Bitbit Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2021 σε κάποιες περιπτώσεις μέχρι τώρα χρησιμοποιούσα το vnc σε ubuntu 16.04 η 18.04. σαν gui είχα lubuntu και όλα καλά. βαζω λοιπόν 20.04 πάω να κάνω τα ίδια και βλέπω ότι κάτι δε πάει καλά. όλα τα tutorials στο internet έχουν VNC+xfce για την έκδοση 20.04. Αν βάλω κι εγώ xfce όλα δουλεύουν καλά. Το πρόβλημα (μάλλον) είναι στο xstartup και λογικά στην τελευταία σειρα. #!/bin/sh xsetroot -solid grey export XKL_XMODMAP_DISABLE=1 #autocutsel -fork openbox & /usr/bin/lxsession -s Lubuntu & κανείς καμια ιδέα;
RTW4ever Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2021 Στις 23/1/2021 στις 11:23 ΜΜ, Bitbit είπε σε κάποιες περιπτώσεις μέχρι τώρα χρησιμοποιούσα το vnc σε ubuntu 16.04 η 18.04. σαν gui είχα lubuntu και όλα καλά. βαζω λοιπόν 20.04 πάω να κάνω τα ίδια και βλέπω ότι κάτι δε πάει καλά. όλα τα tutorials στο internet έχουν VNC+xfce για την έκδοση 20.04. Αν βάλω κι εγώ xfce όλα δουλεύουν καλά. Το πρόβλημα (μάλλον) είναι στο xstartup και λογικά στην τελευταία σειρα. #!/bin/sh xsetroot -solid grey export XKL_XMODMAP_DISABLE=1 #autocutsel -fork openbox & /usr/bin/lxsession -s Lubuntu & κανείς καμια ιδέα; 1, Το lubuntu πλέον έχει lxqt και όχι lxde, επομένως τίποτα από τα παλιά δεν ισχύει. 2. Εγώ χρησιμοποιώ το x11vnc που δουλεύει παντού και πάντα.
Bitbit Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2021 Στις 26/1/2021 στις 9:27 ΠΜ, RTW4ever είπε 1, Το lubuntu πλέον έχει lxqt και όχι lxde, επομένως τίποτα από τα παλιά δεν ισχύει. 2. Εγώ χρησιμοποιώ το x11vnc που δουλεύει παντού και πάντα. το xfce δε παλεύεται γι αυτό θέλω lubuntu. αν βάλω αυτό στο xstartup , δουλεύει αλλά δε μου εμφανίζει με τίποτα τη μπάρα #!/bin/sh # Uncomment the following two lines for normal desktop: unset SESSION_MANAGER #exec /etc/X11/xinit/xinitrc exec openbox-session & startlxqt & [ -x /etc/vnc/xstartup ] && exec /etc/vnc/xstartup [ -r $HOME/.Xresources ] && xrdb $HOME/.Xresources xsetroot -solid grey vncconfig -iconic & θα δοκιμάσω το δικό σου να δω Spoiler
pmav99 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) Η τελευταία γραμμή του script που εκτελείται είναι το πρώτο exec. Οι επόμενες αγνοούνται. Επεξ/σία 30 Ιανουαρίου 2021 από pmav99
RTW4ever Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2021 Στις 27/1/2021 στις 11:07 ΜΜ, Bitbit είπε το xfce δε παλεύεται γι αυτό θέλω lubuntu. αν βάλω αυτό στο xstartup , δουλεύει αλλά δε μου εμφανίζει με τίποτα τη μπάρα #!/bin/sh # Uncomment the following two lines for normal desktop: unset SESSION_MANAGER #exec /etc/X11/xinit/xinitrc exec openbox-session & startlxqt & [ -x /etc/vnc/xstartup ] && exec /etc/vnc/xstartup [ -r $HOME/.Xresources ] && xrdb $HOME/.Xresources xsetroot -solid grey vncconfig -iconic & θα δοκιμάσω το δικό σου να δω Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου Τι σχέση έχει το XFCE με τα παραπάνω; Το LXQT είναι κάτι τελείως διαφορετικό, η συνέχεια του παλιού LXDE και βασίζεται στο QT. Το x11vnc είναι ανεξάρτητο από διανομές και δουλεύει παντού και πάντα. Δοκίμασέ το και θα δεις. Απλά να προσέξεις να το κάνεις σωστά.
