txcellas Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2021 Καλησπέρα σε όλους!! Προσπαθώ μα συνδέσω τηλ τηλεόραση μου (samsung 40 ιντσών) με κάτι ηχεία 5.1 που έχω από τον υπολογιστή. Η τηλεόραση έχει είσοδο για ηχεία με μικρό βύσμα ενώ τα ηχεία έχουν το κλασικό καρφί. Υπάρχει κάποιος τροπος; κάποιος ανταπτορας;
afm Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) Προφανώς έχεις ένα σύστημα 5.1 ηχείων με ενσωματωμένο ενισχυτή που θέλεις να συνδέσεις με την τηλεόραση σου για να έχεις ήχο από τα ηχεία. Θα πρέπει λοιπόν να πάρεις ήχο από μια έξοδο ήχου της τηλεόρασης και όχι απ΄την είσοδο. Η μόνη έξοδος που μπορείς να συνδέσεις τα ηχεία σου είναι η έξοδος των ακουστικών της τηλεόρασης, αν βέβαια υπάρχει. Αν δεν έχει τότε ανάλογα τις εξόδους της τηλεόρασης σου, rca ή scart θα χρειαστείς τον κατάλληλο αντάπτορα αυτόν ή/και αυτόν. Να ξέρεις ότι ο ήχος που θα πάρεις θα είναι στερεοφωνικός και όχι 5.1 εκτός αν ο ενισχυτής των ηχείων σου έχει ενσωματωμένο αποκωδικοποιητή 2.0 σε 5.1. Επεξ/σία 24 Ιανουαρίου 2021 από afm 1
txcellas Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2021 Να σου πω την αλήθεια δεν ξέρω τι να συνδέσω. Είδα κάτι βίντεο στο youtube και νομίζω ότι μπορεί να συνδεθεί μόνο με optical τρόπο (αυτό με το φωτακι) Δεν μπορώ να ανοίξω φίλε μου τα 2 link. Να αναφέρω ότι τα βύσμα των 3.5 χιλιοστών του ηχείου δεν μπαίνουν σε καμια εισοδο της τηλεόρασης. Θέλει μικρότερο βύσμα. Η τηλεόραση ειναι μια samsung u340mu6122k.
afm Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2021 @txcellas, έχω διορθώσει τα links στο παραπάνω μήνυμα. Αν ο ενισχυτής των ηχείων έχει ψηφιακή είσοδο optical ή coaxal το συνδέεις απ' ευθείας. Αν όχι παίρνεις ένα καλώδιο optical, ένα μετατροπέα digital to analog και ένα καλώδιο rca to female jack και θα έχεις ήχο από τα ηχεία σου. Ο ήχος που θα πάρεις θα είναι στερεοφωνικός και όχι 5.1 εκτός αν ο ενισχυτής των ηχείων σου έχει ενσωματωμένο αποκωδικοποιητή 2.0 σε 5.1. 1
txcellas Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2021 Αυτό είναι το πίσω μέρος της τηλεόρασης. Πως να το συνδέσω τωρα; Θα χρειαστεί λογικά να πάρω ανταπτορα για οπτική σύνδεση ηχου;
txcellas Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2021 21 ώρες πριν, afm είπε @txcellas, έχω διορθώσει τα links στο παραπάνω μήνυμα. Αν ο ενισχυτής των ηχείων έχει ψηφιακή είσοδο optical ή coaxal το συνδέεις απ' ευθείας. Αν όχι παίρνεις ένα καλώδιο optical, ένα μετατροπέα digital to analog και ένα καλώδιο rca to female jack και θα έχεις ήχο από τα ηχεία σου. Ο ήχος που θα πάρεις θα είναι στερεοφωνικός και όχι 5.1 εκτός αν ο ενισχυτής των ηχείων σου έχει ενσωματωμένο αποκωδικοποιητή 2.0 σε 5.1. Αυτά έκανα φίλε. Ευχαριστώ πολύ! Τώρα το αν είναι στερεο η 5.1 πως μπορώ να το δω;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα