Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 65
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
1 ώρα πριν, mkp είπε

sata ssd εν έτει 2021 άπλα δεν λέει, κυριολεκτικά αρχαία τεχνολογία, τώρα οι περισσότεροι είναι στην φάση που αντικαθιστούν τους sata ssd με nvme.

Ευτυχώς δηλαδή, που οι μητρικές έχουν πάνω NVME slots να τρώνε και οι κότες.

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, peterako είπε

Ευτυχώς δηλαδή, που οι μητρικές έχουν πάνω NVME slots να τρώνε και οι κότες.

Εάν δεν φτάνουν οι 2-3 slots που έχουν οι σημερινές μητρικές, τότε βάζεις M.2 expansion slot που παίρνει 4 nvme ανά pci-e x16

• Like 1
Δημοσ.

Ποιος σας ειπε ρε παιδια οτι οι NVMe ειναι πολυ πιο γρηγοροι?

Οι πωλητες της Samsung και της Sandisk?

Πολυ μικρες διαφορες σε ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ. Μονο αν το ζωδιο του Τοξοτη ευθυγραμμιστει με Αφροδιτη.

Τσαμπα λεφτα δινουν οσοι πλερωνουν NVMe. Αυτη ειναι η αληθεια.

Πεφτετε απο τα συννεφα? Πλερωστε τοτε εσεις.

• Confused 3
Δημοσ.

Καλή κίνηση.

Ίσως λοιπόν να είναι ευκαιρία ορισμένοι μαυραγορίτες σε διάφορα sites που πωλούσαν μεταχειρισμένους SSD σε τιμή ίση με εκείνη που πωλούσαν τους καινούριους τα καταστήματα, να ρίξουν τις τιμές τους.

Δημοσ.
4 hours ago, AtiX said:

Τα 250gb 42€ δεν μου φαίνεται και τόσο ακριβό... Αν βγάλεις και το ΦΠΑ, το 33 μαζί με το κέρδος του καταστήματος και της εταιρίας, μου φαίνεται φυσιολογικό...

ΥΓ1: τι σχέση έχουν τα εξαρτήματα και αν είναι πολλά ή λίγα με την τιμή ενός προϊόντος?

ΥΓ2: πόσες δεκαετίες πιστεύεις ότι υπάρχει η παρούσα τεχνολογία στους ssd? 

42 ευρώ είναι για 250GB ΣΑΤΑ είναι ακριβά. δεν σχολιάζω το 60ε.

Άσε που έτσι όπως έχουν γίνει τα παιχνίδια και οι εφαρμογές (ναι και οι εφαρμογές!) 250GB απλά δεν φτάνουν για τίποτα. Το minimum requirement σε λίγο καιρό θα είναι 1TB.

57 minutes ago, Le Perv said:

Πολυ μικρες διαφορες σε ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ. Μονο αν το ζωδιο του Τοξοτη ευθυγραμμιστει με Αφροδιτη.

Αν η χρήση είναι απλά ένα Chrome έχεις δίκιο. Από κει και πέρα η διαφορά είναι πολύ μεγάλη. Φαντάσου να ασχολείσαι με εικόνα/βίντεο και να έχεις τεράστια αρχεία δουλειάς... NVMe μονόδρομος.

• Like 5
  • Thanks 2
Δημοσ.
50 λεπτά πριν, Le Perv είπε

Οι NVME είναι όντως πολύ πιο γρήγοροι από τους Sata SSD, έχει ένα κάρο benchmarks σε διάφορα forums που το επιβεβαιώνουν αυτό, τώρα αν εσύ θεωρείς πραγματικές συνθήκες μόνο το boot time των windows, το browsing ή το gaming ναι δεν θα δεις ουσιαστική διαφορά. Για έναν επαγγελματία όμως ή άτομο που κάνει γενικά βαριά χρήση του υπολογιστή του είναι η μέρα με την νύχτα. Επίσης σε αυτές τις τιμές που δίνει η Samsung τους 870 μπορείς να βάλες άλλα 5-10€ και να πάρεις κάποιον NVME άλλης εταιρείας όπου θα έχεις καλύτερες επιδόσεις με σχεδόν ίδια λεφτά.

• Like 4
Δημοσ.

Αν καποιος παει απο 860 στο καινουργιο 870 θα δει σε πραγματικες συνθηκες διαφορα; Και ποιες θα ειναι αυτες οι "πραγματικες συνθήκες;" :)

Δημοσ.
1 ώρα πριν, NotAliki177 είπε

42 ευρώ είναι για 250GB ΣΑΤΑ είναι ακριβά. δεν σχολιάζω το 60ε.

Άσε που έτσι όπως έχουν γίνει τα παιχνίδια και οι εφαρμογές (ναι και οι εφαρμογές!) 250GB απλά δεν φτάνουν για τίποτα. Το minimum requirement σε λίγο καιρό θα είναι 1TB.

Μου κάνει εντύπωση να λέμε ότι είναι ακριβά τα 250gb ssd με 42€, όταν ο επεξεργαστής με την μητρική θα κοστίσει 400-500€ ή όταν η κάρτα γραφικών θα κοστίσει κανένα 700€ για ένα μηχάνημα για gaming... δεν ξέρω εντέλει τι είναι ακριβό και τι φθηνό...

56 λεπτά πριν, dimitrisk_gr είπε

Οι NVME είναι όντως πολύ πιο γρήγοροι από τους Sata SSD, έχει ένα κάρο benchmarks σε διάφορα forums που το επιβεβαιώνουν αυτό, τώρα αν εσύ θεωρείς πραγματικές συνθήκες μόνο το boot time των windows, το browsing ή το gaming ναι δεν θα δεις ουσιαστική διαφορά. Για έναν επαγγελματία όμως ή άτομο που κάνει γενικά βαριά χρήση του υπολογιστή του είναι η μέρα με την νύχτα. Επίσης σε αυτές τις τιμές που δίνει η Samsung τους 870 μπορείς να βάλες άλλα 5-10€ και να πάρεις κάποιον NVME άλλης εταιρείας όπου θα έχεις καλύτερες επιδόσεις με σχεδόν ίδια λεφτά.

Φίλε μου για να πας στον 870 της Samsung δεν θα πας σε nvme άλλης εταιρίας πάρα μόνο στον αντίστοιχο της sam, δεν σε νοιάζουν ποσό κάνουν οι άλλες εταιρίες... 

• Like 1
  • Sad 1
  • Super Moderators
Δημοσ.
7 minutes ago, AtiX said:

Μου κάνει εντύπωση να λέμε ότι είναι ακριβά τα 250gb ssd με 42€, όταν ο επεξεργαστής με την μητρική θα κοστίσει 400-500€ ή όταν η κάρτα γραφικών θα κοστίσει κανένα 700€ για ένα μηχάνημα για gaming... δεν ξέρω εντέλει τι είναι ακριβό και τι φθηνό...

Για gaming όμως που λες δεν παίρνεις ουτε για αστείο 250GB SSD μιας και δεν φτάνει ούτε για ζήτω... 😛

• Like 2
Δημοσ.

Πανάκριβοι είναι για τη σημερινή εποχή, όχι δελεαστικοί. Σε σύγκριση με ανταγωνιστές πάντα.

Είναι TLC ή QLC; Το άρθρο είναι πολύ φτωχό, δεν δίνει τεχνικές πληροφορίες, ούτε controller ούτε τίποτα. 

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, Thresh είπε

Για gaming όμως που λες δεν παίρνεις ουτε για αστείο 250GB SSD μιας και δεν φτάνει ούτε για ζήτω... 😛

Χαχαχα έχεις δίκιο... πάντως και τα 130 για 1tb πάλι φυσιολογικό μου φαίνεται...

• Super Moderators
Δημοσ.
Just now, AtiX said:

Χαχαχα έχεις δίκιο... πάντως και τα 130 για 1tb πάλι φυσιολογικό μου φαίνεται...

Πολύ κοντά σε NVME, δεν αξίζουν.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...