Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους

Ανοίγω αυτό το θέμα καθώς είμαι πολύ μπερδεμένος με ότι έχει να κάνει με τις ανέπαφες πληρωμές μέσω κινητού! 

(Πιστεύω ότι θα εξυπηρετήσω κι αλλους που είναι το ίδιο μπερδεμένοι... παρακαλώ όποιος έχει γνώση επί του θέματος να μας βοηθήσει!)

Λοιπόν... από τα λίγα που ξέρω και από τα λίγα που μου έχουν πει γνωρίζω πως στην Ελλάδα καμία τράπεζα ή υπηρεσία δεν υποστηρίζει το google pay.. το ερώτημα όμως είναι.. γιατί το δίνουν σαν επιλογή; Τουλάχιστον η εθνική με το i-bank pay και η Πειραιώς με το winbank σου δίνουν τη δυνατότητα να πληρώσεις με κινητό (ασχέτως που δε δουλεύει στη πραγματικότητα τουλάχιστον με εθνική που δοκίμασα).

Ειδικά όμως η Πειραιώς το διαφημίζει στο σάιτ της και στην εφαρμογή της και σου δίνει αναλυτικές οδηγίες για το πώς να το κάνεις..!! Για την ακρίβεια αναφέρεται σε ένα εικονίδιο στην αρχική οθόνη της εφαρμογής που είναι διαθέσιμο σε συσκευές android.. εγώ έχω το mi 10 lite όμως και δεν μου εμφανίζει καν αυτό το εικονίδιο 😕 δεν λογίζεται σαν android; Τι στο καλό γίνεται; 

Ας μας ξεδιαλύνει λίγο κάποιος το τοπίο 

Ευχαριστω εκ των προτέρων 

• Απαντ. 41
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Eλληνικές κάρτες κατευθείαν απο google pay δεν δουλευουν,θέλουν τις εφαρμογες της κάθε τράπεζας.

Revolut κλπ μπαίνουν στο google pay για ανέπαφες συναλλαγές.

Aλλο οι ανέπαφες συναλλαγές γενικότερα και αλλο το google pay που κάνει και για ανέπαφες αλλά και για αγορές στο  ιντερνετ

Η Εθνική πχ έχει ανέπαφες με BT οπως έχουν πει αλλά θελει και το ανάλογο pos

H eurobank το έχει με  nfc απο την δικιά της εφαρμογή.

Επεξ/σία από Ukforthemoment
  • Thanks 1
Δημοσ.

Με Eurobank και alphabank έχω κάνει ανέπαφες πληρωμές με nfc (μεσω των εφαρμογών με κινητό p20 lite) , χωρίς κανένα πρόβλημα. Είναι ακριβώς το ίδιο με το να έχεις την κάρτα μαζί σου, είναι πιο ασφαλές γιατί βάζεις το πιν σου στο κινητό αντί για το POS και αν έχεις και απενεργοποιημένο το nfc, δεν μπορεί να σε "κλέψει" κανένας. 

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
25 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Eλληνικές κάρτες κατευθείαν απο google pay δεν δουλευουν,θέλουν τις εφαρμογες της κάθε τράπεζας.

Revolut κλπ μπαίνουν στο google pay για ανέπαφες συναλλαγές.

Aλλο οι ανέπαφες συναλλαγές γενικότερα και αλλο το google pay που κάνει και για ανέπαφες αλλά και για αγορές στο  ιντερνετ

Η Εθνική πχ έχει ανέπαφες με BT οπως έχουν πει αλλά θελει και το ανάλογο pos

H eurobank το έχει με  nfc απο την δικιά της εφαρμογή.

Σε ευχαριστώ για την απάντηση αδερφέ :) Με την εθνική προσπάθησα κανονικά μέσω της εφαρμογής της (i-bank pay) και με πετάει αυτόματα στο google pay για να πληρώσω με αποτέλεσμα να μη υλοποιείται η συναλλαγή.. δε ξέρω τι στο καλό γίνεται! Μπαι δε Γουέι δε ξέρω τι είναι το BT που λες...

Ουσιαστικά τι μου λες; Ότι γίνεται να πληρώσω μέσω κινητού; Αν ναι μόνο με eurobank από ότι καταλαβαίνω μπορώ να πληρώσω χωρίς περιορισμούς;

Ξεχασα να αναφέρω πως η Πειραιώς μέχρι και τηλέφωνο με πήρε για να βγάλουμε άκρη! Είχα στειλει αρχικά στο messenger και μου ζήτησαν τηλέφωνο επικοινωνίας.. στην επικοινωνία που είχαμε ο υπάλληλος είχε μείνει μ@@@ας και δε.μπορουσε να βγάλει άκρη στο γιατί δεν εμφανίζεται καν το εικονίδιο σε μένα.. παίζει ρόλο που έχω MIUI; Δεν λογίζεται σαν android το κινητό μου;

Επεξ/σία από Marios Rios
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Marios Rios είπε

Σε ευχαριστώ για την απάντηση αδερφέ :) Με την εθνική προσπάθησα κανονικά μέσω της εφαρμογής της (i-bank pay) και με πετάει αυτόματα στο google pay για να πληρώσω με αποτέλεσμα να μη υλοποιείται η συναλλαγή.. δε ξέρω τι στο καλό γίνεται! Μπαι δε Γουέι δε ξέρω τι είναι το BT που λες...

Ουσιαστικά τι μου λες; Ότι γίνεται να πληρώσω μέσω κινητού; 

Ξεχασα να αναφέρω πως η Πειραιώς μέχρι και τηλέφωνο με πήρε για να βγάλουμε άκρη! Είχα στειλει αρχικά στο messenger και μου ζήτησαν τηλέφωνο επικοινωνίας.. στην επικοινωνία που είχαμε ο υπάλληλος είχε μείνει μ@@@ας και δε.μπορουσε να βγάλει άκρη στο γιατί δεν εμφανίζεται καν το εικονίδιο σε μένα.. παίζει ρόλο που έχω MIUI; Δεν λογίζεται σαν android το κινητό μου;

Το ΒΤ είναι το bluetooth. 
Δεν έχει σχέση το ότι έχεις MIUI. Κανονικά θα έπρεπε να παίζει.

• Thanks 1
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, filip123go είπε

Με Eurobank και alphabank έχω κάνει ανέπαφες πληρωμές με nfc (μεσω των εφαρμογών με κινητό p20 lite) , χωρίς κανένα πρόβλημα. Είναι ακριβώς το ίδιο με το να έχεις την κάρτα μαζί σου, είναι πιο ασφαλές γιατί βάζεις το πιν σου στο κινητό αντί για το POS και αν έχεις και απενεργοποιημένο το nfc, δεν μπορεί να σε "κλέψει" κανένας. 

Σε ευχαριστώ για τη συμμετοχή :)

Με αυτές τις δύο τράπεζες έχεις πραγματοποιήσει πληρωμές χωρίς προβλήματα; Εννοώ.. θέλει συγκεκριμένο POS όπως λέει ο φίλος παραπάνω με την Εθνική ή δεν υπάρχουν περιορισμοί;

2 λεπτά πριν, filip123go είπε

Το ΒΤ είναι το bluetooth. 
Δεν έχει σχέση το ότι έχεις MIUI. Κανονικά θα έπρεπε να παίζει.

Άι καλά σκέψου πόσο ασχετος είμαι 😂 Κανονικά θα έπρεπε αλλά δεν το εμφανίζει 😡 

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, Marios Rios είπε

Με αυτές τις δύο τράπεζες έχεις πραγματοποιήσει πληρωμές χωρίς προβλήματα; Εννοώ.. θέλει συγκεκριμένο POS όπως λέει ο φίλος παραπάνω με την Εθνική ή δεν υπάρχουν περιορισμοί;

7 λεπτά πριν, filip123go είπε

θέλει POS που να δέχεται ανέπαφες πληρωμές. Μου έχει τύχει να μην μου περάσει με την πρώτη, αλλά ποτέ να το απορρίψει τελείως. Αλλά απ ότι μου έχουν πει δεν είναι όλα τα POS συμβατά (δεν ξέρω αν ισχύει, εγώ δεν έχω συναντήσει κάποιο.)
Το καλύτερο είναι βέβαια να έχεις nfc στο smart watch και να πληρώνεις κατευθείαν με αυτό. Ούτε πορτοφόλια να ψάχνεις, ούτε κινητά, ούτε τίποτα!

• Like 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, filip123go είπε

θέλει POS που να δέχεται ανέπαφες πληρωμές. Μου έχει τύχει να μην μου περάσει με την πρώτη, αλλά ποτέ να το απορρίψει τελείως. Αλλά απ ότι μου έχουν πει δεν είναι όλα τα POS συμβατά (δεν ξέρω αν ισχύει, εγώ δεν έχω συναντήσει κάποιο.)
Το καλύτερο είναι βέβαια να έχεις nfc στο smart watch και να πληρώνεις κατευθείαν με αυτό. Ούτε πορτοφόλια να ψάχνεις, ούτε κινητά, ούτε τίποτα!

Η επόμενη αγορά μου θα είναι το huawei gt 2.. συνειδητά δεν πάω για το gt 2 pro γιατί δε με ενδιαφέρει να πληρώνω με το ρολόι.. μου αρκεί το κινητό για αυτή τη δουλειά!

Σε ευχαριστώ που μοιράστηκες την εμπειρία σου :) Από ότι κατάλαβα η alpha bank και η eurobank μόνο σου δίνουν τη δυνατότητα να πληρώσεις με nfc χωρίς παρατράγουδα...

Δημοσ.
20 ώρες πριν, Marios Rios είπε

Ουσιαστικά τι μου λες; Ότι γίνεται να πληρώσω μέσω κινητού; Αν ναι μόνο με eurobank από ότι καταλαβαίνω μπορώ να πληρώσω χωρίς περιορισμούς;

Με το που ανοίξεις την εφαρμογή της Winbank, σου εμφανίζει πάνω το εικονίδιο. Δες την photo. Είναι αυτό που στην photo έχει κόκκινη κουκίδα.
Είσαι σίγουρος ότι δεν το έχεις εσύ;
Αν όντως δεν το έχεις, δοκίμασε να πας στις ρυθμίσεις της εφαρμογής -> διαχείριση υπηρεσιών -> Winbank Pay και δες εκεί αν είναι επιλεγμένη η Visa σου.

Επίσης στα settings του NFC στο κινητό, μάλλον έχεις βάλει ως προεπιλεγμένη εφαρμογή το Google Pay, γι' αυτό έχεις θέμα και με το i-bank. Βάλε την εφαρμογή της τράπεζας που θέλεις.

winbank.png

• Thanks 2
Δημοσ.
2 ώρες πριν, stark είπε

Με το που ανοίξεις την εφαρμογή της Winbank, σου εμφανίζει πάνω το εικονίδιο. Δες την photo. Είναι αυτό που στην photo έχει κόκκινη κουκίδα.
Είσαι σίγουρος ότι δεν το έχεις εσύ;
Αν όντως δεν το έχεις, δοκίμασε να πας στις ρυθμίσεις της εφαρμογής -> διαχείριση υπηρεσιών -> Winbank Pay και δες εκεί αν είναι επιλεγμένη η Visa σου.

Επίσης στα settings του NFC στο κινητό, μάλλον έχεις βάλει ως προεπιλεγμένη εφαρμογή το Google Pay, γι' αυτό έχεις θέμα και με το i-bank. Βάλε την εφαρμογή της τράπεζας που θέλεις.

winbank.png

Καλησπέρα :)

Δεν εμφανίζεται το εικονίδιο 100%.. αν πάω μέσα από τις ρυθμίσεις που λες μου το βγάζει αλλά με κατευθύνει στις ρυθμίσεις του κινητού μετα! Και εκεί δε ξέρω τι να κάνω...

Και ναι έχεις δίκιο είναι προεπιλεγμένο το google pay... Αλλά δυστυχώς δε μου δίνει άλλη επιλογή πέραν αυτού 😕

Μπορείς να με βοηθήσεις περαιτέρω; 🙏

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 λεπτά πριν, Marios Rios είπε

Και ναι έχεις δίκιο είναι προεπιλεγμένο το google pay... Αλλά δυστυχώς δε μου δίνει άλλη επιλογή πέραν αυτού 😕

Αυτό είναι μάλλον ανεξήγητο. Εφόσον έχεις εγκαταστήσει εφαρμογές τραπεζών, όπως Winbank, myAlpha Wallet και Eurobank, θα έπρεπε να σου βγάζει τις αντίστοιχες επιλογές και στα settings του NFC, για να μπορείς να επιλέξεις αυτό που θες. Στο Android 10 τουλάχιστον έτσι είναι.
Ίσως κάποιος άλλος να μπορεί να σε βοηθήσει σε αυτό. 

Επεξ/σία από stark
  • Thanks 1
Δημοσ.
Στις 25/1/2021 στις 2:28 ΜΜ, stark είπε

Αυτό είναι μάλλον ανεξήγητο. Εφόσον έχεις εγκαταστήσει εφαρμογές τραπεζών, όπως Winbank, myAlpha Wallet και Eurobank, θα έπρεπε να σου βγάζει τις αντίστοιχες επιλογές και στα settings του NFC, για να μπορείς να επιλέξεις αυτό που θες. Στο Android 10 τουλάχιστον έτσι είναι.
Ίσως κάποιος άλλος να μπορεί να σε βοηθήσει σε αυτό. 

Σε ευχαριστώ φίλε μου :) Αφησα λίγες μέρες μπας και απαντήσει και κανένας άλλος αλλά τίποτα 😛

Δε ξέρω τι να κανω ρε γαμωτο.. κρίμα είναι να έχω τη δυνατότητα να πληρώσω με κινητό και να μη μπορώ ουσιαστικά.

Θα μπορούσα να πάω κάπου να με βοηθήσουν; Στη τράπεζα ας πούμε ή σε κατάστημα του e-shop.gr που πήρα και το κινητό; Τι λες θα ξέρουν;

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, Marios Rios είπε

Σε ευχαριστώ φίλε μου :) Αφησα λίγες μέρες μπας και απαντήσει και κανένας άλλος αλλά τίποτα 😛

Δε ξέρω τι να κανω ρε γαμωτο.. κρίμα είναι να έχω τη δυνατότητα να πληρώσω με κινητό και να μη μπορώ ουσιαστικά.

Θα μπορούσα να πάω κάπου να με βοηθήσουν; Στη τράπεζα ας πούμε ή σε κατάστημα του e-shop.gr που πήρα και το κινητό; Τι λες θα ξέρουν;

Θα μπορούσες να ρωτήσεις εδώ

https://xiaomi-miui.gr/community/index.php/Board/373-Mi-10-Lite-Zoom-Vangogh/

• Thanks 1
Δημοσ.
23 ώρες πριν, stark είπε

Αυτό είναι Ελληνικό φόρουμ της xiaomi; Δεν ήξερα ότι υπάρχει κάτι τέτοιο...

Σε ευχαριστώ πάρα πολύ! Με βοήθησες να σαι καλά 😁

Δημοσ.
Στις 30/1/2021 στις 2:12 ΜΜ, stark είπε

Ρώτησα στο φόρουμ και έβγαλα μια κάποια άκρη... Κατάφερα να ενεργοποιήσω την ανέπαφη πληρωμή στο απ της Πειραιώς και μου εμφάνισε επιτέλους το εικονίδιο στην αρχική!

Το πρόβλημα τώρα είναι πως το εικονίδιο είναι ανενεργό όμως.. δε μπορώ να το πατήσω και ας έχει εμφανιστεί.. πρέπει να πάω στις ρυθμίσεις και να πατήσω τις κάρτες για να ενεργοποιηθούν!

Εεεεε το κάνω αλλααααα δεν πετυχαίνει η ενεργοποίηση όσες φορές και να προσπαθήσω... Καμία ιδέα;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...