Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 hours ago, RTW4ever said:

... Άριστος ανταγωνιστής του Samsung, 500άρης στα 52 ευρώ, μπας και καταλάβεις:

https://www.skroutz.gr/s/13785263/Crucial-MX500-500GB.html

στα χαρτιά μόνον.
ο ένας γράφει TBW στο site του, ο άλλος απλώς τα έχει γραμμένα. Ας μην επεκταθούμε τώρα στο γιατί.
Από τον Tom βρήκα:
Endurance Rating                                                2TB        1TB    500GB   250GB
Crucial MX500 - TBW (Terabytes Written)   700TB   360TB   180TB   100TB
https://www.tomshardware.com/reviews/crucial-mx500-ssd-review-nand,5390.html

Οι 860 EVO έχουν παραπάνω, 150, 300 κλπ.

Αν οι τιμές είναι θέμα και θέλουμε να συμβαδίζουμε με την μόδα τότε Patriot Burst.

• Like 1
  • Απαντ. 65
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
2 hours ago, AtiX said:

β) πρώτα έχει σχέση το κόστος των υλικών και μετά το πλήθος τους...

γ?) οπότε το αρχικό σου “πολλές δεκαετίες” για την απόσβεση του κόστους r&d πάει περίπατο? Ρωτάω φίλε μου, γιατί και το 3 χρόνια, πολλά μπορεί να θεωρηθούν για ένα κινητό πχ αλλά όχι για να κανείς απόσβεση μιας νέας τεχνολογίας...

α) ρητορικό προς ειρωνικό ήταν, γιατί σε συνδυασμό του:

β) δεν έχω καταλάβει πχ αν ήταν 35€ θα το θεωρούσες φυσιολογική τιμή?

και

γ) όταν το κόστος του δίσκου είναι μικρότερο από το 1/10 του συνόλου ενός υπολογιστή, ναι είναι καλή τιμή... επίσης εσύ μίλησες για gaming pc και αν πάρω τα γραμμένα σου κυριολεκτικά εσύ φαίνεται να μην ξέρεις από τιμές μιας και λες για pc 4000€ που δεν βγαίνει από τις τιμές που γράφω εγώ...

οπότε φίλε μου, εγώ μπορώ να καταλάβω τις υπερβολές που γράφεις για να αποδείξεις ότι η αρχική τιμή ενός Samsung δίσκου ssd 250gb, στα 42€ από ένα κατάστημα στην Ελλάδα είναι ακριβή... αυτό δεν παύει όμως να είναι υπερβολές και όχι επιχειρήματα... 

όλοι πάνω κάτω από τα ίδια εργοστάσια αγοράζουν τα υλικά τους. και δεν υπάρχει διαφορά εκεί...

ποια απόσβεση r&d? τι με νοιάζει εμένα? όταν στην αγορά υπάρχουν κι άλλοι που προσφέρουν τα ίδια (ή και καλύτερα - μχ500), κάτσε εσύ και πούλα rnd.

• Sad 1
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, eyw είπε

στα χαρτιά μόνον.
ο ένας γράφει TBW στο site του, ο άλλος απλώς τα έχει γραμμένα. Ας μην επεκταθούμε τώρα στο γιατί.
Από τον Tom βρήκα:
Endurance Rating                                                2TB        1TB    500GB   250GB
Crucial MX500 - TBW (Terabytes Written)   700TB   360TB   180TB   100TB
https://www.tomshardware.com/reviews/crucial-mx500-ssd-review-nand,5390.html

Οι 860 EVO έχουν παραπάνω, 150, 300 κλπ.

Αν οι τιμές είναι θέμα και θέλουμε να συμβαδίζουμε με την μόδα τότε Patriot Burst.

Μπορεί τα tbw να είναι μεν παραπάνω (Δεν το έχω διασταυρώσει) αλλά δεν κάνουν πρακτική διαφορά.

Έχω ssds σε όλα μου τα pc εδώ και δέκα χρόνια και δεν έχουν πιάσει ούτε το 10% της φθοράς τους. Στο ένα λαπτοπ μου έχω έναν OCZ Vertex 60 GB, ούτε θυμάμαι πότε τον αγόρασα. Ακόμα δουλεύει μια χαρά.

Δημοσ.
21 ώρες πριν, pcos είπε

και αξιοπιστια να φανταστω μεγαλυτερη.

κοίταξε η Samsung μπορεί να έχει τσιμπημένες τιμές σαν εταιρία αλλα ταχύτητα και αξιοπιστία πληρώνεις εδώ πέρα , το θέμα είναι μην μας κάνει καμια κουτσουλιά τώρα που έριξε τις τιμές και ρίξουνε και τι ποιότητα παράλληλα . ο χρόνος θα δείξει όπως και να έχει αλλα για να εξακολουθούν να δίνουν 5 χρονια εγγύηση σημαίνει ότι θα διατηρήσουνε τι ποιότητα που είχανε μέχρι τώρα

• Like 2
Δημοσ.

συγνωμη κυριες και κυριοι μα ετσι οπως το διαβασα στον τιλτο νομιζα οτι θα εχουν καλητερες τιμες με βαση της σημερινες οχι πριν απο 10 χρονια που οι ssd  ηταν προερετικοι  για ενα pc συστημα και οχι (ψυχοαναγκαστικη) που ειναι σημερα τελος παντων 

( μονο στα ονειρα σου φιλε ξερω ξερω τι θα μου πειτε παραμιλαω μονο μου  😂)

λοιπον καλος ορισατε  ssd  της samsung που ειστε φθηνοτερη σημερα με βαση πριν απο 10 χρονια 

αυτο το παραμυθακι πρεπει καποια στιγμη να σταματησει αιδια κανταντησε 

τιμη εκινησης 60 ευρω 

τιμη μετα απο 2 χρονια 30 ευρω 

τιμη με 45% εκτπωση απο 60 ευρω 35 

αντε χεσε μας 😂 εμποριο λεει 

( και για οσους δεν εχουν τι να κανουν κραξτε ελευθερα ) 

Δημοσ.
21 ώρες πριν, NickTheGreek99 είπε

Δεν έχεις υπόψην σου τους pci-e based και τους sata based μαλλον.. εκτός αν νομίζεις ότι το sata 3 ξαφνικά δίνει 3 gb/s από τους nvme ssd's

Δεν έχεις παρά να διαβάσεις λίγο για να μάθεις. Εγώ δεν έχω όρεξη και χρόνο να σου εξηγήσω. 

Δημοσ.
7 ώρες πριν, NotAliki177 είπε

όλοι πάνω κάτω από τα ίδια εργοστάσια αγοράζουν τα υλικά τους. και δεν υπάρχει διαφορά εκεί...

ποια απόσβεση r&d? τι με νοιάζει εμένα? όταν στην αγορά υπάρχουν κι άλλοι που προσφέρουν τα ίδια (ή και καλύτερα - μχ500), κάτσε εσύ και πούλα rnd.

Το ίδιο εργοστάσιο βγάζει και τα Mi και τα Redmi αλλά και τα Poco... δεν σε βλέπω να παραπονιέσαι για τις διαφορετικές τιμές από την ίδια εταιρία που τα κατασκευάζει...

Το ότι ξαφνικά μας ενοχλεί το κόστος για r&d σε ένα τεχνολογικό forum αλλά ταυτόχρονα θέλουνε οι εταιρίες να εξελίσσουν και να παρουσιάζουν νέες τεχνολογίες, με ξεπερνάει...

οσο για τον mx500 δες προηγούμενο ποστ, δικαίωμα σου να θεωρείς τα 2€ διαφορά μεταξύ τις ίδιας γενιάς δίσκων υπερβολή αντικειμενικά δεν είναι, όταν η crusial βγάλει τον αντικαταστάτη τότε έλα να συγκρίνουμε τις διαφορες στην τιμή... 

15 λεπτά πριν, makhs83 είπε

συγνωμη κυριες και κυριοι μα ετσι οπως το διαβασα στον τιλτο νομιζα οτι θα εχουν καλητερες τιμες με βαση της σημερινες οχι πριν απο 10 χρονια που οι ssd  ηταν προερετικοι  για ενα pc συστημα και οχι (ψυχοαναγκαστικη) που ειναι σημερα τελος παντων 

( μονο στα ονειρα σου φιλε ξερω ξερω τι θα μου πειτε παραμιλαω μονο μου  😂)

λοιπον καλος ορισατε  ssd  της samsung που ειστε φθηνοτερη σημερα με βαση πριν απο 10 χρονια 

αυτο το παραμυθακι πρεπει καποια στιγμη να σταματησει αιδια κανταντησε 

τιμη εκινησης 60 ευρω 

τιμη μετα απο 2 χρονια 30 ευρω 

τιμη με 45% εκτπωση απο 60 ευρω 35 

αντε χεσε μας 😂 εμποριο λεει 

( και για οσους δεν εχουν τι να κανουν κραξτε ελευθερα ) 

Κάτι μπερδεύεις φίλε μου, τα προϊόντα τεχνολογικές δεν είναι ρούχα που έχουν σταθερές τιμές κόστους και μεγάλο κέρδος καταστηματάρχη ώστε να κάνουν εκπτώσεις για να ξεφορτωθούν το στοκ...

Από περιέργεια θα ήθελα να ήξερα πόσοι από εδώ μέσα πιστεύουν ότι πχ μια “μηχανή” που φτιάχνει οθόνες, δεν μπορεί σήμερα να την ρυθμίσεις να βγάζει lcd 6.1 720p, αύριο lcd 6,7 1080p και μεθαύριο άμα γουστάρεις βγάζεις και panel amoled? Αν πιστεύεται κάτι τέτοιο, χαραμίζεστε στο insomnia, ξεκινήστε από την intel και βοηθήστε την να λύσει το πρόβλημα που έχουν τα εργοστάσια της με τα 14nm!!! Αναρωτιέμαι πόσοι ξέρουν ότι όσο προχωράει η παραγωγή τόσο η φύρα ελαχιστοποιείται και για αυτό φθηναίνουν τα προϊόντα...

Δημοσ.
20 λεπτά πριν, AtiX είπε

Το ίδιο εργοστάσιο βγάζει και τα Mi και τα Redmi αλλά και τα Poco... δεν σε βλέπω να παραπονιέσαι για τις διαφορετικές τιμές από την ίδια εταιρία που τα κατασκευάζει...

Το ότι ξαφνικά μας ενοχλεί το κόστος για r&d σε ένα τεχνολογικό forum αλλά ταυτόχρονα θέλουνε οι εταιρίες να εξελίσσουν και να παρουσιάζουν νέες τεχνολογίες, με ξεπερνάει...

οσο για τον mx500 δες προηγούμενο ποστ, δικαίωμα σου να θεωρείς τα 2€ διαφορά μεταξύ τις ίδιας γενιάς δίσκων υπερβολή αντικειμενικά δεν είναι, όταν η crusial βγάλει τον αντικαταστάτη τότε έλα να συγκρίνουμε τις διαφορες στην τιμή... 

Κάτι μπερδεύεις φίλε μου, τα προϊόντα τεχνολογικές δεν είναι ρούχα που έχουν σταθερές τιμές κόστους και μεγάλο κέρδος καταστηματάρχη ώστε να κάνουν εκπτώσεις για να ξεφορτωθούν το στοκ...

Από περιέργεια θα ήθελα να ήξερα πόσοι από εδώ μέσα πιστεύουν ότι πχ μια “μηχανή” που φτιάχνει οθόνες, δεν μπορεί σήμερα να την ρυθμίσεις να βγάζει lcd 6.1 720p, αύριο lcd 6,7 1080p και μεθαύριο άμα γουστάρεις βγάζεις και panel amoled? Αν πιστεύεται κάτι τέτοιο, χαραμίζεστε στο insomnia, ξεκινήστε από την intel και βοηθήστε την να λύσει το πρόβλημα που έχουν τα εργοστάσια της με τα 14nm!!! Αναρωτιέμαι πόσοι ξέρουν ότι όσο προχωράει η παραγωγή τόσο η φύρα ελαχιστοποιείται και για αυτό φθηναίνουν τα προϊόντα...

δεν με ενδιαφερουν η σατιστικες  και το μαρκετιν εκει τα εχει περδεψη και εσει, αυτα μας φερανε σε τετιου τυπου  ποστ τυπου φθηνοτερα απλα δεν ειναι φθηνοτερα ειναι πολυ καλες και προσιτες τιμη με βαση το σημερα και εγω σχολιασα το ποστ οτι λενε οπως τους βολευει τι με ενδιαφερει,  τι σχεση εχουν οι τιμες πριν απο 10 χρονια ζουυμε στο σημερα με βαση πριν απο 10 χρονια ο κοσμο ειχε και δουλειες τελος παντων τα ποστ ειναι να λεει ο κοσμο αυτο που βλεπει και ασθανεται, και αυτο με της παραθεσης εχει γινει κουραστικο δεν μπωρει κανεις να πει αυτο που θελει καποιος θα βγει και θα τον ακυρωσει και κουβεντα να γινεται και πιστεψε με

δεν ενδιαφερει κανεναν ποσο ενα ποστ ειναι ακυρω η παραπληροφορηση για να ενγκριθει απο τον εγκαστοτε φιλο συνφορητη απλα το προσπερνας ευχαριστω 

Δημοσ.
22 λεπτά πριν, makhs83 είπε

δεν με ενδιαφερουν η σατιστικες  και το μαρκετιν εκει τα εχει περδεψη και εσει, αυτα μας φερανε σε τετιου τυπου  ποστ τυπου φθηνοτερα απλα δεν ειναι φθηνοτερα ειναι πολυ καλες και προσιτες τιμη με βαση το σημερα και εγω σχολιασα το ποστ οτι λενε οπως τους βολευει τι με ενδιαφερει,  τι σχεση εχουν οι τιμες πριν απο 10 χρονια ζουυμε στο σημερα με βαση πριν απο 10 χρονια ο κοσμο ειχε και δουλειες τελος παντων τα ποστ ειναι να λεει ο κοσμο αυτο που βλεπει και ασθανεται, και αυτο με της παραθεσης εχει γινει κουραστικο δεν μπωρει κανεις να πει αυτο που θελει καποιος θα βγει και θα τον ακυρωσει και κουβεντα να γινεται και πιστεψε με

δεν ενδιαφερει κανεναν ποσο ενα ποστ ειναι ακυρω η παραπληροφορηση για να ενγκριθει απο τον εγκαστοτε φιλο συνφορητη απλα το προσπερνας ευχαριστω 

Μας έβγαλες τα μάτια φίλε με την ορθογραφία και το (ανύπαρκτο) συντακτικό σου.

Και μετά παραπονιέσαι που δεν σε καταλαβαίνουν. Εδώ το μήνυμά σου θέλει αποκρυπτογράφηση.

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, RTW4ever είπε

Μας έβγαλες τα μάτια φίλε με την ορθογραφία και το (ανύπαρκτο) συντακτικό σου.

Και μετά παραπονιέσαι που δεν σε καταλαβαίνουν. Εδώ το μήνυμά σου θέλει αποκρυπτογράφηση.

μην ασχολησε απλο ειναι δεν εχει κατι καλητερο να κανεις εσει γκομενα εχει το πληκτρολογιο 

Δημοσ.

O ελεφαντας στο δωματιο ειναι οτι οι ssd ειναι πλεον τοσα χρονια στην κυκλοφορια που θα επρεπε οι τιμες τους να ειναι οσο ηταν των hdd πριν 10 χρονια,οταν ειχαν αρχισει να πουλανε οι ssd πιο μαζικα.

