qrstuv Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2021 Share Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2021 Από ένα γρήγορο ψάξιμο είδα ότι από εποχή Mavericks ως σήμερα (Big Sur) υπάρχει ένα θέμα στο Preview των Mac (iMac, Macbook): δεν κάνουν μεγέθυνση μια φωτογραφία στο 100% actual size αλλά 2 κλικ zoom in παραπάνω από το κανονικό. Και το θέμα είναι ότι κάνω επεξεργασία RAW αρχεία από διάφορες κάμερες με διάφορους φακούς στο ACR και όταν τελειώσω δεν μπορώ να τις δω με ακρίβεια στο 100% τις φωτο. Χρειάζεται να κάνω 2 κλικ zoom out.. Έχει παρατηρήσει κανείς το ίδιο πράγμα; Και ποιο άλλο καλό τρόπο προτείνεται για view των φωτογραφιών; πχ Lightroom Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Illuvatar1981 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2021 Share Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2021 Αν έχεις Mac με Retina display, τότε δεν είναι θέμα του Preview αλλά θέμα των pixels/inch ο οποίος είναι μαγαλύτερος σε σχέση με τα παλαιότερα μοντέλα Mac. Οπότε πρέπει να αλλάξεις την κλίμακα μέσα από τις προτιμήσεις συστήματος. Βέβαια δεν θα έλεγα ότι αυτό είναι η λύση σε αυτό που ζητάς. Μπορείς όμως να δημιουργήσεις ένα folder action στον Automator, όπου μπορείς, στέλνοντας ή αποθηκεύοντας απ' ευθείας τις φωτογραφίες σου σε αυτόν τον φάκελο, αυτόματα να αλλάζει η κλίμακά τους στο 100%. Αυτό θα σε βγάλει από τον κόπο, να κάθεσαι και να αλλάζεις την κλίμακα σε κάθε μια φωτογραφία ξεχωριστά κάθε φορά. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
qrstuv Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2021 Μέλος Share Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2021 Με Retina είμαι. Το δοκίμασα με Folder Action και με το Application. Αυτό που κάνει δεν είναι πολύ αποτελεσματικό.. Το μόνο σχετικό που βρήκα στον Automator είναι το Photos > Scale Images, αυτό είναι ίδιο με το Resize & Save των φωτογραφιών που έχω και Actions στο Photoshop και το κάνει με καλό Resample. Διαφορετικά αποτελέσματα με Photoshop και με Automator ή το Preview, στη δεύτερη περίπτωση δεν βλέπονται. Άκυρο το Preview, δεν κάνει άνοιγμα των φωτος στις κανονικές τους διαστάσεις. Αυτό το επιβεβαίωσα με μικρές φωτoς για παράδειγμα 640px, τις ανοίγει σεχδόν διπλάσιες. Το Photos τις δείχνει κανονικά, κανονικό 100% scale. Ευχαριστώ για την απάντηση, πιστεύω θα βρεθεί άκρη. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Illuvatar1981 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2021 Share Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) Μήπως θα βόλευε το Bridge της Adobe; Μπορεί να το έχεις δοκιμάσει κι αυτό, δεν ξέρω. Μια ιδέα λέω. Επίσης, ρίξε μια ματιά στο XnView MP Επεξ/σία 25 Ιανουαρίου 2021 από Illuvatar1981 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
qrstuv Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2021 Μέλος Share Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2021 Και τα 2 χειρίζονται σωστά τις φωτογραφίες, ως προς το preview τους στο 100%. Με μια αρνητική διαφορά το Bridge χρησιμοποιεί έναν τετραγωνισμένο φακό για 100% ζουμ ενώ το XnView MP το κάνει κανονικά. Τουλάχιστον το Adobe Bridge 2021 ή μπορεί να μη το βρήκα εγώ ακόμη. Πράγμα που δεν το κάνει τόσο πρακτικό (το Bridge). Και τις Resized photos που έκανα από Automator τις εμφανίζει σωστά το XnView MP. Φαίνεται λίγο στα screenshots. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Illuvatar1981 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2021 Share Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2021 Στο Bridge, μπορείς να ανοίξεις τις φωτογραφίες στο Camera Raw. Ο πιο σύντομος τρόπος είναι κλικ επάνω σε μία ή περισσότερες φωτογραφίες και πατάς τον συνδυασμό πλήκτρων cmd(⌘)+R. Μετά μπορείς να το πας στο 100% είτε κάνοντας δεξί κλικ > Zoom To > 100% είτε να το επιλέξεις από την αριστερή κάτω γωνία από την drop down list. Δες ένα παράδειγμα. Νομίζω αυτό είναι που ψάχνεις στο Bridge. Πρακτικά δεν ξέρω εάν σε βολεύει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
qrstuv Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2021 Μέλος Share Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) Όλη την μέρα στο ACR είμαι, κάνω editing Raw φωτογραφίες, και αυτό κάνει σωστό scaling εννοείται. Το γνωρίζω. Πρακτικά έψαχνα έναν τελείως απλοποιημένο τρόπο να μπορώ να ανοίγω 4-5 φωτός πατώντας διπλό κλικ, αφού τελειώσω το editing, τελείως απλοποιημένα και ξεκούραστα, όπως στο Preview, κοιτάζοντας thumbnails, αλλά δυστυχώς δεν κάνει. Μόνο το Photos όμως αυτό πάει στο iCloud κτλ. Ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια. Το XnView MP και το Adobe Bridge βολεύουν μια χαρά. Με αφορμή το Bridge, να ρωτήσω, μπορεί να ανοίξει Raw αρχεία χωρίς το Photoshop; Νομίζω όχι αν νομίζω σωστά.. Είμαι στην 7ήμερη δοκιμαστική με Adobe Creative Cloud για αυτό. Επεξ/σία 25 Ιανουαρίου 2021 από qrstuv Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Illuvatar1981 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2021 Share Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2021 2 ώρες πριν, qrstuv είπε Με αφορμή το Bridge, να ρωτήσω, μπορεί να ανοίξει Raw αρχεία χωρίς το Photoshop; Νομίζω όχι αν νομίζω σωστά.. Είμαι στην 7ήμερη δοκιμαστική με Adobe Creative Cloud για αυτό. Από το Bridge μπορείς να ανοίξεις απ' ευθείας τα αρχεία raw για editing στο Camera Raw, χωρίς το Photoshop. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
qrstuv Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2021 Μέλος Share Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2021 Μόλις έληξε η free trial και με command+R παίρνω..αυτό το μήνυμα. Ήταν πολύ πρακτικό πάντως με Bridge να μην χρειάζομαι να ανοίγω Photoshop. Τώρα έληξε.... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα