louben Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2021 Γεια χαρά σε όλους. Εδώ και πολλά χρόνια έιχα σημαντικότατα προβλήματα με την τάση του ρεύματος (υποτάσεις, υπερτάσεις κεραυνοι) με αποτέλεσμα σημαντικόττατες ζημιες στο hardware του υπολογιστη και τις ηλεκτρικες συσκευες του σπιτιου εν γένει. Μετά από πολλές παλινωδιες και με την καθοριστική συνδρομή μέλους του φόρουμ, αποφάσισα και έβαλα αντικεραυνικό γραμμης τηλεφωνου, αντικεραυνικό πινακα και επιτηρητη τάσης. Εδώ και καιρό είχα στον υπολογιστή ενα ups της πλακας (turbo x) κληρονομια τη ς;κουνιάδας μου το οποιο και λέω να το καταργήσω , όχι επειδη δεν κάνει τη δουλεία του αλλα από φόβο μη μου κάνει κάποια ζημιά (την έχω πατήσει απο Mustek). Λαμβάνοντας υπόψιν τα όσα έκανα ηλεκτρολογικά το Ups γενικα στην περιπτωση μου, έχει λογο ύπαρξης (για την προστασία του υπολογιστη) ή το καταργώ εντελώς (κυρίως το συγκεκριμένο);
greekfragma Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2021 κυρίως το συγκεκριμένο είναι σαν να μην το έχεις καν.... το πετάς και βάζεις και ενα APC για να ησυχάσεις τελείως μετά και τα όσα ήδη έκανες.
Τέρης Α. Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2021 11 λεπτά πριν, louben είπε Εδώ και καιρό είχα στον υπολογιστή ενα ups της πλακας (turbo x)
louben Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2021 Το έχω υπόψιν . Τον είχα just in case αλλά τελικά κάνω περισσότερο κακό παρά καλό . Άρα τον καταργώ οριστικά σωστα; Υπάρχει λόγος αγοράς άλλου για επιπλέον προστασία των ρευματων ή με την εγκατάσταση μου είμαι οκ;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα