Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα κοιτάω να αγοράσω ένα pc για gta rp πουλώντας το παλιό μου (δήθεν παλιό ) 

Χαρακτηριστικά για αυτό που κοιτάω

Ryzen 5 2400g 

Ram 16gb gskill 3000mhz

Mobo : gigabyte b450m s2h

Case : kolink observartory lite mesh

Ssd: kingston 240gb

Psu: corsair cvv550w

Και ήθελα και μια διευκρίνιση μπορώ στο μέλλον να βάλω κάρτα γραφικών στον συγκεκριμένο επεξεργαστή που έχει ενσωματωμένα γραφικά ?

Ο παλιός μου είναι 6 μηνών με τρία χρόνια εγγύηση (όποιος ενδιαφέρεται και η τιμή του είναι στα 350 ευρώ τον έχω και σε αγγελία  )τα εξής χαρακτηριστικά

Ryzen 3 3200g 

Mobo asrock b450m hdv

Ram 8 gb gskill 2400mhz

Ssd 240gb intenso 

Psu 550w

Στον συγκεκριμένο παιζω το gta rp στα 25-30 fps με όλα στα medium 

Θα δω διαφορά με αυτόν που θέλω να φτιάξω ?

9 λεπτά πριν, Δημήτρης123κ είπε

Επεξ/σία από Δημήτρης123κ
  • Απαντ. 42
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ναι φυσικά και μπορείς να βάλεις "επιπλέον" κάρτα γραφικών για ακόμα καλύτερες επιδόσεις. Ακόμα και με τα υπάρχων  χαρακτηριστικά θα μπορείς να παίξεις αρκετά παιχνίδια ,ικανοποιητικά. GTA RP ισως ζορίσει σε περιοχές με πολλα Custom αλλα θα ειναι Playable, ακόμα καλύτερα αν μπορεί να σε βοηθήσει κάποιος με ρυθμίσεις BIOS για ενα boost σε VRAM της "γραφικών" του επεξεργαστή. Καλο θα ηταν επίσης οι RAM να εχουν λίγο υψηλότερα MHz (Tουλάχιστον 3200+)
Επίσης σίγουρα θα χρειαστείς μεγαλύτερη χωρητικότητα, κατα προτίμηση SSD αλλα και πιο οικονομικά εναν απλό σκληρο (HDD)

Επεξ/σία από Low_Prices12
  • Like 2
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Low_Prices12 είπε

Ναι φυσικά και μπορείς να βάλεις "επιπλέον" κάρτα γραφικών για ακόμα καλύτερες επιδόσεις. Ακόμα και με τα υπάρχων  χαρακτηριστικά θα μπορείς να παίξεις αρκετά παιχνίδια ,ικανοποιητικά. GTA RP ισως ζορίσει σε περιοχές με πολλα Custom αλλα θα ειναι Playable, ακόμα καλύτερα αν μπορεί να σε βοηθήσει κάποιος με ρυθμίσεις BIOS για ενα boost σε VRAM της "γραφικών" του επεξεργαστή. Καλο θα ηταν επίσης οι RAM να εχουν λίγο υψηλότερα MHz. Tουλάχιστον 3200+

Χωρίς την κάρτα γραφικών θα μπορώ τώρα να παίζω ? Ξέρω γω 40-45 fps χωρίς να πέφτουν τα γραφικά ?

Δημοσ.

Θα μπορείς να παίξεις ναι αλλά για τα  FPS drops (να πεφτουν γραφικά) δεν μπορει να σου εγγυηθεί καποιος γιατί το RP είναι τροποποιημένο GTA οποτε είναι σε πολλά σημεία "βαρυ"

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έχω την εντύπωση πως μόνο για τo GTA με μια 1030 σε αυτά τα χρήματα θα είσαι κομπλέ. Δες βίντεο με επιδόσεις στο YouTube...

Επεξ/σία από nickol-us
Δημοσ.
1 ώρα πριν, nickol-us είπε

Έχω την εντύπωση πως μόνο για τo GTA με μια 1030 σε αυτά τα χρήματα θα είσαι κομπλέ. Δες βίντεο με επιδόσεις στο YouTube...

Σας ευχαριστώ πάρα πολύ 

Δημοσ.

Αυτό που κοιτάς φίλε μου δεν είναι αναβάθμιση, να πας σε παλιότερο cpu πρώτη γενιά ryzen για λίγο καλύτερες επιδόσεις. Στα ίδια θα είσαι ουσιαστικά. Αναβάθμιση θα ήταν ένας 4350g και πάνω με ενσωματωμένα.

Και σίγουρα μην βάλεις την 1030 πάνω σε κανέναν από τους δύο, γιατί τα γραφικά τους είναι ήδη παρόμοια και άρα τσάμπα πλήρωσες τα ενσωματωμένα. Η 1030 αξίζει για να συνδυαστεί με ένα πολύ δυνατότερο cpu χωρίς γραφικά, όπως ο i3 10100f για entry gaming μέχρι να πάρεις δυνατότερη κάρτα.

Αν θέλεις να αλλάξεις κάτι άμεσα, άλλαξε την ραμ που δεν κάνει για το σύστημα που έχεις και εκεί θα δεις και μια μικρή διαφορά με μικρό κόστος. Πούλα το 8gb αργής ραμ (αν είναι ένα στικάκι σε κόβει ακόμα χειρότερα) και πάρε 2x8 gb στα 3200. Θα το κρατήσεις και όταν κάνεις ουσιαστική αναβάθμιση.

