Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
21 λεπτά πριν, stark είπε

Σήμερα δοκίμασα να βάλω default στα NFC Settings του κινητού την εφαρμογή της Πειραιώς (Winbank - καθότι έχω και μια Visa Πειραιώς), αντί για το Alpha Wallet.
Δούλεψε κανονικά σε POS του Γρηγόρη. Κάποια στιγμή θα δοκιμάσω και με την εφαρμογή της Eurobank.
Αν δουλέψει κι εκείνη με απλό και άμεσο τρόπο, τότε αυτό πρακτικά σημαίνει ότι δεν είναι απαραίτητος κάποιος ενδιάμεσος φορέας (π.χ. Curve ή Google Pay ή και τα δύο). Μιλάω για το πρακτικό κομμάτι (της άμεσης ανέπαφης συναλλαγής), καθότι φαντάζομαι όσοι χρησιμοποιούν Revolut / Curve / Google Pay ίσως θέλουν και την κεντροποιημένη λίστα με τις συναλλαγές τους, καθώς και άλλα πλεονεκτήματα που ίσως προσφέρουν σαν εφαρμογές.
Προσωπικά έκανα και μια συντόμευση με ένα εικονίδιο που με πηγαίνει κατευθείαν στα settings του NFC (ώστε να αλλάζω γρήγορα default κάρτα αν θέλω) και νομίζω ότι έτσι βολεύει αρκετά. Βέβαια υπάρχει και η συντόμευση στην κουρτίνα (πατώντας το NFC icon παρατεταμένα κάνει την ίδια δουλειά), καθώς και επιλογή να ανοίξεις την εφαρμογή της τράπεζας που θέλεις και να δει αυτήν το POS. Θα συνεχίσω τις δοκιμές για να δω μειονεκτήματα και πλεονεκτήματα και θα επανέλθω.

Screenshot_20210205_132814_com.android.settings.jpg

Είχα ανοίξει αυτό το θέμα για την Eurobank , αν καταφέρεις να σου παίξει και κάπως αλλιώς ενημέρωσέ μας 🙂

• Απαντ. 41
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, apostolos22 είπε

Είχα ανοίξει αυτό το θέμα για την Eurobank , αν καταφέρεις να σου παίξει και κάπως αλλιώς ενημέρωσέ μας 🙂

Ναι, το ιδανικό θα ήταν να μη χρειαστεί να ανοιγουμε την εκάστοτε εφαρμογή, αλλά να πλησιάζουμε το κινητο (με ανοικτό το NFC) στο POS και απλά να ξεκλειδώνουμε με αποτύπωμα.

• Like 1
Δημοσ.

UPDATE:
Σήμερα δοκίμασα με την εφαρμογή της Eurobank ως default στα settings του NFC σε POS του Σκλαβενίτη και έφαγα πόρτα.
Από ότι φαίνεται όντως δουλεύει μόνο αν έχεις ανοικτή την εφαρμογή, κλπ. 

Μήπως να γράψουμε στα σχόλια στο Play Store μπας και το "φτιάξουν";

Το Alpha Wallet (στη νέα του έκδοση, εδώ και λίγους μήνες) δουλεύει άψογα αφού πρώτα είχαν φάει τρελό κράξιμο για την παλαιότερη έκδοση που είχε bugs και τραγική διαχείριση μπαταρίας. 

• Like 1
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Μια διόρθωση σχετικά με την εφαρμογή της Winbank, καθότι την προηγούμενη φορά μάλλον είχα μπερδευτεί λίγο.
Όταν λοιπόν τη σετάρεις στα NFC settings ως default εφαρμογή, ΔΕΝ λειτουργεί όπως το Alpha Wallet (που απλά δουλεύει άμεσα αρκεί να έχεις ξεκλειδώσει το κινητό), αλλά πρακτικά το μόνο που κάνει είναι ότι σου ανοίγει την εφαρμογή, πρέπει να πατήσεις το "πληρωμή" και μετά σου ζητάει και δικό της ξεκλείδωμα (!), άσχετα με το αν έχεις ήδη ξεκλειδωμένο το κινητό.
Ουσιαστικά δηλαδή ΔΕΝ έχει ακόμα την άμεση λειτουργικότητα που έχει το Alpha Wallet.

p.s. η οποία Winbank app ακόμα και με το σημερινό update συνεχίζει να έχει το πρόβλημα που εμφανίστηκε πρόσφατα με το NFC. Βγάζει error τελικά.

Δημοσ.

Καλησπέρα, Επαναφέρω το θέμα για τυχον νεότερες πληροφορίες σχετικές με τις

ανέπαφες της Εθνικής, έχουν ενεργοποιηθεί ή οχι ?  Προσωπικά δεν έχω καταφέρει να πληρώσω με την εφαρμογή της. Και απ΄οτι είδα στις ρυθμίσεις NFC , ως TAP & PAY μου βγάζει μόνο myALPHAwallet, EUROBANK και WINBANKpay ενώ την εφαρμογή της ΕΘΝΙΚΗΣ την έχω κατεβάσει. Ετσι ειναι σε όλους σας ? 

Οσον αφορά τις υπόλοιπες.

Μονο μια φορά πλήρωσα με την ALPHA και έχει ενεργοποιηθεί σαν default η ΠΙΣΤΩΤΙΚΗ της. Η συναλλαγή έγινε κανονικά. 

Με την Winbank-Πειραιώς μου δείχνει οτι μπορεί να την προχωρήσει τη συναλλαγή και με την πιστωτική και την χρεωστική αλλά δεν το έχω δοκιμάσει ολοκληρωμένα για να εχω άποψη.

Στη EUROBANK δεν μπορω να ενεργοποιήσω την ΠΙΣΤΩΤΙΚΗ της και με πηγαίνει μονο με την ΧΡΕΩΣΤΙΚΗ της. Γνωρίζει καποιος πως μπορώ να το αλλάξω αυτό ? 

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η Εθνική δεν έχει πληρωμές με NFC παρόλο το  xοντρό κράξιμο που έχει φάει. Μονο ανέπαφες με ΒΤ σε συμβατά ΡΟS.Σε εμένα δουλεύει κανονικά το NFC στην Πειραιώς σε ένα Poco X3 NFC με custom rom(Resurrection Remix).Το Google pay δουλεύει επίσης.

Επεξ/σία από Damned7
Δημοσ.

για; να γελαμε και λιγο

φιλος μου θελει να κανει τις ανεπαφες χωρις να βγαζει και το κινητο απο τη τσεπη 😁😁

επισης θυμιζω(γιαυτους που το ξεχνανε)  οτι οι εφαρμογες των τραπεζων πρεπει να τις εχουμε ενημερες σε οτι update εχουν κανει....

• 4 μήνες μετά...
Δημοσ.

Παιδιά, καλημέρα.

Σε σας δουλεύει κανονικά το myAlpha Wallet;
Εμένα με κρέμασε, όπως όλους φαντάζομαι την προηγούμενη Πέμπτη 8 Ιουλίου, μου ήρθε SMS να εγκαταστήσω την έκδοση 3.2.2 για να διορθωθεί το πρόβλημα, όπως κι έκανα, κι από τότε δεν έχει ξαναδουλέψει.
Δοκίμασα Clear Cache / Data, διαγραφή και επανεγκατάσταση, τίποτα δεν διορθώνεται.

Μόνο σε μένα εξακολουθεί να υπάρχει το πρόβλημα;

p.s. στο Play Store βλέπω παράπονα μέχρι και προχθές (13/07)...

Δημοσ.
Στις 12/3/2021 στις 9:31 ΠΜ, kostasbm είπε

για; να γελαμε και λιγο

φιλος μου θελει να κανει τις ανεπαφες χωρις να βγαζει και το κινητο απο τη τσεπη 😁😁

Μπορεί να κάνει ανέπαφες χωρίς να βγάζει το κινητό από την τσέπη....χρησιμοποιώντας το smartwatch του! 😁

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, _Biohazard_ είπε

Μπορεί να κάνει ανέπαφες χωρίς να βγάζει το κινητό από την τσέπη....χρησιμοποιώντας το smartwatch του! 😁

σωστα ...

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Καλησπέρα

Για πληρωμές με το Wallet από πιστωτικές κάρτες, στο Μενού του Android: Ασφάλιση Θέση στοιχείου, τι πρέπει να είναι επιλεγμένο
1) Γίνεται χρήση του πορτοφολιου HCE
2) Γίνεται χρήση πορτοφόλι της SiM
Και γιατί?

Δημοσ.

παιδία, η winbank/πειραιώς λειτουργεί κανονικά

φυσικά και για λόγους ασφαλείας θέλει κ το ξεκλείδωμα της εφαρμογής

αλλιώς θα μπαίναμε στο λεωφορείο με ένα pos στην τσέπη και θα κλέβαμε τον διπλανό μόλις είχε στριμωξίδι

γι αυτό δεν βγάλανε κ τις "ειδικές" θήκες για τις χρεωστικές / πιστωτικές?

για να κόβονται οι αυτόματες χρεώσεις, να θέλει πιστοποίηση κ αποδοχή της χρεωσης

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...