Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα παιδες.

Τις τελευταιες 2 μερες ξαφνικα αρχισα να ακουω θορυβο απο το pc απο καποιο απο τα fans. Εχω 2 case fans, ενα cpu (το μαμα απο Ryzen 5 2600) τα οποια τα εβγαλα ενα ενα (με σβηστο τροφοδοτικο) αλλα καθε  φορα που εδινα ρευμα στο τροφοδοτικο και ξεκινουσα το pc εκανε τα ιδια. Το μονο που εχει μεινει ειναι του τροφοδοτικου. 

Δεν εχει αλλαξει κατι στο pc ή στο χωρο, το pc δεν ειχε κουνηθει για αρκετο καιρο, ενω και στο συγκεκριμενο κουτι το ανεμιστηρακι του τροφοδοτικου βλεπει προς τα κατω και εχει και φιλτρο αρα δεν μπορει να μπηκε κατι (φυσιολογικα).

Παιζει να πεθαινει το τροφοδοτικο ή απλα να παιζω πιο δυνατα τη μουσικη (για να μπορω να το αγνοησω)?

Απ'οσο ξερω τα τροφοδοτικα δεν ειναι καλη ιδεα να τα πειραζεις γι'αυτο δεν πολυσκεφτομαι να το ανοιξω να δω τι παιζει.

Δημοσ.

Ποιο τροφοδοτικό είναι; Κι εμένα μου έχει τύχει 2 φορές με corsair CX500 παλιότερα. Το τροφοδοτικό δούλευε, αλλά ο θόρυβος όλο και χειροτέρευε μέχρι που δεν τον άντεχα άλλο. Κάνει θόρυβο μόνιμα ή σταματάει μετά από λίγο; 

Από την δική μου εμπειρία, λύση δεν βρήκα να σου πω την αλήθεια, μιας και το πρόβλημα ήταν κατασκευαστικό. Πήγα για άλλο τροφοδοτικό (αυτό της υπογραφής) και ηρέμησα. Περίμενε βέβαια να απαντήσει και κανένας άλλος.

• Like 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, spirit)earth)aflame είπε

Ποιο τροφοδοτικό είναι; Κι εμένα μου έχει τύχει 2 φορές με corsair CX500 παλιότερα. Το τροφοδοτικό δούλευε, αλλά ο θόρυβος όλο και χειροτέρευε μέχρι που δεν τον άντεχα άλλο. Κάνει θόρυβο μόνιμα ή σταματάει μετά από λίγο; 

Από την δική μου εμπειρία, λύση δεν βρήκα να σου πω την αλήθεια, μιας και το πρόβλημα ήταν κατασκευαστικό. Πήγα για άλλο τροφοδοτικό (αυτό της υπογραφής) και ηρέμησα. Περίμενε βέβαια να απαντήσει και κανένας άλλος.

Sorry για την καθυστερηση, δε μου εβγαλε οτι ειχε απαντησει καποιος και εψαχνα να βρω τη δημοσιευση μου .

Ειναι το Aerocool KCAS-700 80+ BRONZE αγορασμενο 2.5 χρονια πριν. Δεν το εκανε πριν και ξεκινησε πριν 2 μερες. Ο ηχος ειναι συνεχομενος και μονιμος.

Δημοσ.

Με κλειστά τα ρεύματα  όλα του υπολογιστή (βγάλε τον από την πρίζα) και μια οδοντογλυφίδα (κάτι μη αγώγιμο) προσπάθησε να γυρίσεις τον ανεμιστήρα. Αν φέρνει μεγάλη δυσκολία, τότε πάει για "βρούβες" ο ανεμιστήρας. Δεν μπορείς να το αγνοήσεις δυστυχώς. Αν καεί το ανεμιστηράκι θα μετράς αντίστροφα και για το τροφοδοτικό. Αν πιάνουν τα χέρια σου το ανοίγεις με μεγάλη προσοχή βρίσκεις κατάλληλο ανεμιστήρα και αντικαθιστάς. Σε περίπτωση που δεν γνωρίζες και δεν πιάνουν τα χέρια σου το αφήνεις και πας για άλλο τροφοδοτικό!

ΠΡΟΣΟΧΗ, ΔΕΝ ΣΥΝΙΣΤΑΤΑΙ ΝΑ ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΡΟΦΟΔΟΤΙΚΟ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΠΥΚΝΩΤΕΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΧΩΡΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΟΥΝ ΜΕΓΑΛΗ ΖΗΜΙΑ!

• Like 4
Δημοσ.
10 λεπτά πριν, nickol-us είπε

Με κλειστά τα ρεύματα  όλα του υπολογιστή (βγάλε τον από την πρίζα) και μια οδοντογλυφίδα (κάτι μη αγώγιμο) προσπάθησε να γυρίσεις τον ανεμιστήρα. Αν φέρνει μεγάλη δυσκολία, τότε πάει για "βρούβες" ο ανεμιστήρας. Δεν μπορείς να το αγνοήσεις δυστυχώς. Αν καεί το ανεμιστηράκι θα μετράς αντίστροφα και για το τροφοδοτικό. Αν πιάνουν τα χέρια σου το ανοίγεις με μεγάλη προσοχή βρίσκεις κατάλληλο ανεμιστήρα και αντικαθιστάς. Σε περίπτωση που δεν γνωρίζες και δεν πιάνουν τα χέρια σου το αφήνεις και πας για άλλο τροφοδοτικό!

ΠΡΟΣΟΧΗ, ΔΕΝ ΣΥΝΙΣΤΑΤΑΙ ΝΑ ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΡΟΦΟΔΟΤΙΚΟ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΠΥΚΝΩΤΕΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΧΩΡΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΟΥΝ ΜΕΓΑΛΗ ΖΗΜΙΑ!

Εχω ανοιξει τα παντα και τα κοαλα (πιανουν μια χαρα τα χερια μου) αλλα τροφοδοτικο προτιμω να τα σκασω να παρω καινουριο αν ειναι να πεθαινει οντως απο το να προσπαθησω να το φτιαξω και να γινει καμια μαλακια και να μου καψει το pc.

Παιδες πειτε καμια προταση για τροφοδοτικο περιπου στα 60-80 ευρα. 

Δεν παιζω παιχνιδια παρα ελαχιστα πραγματα (τωρα ξεκινησα Galactic civilizations III και γενικα αν παιζω κατι ειναι strategy) και γενικα το συστημα μου δεν ειναι φορτωμενο οποτε λογικα ενα 600αρι φτανει και περισσευει και με το παραπανω.

Gigabyte Aorus Elite B450, Ryzen 5 2600, AMD R7 200 series , 2*8 GB DDR4 RAM, 3 Case fans, 1 M2 nvme 512 GB, 1 sata 7200 & 1 sata 5400. 

Εχω και μια webcam που παιρνει ρευμα απο usb αλλα τπτ αλλο που να παιρνει ρευμα απο usb μονιμα. Μια φορα στις 10 μερες βαζω να φορτισω το ρολοι που ειναι συνδεμενο με usb σε hub.

Δημοσ.

Nομίζω παίρνεις τη σωστή απόφαση.

Δε μπορώ παρά να προτείνω τα seasonic, μιας και ησύχασε το κεφάλι μου. Δες την υπογραφή μου. Το 600άρι όντως φαίνεται ότι σου αρκεί και με το παραπάνω για την ώρα, ειδικά αν είναι ποιοτικό δε. Σκέψου αν θα σου αρκεί και μελλοντικά βέβαια, μιας και είναι αρκετά τα λεφτά. Εγώ με το 650W και το σύστημα της υπογραφής είμαι μια χαρά, ενδεικτικά. Αν δεν πολυπαίζεις κιόλας και δε χρειάζεσαι καμμιά κάρτα που να ζητάει Watt, φαίνεται πως όντως θα είσαι οκ και για το μέλλον.

Δεν βάζω μοντέλο (σειρά GX ίσως;) γιατί δεν τα έχω παρακολουθήσει από κοντά από τότε που το πήρα.

Ρίξε μια ματιά https://seasonic.com/consumer/power-supplies?wattage=119_95_117_22_113&wattage_range=400_600

και διάβασε λίγο εδώ, δίνουν πολλές προτάσεις τα παιδιά.

• Like 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, spirit)earth)aflame είπε

Nομίζω παίρνεις τη σωστή απόφαση.

Δε μπορώ παρά να προτείνω τα seasonic, μιας και ησύχασε το κεφάλι μου. Δες την υπογραφή μου. Το 600άρι όντως φαίνεται ότι σου αρκεί και με το παραπάνω για την ώρα, ειδικά αν είναι ποιοτικό δε. Σκέψου αν θα σου αρκεί και μελλοντικά βέβαια, μιας και είναι αρκετά τα λεφτά. Εγώ με το 650W και το σύστημα της υπογραφής είμαι μια χαρά, ενδεικτικά. Αν δεν πολυπαίζεις κιόλας και δε χρειάζεσαι καμμιά κάρτα που να ζητάει Watt, φαίνεται πως όντως θα είσαι οκ και για το μέλλον.

Δεν βάζω μοντέλο (σειρά GX ίσως;) γιατί δεν τα έχω παρακολουθήσει από κοντά από τότε που το πήρα.

Ρίξε μια ματιά https://seasonic.com/consumer/power-supplies?wattage=119_95_117_22_113&wattage_range=400_600

και διάβασε λίγο εδώ, δίνουν πολλές προτάσεις τα παιδιά.

Θα κατσω να διαβασω. Ευχαριστω φιλε μου

Δημοσ.
13 ώρες πριν, spirit)earth)aflame είπε

Σωστός είσαι για τα GX καθώς και ο Guru των τροφοδοτικών προτείνει στα σχόλια του βίντεο την συγκεκριμένη σειρά.

• Like 1
Δημοσ.

Το να κάνει θόρυβο ένας ανεμιστήρας δεν είναι και οτι πιο παράξενο μετά από 2,5 χρόνια λειτουργίας.Αν οι τάσεις που βγάζει το τροφοδοτικό είναι σωστές προχωρήστε  σε αντικατάσταση του ανεμιστήρα.Δε βρίσκω το λόγο να γίνει αντικατάσταση ολόκληρου τροφοδοτικού.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Στο 95% των περιπτώσεων θορύβου από ανεμιστήρα όποιου τύπου (cpu, case, τροφοδοτικό) πρόκειται για "μπίχλα". Αν πιάνουν λίγο τα χέρια σου σε 10 λεπτά έχεις τελειώσει. Βγάζεις το fan, στο πίσω μέρος του (κάτω από αυτοκόλλητο συνήθως) βγάζεις με κάτι μυτερό (τα βελάκια στόχου με έχουν σώσει πολλές φορές 😁) την λαστιχένια τάπα και βλέπεις τον άξονα της φτερωτής να συγκρατήτε από μία πλαστική ασφάλεια. Με επιδέξιο χειρισμό και "ευγένεια" την βγάζεις και παίρνεις τη φτερωτή στο χέρι. Καθάρισμα, ΣΤΕΓΝΩΜΑ, και λίγο "ψίτ" αντισκουριακό ή γράσσο (λέμε τώρα...) αν έχεις. ΟΧΙ ΛΑΔΙ ΚΟΥΖΙΝΑΣ ΚΑΙ ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΑΡΘΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ, μετά από λίγες μέρες το λάδι κολλάει, καλύτερα στεγνό (δεν είναι δα και κινητήρας Βάνκελ). Το ξαναδένεις και χρησιμοποιείς έτσι ανεμιστηράκια 20 ετών και βάλε, όπως εγώ. Στο YouΤube θα βρείς πολλά σχετικά βίντεο.

Επεξ/σία από Astrios80
  • Like 2
Δημοσ.

Προτιμησα να παρω νεο τροφοδοτικο γιατι οπως ειπα, αν και πιανουν τα χερια μου, επειδη το τροφοδοτικο ειναι το ενα κομματι που μπορει να καψει ολα τα υπολοιπα αν κατι δεν παει καλα, δεν ηθελα να επεμβω. Φυσικα με το που εβαλα το CM πανω (που μου προτεινανε τα παιδια απο το αλλο ποστ) ηρεμησα απο τη φασαρια. 😉

Δημοσ.

Αμαρτία καινούργιο τροφοδοτικό να πάει χαμένο, έχω κάνει πολλές επεμβάσεις σε ανεμιστήρες τροφοδοτικού και πότε δεν είχα προβλήματα, να ήταν 10χρονων να πω οκ αυτό είναι καινούργιο. Στην ανάγκη βάλε άλλων ανεμιστήρα.

• Like 1
Δημοσ.

Τωρα που το εβγαλα και εχω οσο χρονο θελω θα κατσω να ασχοληθω και ισως το συνδεσω σε κανα παλιο συστημα. Ισως το βαλω στης κορης που οκ και να παθει ζημια δε θα λαλησω. Αλλα επειδη δουλευω απο το σπιτι και δεν μπορω να χασω ουτε μερα, δεν μπορουσα να το διακινδυνευσω. 

• Like 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Ashaman είπε

Τωρα που το εβγαλα και εχω οσο χρονο θελω θα κατσω να ασχοληθω και ισως το συνδεσω σε κανα παλιο συστημα. Ισως το βαλω στης κορης που οκ και να παθει ζημια δε θα λαλησω. Αλλα επειδη δουλευω απο το σπιτι και δεν μπορω να χασω ουτε μερα, δεν μπορουσα να το διακινδυνευσω. 

Για πολλά χρόνια το δικό μου PC ήταν το "master" στο σπίτι. Τώρα με την δικιά μου κόρη στα 17, αν πάθει κάτι το PC της και θα λαλήσω και αυγά θα κάνω😂.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...