Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Στις 30/1/2021 στις 2:12 ΜΜ, stark είπε

Θα μπορούσες να ρωτήσεις εδώ

https://xiaomi-miui.gr/community/index.php/Board/373-Mi-10-Lite-Zoom-Vangogh/

Ενημέρωση: ΟΛΑ ΟΚ! Έκανα επανεκκίνηση το κινητό και έπειτα πήγα να ενεργοποιήσω τις κάρτες! Ενεργοποιήθηκαν κανονικά και λύθηκε το πρόβλημα :) Θα δοκιμάσω να πληρώσω με το κινητό στις επόμενες αγορές!

Ευχαριστώ όποιον μου απάντησε! Καλή συνέχεια σε όλους 

• Απαντ. 41
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Βγάλε curve mastercard, περνα μεσα οτι καρτα θες και βαλτη στο κινητο.

Τουλάχιστον μέσω Apple pay που το χρησιμοποιώ εδώ και 1 χρόνο, είναι τέλειο. 

Δημοσ.
12 ώρες πριν, HateMe είπε

Βγάλε curve mastercard, περνα μεσα οτι καρτα θες και βαλτη στο κινητο.

Τουλάχιστον μέσω Apple pay που το χρησιμοποιώ εδώ και 1 χρόνο, είναι τέλειο. 

Ερωτησούλα. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να μεταφέρει χρήματα από τις κάρτες στην Curve; 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, stark είπε

Ερωτησούλα. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να μεταφέρει χρήματα από τις κάρτες στην Curve; 

Οχι, η curve είναι ενδιάμεσος που πληρώνεις με το google pay και τραβάει απο την κάρτα που της έχεις ορίσει.

• Thanks 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, stark είπε

Όχι φίλε μου, δεν έχεις να κάνεις με τέτοιες ιστορίες.

Απλά βάζεις την κάρτα που γουστάρεις και πληρώνεις μέσω της Curve μπαμ μπαμ.

Στον ένα χρόνο που την χρησιμοποιώ, μόνο σε ένα POS δεν την δέχτηκε επειδή ήταν παλιό η  και εγώ δεν ξέρω τι.

Σε σουπερμαρκετ και ένα σωρό μαγαζία που έχω πάει, δεν είχα κανένα απολύτως πρόβλημα.

Τεσταρε το, δεν χάνεις κάτι

• Thanks 1
Δημοσ.

επιβεβαιωνω και γω με eurobank και note 8 pro λειτουργει κανονικα η ανεπαφη μεσω της εφαρμογης, και μιας και τις περισσοτερες συναλλαγες τις κανω με αυτη, δεν βρισκω χρησιμοτητα στο google pay

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
40 λεπτά πριν, vaggos231 είπε

επιβεβαιωνω και γω με eurobank και note 8 pro λειτουργει κανονικα η ανεπαφη μεσω της εφαρμογης, και μιας και τις περισσοτερες συναλλαγες τις κανω με αυτη, δεν βρισκω χρησιμοτητα στο google pay

το έχεις χρησιμοποιήσει το  google pay?

εδιτ εγω της eurobank δεν το έχω χρησιμοποιήσει αλλά απο ότι έχω διαβάσει θέλει πιο πολλές κινησεις σε σχέση με το gpay.

Επεξ/σία από Ukforthemoment
Δημοσ.
55 λεπτά πριν, HateMe είπε

Στον ένα χρόνο που την χρησιμοποιώ, μόνο σε ένα POS δεν την δέχτηκε επειδή ήταν παλιό η  και εγώ δεν ξέρω τι.

Σε σουπερμαρκετ και ένα σωρό μαγαζία που έχω πάει, δεν είχα κανένα απολύτως πρόβλημα.

Εγώ γιατί νόμιζα ότι με revolut και curve πρέπει να μεταφέρεις χρήματα; Προφανώς μπερδεύτηκα.
Μετά βέβαια είναι και το ερώτημα με το αφορολόγητο (αν μετράει και φαίνεται στις αντίστοιχες κάρτες) καθώς και τα bonus points για κάθε αντίστοιχη κάρτα (ή π.χ. eurobank επιστροφή, κλπ). 

Δημοσ.
Στις 2/2/2021 στις 11:10 ΠΜ, HateMe είπε

Στις 2/2/2021 στις 12:09 ΜΜ, stark είπε

Μετά βέβαια είναι και το ερώτημα με το αφορολόγητο (αν μετράει και φαίνεται στις αντίστοιχες κάρτες) καθώς και τα bonus points για κάθε αντίστοιχη κάρτα (ή π.χ. eurobank επιστροφή, κλπ). 

Από ότι διάβασα στην περίπτωση της Curve μετράνε κανονικά οι χρεώσεις στο αφορολόγητο.
Τώρα το μόνο ερώτημα είναι π.χ. στην περίπτωση που συνδέσω Eurobank κάρτα με Curve και πληρώνω μέσω Google Pay, αν θα μετράει / λειτουργεί το πρόγραμμα "Επιστροφή".

Δημοσ.
Στις 2/2/2021 στις 11:43 ΠΜ, Ukforthemoment είπε

το έχεις χρησιμοποιήσει το  google pay?

εδιτ εγω της eurobank δεν το έχω χρησιμοποιήσει αλλά απο ότι έχω διαβάσει θέλει πιο πολλές κινησεις σε σχέση με το gpay.

οχι, δεν το εχω δοκιαμσει. Αλλα της eurobank ειναι ανοιγμα εφαρμογηςσ -> κλικ καρτα-> δαχτυλικο-> ετοιμο. 2 κλικ κυριολεκτικα

Δημοσ.
1 ώρα πριν, vaggos231 είπε

οχι, δεν το εχω δοκιαμσει. Αλλα της eurobank ειναι ανοιγμα εφαρμογηςσ -> κλικ καρτα-> δαχτυλικο-> ετοιμο. 2 κλικ κυριολεκτικα

google pay =ξεκλείδωμα με το δαχτυλικό.= μία κίνηση

Δημοσ.
3 ώρες πριν, vaggos231 είπε

1 ώρα πριν, Ukforthemoment είπε

google pay =ξεκλείδωμα με το δαχτυλικό.= μία κίνηση

Δοκιμάσατε στα settings του NFC να βάλετε την εφαρμογή της Eurobank ως "default app"; Λογικα με τον τρόπο αυτό, μία κίνηση θα αρκεί = ξεκλείδωμα κινητού με το δαχτυλικό, σωστά; Τουλάχιστον με την εφαρμογή της Alpha (myAlpha Wallet) έτσι λειτουργεί στο κινητό μου. Απλά ξεκλείδωμα και το πλησιάζω στο pos.

Δημοσ.
Στις 3/2/2021 στις 1:59 ΜΜ, stark είπε

Από ότι διάβασα στην περίπτωση της Curve μετράνε κανονικά οι χρεώσεις στο αφορολόγητο.
Τώρα το μόνο ερώτημα είναι π.χ. στην περίπτωση που συνδέσω Eurobank κάρτα με Curve και πληρώνω μέσω Google Pay, αν θα μετράει / λειτουργεί το πρόγραμμα "Επιστροφή".

Μετράνε κανονικά στο αφορολογητο γιατί χρεώνεται η eurobank κάρτα. Στην περιπτωση της revolut απο την άλλη, βάζεις λεφτά μέσα στη revolut (σα να ειναι ξεχωριστή τράπεζα) οπότε καταλήγει να χρεώνεται εκείνος ο λογαριασμός, άρα δε μετράνε στο αφορολογητο.

Σε google pay παντως προς το παρόν (για ανέπαφες συναλλαγες με nfc) δουλεύει μόνο η Revolut. Την curve μου δεν τη δεχεται ακόμα για ανέπαφες (κάτι που αναφέρει και η ίδια η curve για τη χώρα μας.)

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
22 ώρες πριν, stark είπε

Δοκιμάσατε στα settings του NFC να βάλετε την εφαρμογή της Eurobank ως "default app"; Λογικα με τον τρόπο αυτό, μία κίνηση θα αρκεί = ξεκλείδωμα κινητού με το δαχτυλικό, σωστά; Τουλάχιστον με την εφαρμογή της Alpha (myAlpha Wallet) έτσι λειτουργεί στο κινητό μου. Απλά ξεκλείδωμα και το πλησιάζω στο pos.

Σήμερα δοκίμασα να βάλω default στα NFC Settings του κινητού την εφαρμογή της Πειραιώς (Winbank - καθότι έχω και μια Visa Πειραιώς), αντί για το Alpha Wallet.
Δούλεψε κανονικά σε POS του Γρηγόρη. Κάποια στιγμή θα δοκιμάσω και με την εφαρμογή της Eurobank.
Αν δουλέψει κι εκείνη με απλό και άμεσο τρόπο, τότε αυτό πρακτικά σημαίνει ότι δεν είναι απαραίτητος κάποιος ενδιάμεσος φορέας (π.χ. Curve ή Google Pay ή και τα δύο). Μιλάω για το πρακτικό κομμάτι (της άμεσης ανέπαφης συναλλαγής), καθότι φαντάζομαι όσοι χρησιμοποιούν Revolut / Curve / Google Pay ίσως θέλουν και την κεντροποιημένη λίστα με τις συναλλαγές τους, καθώς και άλλα πλεονεκτήματα που ίσως προσφέρουν σαν εφαρμογές.
Προσωπικά έκανα και μια συντόμευση με ένα εικονίδιο που με πηγαίνει κατευθείαν στα settings του NFC (ώστε να αλλάζω γρήγορα default κάρτα αν θέλω) και νομίζω ότι έτσι βολεύει αρκετά. Βέβαια υπάρχει και η συντόμευση στην κουρτίνα (πατώντας το NFC icon παρατεταμένα κάνει την ίδια δουλειά), καθώς και επιλογή να ανοίξεις την εφαρμογή της τράπεζας που θέλεις και να δει αυτήν το POS. Θα συνεχίσω τις δοκιμές για να δω μειονεκτήματα και πλεονεκτήματα και θα επανέλθω.

Screenshot_20210205_132814_com.android.settings.jpg

Επεξ/σία από stark
  • Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...