους μήνες R5 3600, 16GB ραμ, NVME και RX580. Όταν "περάσει" ο ιός με περιμένει να το δοκιμάσω (αν και το PC της αδελφής του είναι ένα HP έτοιμο με Q8400 και SSD A400, σε καθημερινή χρήση δεν είδε διαφορά στις ταχύτητες σε σχέση με το δικό του PC). Επεξ/σία 26 Ιανουαρίου 2021 από Τέρης Α.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα