Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ο ανηψιος μου εχει ξεχασει και email και κωδικο που ειχε βαλει στο Samsung a7 (2018) οποτε μετα απο hard reset ζηταει να βαλουμε ενα λογαριασμο google που ειχε χρησιμοποιηθει στη συσκευη.

Ειδα ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ βιντεακια στο youtube αλλα κανενα δεν επιασε.

Υπαρχει καποιος σιγουρος τροπος να παρακαμψω τον ελεγχο google?

Δημοσ.

ο πιο σίγουρος είναι με απόδειξη αγοράς πας στο σερβις και στο ανοίγουν, αλλιώς πρέπει να θυμηθεί τι είχε βάλει.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, chios είπε

ο πιο σίγουρος είναι με απόδειξη αγοράς πας στο σερβις και στο ανοίγουν, αλλιώς πρέπει να θυμηθεί τι είχε βάλει.

Δεν εχω την αποδειξη και δεν θυμαται ουτε τι εμαιλ ειχε βαλει ουτε τι κωδικο.

Αλλος τροπος?

Καπου διαβασα οτι αν γινει root και μπει αλλη rom

Ειναι ευκολο αυτο? Καποιος οδηγος υπαρχει?

Δημοσ.

Ανάλογα με το μαγαζί μπορείς να βρεις την απόδειξη αγοράς αρκεί να θυμάσαι το όνομα στο οποίο έγινε η αγορά. Αρκεί αν τηλεφώνημα στο μαγαζί και θα μπορεί να εκδοθεί αντίγραφο απόδειξης. Πχ στο public το είχα κάνει επειδή χρειάστηκα την απόδειξη για αξιοποίηση εγγύησης αλλά η αρχική απόδειξη είχε γίνει ένα λευκό χαρτί. Το μόνο που χρειάστηκε ήταν στοιχεία για να εντοπίσουν την αγορά. 

Δημοσ.
38 λεπτά πριν, TheoAlex50 είπε

Η συσκευή ουσιαστικά είναι για πετάμα. Πως γίνεται να μην έχεις απόδειξη και κατά δεύτερον να μην θυμάστε ούτε Mail ούτε κωδικό? 

Πως γινεται να μην εχω αποδειξη?

Γινεται.... απλα δεν υπαρχει.

Πως γινεται να μην θυμομαστε μαιλ και κωδικο?

Γινεται.... ο ανηψιος μου που το ειχε ενργοποιησει απλα εφτιαξε ενα εμαιλ εκεινη την ωρα για να εχει προσβαση στο play store και μονο. Δεν θυμαται τιποτα....

Δημοσ.
20 λεπτά πριν, AGGANIS13 είπε

ο ανηψιος μου που το ειχε ενργοποιησει απλα εφτιαξε ενα εμαιλ εκεινη την ωρα για να εχει προσβαση στο play store και μονο. Δεν θυμαται τιποτα....

Για αυτο εδω, απλα ας προσεχε. Το frp (factory reset protection) που βλεπεις τωρα ειναι το μετρο που εχει παρει η ιδια η google για να προστατεψει οσα κινητα κλεβονται και υπαρχει απο το android 5, εδω και 5+ χρονια δηλαδη. 
Για να γινει root και να μπει custom rom που ζητας χρειαζεται, πριν απο ολα, ξεκλειδωτος bootloader KAI custom recovery. Αυτα, εκτος απο το να υπαρχουν για τη συσκευη σου, θελουν και προσβαση μεσω adb, που πρεπει να ειχε γινει απο πριν.

Δημοσ.

Δεν το ειχα αγορασει εγω. Ειναι του ανηψιου μου η συσκευη.

Κουτι δεν υπαρχει.

Εχει ηδη αλλαξει αλλες 3 συσκευες απο τοτε

Απλα ελεγα μηπως φτιάχνεται για να μην πεταχτεί....

Να πω την αληθεια το factory reset protection πρωτη φορα το βλεπω σε συσκευη.

Εχω κανει reset σε παρα πολλες συσκευες στο παρελθον και σε αρκετα ταμπλετ.

Μονο την προηγουμενη εβδομαδα εκανα reset 2 φορες σε ενα Xiaomi note 8 pro και 1 φορa σε ενα   Huawei Nova 5T

Δεν το ειχα συναντησει ΠΟΤΕ.

5 λεπτά πριν, jim_p είπε

Για να γινει root και να μπει custom rom που ζητας χρειαζεται, πριν απο ολα, ξεκλειδωτος bootloader KAI custom recovery. Αυτα, εκτος απο το να υπαρχουν για τη συσκευη σου, θελουν και προσβαση μεσω adb, που πρεπει να ειχε γινει απο πριν.

Αρα μου λες οτι δεν γινεται τιποτα ετσι?

Δημοσ.

Νόμιμα, χωρίς απόδειξη αγοράς δεν γίνεται να παρακαμφθεί, γι' αυτό άλλωστε υπάρχει αυτό το μέτρο. Για να μη συμβεί αυτό μετά από hard reset υπάρχουν 2 περιπτώσεις, είτε δεν υπήρχε συνδεδεμένο mail με τη συσκευή, είτε το reset έγινε μέσα από το μενού της συσκευής και όχι από το recovery menu. Όπως και να έχει είναι διαδικασία το ξεκλείδωμα τώρα, πιθανόν και με ειδικό εξοπλισμό και κανονικά κανένα κατάστημα δε μπορεί να το κάνει χωρίς απόδειξη αγοράς.

Παρότι άλλαξε 3 συσκευές από τότε ο ανηψιός θα πρέπει να θυμάται τουλάχιστον το μαγαζί που την αγόρασε ώστε να ζητήσετε την απόδειξη όπως αναφέρει ο tanango, αν δε θυμάται ούτε το κατάστημα, θα πρότεινα να μην ασχοληθείτε με το κινητό αλλά να τρέξετε τον ανηψιό για την μνήμη του. Τόση ξεχασιά δεν είναι καλό σημάδι.

Δημοσ.
9 ώρες πριν, AGGANIS13 είπε

Μονο την προηγουμενη εβδομαδα εκανα reset 2 φορες σε ενα Xiaomi note 8 pro και 1 φορa σε ενα   Huawei Nova 5T

Τα κινητα που αναφερεις εχουν android 9+, οποτε δεν παιζει να μην το συναντησες. Εκτος αν εβαλες ξανα το mail που ειχανε πριν, οποτε περασε το frp χωρις να γκρινιαξει.

Δημοσ.

Μα δεν θυμαμαι καθολου να εβγαζε το μηνυμα οτι πρεπει να βαλω ενα google λογαριασμο που χρησιμοποιηθηκε παλιοτερα στην συσκευη αυτη.

Με κολλησες λιγακι τωρα.... Θα ξανακανω hard reset στο Note 8 pro να δω....

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, AGGANIS13 είπε

Μα δεν θυμαμαι καθολου να εβγαζε το μηνυμα οτι πρεπει να βαλω ενα google λογαριασμο που χρησιμοποιηθηκε παλιοτερα στην συσκευη αυτη.

Με κολλησες λιγακι τωρα.... Θα ξανακανω hard reset στο Note 8 pro να δω....

Αν κάνεις hard reset από recovery θα στο ζητήσει 100%, αν κάνεις μέσα από τις ρυθμίσεις δε θα στο ζητήσει.

Δημοσ.

Εισαι σιγουρος πως δεν το ζηταει αν το κανεις μεσα απο τις ρυθμισεις? Γιατι πριν 1+ χρονο καποιος μου εφερε ενα huawei p whatever lite που βρηκε στο δρομο και ειχε ο ιδιος τη φαεινη ιδεα να το κανει reset απο τις ρυθμισεις και του ζητησε κανονικα google account οταν το ξανανοιξε.

Δημοσ.
47 λεπτά πριν, jim_p είπε

Εισαι σιγουρος πως δεν το ζηταει αν το κανεις μεσα απο τις ρυθμισεις? Γιατι πριν 1+ χρονο καποιος μου εφερε ενα huawei p whatever lite που βρηκε στο δρομο και ειχε ο ιδιος τη φαεινη ιδεα να το κανει reset απο τις ρυθμισεις και του ζητησε κανονικα google account οταν το ξανανοιξε.

Disabling FRP (Factory Reset Protection) is simple. On most phones, it will be automatically done whenever you choose to reset the data through the phone's settings. If your phone has an extra layer of reset protection from the company who built it or has a "find my phone" app from the company who built it, you'll want to disable that manually first.

Πηγή https://www.androidcentral.com/factory-reset-protection-what-you-need-know

Επίσης, σε όσα Samsung και Xiaomi έχω κάνει reset με αυτόν τον τρόπο δεν ζήτησαν ποτέ τον λογαριασμό κατά το άνοιγμα. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...