doc1000 Δημοσ. 17 Μαΐου 2004 Δημοσ. 17 Μαΐου 2004 Πριν 2,5 περίπου χρόνια είχα αγοράσει ένα ακριβό επώνυμο κουτί με το αντίστοιχο τροφοδοτικό (antec) Το θέμα είναι ότι τελευταία μου δημιουργεί συχνά το εξής πρόβλημα κατά την εκκίνηση: Πατώντας το power on κάποιες φορές το τροφοδοτικό ανάβει για δευτερόλεπτα και μετά σβήνει... Μένει αναμμένο μόνο το λαμπάκι τοy power on χωρίς να λειτουργεί τίποτα (ανεμιστήρες, επεξεργαστές και χωρίς κάποιο beep) . Δε λειτουργεί ούτε καν το reset και σβήνει τελείως το PC μόνο βγάζοντας την πρίζα. Βάζω μετά την πρίζα και παίρνει μπρος κανονικά (χωρίς να πατήσω το κουμπι power on!) Θέμα υπερθέρμανσης δεν υπάρχει απ' τον επεξεργαστή ενώ και όλα τα εξαρτήματα λειτουργούν άψογα (μνήμες κλπ) Το τροφοδοτικό είναι βέβαια μόλις 300watt αλλά δίνει πραγματικά Watt πιστεύω περισσότερα από πολλά ανώνυμα 350άρια. To μόνο που άλλαξα πριν λίγους μήνες είναι η κάρτα γραφικών (την GF2 με μια 5200FX) αλλά δε νομίζω να τραβάει τόσο πολύ ενέργεια παραπάνω και αυτός να είναι ο λόγος που δεν επαρκεί το τροφοδοτικό. Θέλω να πιστεύω ότι μάλλον χάλασε το επώνυμο antec... :roll: (και σκέφτομαι να το πάω στην αντιπροσωπεία πριν λήξει και η 3ετής εγγύηση.) Αν έχετε κάποια διαφορετική άποψη για κάτι άλλο που φταίει θα ήθελα και τη γνώμη σας. Τελικά αξίζει να δώσει κανείς μια περιουσία για επώνυμο τροφοδοτικό ή φθηναδούρα και αν του κάτσει έκατσε?... :? (*) Επεξεργαστής athlonXP 1600+, motherboard asus με nforce2, Nvidia FX5200, 512MB ram, 120GB WD JB
seven77 Δημοσ. 17 Μαΐου 2004 Δημοσ. 17 Μαΐου 2004 to exeis 2,5 xronia nomizo oti an den exeis ups einai kala pou kratise kai toso!! eisai sigouros oti ftaiei o trofodotis giayto??????? mipos i mitriki einai sta teleytea tis mega lathos na min exeis ups
ata1983 Δημοσ. 17 Μαΐου 2004 Δημοσ. 17 Μαΐου 2004 Βασικά κράτα και μια πισινή μήπως φταίει η μητρική! Πάντως αν είχες πάρει πιο φθηνό τροφοδοτικό τώρα δεν θα είχες εγγύηση οπότε θα πλήρνες καινούργιο. Επίσης ένα φτηνό τροφοδοτικόαν καιγότανε πολύ πιθανό να έπαιρνε μαζί του και κάτι ακόμα που είναι πιο δύσκολο σε ένα καλό τροφοδοτικό να συμβεί. Πάντως το θέμα είναι καθαρά θέμα budget. Αν παρεις ένα pc με όριο τα 600ευρώ χωρίς οθόνη δεν μπορείς να βάλεις psu των 100ευρώ. Αντίθετα αν πάρεις pc με 1500 ευρώ είναι κρίμα να το έχεις στο έλεος του κάθε noname τροφοδοτικού των 15euro.
doc1000 Δημοσ. 17 Μαΐου 2004 Μέλος Δημοσ. 17 Μαΐου 2004 οχι η μητρική είναι ολοκαίνουρια μαζί με τις μνήμες (μιας και τα παλιά μου κάηκαν μάλλον από βραχυκύκλωμα...) Αν και πλέον αρχίζω να υποπτεύομαι το τροφοδοτικό... Πριν το ατυχές αυτό συμβάν (πριν κανα 2μηνο) όλο δουλευαν ρολόι. Είχα παει τότε να βάλω ένα εσωτερικό modem αλλα δεν είχα βγάλει το pc απ' την πρίζα (αν και ήταν κλειστό το PC). Έτσι όταν κάρφωσα το modemακι άναψε μονη της η παλιά μου μητρική (για τελευταία φορά) και πήρε μαζί της και τις μνήμες... Ευτυχώς οι μνήμες ήταν Lifetime και μου τις αλλαξαν... Το θέμα με τις προβληματικές επανεκκινήσεις προέκυψε πριν λίγες μέρες και φοβάμαι μην τρέχω πάλι για νέα εξαρτήματα!...
seven77 Δημοσ. 17 Μαΐου 2004 Δημοσ. 17 Μαΐου 2004 exo petaxei pola para pola xrimata se teties blabes apo tote pou ebala ups terma tora kathe fora pou tha patiso to power xero oti tha doulepsi panta
madsc Δημοσ. 17 Μαΐου 2004 Δημοσ. 17 Μαΐου 2004 Παιδιά όσο κ αν σας φαίνεται παράξενο τα antec δεν είναι τροφοδοτικά της προκοπής, Ωραία χρώματα, εντυπωσιακά design, 2α fan, χρυσές γρίλιες αλλά από αξιοπιστία γιοκ. Έχω βαρεθεί να τα βλέπω στους πάγκους ανοιγμένα, με επιστροφές πάνω από 50%, στην Αθήνα. Το φτηνό είναι σίγουρα "φτηνό", αλλά το ακριβό δεν είναι απαραίτητα "καλό"! Ποντάρετε σε άλλες μάρκες καλύτερα. sc
StavrosD Δημοσ. 17 Μαΐου 2004 Δημοσ. 17 Μαΐου 2004 Δοκίμασε να αφαιρέσεις μερικές συσκευές από το πολύμπριζο και πές μου το αποτέλεσμα. Ένας φίλος που είχε το ίδιο πρόβλημα, με το που έβγαλε το πορτατίφ και τα ηχεία από το πολύμπριζο, λύθηκε το πρόβλημα. Προφανώς το δίκτυο στο σπίτι του δεν άντεχε τόσο φορτίο και η πτώση τάσης ήταν εμφανής.
Theodore Tsi Δημοσ. 17 Μαΐου 2004 Δημοσ. 17 Μαΐου 2004 giati den dokimazeis na pareis kana trofodotiko apo kana filo(megalitero bebaia) k na to dokimaseis sto diko sou na deis an tha parousiazei to idio problima.....an oxi tote mallon to trofodotikaki arxizei na ta ftinei!
Highlander Δημοσ. 17 Μαΐου 2004 Δημοσ. 17 Μαΐου 2004 Σε παρόμοια περίπτωση έφταιγε η μητρική. Έλεγξέ το πρώτα πριν κάνεις οτιδήποτε άλλο.
Επισκέπτης Δημοσ. 17 Μαΐου 2004 Δημοσ. 17 Μαΐου 2004 Πόσα watt βγάζει combined σε 3.3V και 5V το τροφοδοτικό; O τρόπος που περιγράφεις το πρόβλημα, θυμίζει κάτι σαν standby mode. Μήπως είναι πρόβλημα της μητρικής και των ρυθμίσεων στο BIOS;
doc1000 Δημοσ. 17 Μαΐου 2004 Μέλος Δημοσ. 17 Μαΐου 2004 Κατ' αρχήν σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας. Το antec δίνει combined 180watt. Να σημειώσω ότι αν και 300άρι έκανε πολύ ακριβότερα όταν το πήρα από πολλά noname 400αρια. Οι δε συσκευές που έχω στο πολύπριζο (που είναι επίσης ποιοτικό MGE merlin) είναι μόνο το tower η οθόνη και τα ηχειάκια. Δε νομίζω να φταίει αυτό. Το θέμα είναι ότι οι προβληματικές εκκινήσεις εμφανίστηκαν μόνο όταν άλλαξα την προηγούμενη καμμένη μου motherboard με τη νέα και ποιοτική υποτίθεται asus α7n8x-x με το nforce2 για athlonXP. Παλιότερα δεν είχα αντιμετωπίσει παρόμοιο πρόβλημα. Να πεσα σε προβληματική? Πάντως η προηγούμενη καμμένη μου Motherboard όταν άναβα το PC δούλευε το τροφοδοτικό και στρόφαραν ανεμιστήρες επεξεργαστής και δίσκος.Εδώ power down! Για να σας δώσω να καταλάβετε είναι σα να κατεβάζει μηχανές το σύστημα αφού αρχίζει να στροφάρει ο δίσκος και ξαφνικά (μερικές φορές το τονίζω) σβήνει όλη η..."μηχανή" Το σύστημα δεν είναι overclocked, ούτε έχω πολλούς δίσκους ή άλλες ενεργειοφάγες συσκευές. Το μόνο που ίσως να φταίει απ' το bios είναι η επιλογή performance για τη μνήμη(?) Αν και κατά τα άλλα δε μου είχε δημιουργήσει προβληματα σταθερότητας. Θα το βάλω προς το παρόν κι αυτό στο default μπας και φταίει κι αυτό. Το δικό μου συμπέρασμα είναι ότι όσα λεφτά και να δώσω για να το δτιάξω ποιοτικό το ριμάδι πάλι πονοκέφαλο θα μου δημιουργεί. UPS είναι μια καλή ιδέα αλλά δεν ξέρω αν φταίει το ρεύμα μιας και γενικά πτώσεις τάσεις δεν είχα ποτέ στην περιοχή. Όποια άλλη ιδέα απ' τους εμπειρότερους ευπρόσδεκτη!
AfterForever Δημοσ. 17 Μαΐου 2004 Δημοσ. 17 Μαΐου 2004 Να καταθέσω κ εγώ την εμπειρία μου : έχω πάρει κανα 2-3 τροφοδοτικά και καίγονταν συχνά πυκνά. Κ λέω, ας δώσω λεφτά να πάρω κάτι καλό. Έσκασα €90 σχεδόν και πήρα ένα 550W, με διπλούς ανεμιστήρες κτλ κτλ Μου κάηκε πιο γρήγορα από όλα. Πήρα λοιπόν ένα των €20 και ακόμη κρατάει. Κ ό,τι γίνει...
doc1000 Δημοσ. 20 Μαΐου 2004 Μέλος Δημοσ. 20 Μαΐου 2004 Τελικά ήταν όντως προβληματικό το Antec τροφοδοτικό. Ευτυχώς με έσωσε η 3ετής εγγύηση οπότε θα μου το αντικαταστήσουν. Μάλιστα ζήτησα να το αλλάξω με ένα 4οοάρι πληρώνοντας μια διαφορά και δέχθηκαν. Για να δούμε...
mathanas Δημοσ. 9 Ιουλίου 2005 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2005 Μπορεις να παρεις φτηνο και καλο παντως LC POWER 500W SILENT με διπλο fan 62 euro με πολυ σταθερες τασεις. και αξιοπιστο 2 χρονια...
LL_NEO Δημοσ. 9 Ιουλίου 2005 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2005 κάτι μου λέει ότι 15 μήνες μετά μάλλον θα έχει κάνει την επιλογή του
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.