Bitbit Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2021 29 λεπτά πριν, RTW4ever είπε Τι σχέση έχει το XFCE με τα παραπάνω; Το LXQT είναι κάτι τελείως διαφορετικό, η συνέχεια του παλιού LXDE και βασίζεται στο QT. Το x11vnc είναι ανεξάρτητο από διανομές και δουλεύει παντού και πάντα. Δοκίμασέ το και θα δεις. Απλά να προσέξεις να το κάνεις σωστά. δεν έχει σχέση το XFCE, απλά λέω ότι όλα τα tutorials στο Internet που αφορούν το ubuntu 20,04 αναφέρουν μόνο το XFCE. Δεν υπάρχει ένα tutorial vnc σε ubuntu 20.04 LXQT. Βασικά κάτι έχω βρει. πχ εδώ Εννοείται τίποτα Δοκίμασα και το x11vnc που λέτε αλλά δε μου δουλεύει. εδώ. έχω ακριβώς το ίδιο πρόβλημα που αναφέρει ο χρήστης JASON B στο σχόλιο Τόσες φορές σε ubuntu 16.04 και 18.04, ούτε μια φορά δεν είχα πρόβλημα με το VNC. Ε τώρα με το 20.04 έχει μαμηθεί το θέμα. Κουτσά στράβα δούλεψε μια φορά και πάλι προβλήματα είχα. Που μπορεί να κάνω λάθος; ακουλουθώ τα βήματα. έκανα μια δοκιμή τώρα και δεν... Κι αυτός πάλι το ίδιο πρόβλημα με εμένα
RTW4ever Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2021 5 λεπτά πριν, Bitbit είπε δεν έχει σχέση το XFCE, απλά λέω ότι όλα τα tutorials στο Internet που αφορούν το ubuntu 20,04 αναφέρουν μόνο το XFCE. Δεν υπάρχει ένα tutorial vnc σε ubuntu 20.04 LXQT. Βασικά κάτι έχω βρει. πχ εδώ Εννοείται τίποτα Δοκίμασα και το x11vnc που λέτε αλλά δε μου δουλεύει. εδώ. έχω ακριβώς το ίδιο πρόβλημα που αναφέρει ο χρήστης JASON B στο σχόλιο Τόσες φορές σε ubuntu 16.04 και 18.04, ούτε μια φορά δεν είχα πρόβλημα με το VNC. Ε τώρα με το 20.04 έχει μαμηθεί το θέμα. Κουτσά στράβα δούλεψε μια φορά και πάλι προβλήματα είχα. Που μπορεί να κάνω λάθος; ακουλουθώ τα βήματα. έκανα μια δοκιμή τώρα και δεν... Και εγώ με lubuntu το δούλευα και τώρα με xubuntu. Κάθε μία από τις παραμέτρους που βάζει στο tutorial, πρέπει να διαβάσεις τι κάνει και να αποφασίσεις αν ταιριάζει στο δικό σου setup. Με τυφλοσούρτι δεν γίνεται. Στο Linux διαβάζουμε. Επίσης το autostart του tutorial μπορεί να είναι λάθος. Εγώ φτιάχνω ένα service του systemd και όπως είπα, δουλεύει πάντα. Αν θες, πες ακριβώς το setup σου, υπολογιστές, δίκτυο, διευθύνσεις ip, vnc clients, μήπως μπορέσουμε να βοηθήσουμε στοχευμένα τις επόμενες μέρες.
Bitbit Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2021 1 λεπτό πριν, RTW4ever είπε Και εγώ με lubuntu το δούλευα και τώρα με xubuntu. Κάθε μία από τις παραμέτρους που βάζει στο tutorial, πρέπει να διαβάσεις τι κάνει και να αποφασίσεις αν ταιριάζει στο δικό σου setup. Με τυφλοσούρτι δεν γίνεται. Στο Linux διαβάζουμε. Επίσης το autostart του tutorial μπορεί να είναι λάθος. Εγώ φτιάχνω ένα service του systemd και όπως είπα, δουλεύει πάντα. Αν θες, πες ακριβώς το setup σου, υπολογιστές, δίκτυο, διευθύνσεις ip, vnc clients, μήπως μπορέσουμε να βοηθήσουμε στοχευμένα τις επόμενες μέρες. δεν έχω κάποιο συγκεκριμένο setup. τώρα μόλις έστησα ένα vps (στη hetzner που έχω account) στα γρήγορα μόνο και μόνο για να το δοκιμάσω. Κι άλλο tutorial που είδα κι εκεί τζίφος Απλά σε λίγο θα χρειαστεί όντως να στήσω κάτι κι αν δε βγάλω άκρη θα μείνω στο XFCE. σε ένα vps πριν λίγες μέρες έβαλα αναγκαστικά XFCE για να μου δουλεύει το vnc Όταν δοκίμασα πάντως σε 18.04, το x11vnc δούλεψε Δε κάνω κάτι συγκεκριμένο τώρα, διάφορες δοκιμές και κόλλησα με αυτό.
RTW4ever Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2021 5 λεπτά πριν, Bitbit είπε δεν έχω κάποιο συγκεκριμένο setup. τώρα μόλις έστησα ένα vps (στη hetzner που έχω account) στα γρήγορα μόνο και μόνο για να το δοκιμάσω. Κι άλλο tutorial που είδα κι εκεί τζίφος Απλά σε λίγο θα χρειαστεί όντως να στήσω κάτι κι αν δε βγάλω άκρη θα μείνω στο XFCE. σε ένα vps πριν λίγες μέρες έβαλα αναγκαστικά XFCE για να μου δουλεύει το vnc Όταν δοκίμασα πάντως σε 18.04, το x11vnc δούλεψε Δε κάνω κάτι συγκεκριμένο τώρα, διάφορες δοκιμές και κόλλησα με αυτό. Δεν ασχολούμαι με vps δυστυχώς, εγώ σε τοπικό lan το δουλεύω. Είπαμε, το lubuntu 18.04 έχει lxde, από εκεί και μετά είναι με lxqt, καμία σχέση το ένα με το άλλο, ξέχασέ τα όλα για το 18.04. Εγώ πάντως προτιμώ το xfce από το lxqt, το τελευταίο είναι ακόμα πολύ ανώριμο. Τώρα αν θες vnc με lubuntu 20.04, ενδεχομένως να σε βοηθήσω τις επόμενες ημέρες στήνοντας ένα vpc για πειραματισμό, δεν έχω εγκατάσταση luhuntu τώρα.
xrhstosiak Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2021 με lubuntu 20.04 σε virtualbox αυτός ο οδηγός μου λειτουργεί κανονικά https://www.crazy-logic.co.uk/projects/computing/how-to-install-x11vnc-vnc-server-as-a-service-on-ubuntu-20-04-for-remote-access-or-screen-sharing
Bitbit Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2021 Στις 3/2/2021 στις 3:59 ΜΜ, xrhstosiak είπε με lubuntu 20.04 σε virtualbox αυτός ο οδηγός μου λειτουργεί κανονικά https://www.crazy-logic.co.uk/projects/computing/how-to-install-x11vnc-vnc-server-as-a-service-on-ubuntu-20-04-for-remote-access-or-screen-sharing τζίφος. έστησα μόλις τώρα έναν server στη hetzner με σκοπό να δουλέψει μόνο το x11vnc. αυτό δε έτρεξε sudo apt-get install x11vnc έπρεπε να εκτελέσω sudo apt-get install x11vnc net-tools έχω φάει πάρα πολύ χρόνο, δεν έχει νόημα να ασχοληθώ άλλο. Δε μπορώ να το κάνω. Αν κάποιος έχει καμιά ιδέα ας την γράψει. ● x11vnc.service - x11vnc service Loaded: loaded (/lib/systemd/system/x11vnc.service; enabled; vendor preset: enabled) Active: failed (Result: exit-code) since Thu 2021-02-04 18:47:17 CET; 3s ago Process: 1710 ExecStart=/usr/bin/x11vnc -forever -display :0 -auth guess -passwd password (code=exited, status=1/FAILURE) Main PID: 1710 (code=exited, status=1/FAILURE) Feb 04 18:47:16 demo systemd[1]: x11vnc.service: Main process exited, code=exited, status=1/FAILURE Feb 04 18:47:16 demo systemd[1]: x11vnc.service: Failed with result 'exit-code'. Feb 04 18:47:17 demo systemd[1]: x11vnc.service: Scheduled restart job, restart counter is at 5. Feb 04 18:47:17 demo systemd[1]: Stopped x11vnc service. Feb 04 18:47:17 demo systemd[1]: x11vnc.service: Start request repeated too quickly. Feb 04 18:47:17 demo systemd[1]: x11vnc.service: Failed with result 'exit-code'. Feb 04 18:47:17 demo systemd[1]: Failed to start x11vnc service. μιας και θα χρησιμοποιώ τη βλακεία το xfce, πως γίνεται να κάνω maximize ένα παράθυρο? δεν εμφανίζονται τα εικονίδια minimize, maximize, close