• Like 4
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ναι αλλά η συγκεκριμένη κάρτα δεν είναι πολύ μικρή στην ουσία και ο επεξεργαστής έχει 2gb (σαν ενσωματωμένα) 

28 λεπτά πριν, raul7 είπε

Αυτό που κοιτάς φίλε μου δεν είναι αναβάθμιση, να πας σε παλιότερο cpu πρώτη γενιά ryzen για λίγο καλύτερες επιδόσεις. Στα ίδια θα είσαι ουσιαστικά. Αναβάθμιση θα ήταν ένας 4350g και πάνω με ενσωματωμένα.

Και σίγουρα μην βάλεις την 1030 πάνω σε κανέναν από τους δύο, γιατί τα γραφικά τους είναι ήδη παρόμοια και άρα τσάμπα πλήρωσες τα ενσωματωμένα. Η 1030 αξίζει για να συνδυαστεί με ένα πολύ δυνατότερο cpu χωρίς γραφικά, όπως ο i3 10100f για entry gaming μέχρι να πάρεις δυνατότερη κάρτα.

Αν θέλεις να αλλάξεις κάτι άμεσα, άλλαξε την ραμ που δεν κάνει για το σύστημα που έχεις και εκεί θα δεις και μια μικρή διαφορά με μικρό κόστος. Πούλα το 8gb αργής ραμ (αν είναι ένα στικάκι σε κόβει ακόμα χειρότερα) και πάρε 2x8 gb στα 3200. Θα το κρατήσεις και όταν κάνεις ουσιαστική αναβάθμιση.

Αν πάρω ένα 2600x είναι καλύτερος ?

Επεξ/σία από Δημήτρης123κ
Δημοσ.

Η 1030 είναι μικρή κάρτα, και το επίπεδο της είναι πολύ κοντά στα ενσωματωμένα του επεξεργαστή σου. Αν την βάλεις είτε στον 2400g είτε στον 3200g πάει χαμένη. Δεν δίνεις 80€ για να ελευθερωθούν 2 gb ram και παράλληλα να ακυρώσεις τα λεφτά που έδωσες για τον 3200g.

Ο λόγος που πληρώνεις παραπάνω τον 3200g από τον δυνατότερο 2600 ίδιας γενιάς είναι επειδή κουβαλάει πάνω του μια 1030 ας το πούμε. Σαν επεξεργαστής είναι σχετικά αδύναμος όμως. Και θα δώσεις αλλά 80€ για να βάλεις άλλη μια ίδια κάρτα από πάνω και θα έχεις πληρώσει τόσα λεφτά για να είσαι στα ίδια. Ούτε έχει νόημα τώρα να βάλεις 2600 με μια 1030, πολύ μικρές διαφορές θα έχεις πάλι γιατί σε γραφικά θα είσαι στα ίδια.

Ψάξε στο google 3200g vs 1030 σε γραφικά. Και δες μετά και χωρίς να βάλεις κάρτα, τι διαφορά κάνουν 2 στικάκια γρήγορης ραμ σε σχέση με αυτή που έχεις πάνω στον 3200g.

Για μένα άλλαξε πρώτα τη ραμ που πρέπει να το κάνεις ούτως ή άλλως και με αυτό το cpu και με το επόμενο, και κάνε υπομονή να επανέλθουν οι τιμές σε φυσιολογικά επίπεδα για να πάρεις μαζί cpu και gpu, ακόμη και μεταχειρισμένα.

Ή τουλάχιστον να βάλεις πρώτα κάρτα τύπου 1650 και πάνω που θα σου κάνει όντως διαφορά, και στη συνέχεια βάζεις και έναν ryzen 2600x ή 3100 και έχεις κάνει αναβάθμιση.

• Like 1
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, Δημήτρης123κ είπε

Επειδή αυτό το pc που εχω το rp το σηκώνει στα 25-30 fps

Οπότε θα πας σε χειρότερο?

1) Σε πρώτο στάδιο θα αγοράσεις 2χ8=16GB /3200 RAM και θα δεις σημαντική ώθηση.

2) Σε επόμενο στάδιο θα αγοράσεις και μια κάρτα γραφικών και θα λύσεις το πρόβλημα σου.

• Like 1
Δημοσ.
8 ώρες πριν, Δημήτρης123κ είπε

Κοιτούσα για r5 γιατί έχει τα Vega 11 και έχει 8 threads

Μην κοιτάς μόνο τα στατιστικά, ή τουλάχιστον μην κοιτάς επιλεκτικά στατιστικά.  Ο 2400g πχ έχει 4c/8t αλλά είναι πρώτη γενιά αρχιτεκτονικής zen. Ο 3200g έχει 4c/4t αλλά είναι ανανεωμένης αρχιτεκτονικής zen+.

Το πιο χρήσιμο και ουσιαστικό στατιστικό που μπορείς να δεις, είναι τα πραγματικά fps που βγάζουν στα παιχνίδια, που είναι και η χρήση που θα κάνεις. Δες λοιπόν video που παίζουν τα ίδια παιχνίδια στις ίδιες ρυθμίσεις δίπλα δίπλα, και αποφάσισε αν αξίζει να αναβαθμίσεις.

https://www.youtube.com/watch?v=GFM7m3FF5Zc

εδώ έχει και gtav

https://www.youtube.com/watch?v=Vjdftetcyng

Εδώ η διαφορά μεταξύ μονής ram πχ 1x16 και διπλής ραμ 2x8. Έχει και το gtav μέσα.

https://www.youtube.com/watch?v=DJtFCPwEsGQ

Και τέλος πως επηρεάζουν οι ταχύτητες ραμ τον παρόμοιας τεχνολογίας 3400g (φυσικά 2x8, μονή ραμ δεν βάζει κανείς σε ryzen)

https://www.youtube.com/watch?v=x_1nJxpeaMk

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...