Προς το περιεχόμενο

Πως να κάμω ψηφιακές τις σημειώσεις μου?

Fosf0ros

Προτεινόμενες αναρτήσεις

έχω καμια 200 σελίδες  σημειώσεις και όταν θέλω να βρω κάτι συγκεκριμένο φέξε μου και γλύστρισα

.

μπορώ να το κάνω ψηφιακό και όποτε ψάχνω κάτι απλά να γράφω την λέξη και να μου την εντοπίζει στο κείμενο?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Χρειάζεσαι μια λύση OCR (optical character recognition). Και προφανώς κάτι που θα σαρώσει τις σημειώσεις σου προτού αναλάβει το OCR (είτε αυτό είναι ένα scanner είτε π.χ. το κινητό/tablet με το αντίστοιχο app).

Γνώμη μου είναι να μην ασχοληθείς ιδιαίτερα διότι το ποσοστό επιτυχίας του OCR σε χειρόγραφο ελληνικό κείμενο δεν θα σε εντυπωσιάσει.

• Like 3

Αν δεν ειναι καποιος οργανωμενος, δεν τον σωζει ουτε το κλασσικο κι ουτε και το ψηφιακο. Απλα το ψηφιακο προσφερει προστασια απο την φθορα, με τα συγκεκριμενα backup παντα οπως και αλλες ευκολιες αρχειοθετησης οπως η γρηγορη ευρεση. Κατα τα αλλα και ο κλασσικος τροπος με ντοσιε και φακελλους μια χαρα λειτουργει αρκει οπως ειπα να υπαρχει οργανωση.

Θα προτεινα λοιπον, μιας και οι 200 σελιδες δεν δραματικα μεγαλος ογκος, ειτε να τις πληκτρολογησεις και να τις ψηφιοποιησεις, κατι που προσφερει και το πλεονεκτημα μιας καλης επαναληψης, ειτε να τις χωρισεις θεματικα, χρονολογικα ή οπως σε βολευει ως εχουν.

• Like 1

οι 200 χειρογραφες είναι σημειώσεις από βιβλίο 800 σελίδων

αν περάσω το βιβλίο θα έχω καλύτερα αποτελέσματα?

το θέλω για τις εξετάσεις που ο χρόνος θα είναι λιγότερος από 20 λεπτα

Αν δεν βαριέσαι να "κόψεις" το βιβλίο και να σαρώσεις μια-μια τις σελίδες, μετά να περάσεις από OCR τα ηλεκτρονικά αρχεία, κλπ, καλή τύχη.

Και δεν το διαβάζεις καλύτερα λέω γω, να περάσεις τις εξετάσεις σου;

:)

21 λεπτά πριν, Fosf0ros είπε

οι 200 χειρογραφες είναι σημειώσεις από βιβλίο 800 σελίδων

αν περάσω το βιβλίο θα έχω καλύτερα αποτελέσματα?

το θέλω για τις εξετάσεις που ο χρόνος θα είναι λιγότερος από 20 λεπτα

το βιβλιο δεν εχει ευρετηριο για να δεις οι απαντησεις σε ποια ενοτητα ειναι?

36 λεπτά πριν, Fosf0ros είπε

ρε παιδιά θα με σταυρώσετε για μια πληροφορία τώρα?

αν γινόταν διαφορετικά θα το έκανα διαφορετικά

Να τις πάρεις φωτογραφία και να βάλεις tags ?

Ανορθόδοξη σκέψη αλλά είπα να την μοιραστώ 

9 λεπτά πριν, tasanton είπε

Μπας και το βιβλίο υπάρχει και σε ηλεκτρονική μορφή (pdf) να το κατεβάσεις από κάπου;

όχι

αλλά μπορώ να το κάνω pdf φαντάζομαι σε καποιο φωτοτυπαδικο

απο εκει και περα όμως τι κανω?

Αφού μπήκες στον κόπο να το κάνεις 200 σελίδες από 800 σημαίνει ότι μπήκες στην διαδικασία να το κατανοήσεις... Κάτσε διάβασε το λίγο ακόμη πάρα να κάνεις σκονακια... Τώρα γενικά χρήσιμο είναι σε κάθε βιβλίο που διαβάζεις να φτιάχνεις ένα index για να σε διευκολύνει όταν χρειαστεί να βρεις κάτι...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν είναι σκονάκια μάλλον. Σε πολλά μαθήματα σε τεχνικές σχολές δίνεις με ανοικτές σημειώσεις. Ο φίλος ψάχνει πώς θα είναι πιο time efficient λογικά την ώρα της εξέτασης, και καλά κάνει.
Αυτό που θες να κάνεις δύσκολο, παλιά χρησιμοποιούσαμε το Abby fine reader, έκανε δουλειά αλλά ήθελε αρκετή επεξεργασία μετά. Ίσως για κάποιο άλλο μάθημα στο μέλλον να κοιτάξεις κάποια τετράδια που περνάνε σε ηλεκτρονική μορφή ότι γράφεις. Υπάρχουν, δεν ξέρω κατά πόσο υποστηρίζουν ελληνικά βέβαια. Σε αγγλικά πάντως είχαν την δυνατότητα να σου γυρίσουν ότι γράφεις σε digital text, που μετά φαντάζομαι με ένα ctrl+F βρίσκεις ότι θες στο αρχείο. 

Επεξ/σία από spirit)earth)aflame
  • Like 1

200 χειρογραφα θα σου βγουν 50-70  σελίδες δακτυλογραφημένες. Ή το κάνεις μόνος σου, λίγες ώρες θα σου πάρει και θα κάνεις και επανάληψη ή το δίνεις σε καποιον αλλο να στο κάνει. επίσης μπορεις να τα κάνεις pdf σκαναρισμένα ανα ενότητα, τα βάζεις σε ενα φάκελο και ανοίγεις από εκεί. σε αυτή την περιπτωση αργουν περισσότερο να φορτώσουν από το απλό κείμενο. 

• Like 1

10 ώρες πριν, velociraptoras είπε

200 χειρογραφα θα σου βγουν 50-70  σελίδες δακτυλογραφημένες. Ή το κάνεις μόνος σου, λίγες ώρες θα σου πάρει και θα κάνεις και επανάληψη ή το δίνεις σε καποιον αλλο να στο κάνει. επίσης μπορεις να τα κάνεις pdf σκαναρισμένα ανα ενότητα, τα βάζεις σε ενα φάκελο και ανοίγεις από εκεί. σε αυτή την περιπτωση αργουν περισσότερο να φορτώσουν από το απλό κείμενο. 

τι κάνω έπειτα?

έστω το κάνω pdf

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...