RTW4ever Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2021 Στις 4/2/2021 στις 8:17 ΜΜ, Bitbit είπε τζίφος. έστησα μόλις τώρα έναν server στη hetzner με σκοπό να δουλέψει μόνο το x11vnc. αυτό δε έτρεξε sudo apt-get install x11vnc έπρεπε να εκτελέσω sudo apt-get install x11vnc net-tools έχω φάει πάρα πολύ χρόνο, δεν έχει νόημα να ασχοληθώ άλλο. Δε μπορώ να το κάνω. Αν κάποιος έχει καμιά ιδέα ας την γράψει. ● x11vnc.service - x11vnc service Loaded: loaded (/lib/systemd/system/x11vnc.service; enabled; vendor preset: enabled) Active: failed (Result: exit-code) since Thu 2021-02-04 18:47:17 CET; 3s ago Process: 1710 ExecStart=/usr/bin/x11vnc -forever -display :0 -auth guess -passwd password (code=exited, status=1/FAILURE) Main PID: 1710 (code=exited, status=1/FAILURE) Feb 04 18:47:16 demo systemd[1]: x11vnc.service: Main process exited, code=exited, status=1/FAILURE Feb 04 18:47:16 demo systemd[1]: x11vnc.service: Failed with result 'exit-code'. Feb 04 18:47:17 demo systemd[1]: x11vnc.service: Scheduled restart job, restart counter is at 5. Feb 04 18:47:17 demo systemd[1]: Stopped x11vnc service. Feb 04 18:47:17 demo systemd[1]: x11vnc.service: Start request repeated too quickly. Feb 04 18:47:17 demo systemd[1]: x11vnc.service: Failed with result 'exit-code'. Feb 04 18:47:17 demo systemd[1]: Failed to start x11vnc service. μιας και θα χρησιμοποιώ τη βλακεία το xfce, πως γίνεται να κάνω maximize ένα παράθυρο? δεν εμφανίζονται τα εικονίδια minimize, maximize, close Με όλο το σεβασμό, ε προφανώς κάτι κάνεις λάθος ή κάτι δεν πάει καλά στα συστήματά σου. Έχω κάνει εκατοντάδες κυριολεκτικά εγκαταστάσεις xfce και αυτό που λες δεν το έχω συναντήσει ποτέ. Κοίταξε στις ρυθμίσεις του Window manager, στα settings.
Bitbit Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) 34 λεπτά πριν, RTW4ever είπε Με όλο το σεβασμό, ε προφανώς κάτι κάνεις λάθος ή κάτι δεν πάει καλά στα συστήματά σου. Έχω κάνει εκατοντάδες κυριολεκτικά εγκαταστάσεις xfce και αυτό που λες δεν το έχω συναντήσει ποτέ. Κοίταξε στις ρυθμίσεις του Window manager, στα settings. δε διαφωνώ στο ότι κάνω λάθος. σε ποιο αναφέρεσαι όμως. στο ότι δε μπορώ να το κάνω να δουλέψει με το lxqt? Τα παράτησα και εγκατέστησα xfce. δε θα χάσω την ψυχική μου ηρεμία με αυτό. τώρα δουλεύει μια χαρά το vnc. Απλά μου άρεσε το lubuntu. Το έχω συνηθίσει, αλλά οκ. αν και βγαίνω εκτός θέματος τώρα, ρίξε μια ματιά στο παρακάτω screenshot. πως διάολο εμφανίζονται τα close, minimize στο παράθυρο? αναγκάζομαι να χρησιμοποιώ shortcuts για να μεγεθύνω το παράθυρο. ούτε σύρσιμο πιάνει. δε βρίσκω πουθενά τη ρύθμιση Επεξ/σία 10 Φεβρουαρίου 2021 από Bitbit
RTW4ever Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) Δεν σου δουλεύει σωστά ο Window manager. Στο είπα ήδη, πήγαινε settings > Window manager και από τη λίστα επίλεξε άλλον WM. Είμαι με tablet τώρα κ δεν μπορώ να σου ανεβάσω screenshot. π.χ. στην εικόνα εδώ, κλικ κατευθείαν στο Window Manager. Επίσης, τώρα το πρόσεξα, γιατί χρησιμοποιείς το root account; Επεξ/σία 11 Φεβρουαρίου 2021 από RTW4ever
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα