Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Για όσους μπερδεύονται, sata και nvme (Σε PCIe bus) είναι τα πρωτόκολλα επικοινωνίας. Το φυσικό format είναι 2.5 inch η m.2.

Δηλαδή μπορείς να βρεις sata “δίσκο” σε μορφή 2.5 ιντσών αλλά και m.2

Απο όσο γνωρίζω δεν υπάρχει το αντίστροφο. Nvme σε 2.5 inch

Και συμφωνώ πως δεν αξίζει να πάρεις sata όταν είναι στα ίδια λεφτά με nvme. Βέβαια παίζει ρόλο και η χρήση του καθενός. Εγώ που ήθελα να στήσω nas με ssd  (ναι είναι λίγο ανωμαλία) αναγκαστικά πήρα 2.5 inch sata.

• Like 1
  • Thanks 2
  • Απαντ. 65
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
1 ώρα πριν, RTW4ever είπε

Πανάκριβοι είναι για τη σημερινή εποχή, όχι δελεαστικοί. Σε σύγκριση με ανταγωνιστές πάντα.

Είναι TLC ή QLC; Το άρθρο είναι πολύ φτωχό, δεν δίνει τεχνικές πληροφορίες, ούτε controller ούτε τίποτα. 

αυτο ειναι το πιο σημαντικο σημειο, ειναι tlc, η σειρα 870 qvo ειναι qlc

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Oι προδιαγραφές (παρακάτω) για να μιλάμε επί της ουσίας. Είναι με DRAM , controller in house, chip μνήμης TLC V-nand και enduarance όσο γράφει. Μάλλον όχι θεαματική αναβάθμιση σε σχέση με EVO 860. Oπότε είναι θέμα τιμής.

Δείτε και μια σωστή ανάλυση https://www.anandtech.com/show/16433/samsung-introduces-870-evo-sata-ssds

Samsung 870 EVO Specifications

Interface SATA 6Gbps
Form Factor 2.5-inch
Storage Memory Samsung V-NAND 3-bit MLC (TLC)
Controller Samsung MKX Controller
DRAM
  • 4GB LPDDR4 (4TB)
  • 2GB LPDDR4 (2TB)
  • 1GB LPDDR4 (1TB)
  • 512MB LPDDR4 (250/500GB)
Capacity 4TB, 2TB, 1TB, 500GB, 250GB
Sequential Read/Write Speed Up to 560/530 MB/s
Random Read/Write Speed Random Read 98K, Write 88K IOPS
Management Software Samsung Magician
Total Bytes Written
  • 2,400TBW (4TB)
  • 1,200TBW (2TB)
  • 600TBW (1TB)
  • 300TBW (500GB)
  • 150TBW (250GB)
Warranty Five-year Limited Warrant
Επεξ/σία από kalmik
  • Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, soconium είπε

Για όσους μπερδεύονται, sata και nvme (Σε PCIe bus) είναι τα πρωτόκολλα επικοινωνίας. Το φυσικό format είναι 2.5 inch η m.2.

Δηλαδή μπορείς να βρεις sata “δίσκο” σε μορφή 2.5 ιντσών αλλά και m.2

Απο όσο γνωρίζω δεν υπάρχει το αντίστροφο. Nvme σε 2.5 inch

Και συμφωνώ πως δεν αξίζει να πάρεις sata όταν είναι στα ίδια λεφτά με nvme. Βέβαια παίζει ρόλο και η χρήση του καθενός. Εγώ που ήθελα να στήσω nas με ssd  (ναι είναι λίγο ανωμαλία) αναγκαστικά πήρα 2.5 inch sata.

νομίζω έτσι όπως τα έγραψες μπέρδεψες περισσότερο αυτούς που είχαν μπερδευτεί πριν παρά τους βοήθησες :)))

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 hours ago, AtiX said:

Τα 250gb 42€ δεν μου φαίνεται και τόσο ακριβό... Αν βγάλεις και το ΦΠΑ, το 33 μαζί με το κέρδος του καταστήματος και της εταιρίας, μου φαίνεται φυσιολογικό...

ΥΓ1: τι σχέση έχουν τα εξαρτήματα και αν είναι πολλά ή λίγα με την τιμή ενός προϊόντος?

ΥΓ2: πόσες δεκαετίες πιστεύεις ότι υπάρχει η παρούσα τεχνολογία στους ssd? 

α) ειναι

β) δεν εχουν?

υ) πολλα χρονια πλεον

Επεξ/σία από azuli
Δημοσ.
10 ώρες πριν, NotAliki177 είπε

Απλά μας κοροϊδεύουν μες στα μούτρα μας.

To Sata3 έχει κάποια limits που τα έχουν χτυπήσει εδώ και χρόνια τα SSDs. Ήδη δλδ είναι σε καλό σημείο.

Το 38% random read στις ήδη καλές random read του 860 evo είναι απλά κοροιδία. Αν κάποιος είναι επαγγελματίας και θέλει το random speed ΑΠΛΑ ΘΑ ΠΑΕΙ ΣΕ NVME.

Μαρκετινιστικα κόλπα, howeva, καλως να μας έρθει (για να πάρουμε τον 860 1tb πιο φθηνα) 

Το 560 κ 530 που αναφερεται σε read & write το'χουν και αλλοι ssd το ιδιο αξιοπιστοι και με λιγοτερα χρηματα , οπως λες και'συ πολυ σωστα ''κοροιδια'' , ειναι πολυ καλος για οσους θελουν να λενε οτι πηραν samsung.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 hours ago, AtiX said:

Μου κάνει εντύπωση να λέμε ότι είναι ακριβά τα 250gb ssd με 42€, όταν ο επεξεργαστής με την μητρική θα κοστίσει 400-500€ ή όταν η κάρτα γραφικών θα κοστίσει κανένα 700€ για ένα μηχάνημα για gaming... δεν ξέρω εντέλει τι είναι ακριβό και τι φθηνό...

Φίλε μου για να πας στον 870 της Samsung δεν θα πας σε nvme άλλης εταιρίας πάρα μόνο στον αντίστοιχο της sam, δεν σε νοιάζουν ποσό κάνουν οι άλλες εταιρίες... 

Βασικα το ειπες μονος σου, ''δεν ξέρω εντέλει τι είναι ακριβό και τι φθηνό''

Ειναι δυνατον να λεμε το 2021 οτι 250gb με 42 ευρω ειναι καλη τιμη??!Θα τρελαθουμε..

Επισης ο μεσος χρηστης δεν φτιαχνει pc με 4000 ευρω,ισως ο ενας στους 100.

Επεξ/σία από azuli
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
57 λεπτά πριν, azuli είπε

α) ειναι

β) δεν εχουν?

υ) πολλα χρονια πλεον

β) πρώτα έχει σχέση το κόστος των υλικών και μετά το πλήθος τους...

γ?) οπότε το αρχικό σου “πολλές δεκαετίες” για την απόσβεση του κόστους r&d πάει περίπατο? Ρωτάω φίλε μου, γιατί και το 3 χρόνια, πολλά μπορεί να θεωρηθούν για ένα κινητό πχ αλλά όχι για να κανείς απόσβεση μιας νέας τεχνολογίας...

50 λεπτά πριν, azuli είπε

Βασικα το ειπες μονος σου, ''δεν ξέρω εντέλει τι είναι ακριβό και τι φθηνό''

Ειναι δυνατον να λεμε το 2021 οτι 250gb με 42 ευρω ειναι καλη τιμη??!Θα τρελαθουμε..

Επισης ο μεσος χρηστης δεν φτιαχνει pc με 4000 ευρω,ισως ο ενας στους 100.

α) ρητορικό προς ειρωνικό ήταν, γιατί σε συνδυασμό του:

β) δεν έχω καταλάβει πχ αν ήταν 35€ θα το θεωρούσες φυσιολογική τιμή?

και

γ) όταν το κόστος του δίσκου είναι μικρότερο από το 1/10 του συνόλου ενός υπολογιστή, ναι είναι καλή τιμή... επίσης εσύ μίλησες για gaming pc και αν πάρω τα γραμμένα σου κυριολεκτικά εσύ φαίνεται να μην ξέρεις από τιμές μιας και λες για pc 4000€ που δεν βγαίνει από τις τιμές που γράφω εγώ...

οπότε φίλε μου, εγώ μπορώ να καταλάβω τις υπερβολές που γράφεις για να αποδείξεις ότι η αρχική τιμή ενός Samsung δίσκου ssd 250gb, στα 42€ από ένα κατάστημα στην Ελλάδα είναι ακριβή... αυτό δεν παύει όμως να είναι υπερβολές και όχι επιχειρήματα... 