Απλα αρμεγμα γινεται απο τις εταιριες,μεχρι να βγει καμια νεα τεχνολογια αποθηκευσης και να βαλουν τοτε τους ssd σε τιμες hdd και να αρχισουν το αρμεγμα στο νεο φορματ. Oπως δηλαδη γινεται τωρα με τους hdd.

Τι,οχι?Δεν θα γινει ετσι?Θα γινει,και οταν γινει ας μας πουν αυτοι που υπερασπιζονται τωρα τα 42ε για 256gb πως ετσι μαγικα θα καταφερουν οι εταιριες να τους πουλανε στη μιση τιμη.Γιατι οποιος παρακολουθει τεχνολογια ξερει οτι ετσι γινεται.

Τελος,οποιος επιμενει οτι τα εξαρτηματα ενος hdd ειναι ιδιου κοστους υλικων με ενος ssd..μαλλον δεν εχει ανοιξει ποτε κανεναν απο τους 2 να δει τι εχουν μεσα. Δεν ειναι χρυσαφι το υλικο αποθηκευσης ενος ssd.Το κοστος r&d ειναι υπαρκτο αλλα το χρησιμοποιουν σαν δικαιολογια για να συνεχιζεται το αρμεγμα.

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, azuli είπε

O ελεφαντας στο δωματιο ειναι οτι οι ssd ειναι πλεον τοσα χρονια στην κυκλοφορια που θα επρεπε οι τιμες τους να ειναι οσο ηταν των hdd πριν 10 χρονια,οταν ειχαν αρχισει να πουλανε οι ssd πιο μαζικα.

Απλα αρμεγμα γινεται απο τις εταιριες,μεχρι να βγει καμια νεα τεχνολογια αποθηκευσης και να βαλουν τοτε τους ssd σε τιμες hdd και να αρχισουν το αρμεγμα στο νεο φορματ. Oπως δηλαδη γινεται τωρα με τους hdd.

Τι,οχι?Δεν θα γινει ετσι?Θα γινει,και οταν γινει ας μας πουν αυτοι που υπερασπιζονται τωρα τα 42ε για 256gb πως ετσι μαγικα θα καταφερουν οι εταιριες να τους πουλανε στη μιση τιμη.Γιατι οποιος παρακολουθει τεχνολογια ξερει οτι ετσι γινεται.

Τελος,οποιος επιμενει οτι τα εξαρτηματα ενος hdd ειναι ιδιου κοστους υλικων με ενος ssd..μαλλον δεν εχει ανοιξει ποτε κανεναν απο τους 2 να δει τι εχουν μεσα. Δεν ειναι χρυσαφι το υλικο αποθηκευσης ενος ssd.Το κοστος r&d ειναι υπαρκτο αλλα το χρησιμοποιουν σαν δικαιολογια για να συνεχιζεται το αρμεγμα.

Για πες εσυ που γνωρίζεις, πόσα χρόνια (δεκαετίες λέω εγώ) πήρε για να δεις μηχανικούς δίσκους σε τιμές χώμα όπως υποστηρίζεις? Πότε κατάφεραν να πέσουν οι τιμές κάτω από τα 70€ στα 1tb/7200/16mb/2.5”? Γιατί ξεχνάμε ότι στους μηχανικούς δίσκους ανά δυο-τρία χρόνια στην ίδια τιμή αγόραζες διπλάσια χωρητικότητα, μήπως και τώρα γίνεται το ίδιο και μάλιστα σε λιγότερο χρόνο? Θες να εκτεθείς λίγο παραπάνω? Αν ναι συνέχισε...

ΥΓ: τα ίδια ακριβώς εξαρτήματα είχαν και οι 3.5” και οι 2,5” μηχανικοί δίσκοι, πως εξηγείς την διαφορά στις τιμές που είχαν?

• Confused 1
Δημοσ.

αν δεν καταλαβαινεις αυτα που γραφω οκ!

αν δεν τα δεχεσαι παλι οκ!

αν τα καταλαβαινεις αλλα δεν θελεις παλι να τα δεχθεις γιατι θες να υποστηριξεις αυτα που ειπες τριτο οκ!

τις καρδιες μας θα χαλασουμε?!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...