Επεξ/σία από AtiX
  • Like 1
  • Confused 2
Δημοσ.
19 λεπτά πριν, AtiX είπε

β) πρώτα έχει σχέση το κόστος των υλικών και μετά το πλήθος τους...

γ?) οπότε το αρχικό σου “πολλές δεκαετίες” για την απόσβεση του κόστους r&d πάει περίπατο? Ρωτάω φίλε μου, γιατί και το 3 χρόνια, πολλά μπορεί να θεωρηθούν για ένα κινητό πχ αλλά όχι για να κανείς απόσβεση μιας νέας τεχνολογίας...

α) ρητορικό προς ειρωνικό ήταν, γιατί σε συνδυασμό του:

β) δεν έχω καταλάβει πχ αν ήταν 35€ θα το θεωρούσες φυσιολογική τιμή?

και

γ) όταν το κόστος του δίσκου είναι μικρότερο από το 1/10 του συνόλου ενός υπολογιστή, ναι είναι καλή τιμή... επίσης εσύ μίλησες για gaming pc και αν πάρω τα γραμμένα σου κυριολεκτικά εσύ φαίνεται να μην ξέρεις από τιμές μιας και λες για pc 4000€ που δεν βγαίνει από τις τιμές που γράφω εγώ...

οπότε φίλε μου, εγώ μπορώ να καταλάβω τις υπερβολές που γράφεις για να αποδείξεις ότι η αρχική τιμή ενός Samsung δίσκου ssd 250gb, στα 42€ από ένα κατάστημα στην Ελλάδα είναι ακριβή... αυτό δεν παύει όμως να είναι υπερβολές και όχι επιχειρήματα... 

Τι υπερβολές ότι γράφει αναφέρεις; Είναι πανάκριβος λέμε, εσύ δεν θες να το καταλάβεις. Για να στο πω αλλιώς, έπρεπε τα 500 GB να κοστίζουν πλέον 42 €. Δεν κοιτάμε αποκλειστικά την τιμή των 42 που είναι σχετικά χαμηλή, κοιτάμε τι αγοράζεις με αυτά.

Άριστος ανταγωνιστής του Samsung, 500άρης στα 52 ευρώ, μπας και καταλάβεις:

https://www.skroutz.gr/s/13785263/Crucial-MX500-500GB.html

• Thanks 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, RTW4ever είπε

Τι υπερβολές ότι γράφει αναφέρεις; Είναι πανάκριβος λέμε, εσύ δεν θες να το καταλάβεις. Για να στο πω αλλιώς, έπρεπε τα 500 GB να κοστίζουν πλέον 42 €. Δεν κοιτάμε αποκλειστικά την τιμή των 42 που είναι σχετικά χαμηλή, κοιτάμε τι αγοράζεις με αυτά.

Άριστος ανταγωνιστής του Samsung, 500άρης στα 52 ευρώ, μπας και καταλάβεις:

https://www.skroutz.gr/s/13785263/Crucial-MX500-500GB.html

Δυο πράγματα φίλε μου για σκέψη...

α) ο 860 250gb, δηλ το προηγούμενο μοντέλο, σήμερα κοστίζει 37€, ο δίσκος είναι ουσιαστικά 2 ή 3 χρόνια στην αγορά και σε δεκάδες καταστήματα σε αντίθεση με τον 870 250gb που δεν έχει κυκλοφορήσει καλά καλά και υπάρχει σε ένα μόνο κατάστημα, αν αυτά τα 5€ διαφορά σας φαίνονται τόσο μεγάλη ώστε να το χαρακτηρίσετε πανάκριβο... τότε τι να πω???

β) ο αντίστοιχος mx500 στα 250gb που είναι ίδια γενιά με το 860, κοστίζει 35€ και είναι και αυτός σε δεκάδες καταστήματα... δηλ 2€ φτηνότερος και αν συγκρίνουμε τα 500gb σε αυτά τα δυο μοντέλα, η διαφορά πάει στα 5€... πες μου και εδώ ότι αυτή η διαφορά δικαιολογεί τον χαρακτηρισμό πανάκριβος???

• Like 1
Δημοσ.
7 ώρες πριν, dimitrisk_gr είπε

Οι NVME είναι όντως πολύ πιο γρήγοροι από τους Sata SSD, έχει ένα κάρο benchmarks σε διάφορα forums που το επιβεβαιώνουν αυτό, τώρα αν εσύ θεωρείς πραγματικές συνθήκες μόνο το boot time των windows, το browsing ή το gaming ναι δεν θα δεις ουσιαστική διαφορά. Για έναν επαγγελματία όμως ή άτομο που κάνει γενικά βαριά χρήση του υπολογιστή του είναι η μέρα με την νύχτα. Επίσης σε αυτές τις τιμές που δίνει η Samsung τους 870 μπορείς να βάλες άλλα 5-10€ και να πάρεις κάποιον NVME άλλης εταιρείας όπου θα έχεις καλύτερες επιδόσεις με σχεδόν ίδια λεφτά.

το μαν ειναι αξιοπιστία μετά πανε αλλα πράγματα

ακομη πονάω είχα πάρει ενα adata 2tb nvme μετά προτάσεις εδω που ειναι super duper wow και δεν χρειάζεται αν δώσω ουτε ένα ευρώ παραπάνω κλπ ετσι εδωσα 200 ευρω όλα καλά και ομοφα μεχρι που μετά από 4 μήνες απλά δεν άνοιξε το pc και χτύπησε το controller του δίσκου

1. έχασα δυο μέρες δουλειάς (μεχρι να ξανά στήσω το μηχάνημα όπως ήταν ακριβός)

2. μου γαμηθ....ε ψιχολογια καθώς έχασα μια πολύ σημαντική δουλειά (που ήταν 4 ψιφιου ποσού....)

προφανώς δεν πήρα ξανά adata και τα κώλου τα ενιαμερα τα έσκασα για το 970 evo plus me 340 eyro (140 ευρώ ποιο ακριβά που υποτίθεται ήταν το ίδιο πράγμα)

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
On 23/01/2021 at 12:03, Crash24 said:

... Έρχονται οι Samsung 870 Evo SSD, η επόμενη γενιά στη δημοφιλή σειρά SSD της εταιρείας. ...

εδώ τα ψιλά γράμματα: https://www.samsung.com/semiconductor/minisite/ssd/product/consumer/870evo/

* Warrantied TBW for 870 EVO: 150 TBW for 250 GB model, 300 TBW for 500 GB model, 600 TBW for 1 TB model, 1,200 TBW for 2 TB model and 2,400 TBW for 4 TB model.

* 5-years or TBW, whichever comes first. For more information on the warranty, please find the enclosed warranty statement in the package.

Warranty   MZ-77E250 (250GB)   5 Years or 150 TBW
           MZ-77E500 (500GB)    5 Years or 300 TBW
           MZ-77E1T0 (1,000GB) 5 Years or 600 TBW
           MZ-77E2T0 (2,000GB) 5 Years or 1,200 TBW
           MZ-77E4T0 (4,000GB) 5 Years or 2,400 TBW

δηλαδή όσο και οι 860 EVO.
Να προλάβω να πάρω 860 PRO ΠΡΙΝ εξαφανιστούν ή γίνουν υπερκαραπανάκριβοι.

edit: με πρόλαβε ο kalmik στο 4ο post.

edit 2: merged.

9 hours ago, NotAliki177 said:

42 ευρώ είναι για 250GB ΣΑΤΑ είναι ακριβά. δεν σχολιάζω το 60ε. ...

και που να δεις τα 70.31€ για 256GB. https://www.skroutz.gr/s/13877225/Samsung-860-Pro-256GB.html?from=catspan

9 hours ago, NotAliki177 said:

...250GB απλά δεν φτάνουν για τίποτα. Το minimum requirement σε λίγο καιρό θα είναι 1TB. ...

ευτυχώς που υπάρχουν ακόμα οι κανονικοί δίσκοι και ελπίζω να συνεχίσουν να υπάρχουν. Οι SSD imho είναι ακόμα ακριβοί και ειδικού σκοπού, δεν μπορούν να συναγωνιστούν τους HDD.

Επεξ/σία από eyw
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Βρε βγάλτε τους PCIe Gen4x2 NVMe σε ανάλογες τιμές,για να πούμε για πραγματικά δελεαστικές τιμές,τώρα οι τιμές είναι κάπως νορμάλ και φυσικά εννοείται πως θα είναι φτηνότερες απο τότε που είχαν βγει τα προηγούμενα μοντέλα.

Επεξ/σία από ELMastas
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...